herättää lomakuvasi yrteillä

Hanki loma puutarhassa

Yrtit puutarhassa

Hajun, ulkonäkö ja nauttiminen voi yrtit kaikissa muunnelmia loma muistoja tulevat puutarhaan ja sade kokeilla keittiössä yhdessä.

Mauste lihan, pizzaa ja pataruoat timjami (timjami) on erittäin hyvä. Lisäksi hyödyt mausteena timjami tarjoaa myös paljon silmiä ja nenää. Herkullinen esimerkkejä olisi sekä sitruunan (Thymus citrodorus) sen voimakas sitruunan tuoksu ja hedelmäinen oranssi timjami (timjami ssp. Fragrantissimus).

Kokeile ja innostu!

Sisältö yrtit kuten Urlaubserinnerung

 • (Thymus vulgaris)
 • Sitruuna (Thymus citrodorus) ja oranssi timjami (timjami ssp. Fragrantissimus)
 • Piparminttu (Mentha piperita)
 • Mojito kuten Minty loma juoman
 • Salvia (Salvia officinalis)
 • Rosmariini (Rosmarinus officinalis)
 • Oregano (Origanum vulgare)
 • Melissa (sitruunamelissa)

Kun istutus olisi varmistettava, että ne istutus paikan, jossa he voivat kehittää nopeasti. Nopean ja laaja kehitys on piirre näissä laitoksissa. Vaihtoehtoisesti on myös mahdollista istuttaa potin, koska se kasvaa hyvin.

Myös salvia (Salvia officinalis) on mukava rauhoittava ainesosia käytetään erilaisia ​​lehtiä väriaineita, kuten vihreä-keltainen lajike icterina todellinen katseenvangitsija johtuen mielenkiintoinen väri vaikutuksia.

Monet yrtit, kuten laventeli, rosmariini, oregano ja sitruunamelissa, voidaan istuttaa niin puutarhassa ja ruukuissa ilahduttaa kaikkia aisteja.

Pääsääntöisesti yrttejä mieluummin ilmava sijainti riittävästi auringonvaloa. Nämä tekijät johtavat voimakkaampi maku, estää waterlogging ja tekee parempaa talvenkestävyys kasveja.

(Thymus vulgaris)

timjami kasviTimjami on aromaattinen ja lääkkeiden kasvi.

Tämä kasvi haisee mausteinen ja vuosi toisensa jälkeen on kesän pieni herkkä vaaleanpunaisia ​​kukkia, josta voidaan kerätä talveen asti. Näitä levyjä voidaan nyt jalostaa piirakka mauste tai teetä.

Parantava vaikutus ja alkuperää

Kuitenkin timjami ei ole vain mauste kasvi, mutta myös lääkekasvina. Hänen pääalue kannalta paranemista ja helpotusta vaihtelevat hengitys. Se auttaa myös naistentautien ja rauhoittaa hermostoa.

Palvelevat timjami teetä kurkkukipu valmistetaan seuraavasti: tl timjami kaadettiin 4,1 litraan kiehuvaa vettä ja sen annettiin hautua teetä 5 minuuttia.

Lopuksi voit sulostuttaa hunajalla sitä tarvitaan.

Vaatimukset ja viljely

Sen alkuperä on tässä tärkeä kasvi Välimeren maissa. 11-luvulla, mutta hän on ottanut benediktiiniläismunkit Eurooppaan ja nyt kasvanut siellä. Jopa 40cm tämän yrtti on korkea ja voi kattaa puoli neliötä riippuen tilaa ja ympäristöä.

Täydellinen paikka timjami on paikka auringossa melko kuivaa, läpäisevä ja humusta maaperään. Sen pitäisi myös olla suojassa paikalla. Alunperin timjami ollut sitkeä, mutta nyt on olemassa joitakin keinoja, että kylmä ei ole väliä paljon, kuten Saksan talvi.

Jos haluat kasvattaa itse, kannattaa istuttaa keväällä ruukuissa. Kuten maa olisi valamisen maaperän, mieluiten sekoitetaan hieman hiekkaa, käytetään. Siemenet sijoitetaan sitten 2 cm: n syvyydessä kosteaan maahan. Tuolloin itämisen ajan maapallon on aina kostea taata hyvän kasvun. sitten myöhemmin itävät jälkeen 2-3 viikkoa pieni timjamintaimet.

, Joiden koko on noin 10 cm, ne voidaan istuttaa puutarhaan tai suuremmiksi ruukkuihin.

Sitruuna (Thymus citrodorus) ja oranssi timjami (timjami ssp. Fragrantissimus)

Oranssi timjami kasviTimjami tulee monia makuja ja värejä.

Nimellisesti haisee sitruuna timjami miellyttävä sitrushedelmien. Myös tämä kasvi on tietenkin käytetään mausteena ja lääketieteessä. Kuitenkin sitruuna timjami on myös tärkeä koristekasvina joka on hyvin otettu parvekkeella, Rock Gardens ja Taimilavojen.

oranssi timjami kasvava pensas harmaalla, neula-kuten lehdet. Hänellä on harvinaisen hedelmäinen mausteinen tuoksu ja on talvenkestävät, toisin kuin muut lajikkeet. Tämä Thymianart on yksi suosituimmista ja intensievsten mausteita keittiössä ja voidaan jalostaa herkullinen makuista teetä.

Piparminttu (Mentha piperita)

MinzpflanzePiparminttu kukkia kesäkuussa kirkkaan vaaleanpunaiset kukat.

Muinaisista ajoista, minttu on käytössä Euroopassa ja Aasiassa. On olemassa erilaisia ​​minttua, kuten piparminttu, Japanin maissi minttu ja vesiminttu.

Piparminttu on tunnetuin minttu erilaisia, etenkin siksi, että yrttiteet, jotka voivat myös tykkää juoda, kun et ole sairas. Se on hybridi vesiminttu ja minttu. Piparminttu on myös paljon haetaan jälkeen lääkeyrtti. Se auttaa, esimerkiksi vatsa- ja suolisto-ongelmia, päänsärkyä ja migreeniä. Sen eteerinen öljy laukaisee kouristuksia ja lihasjännitystä.

Piparminttu kasvaa helposti hotellin puutarhassa, ja tulee takaisin joka vuosi. Piparminttua liittyy minttu, joka syntyi spontaanisti Englannissa 17-luvulla. Ne ovat sitkeitä, ruohokasveilla että nopeasti moninkertaistaa metrolla juoksijat.

Piparminttu on 50 cm 90 cm korkea. Kaikkein paljas varsi heikentää usein violetti. Bloom aika on piparminttu kesäkuussa. niin se muodostaa valko-vaaleanpunaiset kukat.

Mojito kuten Minty loma juoman

Mojito cocktail lasiMojito on Kuuban alkuperäinen juoma rommilla.

Mojito, kansallisen juoman Kuuban on aina täydellinen kesäyön juoda. Tuoretta minttua (Mentha piperita) antaa Mojito aivan erityinen maku.

ainekset:

 • 6-8 tuoretta minttua lehdet
 • 5 cl rommi (Havana Club)
 • 2.5 cl limen mehu
 • 3 bar lusikka ruokosokeria
 • jäämurskaa
 • 4 cl sooda

valmistelu:

Lisää limen mehu yhdessä fariinisokeri ja mintunlehtien highball lasi ja sekoita yhteen ja murskata hieman vapauttaa makuja ja liuota sokeri. Sitten täyttää lasi jäämurskaa ja kaada rum. Voi silti tankata soodavedellä.

Tarjoile juoma pillillä. Kun koristelu sitruunanviipaleilla voidaan käyttää lasin reunan vieressä oksa tuoretta minttua lasi. Viimeistely on virkistävä cocktail!

Salvia (Salvia officinalis)

salvia kasviSage on suosittu yrtti miellyttävä tuoksu.

Kotona hän on Välimeren alueella, meidän mutta hän myös viihtyy hyvin. Aiemmat salvia arvostettiin suuresti, koska sitä voidaan soveltaa monilla alueilla.

Sage on hyvä ja suosittu lääkekasvi, se vaikuttaa esimerkiksi hikoilua vastaan ​​tulehduksia ja on etenkin kurkkukipu tien parantamiseen. Sitten hän otettu muodossa makeisia tai nauttia niin tee. 

Ominaisuudet ja vaatimukset

Sage on monivuotinen pensas. Väri sen pehmeä huovutettu lehtien muutos vuodenaikojen. Keväällä ne ovat harmaa-vihreä, kun taas kevääseen olettaa syksyllä hopeinen väri.

Valo violetti huuli kukinta esittää laitosta puolivälissä touko-kesäkuussa, mikä myös katkera ja kamferi muistuttava haju. On kuitenkin olemassa nyt myös tyyppejä muissa väreissä, kuten sininen salvia (Salvia nemorosa), syttyä kukkia kirkkaan sininen. Johtuen silmiinpistävää ja kauniita kukkia salvia käytetään usein koristekasvina. Siksi hän oli jopa julisti vuonna 2003 Association of Saksan perennojen puutarhuri monivuotinen vuoden.

Tämä tärkeä lääkekasvi mieluummin kuivaa, kivinen ja usein kalkkipitoinen maaperä sekä runsaasti auringonvaloa ja leudot talvet, koska ne peräisin lämpimillä alueilla.

Rosmariini (Rosmarinus officinalis)

rosmariini kasviRosmariinin edullinen Välimeren tehtaan auringossa.

Rosemary löytää sen alkuperän kuten timjami ja salvia Välimerellä ja ei siis ole kovin sitkeitä. Olisi aina istutettu suojaisaan ja aurinkoiseen paikkaan. Lähinnä se kasvaa lämmin, hieman kalkkipitoinen maaperä runsaasti humusta.

Tämä kasvi on monivuotinen pensas ja tiheä kasvi lehtinä upea, vaaleansininen johtui kukkia. Kukka Näytössä näkyy täällä Saksassa maalis-toukokuussa

Lippenblüter mausteena ja lääkekasvi käytetään. Esimerkiksi tehtaan reumatismi, ruoansulatuskanavan sairaudet ja kipu hermot käytetään. On kuitenkin syytä tehdä ilman niitä raskauden aikana.

Mausteena kasvi voi antaa siipikarjaa ja lihaa erityinen maku. Rosmariiniperunat ja rosmariini maistaa erinomaista mausteinen touch.

Asiantuntijat ehdottavat nimi lähtöisin latina: Ros Marinus sanoista "Dew merelle"Ja rosmariini pensaat todella viihtyvät Välimeren. Yöllä, kaste kukkia, joten loistava näytelmä luotu Sunrise kerää.

Oregano (Origanum vulgare)

oregano kasviMaku intensiteetti oregano riippuu ilmastosta.

Levy oregano lausutaan, yrtti aromaattinen tuoksu ja maku. Kuivattu yrtti on usein enemmän maukas kuin timjami, oregano, siis edelleen noudatettava käytetään mausteena.

Kuitenkin, intensiteetti maku voi vaihdella: Jos lämpimän ilmaston johtaa lähes deafening vahva, ainutlaatuinen maku. Kuitenkin oregano viileä kasvavia alueita on epätyydyttävä maku.

Alkuperästä ja laadusta

Alunperin peräisin oregano Välimerellä. Tietenkin hän on nyt kasvanut sen ainutlaatuinen maku hyvin monilla aloilla. Oregano edullisesti kalkkipitoinen maapohjan ja lämmin paikoissa. Hän pitää kasvaa kuivassa, avoimia, aurinkoisina rinteillä ja suojauksia tai laiha ja kuivat niityt.

Oregano on ilmeinen paitsi sen voimakas tuoksu, mutta myös soikea, lyhyen johtui putoava lehdet, jotka päättyvät kapea ja erilaisissa vaaleanpunainen violetti, harvoin vaaleita kukkia, jotka on ahdettu yhteen pallomainen Scheinrispen.

Monivuotinen kasvi oregano on aina erittäin tervetullut. Se on lisäksi upeita hajua sadon samalla ornamentti puutarhaan.

Melissa (sitruunamelissa)

Melissa kasviMelissa on monivuotinen kasvi intensiivistä sitrushedelmien tuoksu.

Alunperin balsamia tulee eteläisen Euroopan maissa. Mutta monta vuotta se on kasvanut täällä sekä lääkekasvina meille niiden suuren merkityksen. Se oli jo pakollista keskiajalla kasvattaa ne välttääkseen sukupuuttoon lajien ja saada monet kasvit saatavilla fyysisiä vaivoja.

Usein balsamia kutsutaan koska sen citrusy tuoksu sitruunamelissaa. Koska balsamia antaa hedelmäinen tuoksu, se sopii erityisesti rentouttavaa teetä. Tämä tee on rauhoittava vaikutus ja auttaa päästää irti ja rentoutua. Kuitenkin he löysivät korkeampi merkitys monipuolisen lääkekasvina. Heidän tärkein alue on rauhoittava hermoston tai rauhoittava vaikutus yleensä.

Ominaisuudet ja vaatimukset

Melissa on monivuotinen, nurmi, monivuotinen nurmi kasvi kirkkaan vihreä lehdet lehdet ja noin 1 cm: valkoinen, kellertävä tai sinertävä, lyhyen stalked kukkia. Ne osoittavat loistossaan vasta toisena vuonna istutuksen jälkeen, sitten se kukkii heinäkuusta elokuuhun.

Laitos tihkuu hyvin hedelmäinen sitruunan tuoksu. He makeutettu ympäristöstään puutarhassa ja hemmottelee aisteja. Puutarhassa niitä ei tulisi istuttaa kuiva maaperä terassi lähellä, joten voit genießem tuoksu.

Lisäksi Melissa suosii aurinkoinen ja windgecshützten paikalla. Jo ruukkukasvi ikkunalaudalla he voivat menestyä.

Osta Herb Seeds verkossa