gøre forhave

gøre forhave

Landskabspleje - Tips til smukke forhaver

En forhave bør være rettidig og bør være repræsentativ. Han får at se hver gæst og hvert nabo først. Derfor siges at give særlig opmærksomhed til forhaven. Men du gør din forhave, ikke kun for andre, men også for dig selv. Det er ofte tænkt, at græsset er meget besværligt og dyrt at vedligeholde. Her en sendt grønne indgangen er lige så let at vedligeholde som beton og brosten, siger DIY Academy. Der er mange forskellige måder at gøre din egen forhave smuk.

Ligegyldigt hvilken form og området har din forhave, har vi listet for dig tips og ideer om design, for at gøre din forhave præsentabel og til grøn.

Indhold: design af forhaven

  • Pladsproblemer i forhaven
  • Forhave som en personlig erklæring
  • Fælles haven planlægning
  • Fra bænkevarmer og Solanaceae
  • Easy-pleje græsplæne udskiftning
  • Grøn fortov

Pladsproblemer i forhaven

Det er ikke altid i udformningen af ​​forhaven bare om grønnere. Sommetider Rhododendron og havenisse skal Perforce dele plads med cykler og skraldespande. I dette tilfælde er udfordringen at integrere funktionelle områder i det overordnede koncept.

En grøn skærm af træ eller en tyk buksbom hæk kan påtage sig denne opgave.

gøre forhaveFarverige have: Sarte hegn med ornamenter og farverige blomsterbede forbedre enhver hjemmets udseende. <br />Foto: Alpina

Have belysning til stien til hoveddøren

Yderligere designelementer omfatter belysning og valget af gulvbelægning til stien til huset. Det anvendte materiale skal være vejrbestandigt i alle tilfælde og har en maksimal overfladeruhed så overgangen til huset når de er våde er ikke en glat udfordring. sunkne LED lamper er stadig mere populære. De giver på en regelmæssig basis for en god og blændfri belysning og, som søjler af lys en særlig aura. Den uhindrede lyselementer kan endda kombineres med bevægelse og således reducere energiomkostningerne.

Forhave som en personlig erklæring

Som udgangspunkt skal en forhave helst matche stilen i huset. For eksempel, et plankeværk med frodige stauder, urter og buske gør den romantiske landsted bare perfekt. understrege Buchsbaumkugel eller hortensia, indrammet af hvide småsten, den pulserende by i byen. Da arealet af en forhave normalt er ikke særlig stor, resulterer dette i de yderligere designmuligheder. Buske og træer, der vokser meget høj eller spredning kan give problemer senere. Du skal enten være permanent skære ned eller helt blød i sidste ende, fordi de tager enten for meget lys eller genere naboerne.

Fælles haven planlægning

Også, høje mure og hække har en lille forhave ser endnu tættere. Desuden er det ofte ikke er nødvendigt at beskytte indgang fra nysgerrige blikke. Tværtimod bør en forhave være indbydende. For afgrænsning til naboejendommen og vejen af ​​rige lav til medium-højt hegn elementer. Smedejern hegn skjold, for eksempel, men stadig tillader glimt. Vigtigt: Ved plantning hække og buske til at plante højde og afstandene gør naboejendommen. Disse er reguleret ved lov, og kan variere fra regioner varierer. Hvem får det godt med sine naboer, kan også nogle uden lov, som en hæk endelig har to sider.

Fra bænkevarmer og Solanaceae

Ofte den forreste del af huset mod nord eller øst orienteret, da den solrige syd-vestlige side af altanen og terrassen er reserveret. Derfor indgangen område har at styre som regel med lidt lys. For først og fremmest at plante buske, buske eller træer til semi-lyssky til skyggefulde områder, der er egnede. Flerårige buske er desto mere perfekt, fordi du kan kombinere dem sendt til forskellige Blühzeiträumen og plante højde. Så at haven forbliver hele året frodigt farverige. For tætte beplantning ca. Horstig voksende Hostaer eller stauder-mig-ikke, for eksempel forskellige sorter af bregner, fingerbøl, campanula, sort cohosh og Herbstanemone er, for medium-høj til høj rækkevidde i delvis skygge.

Easy-pleje græsplæne udskiftning

Selvom bunddække betragtes kedeligt og ikke særlig fantasifuld, men altid tilbyde dem i, hvis terrænet er uvejsomt eller boligejer har lidt tid. I stedsegrønne form eller med blomster, de dækker overfladen med deres vinstokke og forhindre i tæt vækst, spredning af ukrudt. Populære sorter omfatter vedbend og Euonymus, som også er tilgængelig med farverige blade. Selv skyggen acceptabel Evergreen er faktisk ikke en evergreen, men præsenterer sig selv i forsommeren med blå eller hvide blomster.

Grøn fortov

Hvem har ikke en plet af grønt på hans dørtrin, kan have en illusion af en forhave skabt med farverige urtepotter plantet i det mindste. Alligevel nogle klatrer behøver kun en lille gulv til så emporzuwinden på væggen eller på et espalier.

Kilde: DIY Academy eV - Gør dit hjem