Heggenschaar testen en Aanbeveling

Elektrische trimmers bespaart een hoop van de macht: Wie heeft ooit moesten handmatig te snijden een grote tuin hedge kent de kracht van een goede elektrische heggenschaar te waarderen. Maar helaas hedge is niet gelijk Hedge: Een lichte ligusterheg een heggenschaar gaat meestal als een mes door de boter, een knoestige haagbeuk haag, kan echter modellen zwakke maar overweldigen al.

We zullen laten zien wat je moet letten bij het kopen heggenschaar en geven u een koopadvies.

Vier middenklasse modellen tot 150 Euro werden geselecteerd die het beste passen bij de behoeften van een klusjesman. Erg duur modellen voor dagelijks professioneel continu gebruik en goedkope goederen worden weggelaten.

Content overzicht voor heggenscharen-test

 • Elektrische heggenschaar: Hoe werkt het?
 • Wat belangrijk is in een elektrische heggenschaar
 • De Test Kandidaten:
 • Wolf heggenschaar HSE 45 V
 • Gardena heggenschaar ErgoCut 58
 • Bosch heggenschaar AHS 550-24 ST
 • Technische gegevens van de testapparatuur
 • Heggenschaar Testresultaat
 • Met kabel, met batterij of benzinemotor

Elektrische heggenschaar: Hoe werkt het?

Heggenschaar TestresultaatKlik hier voor informatie over dit product op Amazon.de

Wie gemotoriseerde snip-snap apparaat denkt in een elektrische heggenschaar van een soort in de vorm van een normale schaar, helaas, is volkomen verkeerd. Een elektrische heggenschaar werkt volgens het principe van een maaibalk. 

Twee boven, gekarteld gesneden en geslepen zwaard platen worden bewogen door een motor tegen elkaar. In elk van de uitsparingen, zodat een kleine "schaar" Momenteel kunnen de takken en struiken precies gesneden.

De maximale diameter, wordt de elektrische heggenschaar te snijden theoretisch bepaald door de breedte van de uitsparingen, wat handig, maar ook het motorvermogen en soort hout te snijden een rol spelen.

// Pagina: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/wissen, Formaat: 300x250 ContentAD_Zusatz_mitte
SmartAdServer ( '37381/278911' 17861, '');

Heggenschaar Testresultaat

Wat belangrijk is in een elektrische heggenschaar

Het belangrijkste probleem bij het kiezen van een elektrische heggenschaar goede ergonomie: Het apparaat moet zo licht mogelijk en goed in de hand. Vooral met lange en hoge hagen, het snijden werk is anders marteling.

Belangrijk zijn ook krachtige motor en voldoende grote maaibreedte voor het snijden van kleine takken; bijvoorbeeld in haagbeuk.

moet niet de laatste onderwerpen Veiligheid en bescherming tegen geluidshinderWie heeft een rustige heggenschaar, dan kunt u ook weekend gebruik hechten zonder zijn buren en zijn eigen oor te belasten onnodig. Veiligheidsvoorzieningen als een blade stop en Anti-lock shutdown zijn nu vanzelfsprekend.

In alle aanbevolen heggenscharen echter dat viel zwarte kabel op. Dit kan worden genomen om de veiligheid bijvoorbeeld in fel oranje te verbeteren: Zelfs de zwakste heggenschaar scheidt altijd gemakkelijk door middel van hun eigen kabel.

De Test Kandidaten:

// Pagina: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/wissen, Formaat: Standard Banner (onder thema) 468x60
SmartAdServer ( '37381/278911' 16464, '');

Heggenschaar Testresultaat

Wolf heggenschaar HSE 45 V

Klik hier voor informatie over dit product op Amazon.de

De Wolf heggenschaar HSE 45 V overtuigt met een goede verwerking en een roterende grip, die aanzienlijk helpt bij het verbeteren van de ergonomie. Het is ook vrij rustig en relatief licht bij 3,6 kg. Echter, de Wolf apparaat is nogal slecht evenwichtig en dus enigszins vermoeiend om te gebruiken. 

Voors en tegens op een rijtje:

per:contra:
 • roteerbare motoreenheid
 • rustig (81,4 dB)
 • laagmoleculaire (3,6 kg)
 • fast gemiddeld vermogen (13 s)

 

 • met 500 watt vermogen zwakste motor in de test
 • 30 mm maximum snijbreedte
 • grote kracht die nodig is om in evenwicht te brengen (6 Newton)
 • relatief kort zwaard (52 cm)

Gardena heggenschaar ErgoCut 58

Heggenschaar TestresultaatKlik hier voor informatie over dit product op Amazon.de

De Gardena heggenschaar Ergo Cut 58 is niet treffend verkeerde naam: het is de meest ergonomische heggenschaar in de test, zoals blijkt uit zijn roterende motor unit en de zeer lage inspanning in evenwicht. Met een mes lengte van 58 cm, het heeft ook de langste zwaard in de test. Echter, het snijdt van Grenoble, op 14 seconden per meter, maar nog steeds relatief snel. Met maximaal tak dikte van 35 mm, is het in vergelijking met de tweede plaats.  

Voors en tegens op een rijtje:

Elke contra:
 • zeer goede ergonomie (2 Newton Ausbalancierkraft)
 • licht (3,6 kg)
 • roteerbare motoreenheid
 • langste zwaard in de test (58 cm)
 • het vuil sectionele

 

 

Bosch heggenschaar AHS 550-24 ST

Klik hier voor informatie over dit product op Amazon.de

De Bosch heggenschaar AHS 550-24 ST overtuigt met een krachtige motor en de grootste werkbreedte in de test. Helaas, het is echter aanbevolen voor relatief zwaar en 4,1 kg, de zwaarste heggenschaar in de test. Dit is natuurlijk ten koste van de ergonomie; ook 4 Newton Ausbalancierkraft zijn slechts gemiddeld. Daarnaast is de Bosch model met 88,7 dB relatieve luid en 15,2 s per meter is vrij traag. Positieve de lange zwaard van 53 cm dient te worden beschouwd.

Voors en tegens op een rijtje:

Elke contra:
 • sterk vermogen (600 watt)
 • lang zwaard (53 cm)
 • grote dwarsdoorsnede breedte (36 mm)
 • 108 Euro redelijk geprijsd merk apparaat
 • zware (4,1 kg)
 • luid (88,7 dB)
 • relatief langzame (15,2 m per meter)

 

 

Einhell elektrische heggenschaar RG-EH 6053

Klik hier voor informatie over dit product op Amazon.de

De Einhell elektrische heggenschaar RG-EH 6053 maakt relatief weinig mis, ondanks de lage prijs: overtuigen van de gemiddelde snelheid en het motorvermogen, het gewicht is 3,9 kg in het frame en een draaibaar handvat zorgt voor een goede ergonomie. werd vooral opgeslagen in ruis (89,4 dB) en in de Ausbalancierkraft; met zeven Newton de grootste in de test. Maaibreedte is vrij slecht 30 mm. 

Voors en tegens op een rijtje:

Elke contra:
 • draaibare handgreep
 • lage prijs
 • lang zwaard (53 cm)
 • 600 Watt motor
 • 30 mm max. snijbreedte
 • luid (89,4 dB)
 • slecht uitgebalanceerde (7N Ausbalancierkraft)

 

 

Technische gegevens van de testapparatuur

Wolf HSE 45 V Gardena ErgoCut 58 Bosch AHS 550-24 ST Einhell RG-6053 EH
Motorvermogen:
500 watt 550 Watt 600 Watt 600 Watt
gewicht:
3.6 kg 3,6 kg
4,1 kg 3,9 kg
Snijbreedte:
30 mm 35 mm 36 mm 30 mm
Zwaard Lengte:
52 cm 58 cm 53 cm 53 cm
volume:
81,4 dB 82,7 dB 88,7 dB 89,4 dB
Ausbalancierkraft:
6N 2N 4N 7N
Gemiddelde snelheid:
13 s / m 14 s / m 15,2 s / m 14 s / m
Prijs (afgerond):
135 euro
149 euro
108 euro
75 euro

Heggenschaar koopadvies

Klik hier voor informatie over dit product op Amazon.de

De keuze was moeilijk deze tijd: Alle vier de heggenscharen bieden een goede prestaties en betrouwbaar, de meeste hedge types klein. Op het einde, echter, in het bijzonder de beslissing Categorieën snijden prestaties, ergonomie, zaagblad, en boven al het gewicht. 

Nummer één toe te schrijven aan de  Gardena ErgoCut 58 met zijn uitstekende ergonomie en een laag gewicht. Bovendien weet ze te overtuigen met de langste zwaard in de test. Alleen de onreine cut is een kleine smet. 

De tweede plaats, de Wolf HSE bereikt 45 V. het lichtste gewicht, de goede snijden, de roterende aandrijving en de goede afwerking spreekt voor Wolf apparaat.

De derde plaats afgezien van de Einhell heggenschaar, tegelijkertijd Waar voor je geld is. Voor slechts 75 euro krijg je een vrij rondje apparaat hier dat voor het herenhuis tuin hagen was goed genoeg en kan komen met een goede prestaties van de motor. De hoge Ausbalancierkräfte en de sterke lawaai, maar je moet deze prijs te accepteren.

vierde plaats elimineert verrassend in verband met de industrie leider, Bosch: Ongeveer vier kilo gewicht zijn gewoon te zwaar voor een netvoeding heggenschaar. Bovendien, de gemiddelde snelheid van 15,2 m per meter op het laagste in de test met 88,7 dB was het apparaat zeer stil. de grote Schittbreite van 36 mm en de krachtige motor te spreken voor de Bosch tool. 

Heggenschaar Testresultaat

 

Wie heeft een middelgrote tuin op zoek naar een betrouwbare en vooral ergonomische heggenschaar, moeten hun toevlucht nemen tot Gardena ErgoCut 58ste

Eigenaars van kleine tuinen en occasionele gebruikers zijn ook goed bereikbaar met de prijs / kwaliteit voor het geld van Einhell.

Met kabel, met batterij of benzinemotor

Elektrische heggenscharen met kabel meestal voor het beste compromis van alle drie types aandrijving zijn: Ze zijn door het ontbreken van accu of de brandstoftank vrij eenvoudig genoeg voor gebruik thuis en minder lawaai en uitstoot dan heggenscharen met een interne verbrandingsmotor veroorzaken.

Grote tuinen met een sterke hagen de vraag naar meer vermogen, natuurlijk, slechts een benzine-aangedreven heggenschaar meestal niet aan de orde, als gevolg van de lengte van de kabel.

accutoestellen geschikt maximum voor kleine tuinen en terrassen. U moet relatief snel worden geladen en zijn vrij zwaar door de accu. Echter, ze hebben ook de neiging onverslaanbaar te zijn rustig en gemakkelijk te hanteren - hier kan niemand de kabel te snijden.

Koop heggenscharen bij Westfalia