Gooi oude verf

Gooi oude verf

In vele kelders slaan oude inkt reservoirs die nu buiten worden gebracht voor verse verf in Duitsland appartementen. De Vereniging biologie Bonn waarschuwt: Oude inkt reservoirs kan zeer giftig zijn. In het ergste geval, verwijderen we het appartement met schimmel of andere giftige stoffen.

Het is zeldzaam om een ​​vervaldatum op de verf emmer te vinden. Na het openen van de verpakking of verfblikken werd daarna bepaald: De kleur klonterig, voorzien van een dikke huid en bovendien stilstaand water met grijze strepen. Het ruikt muf of rotte eieren. Wat te doen? De kleur met verschillende oplosmiddelen te verdunnen? , Gebruik roer weer?

Inhoud: Gooi kleur correct

  • Oude verf: Gevaar uit de kelder
  • gifstoffen binnenshuis
  • Gooi oude verf

Oude verf: Gevaar uit de kelder

"Blijf uit de buurt!", waarschuwt de vereniging biologie, Bonn. "Gooi oude verf, lijm snel en professioneel. Want wij hebben chemische en / of microbiologische veranderingen voorgedaan, "zei vereniging voorzitter Frank Mehlis. "Maar het water als oplosmiddel kan schimmelvorming tijdens langdurige opslag en rot processen aan te moedigen. Zij zouden uw muren te benadrukken met schimmel. "Hoe vervelend het is om hem weer te verwijderen, kunt u lezen, onder andere in ons artikel voor schimmels en meeldauw. 

gifstoffen binnenshuis

Een gemiddelde van 20 uur per dag een persoon besteedt binnenshuis - er is de kwaliteit van de lucht voor onze gezondheid is erg belangrijk. Volgens het Environmental Protection Agency, de lucht in onze interieurs in 90% slechter dan de buitenlucht. Ongeveer 30 procent van de bevolking lijdt aan allergische reacties. "Sindsdien zijn meer en meer bouwstoffen veranderd door kunstmatige toevoegingen, de gezondheidsproblemen zich ophopen in gebouwen", aldus Mehlis. Zijn vereniging waarin het hele land hebben zich aangesloten bij 460 bouwbiologen, spreekt over meer dan 2.500 giftige stoffen die ziekte kunnen veroorzaken op verschillende manieren.

Maar ook buiten de oude verf kan leiden tot ongewenste resultaten: bijvoorbeeld, benadrukken de garage Wie als gevolg vindt een gespikkeld patroon kan oude verf hebben gebruikt. Daarom: Doe het. 

Gooi oude verf

Maar hoe kan ik mezelf te beschermen tijdens de lente het schoonmaken van giftige kleuren? Zegel van goedkeuring zijn vaak moeilijk in te schatten voor de leek. oplosmiddelvrije zelf-beschreven "" Producten met kunt oplosmiddel outgas, als percentage van minder dan 0,5% hoeft niet te worden gespecificeerd door de wet.