Grenzen en vlechten - Schmückende elementen voor wanden

Grenzen en vlechten - Schmückende elementen voor wanden

Borders en randen smal decoratieve gerede strook, die kan bestaan ​​uit papier, folie, tegels of aangebrachte verf. Ze zijn populair en makkelijk inzetbare middelen om een ​​kamer te ontwerpen creatief, decoratief, modern of thema en een nieuwe leefomgeving in de omstandigheden te creëren.

Grenzen kunnen oppervlakken worden verdeeld in de ruimte en daardoor dienen als optische ruimteverdeler. U kunt de ruimte elementen zoals deuren, ramen, spiegels, een open haard en basisframe benadrukken of zelfs hele muren.

Grenzen kunnen elimineren bestaand ontwerp tekortkomingen beslag hoge muren en verminderen daardoor optische of verhullen overgangen van verschillende wandbekleding harmonieuze en elegante wijze.

Inhoud: Wangestaltung met grenzen en randen

 • verschillende implementaties
 • wallpaper Borders
 • Lijn behanggrens en positie
 • Behanglijm of lijm grenzen?
 • stok Stappen voor Borders
 • stok overgangen en hoeken in ruimtes
 • Verwerking op gevormde wallpaper
 • zelfklevend behanggrens
 • instructies video
 • verwijderen behangranden
 • Borders maken zich
 • stencil grens
 • stempel grens
 • Grenzen en vlechten gemaakt van stucwerk, tegels en hout
 • tegel Borders
 • hout Borders

TIP

Voor het ontwerpen met Borders U kunt kiezen uit een papieren "pop" Maak en bevestig deze met plakband in de kamer. Zo kunt u testen of een rand of het gewenste effect in welke positie bereikt. Als u ook nog enigszins onzeker na aankoop van de grens, zodat je ze ook vasthouden alleen met plakband en beslis voor de eindstand. Om onaangename verrassingen te gaan uit de weg en kan uw ontwerp idee en opnieuw te maken in "Family Raad" bespreken.

verschillende implementaties

Het is op deze site in de eerste plaats om de grenzen van het papier zo eenvoudig wallpaper Borders of zelfklevende randen. Men kan grenzen implementeren, maar op basis van smaak, tijd en budget anders.

Grenzen met tegel of hout
Populair zijn tegel grenzen, die de badkamer of de keuken een edeler schaduw kan geven zonder al te veel inspanning. Houten grenzen zijn geschikt voor een effectieve scheiding van twee wandelementen ontwerpen, bijvoorbeeld tussen kleur en behang of als slijtagebescherming voor de muur.

Borders met masker en stempel
Op basis stencil stempel en ook versieringen met kleur kan worden toegepast op de muur. Sjablonen met verschillende patronen kunnen worden gekocht kant-en-klare sjablonen of als een effect zijn ook gemaakt zichzelf en dus individueel aangepast aan de Wandgstaltung of de kamer inzittenden.

Stuck Borders
Voor degenen die willen een zeer elegante touch haar appartement en de flair van geven "oud Gebouw" willen (weer), zijn er mogelijkheden voor decoratie met sierlijsten en sierlijsten: zowel op de muur en op het plafond kan worden bevestigd of de rozet, die wordt geleverd met een plafondlamp om prachtig effect versiering in de vorm van stucwerk gemakkelijk.
Bezoek onze decoratie en wanddecoratie leert u hoe om te gaan stucwerk lijstwerk en stucwerk rozetten en op uw muren en het plafond professioneel.

muuroverdrukplaatjes
Zeer in zwang geraakt als elementen voor wandbekleding zijn muur stickers en muurstickers. Dit is ook beschikbaar als grenzen en zijn perfect voor decoratie - ze zijn gemakkelijk aan te brengen op de muur en boven gewoon weer los hen, die op een parade of een apparaat verandering kan zeer voordelig waren. Sommige zijn zelfs na onthechting herbruikbare (gewoon blijven back-papier en plak het weer), zodat voor. Zoals seizoensgebonden decoraties kan worden veranderd om te passen op de muur.

wallpaper Borders

De grens meest gebruikte zijn het behang grenzen. Deze worden aangeboden aan te passen als wallpapers linten om vele behangcollecties ten dele, maar kan vrij worden gekozen, zelfs met vlakke ondergrond. De keuze in het ontwerp, de kwaliteit en de uitvoering is enorm: Ornaments, grafiek, symbolen, bloemen en planten in een verscheidenheid van stijlen, cijfers in de meest uiteenlopende schattigheid. De breedten grens kan tussen 5 cm (zo smal eindrand) tot 53 cm - variëren (. Met vele ontwerpen voor kinderen, bijvoorbeeld), en zijn meestal in een breedte van 5 m of 10 m. Grenzen van het behang kan zelfklevend of vastgemaakt met een speciale lijm grens naar het substraat.

De meest populaire en meest bekende soort van grenzen en randen zijn die van voorgestelde klaar voor behang strepen. Ze zijn verkrijgbaar als grenzen van papier behang en nu ook als een vinyl grenzen. Sommige wallpaper matching grenzen heen worden aangeboden in de winkels en zelfs bijpassende gordijnen en stoffen.

Een rand speciaal aangepast aan elke Bordürenart grens lijm hechten wordt gebruikt of kiezen voor een zelfklevende versie. Welke grens u ook - zoals bij zoveel home improvement werk is het voorbereidende werk het allerbelangrijkste. Je werkt niet met voldoende zorg, het resultaat kan zijn in kwestie. De eerste overweging is de positionering.

Lijn behanggrens en positie

Wat creatief idee u nastreeft met het lijmen van een grens? Moet zo hoog een hoog plafond niet meer handelen? Als bepaalde elementen zoals ramen, deuren, plint of spiegels zijn ingelijst of gestrest? Als een base of voettekst van een speciale licentie zal krijgen? Indien de overgang tussen twee verschillende wandbekleding lamineren en / of gespannen? Of moet een anders eenvoudig gehouden kamer makkelijk losgemaakt iets?

heerser, niveau, misschien veel, krijtlijn, potlood, punaises en plakband: Bij het plaatsen van de grens moet je aan de hand van de belangrijkste instrumenten hebben. Om verrassingen te vermijden, sluit de grens (of een stuk dummy) met pinnen, spijkers of plakband aan de muur en testen van het effect. Is het het gewenste? Zo niet, probeer verschillende stages en hoogtes.

Nu kunt u de exacte positie te geven: De meeste muren, vloeren en plafonds in een kamer zijn niet helemaal nauwkeurig haaks op elkaar - over wat je uiteindelijk zich richt grens sluiten, is op de fundamentele positionering. Als de rand loopt parallel aan meubilair te zijn, het is afgestemd op de grond, moeten ze vlak onder het plafond worden geplaatst, wordt afgestemd op het plafond.

In bovenkasten en afbeeldingen moeten dezelfde zijn als die gepositioneerd waterpas zijn. Wanneer de plaatsing wordt beslist, nemen kleine stappen steeds meten van de vloer / plafond van / naar de kast, markeer de hoogte en sluit de markeringen op basis van een lange liniaal, rechte rand of een gespannen koord met een dunne potloodlijn.

Op een rand van de trap genomen de trap graden (of de hoek van de onderste naar de bovenste trede vaak stappen niet exact dezelfde hoogte -. Zouden één worden geleid door deze en sluit de afzonderlijke maßgenommenen punten zou een zigzaglijn te creëren. het gebruik van de grenzen op muren met afgeschuinde daken moet u eerst overwegen en proberen goed op de rechte wand, de grens fungeert (ondanks hetzelfde bedrag!) hoger dan op de schuine wand -. de grens "sprongen",

Behanglijm of lijm grenzen?

Voor biezen en grenzen zijn er speciale lijm grens met bijzonder hoge kleefkracht. Met name bij het verlijmen vinyl behang met hun niet-absorberend en glad oppervlak, een sterke lijm is belangrijk, zodat de grens houdt. Na het snijden van de grens op de juiste lengte [altijd een klein gesneden!] Is het plakken als met het papier: Grens met de grenzen plakken plukken, vouwen, vertrekken. Na die tijd de fabrikant of grenst aan de Borders lijm blootstelling vouw de grens uit elkaar en beginnen met de ene kant. Aan de randen van de grens op het festival op een willekeurige uitpuilende grenzen lijm worden het best verwijderd zo snel en voorzichtig met een vochtige doek.

stok Stappen voor Borders

Grenzen en vlechten - Schmückende elementen voor wandenMarkeer de positie met krijt lijn (Foto: a.s. création)Grenzen en vlechten - Schmückende elementen voor wandenAfstand van het plafond vast te stellen (Foto: a.s. création)Grenzen en vlechten - Schmückende elementen voor wandenBorder druk stevig (Foto: a.s. création)

De substraten voor de grenzen moeten droog en schoon zijn.

Met vers behangen of geverfde kamers, wachten tot het behang of de kleur wordt volledig door gedroogd.

Plak je grens en observeer de inweken [Zorg ervoor dat de randen voldoende bekleistert].

Begin bij de toepassing van het beste in een hoek en duw de rand van de getrokken merk je stevig vast.

Beveilig de grens met een naald of een punaise, zodat het niet weer uit komt door zijn eigen gewicht.

Markeer nu de trim stuk voor stuk op de makiert lijn strak (marges zo nu en dan herschilderen).

Misschien regelmatig opnieuw gebruiken naalden of spijkers voor het bevestigen totdat de lijm droog.

In patroon Bodüren let op de juiste richting. Overtollig plaksel veeg zo spoedig mogelijk zorgvuldig.

Laat de pasta te snel om te drogen ventileren overmatige verhitting of, anders riskeert u hiaten op de naden.

Los ze later, ondanks alle voorzorgsmaatregelen uit, dus je kunt zorgvuldig en grondig opnieuw druk de randen met een papieren handdoek kleistergetränktem.

stok overgangen en hoeken in ruimtes

Grenzen en vlechten - Schmückende elementen voor wandensnijrand<br>(Foto: a.s. création)

Wanneer een band in een rechte hoek lijmen van de twee stukken grenst overlapt en gesneden tot een metalen liniaal een hoek van 45 ° door de beide randen weefsels.

Verwijder het doorsneden uiteinde en op de stompe naad met vaste nadenroller.

In hoeken lijm een ​​frame einden shock volgt: Beide uiteinden stevig drukken met een liniaal in de hoeken, waardoor zowel een geknikte rand ontstaat.

Los vervolgens beide uiteinden opnieuw voorzichtig Vul de rand jeweilt een scherpe bocht en gesneden met een mes of een schaar langs deze scherpe vouwrand dat grenst uit: Nu de einden opnieuw de hoek (eventueel nieuwe kleefmiddelaanbrengingseenheid) en een schone aanpak hebben gecreëerd.

Verwerking op gevormde wallpaper

Op behang met dreidimesionaler oppervlakte (geweven wallpaper, reliëf wallpaper) grens niet voldoende hechten, moet het oppervlak glad en gelijkmatig zijn. Dat wil zeggen, waar de grens moet gaan zitten, moet de ondergrondse behang worden verwijderd. Het is dus een soort van inlegwerk. Om een ​​grens, gesneden met een mes in de exacte hoogte van de grens een strook in te voegen (let vooral op de voorbereidende werkzaamheden, zoals de plaatsing en de grootte van de plaats - een volgende correctie is niet meer mogelijk!). Als een grens met de geplande nog voordat de eigenlijke versieren, laat de strip voor dezelfde zonder grenzen. De rand wordt eerst behangen, snijd het behang op de grens randen en stevig aangedrukt. De toepassing van de grens is hetzelfde als hierboven genoemd: Paste, genieten, toe te passen en te benadrukken, vooral voor de seamers.

zelfklevend behanggrens

Zonder lijm, lijmen en vaststelling van de zelfklevende randen kunnen worden verwerkt. Hiervoor dient het beschermende papier van de rug worden verwijderd en de rand wordt gedrukt. Lijm de trim stukjes en beetjes in om te voorkomen dat plakken en vertüddeln de grens. Aangezien een latere correctie niet meer mogelijk is om uiterst voorzichtig te gaan en gewetensvol doen het voorbereidende werk. Zijn gemakkelijker te muurtatoeages die kunnen worden gebruikt als grenzen te gebruiken. Dit kunnen zowel complete en afzonderlijke motieven die regelmatig worden gebonden. Volgens de fabrikant resten muuroverdrukplaatjes verwijderen (en opnieuw deel) kan. Deze ruimte kan altijd terug naar de veranderende smaak van de bewoners (in de praktijk in de kinderkamer), of de seizoenen aan te passen.

instructies video

verwijderen behangranden

Niet klevende behang sierlijsten verwijderd op dezelfde wijze als behang: met een spons of doekje gedrenkt (met zeep en water) en verwijder grenst kleefstof wateroplosbaar als behangplaksel. Als alleen de grens en niet de onderliggende behang worden verwijderd, gaat stuk voor stuk en zorg ervoor dat niet te veel aan de grond te genieten, moet echter de grens goed worden geweekt, zelfs als het wat geduld nodig. Als al deze wallpaper zal verdwijnen, kunt u gul met de nattigheid zijn. Als de rand goed nat het bed kan worden verwijderd ten minste de toplaag. Na het opnieuw onderdompelen van de dragerlaag wordt afgepeld. De meeste liet een paar overblijfselen van de grens en van Bodürenkleber. Deze kunnen worden verwijderd met een onhandige poging ijzer of met een schuursponsje zorgvuldig (om geen aandacht besteden aan schadelijke ondergrondse !!). Met zelfklevende grenzen zijn er de varianten die residu en eenvoudig schil kan zijn en te verwijderen en degenen die partout niet wil loskomen. Voor dit laatste is er de warm-hechtende met een hete luchtpistool en trek de rand van de tip. Zorg ervoor dat u de föhn te lang voor een positie te hanteren (Schmulch- en brandgevaar) en het warme grens met Bauhandschuhen houden.

Borders maken zich

Wie heeft genoeg creativiteit, tijd en de nodige vaardigheid en heeft pret bij een Challenger, kan een geheel eigen Zimmerbordüre ontwerp van de verpakking papier zelf. Snijd individuele motieven of deel uw papierrol in de dezelfde (!) High strips dat u zich in een rij. Geschenkverpakking is dun en gevoelig papier en is ook snel dringt zonder inweken de pasta. Wanneer u glad en te drukken gaat u zo zorgvuldig mogelijk - nat het papier scheurt zeer snel. De positionering van de muur rand die u nodig hebt om een ​​definitieve beslissing hebben voor de bevestiging van het werk en in - Aanpassing is niet meer mogelijk. Als de grens wordt gedroogd ( 's nachts z. B.), je jas met een kleurloze lak in glanzend of mat.

Grenzen en vlechten - Schmückende elementen voor wandenBorder door sjabloneren

Een zeer individueel en goedkope variant van een grens ontwerp is te schilderen of deppen een rand met verf op de muur. Als u donkere muren, dus het werkt verheffende, als je een lichte of witte kleur te gebruiken. In een heldere klank, kunt u een heel subtiel effect met pastel kleuren of met een sterk contrast met opvallende kleuren te bereiken. Het motief van de grens kan blijven niet alleen aan de muren, kunt u ook gebruiken om te schilderen meubels en zo een harmonieus geheel te geven een kamer. Een rand kan worden samengevat met stempels of sjablonen basis van de muur. Postzegels en stencils in een verscheidenheid van motieven en ornamenten kunnen worden gekocht bij bouwmarkten of speciaalzaken.

stencil grens

Grenzen en vlechten - Schmückende elementen voor wandenBeelden op film tekening (Afbeelding: Paint Quality Institute)

U zult het niet vinden in weerwil van de selectie aan de sjabloon, kunnen ze worden geproduceerd met een beetje vaardigheid en geen moeite zichzelf.
Als u een geschikt sjabloon voor u hebt gevonden, overbrengen naar een massief stuk folie. Om een ​​doorlopend patroon gebruiken, dus houd er rekening mee dat de sjabloon zonder compensatie, weer kan worden verplaatst. U kunt uw ontwerp te testen op een stuk van de rol behang. Templates kunnen worden gevonden in Heimwerker.de: puzzelstukjes, zon, bloemen. Nu kunt u uw onderwerp met een marker pen op te nemen of te gebruiken die geschikt folie voor de printer en uw ontwerp afdrukken. Nu gesneden met een scherp mes (beter nog: Scalpel) uw stencil - u aandacht besteden aan de precieze snit.

Grenzen en vlechten - Schmückende elementen voor wandenSchablonenbordüre (Foto: Dulux)

De positie superieur aan voorheen nauwkeurig en richtsnoeren, zodat hoogte en afstand van elke voneinder boordelementen altijd absoluut dezelfde Zoals bij alle soorten grenzen hier van toepassing. Leg de mal op uw lijn, repareren met plakband en dep de kleur (schrappen!) Met een geschikte borstel (bijv. Aangezien er van Dulux speciale sjabloneren borstel) op. Verwijder de mal, reinigen van de kleur aan de rand (voor verder gebruik, ervoor dat het volledig droog is, anders wordt de aangebrachte verf runs op de wand) en zet hem weer. Om proces hebben het einde van de grens met je bereikt.

stempel grens

Grenzen en vlechten - Schmückende elementen voor wandenGrens met stempel opbrengen (Afbeelding: Paint Quality Institute)

Ook zegel voor een grens om zelf te maken. Door te kijken naar een passend onderwerp en overbrengen naar een niet al te dun stukje schuimrubber. Snijd uw onderwerp (ook omdat de nota van boven met de continue patroon noot) en plak het op een geschikt stuk hout. Dep de verf op de aldus ontstane stempel (niet gebruiken te veel verf: de Farbänder worden te dik en blur) en duw het langs uw gids lijn op de muur. Bevochtig voor elke nieuwe stempel opnieuw te stempelen met kleur. Kleine onregelmatigheden bij toepassing van verf kan later worden verwijderd met een borsteltje.

Grenzen en vlechten gemaakt van stucwerk, tegels en hout

In aanvulling op het behang grens kan zijn huis levendig en individueel ook op basis van de grenzen van stucwerk, tegels of hout te maken.

tegel Borders

Grenzen en vlechten - Schmückende elementen voor wandenTegel grenzen in de badkamer

Niet alleen gladde wanden of wanden met behang kan worden versierd met grenzen. Eveneens tegel grenzen lenen zich voor betegelde ruimtes zoals de badkamer of keuken. Net als behang kan worden gekocht met Border tegels gematched tegels voor tegel. Maar vlakte betegelde wanden door middel van een Fliesenbordüre kan krijgen een nieuwe stijl - modern, Middellandse Zee of romantisch. Een bestaande tegel spiegel kan verhoogd worden verzonden met een rand (evt. Kan worden boven de grens, die zich leent als de originele tegels van de spiegel tegels zijn niet meer beschikbaar betegelde) en een badkamer kan zo relatief snel en gemakkelijk in een nieuw licht. "gewoon" Tegels kunnen eenvoudig worden opgewaardeerd als ze klaar zijn met een rand in marmer look, steen of glas. Geschulpte tegels u kunt definiëren bepaalde gebieden zodanig. B. framing een spiegel. Dit is echter zelf alleen bij het leggen van de tegels, dus het is in de voorlopige badkamer ontwerp ansich worden opgenomen. Randtegels evenals andere te leggen tegels, het leggen instructies en tips voor tegels is te vinden op onze betegelde pagina.

hout Borders

Grenzen van hout kan twee verschillende wandbekleding gelijktijdig en gecombineerd scheiden. Als scheiding tussen wasbare latex verf en een normale muurverf in het trappenhuis eenvoudige Holzbordüre al bijna elke keer voldoet. De grens moet eerst op de hoogte van de leuning met het oog op een vreedzame effect te hebben. Maar zelfs in de woonkamer houten grenzen en panelen kunnen een mooi effect te bereiken, zoals in de kinderkamer kan een geschikte gecoate Holzbordüre een patroon deel van de bodem van een vlakte deel over bakenen gestuurd. In de hoeken moet worden beschouwd als de juiste Gehrungszuschnitt wanneer twee grens duel. Zoals met behang randen de plaatsing en positie vooraf goed worden doordacht en met waterpas en hulplijn nauwkeurig gedefinieerd zijn. Vervolgens worden ze vastgezet met kleine spijkers aan de muur. Niet alleen als een optisch element maar om puur praktische redenen, vaak we houten grenzen vinden in de openbare voorzieningen zoals scholen, kantoren en ziekenhuizen. De brede lamellen ook losmaken en bescherming van de wand tegen beschadiging en krassen van meubels, deuren, etc.