havebelysning

bringe til haven med lys lys

havebelysning

Du sidder komfortabelt i din have eller på din terrasse, se solnedgangen og derefter det bliver mørkt. Uanset hvor du sidder, du bare se en ting, også det vil være koldt, og den lille stearinlys på bordet og er ikke længere nok.

Derfor trækker foretrækker i dit hus tilbage, selvom du faktisk stadig nyde den varme sommeraften, hyggelig chat med venner og ønsker at udvide grillen. Men du bare ikke har den nødvendige lys.

Bare ændre denne problematiske situation, men med en målrettet havebelysning og sætte accenter i de smukkeste steder i din have.

Lys op i haven ud over at sikre øget sikkerhed i mørke.

Indhold: Belysning i haven

  • Sort af haven lys
  • Lys til udendørs brug: vandtæt, støvtæt Splash Proof,
  • Montering af lygter
  • Solar lys til indendørs og udendørs brug
  • LED havebelysning
  • Gulv lamper og pullert som havebelysning
  • Tip: Energibesparende lampe med lyssensor
  • Have belysning som myggebalsam
  • Yderligere muligheder for havebelysning
  • haven bevægelse

Sort af haven lys

Du kan vælge fra en utrolig mange muligheder, som du kan dekorere din have. Så du kan bruge lyset som input lys, husnummer lys, stier og trapper, sikkerhed, terrasser, altaner, have og dam belysning. Din fantasi er der ingen grænser her

Her generelt omfatte alle lette elementer til haven belysning, som anvendes til belysning af stier, terrasser og opholdsområder. Dog kan vandlege, figurer eller træer udstyres med belysning og så bevidst iscenesat.

I princippet laver du tre teknikker til rådighed til at nå dine belysning scenarier: nuværende forbundet med halogen eller LED-lys, sol lys eller petroleum-drevne lys.

Lys til udendørs brug: vandtæt, støvtæt Splash Proof,

havebelysningMed farvede lys accenter du vågner mørke haver til livet.

Uanset hvilken løsning du vælger, gælder for alle lamper: Du skal være støvtæt, stænk og vandtæt. Hvorvidt en lampe opfylder disse krav til udendørs brug, kan du se tegn i den såkaldte IP.

IP karakter forklarer dette på følgende måde: Beskyttelsen klasse overholder DIN EN 60529, som er sammensat af forkortelsen IP og en internationalt standardiseret og for det meste to-cifret tal. Det første tal står for graden af ​​beskyttelse mod fremmedlegemer og berøring, mens det andet ciffer angiver, om en udstyret kan bruges i fugtige omgivelser.

Et tredje og fjerde ciffer er muligt for yderligere oplysninger, men ikke nødvendigt, og også usædvanligt.

En lampe til udendørs brug bør derfor være mindst en værdi på IP 43, har stadig bedre IP 44 og også TÜV-godkendt. Vil du vedhæfte en lampe i din have dam, bør lampen selv bedømt IP 68, for at sikre, at lampen forbliver vandtæt, selv når permanent nedsænkning.

Montering af lygter

standerlampeTilbyder blot at stå lamper bringe lys ind i mørket og dermed sikre en mere sikkerhed.

Uanset hvor lampen er monteret - det skal altid rettet ned eller som muligt til den linje af syne til blinde nogen. Vælg "normal" Lamper som fluorescerende, så energibesparende og kompakte fluorescerende, halogenlamper eller metalhalogenlamper er mest egnede. 

For at betjene dig, du har brug for elektricitet og dermed et strømkabel. Strømkablet skal synke mindst 60 cm dybt i jorden, så det er beskyttet mod spade og især i efteråret og vinteren mod vind, regn og frost. Og hvis du ikke ene er dig selv, bør du altid lade lyset installation udført af en professionel, tale elektriker. 

Detaljeret planlægning er nødvendig! Hvis du har nogen plan til rådighed, bør du overveje haven måles bedst og er baseret på den således skabte plan, hvor der lys er ude og er også gavnligt. Denne planlægning vil hjælpe senere ikke kun til den ekspert, men også dig selv, så du kan overveje nøje, hvad du vil, hvad der passer til haven og noget går i det lange løb.

antydning: I tilfælde af lys er mindre undertiden betydeligt mere. Med mindre der er en måde, dette bør altid være særlig godt belyst for at undgå farer. 

I dine ideer om haven design, du er (indtil videre) også nocg ikke bremses, fordi der ikke er no-bindende standarder for den private installation af lette elementer i den private have.

Solar lys til indendørs og udendørs brug

sol lysSolar lys kan også installeres i vindueskarmen.

Udover de ovennævnte halogenlamper og andre modeller kan også vælge sol lys. Fordelene ved sol lys så lavt som deres forholdsvis lave pris. Stadig brug for sol lys ingen elektricitet, da et indbygget batteri lagrer den energi, der genereres af solstrålingen for at levere dem i mørke, hvilket gør den solcellelampe skinner.

Bemærk dog, at sol lys ikke opfylder omsorgspligt, og de er ikke egnede til at belyse en offentlig vej. Energien er normalt ikke nok til at betjene den solcellelampe hele natten. Solar lys er derfor betragtes mere end dekorative elementer til privat brug. 

LED havebelysning

Et andet alternativ af haven lys repræsenterer LED lamper. De er ekstremt holdbare, forbruge lidt strøm og trække en stor del af færre insekter end konventionelle halogenpærer. Men LED pærer er lidt dyrere end andre pærer til at købe. Fordi de kan indlejres i form af belægningssten i gulvet, LED lamper er særligt velegnet til sti belysning. 

Gulv lamper og pullert som havebelysning

haven lanterneEn have lanterne lyser indgangen af ​​indkørslen.

Gulvlamper du måske kender mere indefra, for eksempel, stuen, hvor der er en gulvlampe til en af ​​et loft skive og den anden af ​​en lille læselampe. Gulv lamper til udendørs brug ikke bestå af to lygter og er heller ikke så høj. Snarere, omtales de som sti lys.

Fordi de er bærbare, kan de blive sat ned, hvis de er nødvendige. De er derfor opererer med batterier eller petroleum.

En pullert er gulvlamper meget ens, hvis ikke ligefrem identiske. For mens gulvlamper er 1 meter høje i de fleste tilfælde, start pullerter i lavere højder, for eksempel, på 40 centimeter. På grund af deres højde, er de ofte brugt til gangbro belysning, også fordi de ikke spreder deres lys så langt, at når hele haven er badet i lys.

Ved en pullert kan du indstille flotte accenter på en sti eller på Beetrand og flere offset stativer pullerter et espalier langs vejen til at blive tændt op, appellerne endnu mere dekorative. 

Tip: Energibesparende lampe med lyssensor

Særlig energibesparende lampe er ideel til udendørs brug, fordi den automatisk skifter i mørke og i dagslys fra. De indbyggede lys sensorer registrerer dagslys på grundlag af spektral fordeling. Lampen har en intelligent mikroprocessor-teknologi og er derfor helt ufølsom over for falsk lys. Det er derfor også meget godt for haven belysning. I butikker vil du BEYOND informeret.

Have belysning som myggebalsam

julelysMed ekstraordinære lys til udendørs sæt smukke lys accenter.

Du har oprettet din have belysning og tilsluttet, og de vil have den aften for at teste den første gang. Alt fungerer og lyser den måde, du har forestillet sig. Men snart er du fristet til at slukke lyset igen, fordi dit lys flyder rundt en masse myg.

Men bedre til lampen, som til dig selv. Frem for alt kan du af myg bremse ved at vælge en have belysning, lamperne bruger med særlig farve spektre at tiltrække myggene. I et touch myg brænde.

Du er nødt til at huske på, at andre insekter noget imod, men som natlige sommerfugle, er tiltrukket af dette lys. Hvis du ønsker at beskytte insekter foretrækker, vælge lys med en lav andel af UV-lys, fordi det er den UV-lys, der tiltrækker insekter. Og færre insekter er tiltrukket af den brændende op ledningerne, skal rengøres sjældnere lampen.

Yderligere muligheder for havebelysning

Tænk havebelysning ikke kun på de konstaterede pullerter eller sti belysning, giver dig endnu flere muligheder mange måder at sætte accenter i haven. Tag for eksempel, men at forskønne et træ hele året, uden at det ser lige efter Julepynt en streng af lys.

Eller brug sten lamper til at placere en af ​​disse lamper i din seng og understregede sendt nogle fine eksemplarer af dine blomster ved det rigtige lys. Og du bør kalde en dam dit eget, er det muligt at medbringe flydende lys det mørke vand til bjælkerne. 

haven bevægelse

bevægelseMed bevægelsessensorer du afgøre, hvornår lampen skal lyse.

I de rigtige steder, der anvendes bevægelsesdetektorer er altid anbefales. Det vil afskrække eventuelle ubudne gæster, når pludselig Som nat i haven af ​​offeret, lyset og risikoen for at blive set.

Og hvis du har bekymringer, fordi du er bekymret over den bevægelse haven lysene ville gå videre i hver eneste lille bevægelse, kan vi forsikre dig: Føler kan indstilles, så du kun kan starte fra visse følsomheder. Mens du har ved et indledende installation af bevægelsesdetektorer lidt kører frem og tilbage og bare prøve sig frem for at finde den ønskede konfiguration, men indsatsen værd, hvis ikke alle myg udløser lys.

På den måde kan du justere bevægelsen af ​​sæsonen også, hvis detektoren om vinteren for at udløse tidligere end om sommeren, sejre, mens andre lysforhold.

Køb haven pletter på Westfalia