Great build Muur zelf: bouwinstructies

bouwen grote muur zelf

Het kopen van een muur wordt dus niet als een grote uitdaging en ook de prijzen voor dit zijn niet een ernstige belemmering. Als het gekochte Wall, echter, hing, vooral de hoeken zijn uitgeschakeld omdat ze gewoon te dun en labilist. Degenen die waarde hechten aan een meer stabiele model moet veel dieper reiken al in hun zakken. Het is ook moeilijk om de gewenste maat te vinden.

Beter en goedkoper in het einde kan worden gebouwd jezelf een grote en stabiele muur. Met ons gebouw instructies om een ​​muur, die ligt precies plat op de muur en is geschikt voor een heleboel belangrijke notities op te bouwen.

De instructie beschrijft een verzameling met de afmeting van 50 x 100 cm, maar kan ook worden aangepast aan uw wensen. Alles wat je nodig hebt is verkrijgbaar in elke bouwmarkt en kan ook online worden besteld.

Great build Muur zelf: Contents

 • Gereedschappen en materialen die nodig zijn
 • Stap 1 - lijm kurk
 • Stap 2 - ruw gesneden houten frame
 • frezen uitsparing met de router - Stap 3a
 • zaagsnede op de tafel zag - Stap 3b
 • Stap 4 - afronding randen
 • zagen van houten frame mijter - Stap 5
 • verbindingsframe met Wolfcraft geheime Jig - Stap 6
 • Stap 7 - plaatst kurk mat en bevestig met hoeken

Gereedschappen en materialen die nodig zijn

Collectie kan vrij gemakkelijk op te bouwen en geïdentificeerd gereedschap hoeft niet noodzakelijkerwijs zal worden gebruikt. Met een beetje fantasie en eigen ideeën, de muur kan ook elders worden toegepast.

 • Verstekzaag (belangrijk)
 • Router / router tafel
 • tafelcirkelzaag
 • Wolfcraft Undercover Jig
 • Accuschroevendraaier
 • lijmkam

Het werk benodigde materialen moeten resulteren in een ijzerhandel, en kan worden gekocht in grotere batches om de kosten in andere projecten te verminderen.

Werkmaterialen voor CollectionWerkmaterialen voor Collection

 • 9,95 € kurk mat 1000 mm x 500 mm x 6 mm
 • 2.18 € hardboard 1000 mm x 500 mm x 3 mm (kan bij de bouwmarkt bestaan)
 • 8.50 € kozijnhout geschaafd 2,5 m x 74 mm x 24 mm
 • 4.15 € Korkkleber (1 kg voor andere projecten)
 • 6.08 € 4 lage hoek / flat koppelingsdelen 140 x 140 x 2 mm
 • 2.15 € Pins
 • 1.95 € vouwen ogen (foto haken)

Prijzen per 3/2017 in de Bauhaus ijzerhandel. De artikelen kunnen ook worden besteld via Amazon.

Stap 1 - lijm kurk

6 mm de kurk is heel stabiel gunstige bulletin boards, kurk maar heeft de neiging om gemakkelijk te breken. Daarom is het belangrijk om stabiliteit te bieden.

15 minuten blijven verwerken

Dit gebeurt door de kurk mat verlijmd hardboard. Wanneer aanwezig, kan een oude meubels achterwand worden gebruikt. Dit heeft echter op maat te snijden. Een nieuwe hardboard grootte kost 2 € en kan op maat worden gesneden bij de bouwmarkt.

Voor het lijmen van de platen gebruiken we Korkkleber, die verkrijgbaar is in verschillende verpakkingen is. vereiste maximum 500g. Ze worden gelijkmatig verdeeld met een getande spaan (departement schilder in bouwmarkten), en plaatste de kurk mat. Tevens moet zeer nauw samenwerken omdat de kurk mat moeilijk te verplaatsen. 

De verwerkingstijd is ongeveer 15 minuten. Gedurende deze tijd de kurk mat dient geplaatst en het gereedschap kan gereinigd worden met water.

Gelijkmatig verdelen met een getande troffelGelijkmatig verdelen met een getande troffelzet deze precies hardboardzet deze precies hardboard

Stap 2 - ruw gesneden houten frame

De eerste snede kan grof wordenDe eerste snede kan grof worden

Het houten frame is later te verstek, moet deze voor of wel gemalen. Het snijden te vergemakkelijken en afbrokkeling te voorkomen, wordt de Holzrahm in de eerste trap ongeveer op maat gesneden.

Gesneden stroken van hout: 2 x 1150 mm en 2 x 650 mm

De lengten vereist als gevolg van de grootte van de kurk mat en de houten latten: cork mat + 2x breedte van de stroken van hout. Met een breedte van de kurk mat van 1000 mm en houten strips met een breedte van 74 mm is dus een plano van ongeveer 1150 mm wordt verkregen. Omdat de houten lamellen aangeschafte 2500 mm, kan ook gemakkelijk worden gedeeld, resulterend in twee delen, elk met 1250 mm. De bovenstaande vloeistof wordt gezaagd later af. De verticale balken twee delen, elk ongeveer 650 mm nodig.

De router tafel nauwkeurig en veilig worden gemalenDe router tafel nauwkeurig en veilig worden gemalen

frezen uitsparing met de router - Stap 3a

later heeft het houten frame absorberen de kurk mat verlijmd en rusten tegen de wand nog plannen. Daarvoor is het noodzakelijk te frezen uitsparing. Deze zou voldoende moeten zijn voor ongeveer 2-3 centimeter in het hout zo diep dat het gelijmd kurk mat en de lage hoek kan worden ondergebracht. Dus de snijdiepte bedraagt ​​6 mm cork mat hardboard + 3 mm + 2 mm = hoek zetmeel 11 mm. 

Voor het snijden in het bijzonder een router tafel is, omdat een goed humeur de planken en kan veilig worden uitgevoerd. Dus alle cut-outs op de vier houten strips zijn erg zelfs. Een andere mogelijkheid zou een router met trekgeleider zijn, maar de exacte begeleiding is zwaarder en ingewikkelder aanpassing.

zaagsnede op de tafel zag - Stap 3b

Wie geen routertabel beschikbaar is, kan de uitsparing aan geëindigd op de tafelcirkelzaag. Met gedemonteerde guard, maar het werk is niet zonder gevaar. Het moet uiterst voorzichtig zijn.

In de eerste stap de hielbreedte gezaagd 3 cm. Het mes moet derhalve op een gemiddelde diepte van ongeveer 3 cm. "over"Omdat dit niveau kan worden gevarieerd. Maar het is belangrijk dat het is hetzelfde voor alle vier strips. Parallelaanslag van tafelzaag is uitgelijnd met de schouder diepte min zaagblad dikte. In een paragraaf diepte van 11 mm en een plaatdikte van 3 mm, de afstand parallelaanslag derhalve 8 mm. Iets meer, maar is niet schadelijk - minder, maar het mag niet worden.

Zonder bladbeschermkap speciale zorgZonder bladbeschermkap speciale zorgUitsparing voor het opnemen van de kurkUitsparing voor het opnemen van de kurk

De tweede snede wordt verschoven over 90 ° omgekeerd afmetingen. De zaagdiepte is nu 11 mm en trekgeleider is afgestemd op 3 cm minus zaagblad dikte.

Stap 4 - afronding randen

De exacte diepte van de snede is belangrijkDe exacte diepte van de snede is belangrijk

Voor een beter zicht kan de randen van het frame hout afgerond of voorzien van een profiel naar wens. Dit vereist echter een router of beter nog een router tafel nodig is.

De randverloop moet zien later, maakt niet uit voor de verdere opbouw en kan derhalve worden geselecteerd zoals vereist. Maar het is belangrijk om nauwkeurig instellen van de snijdiepte van de freesmachine. Met een afronding van de router moet volledig vormen van de straal, maar mogen geen markt op het oppervlak. Echter, een minimaal zichtbare paragraaf verdwijnt tijdens het naslijpen van het oppervlak. De zijde van de drukring van de router dient als een grens die de exacte vorm van de afronding verschaft.

afgerond alleen de latere zichtbare randen van het frame hout. De randen van de rug zijn gewoon ontbramen.

zagen van houten frame mijter - Stap 5

Voor de volgende stap wordt een verbinding verstekzaag nodig. Ook een tafelzaag met hoekaanslag andere zaag met toepassing van schrijver beschikbaar zou kunnen zijn, maar moet niet worden gebruikt. Werkproduct te vaag die later duidelijk zichtbaar zal zijn bij het aansluiten van de afzonderlijke delen.

1. Snijd de pagina mijter1. Snijd de pagina mijter2. Lijn de kurk op de freesrand2. Lijn de kurk op de freesrandMark 3. 5 mm naast de kurkMark 3. 5 mm naast de kurk4. Zaag Beide borden samen4. Zaag Beide borden samen5. zagen Aan de markering5. zagen Aan de markering6. Gap 2,5 mm6. Gap 2,5 mm

De instelling van de gewenste lengte is voor velen een probleem, maar er is een zeer eenvoudige methode die helpt en de ruwe en langere cut.

 1. Met 45 ° instellen van een snede gemaakt net aan de rand van alle vier stroken. Echter, dit bijzondere aandacht schenken aan de hoek in de juiste richting. De buitenrand van het hout behoeften van deze waren de lange zijde. Dus alle vier stroken worden gesneden aan één kant.
 2. Vervolgens maken elk een lange en een korte stang met de paragraaf op de werkbank en lijn de kurk mat volgens afbeelding 2 daarop.
 3. Aan de andere kant moet de balk langer en 5 mm aangegeven naast de kurk mat bij de hiel. Wie denkt zeer goed te werken, zelfs minder dan 5 mm kunt gebruiken afstand. De hier gebruikte meten resultaten (gedeeld door twee) het volgende spel, waarin de kurk mat in het frame. Het litteken moet alleen worden uitgevoerd op een lange en een korte plank.
 4. Voor later nauwgezette montage, worden de lange en korte planken gezaagd elk als een paar en voor elkaar gespannen.
 5. Op de verstekzaag Dasa hout wordt uitgelijnd, zodat het zaagblad exact voldoet aan de schrijver aan de rand. Bij de hiel derhalve de plaat kleiner is dan de schrijver en langer bij de buitenrand. Dus de twee lange en twee korte planken gezaagd.

In de volgende proef moeten alle vier platen zusammelegen en de kurk mat met een noodmaatregel passing van ongeveer 2,5 mm in de gemalen paragraaf. (Afbeeldingen kunnen vergroot worden met een klik.)

verbindingsframe met Wolfcraft geheime Jig - Stap 6

De Wolfcraft Undercover Jig kan niet alleen worden gebruikt voor rechthoekige verbindingen, maar ook voor maten lang te sluiten.

De beschikbare ruimte relatief laag en moet hier worden dat de schuine boring niet zichtbaar aan de buitenkant. Zonodig moet de gaten worden verricht op elk van de langere platen Bij de uitlaat van de gaten in de boven- en onderzijde van de muur en ik niet zichtbaar in de gesuspendeerde toestand.

contacten te leggen met de Undercover Jigcontacten te leggen met de Undercover JigLet op: Het boren kan voldoen aan de randLet op: Het boren kan voldoen aan de rand

Na elke lange of korte planken links en rechts werden geboord, kunnen ze worden geschroefd en gelijmd. Hiertoe moeten zij plat op de bank en optimaal veilig beveiligd tegen verschuiven.

waarschuwing: Ook geschaafd strips hebben zelden een exacte consistent niveau. Het kan gebeuren dat de snijvlakken zijn ongelijk. In dit geval is het raadzaam om de binnenrand uitlijnen en volledig offset naar buiten te brengen. De betekenis is in de latere verwerking. Het frame kan eenvoudig worden vermalen de buitenzijde dan aan de binnenzijde, omdat de binnenhoeken niet nauwkeurig kan worden geslepen. Na reduceren de offset niet meer zichtbaar.

uitlijnen altijd de binnenranduitlijnen altijd de binnenrandVerschillen kunnen vervolgens worden afgeslepenVerschillen kunnen vervolgens worden afgeslepen

Stap 7 - plaatst kurk mat en bevestig met hoeken

Hoek houdt de kurk en het stabiliseren van het frameHoek houdt de kurk en het stabiliseren van het frame

Een gepolijste gedeelte een glad oppervlak en kan laatste alinea verdwijnen. Geschaafd hout frames zijn zeer glad en een deeltjesgrootte van 180 of 240 is daarom absoluut voldoende. Als je wilt, maar kan niet in grove voorvermalen en maak met graan 400 een perfect glad oppervlak. Om vervolgens geolied het oppervlak - niet malen fijner dan 180 graan.

Dan de hoek zoals in het beeld worden gebruikt en met schroeven 3,5 x 20 vastgesteld De hoeken houdt de kurk mat bij een betere stabiliteit van het frame. Bovendien, de kurk mat, zoals in het beeld, zijn bevestigd met extra schroeven en sluitringen.

Dan foto haak of andere opties zijn bevestigd aan de ophanging. Wanneer de suspensie in de gewenste locatie is een kruislijnlaser gunstig. Hoe groter de op te hangen object, zou duidelijker schuine positionering zichtbaar.

De kruislijnlaser zorgt voor een perfecte positioneringDe kruislijnlaser zorgt voor een perfecte positioneringGroot genoeg voor een heleboel notitiesGroot genoeg voor een heleboel notities

kopen kant prikbord op Amazon.de