Herb spiraal met tuinkruiden

Herb spiraal naar een ideale plantengroei

Herb spiraal kruidentuin voor

Een weelderige kruid is een aanwinst voor de tuin en keuken. Echter, veel huistuinlieden zien zich geconfronteerd met het probleem dat niet alle kruiden harmoniseren: Vooral mediterrane en lokale kruiden zetten verschillende eisen aan de bodem gezond en stabiel groeien. Echter, een eigen, diverse moestuin steeds belangrijker. Dus wat te doen?

Een kruid spiraal, ook wel het kruid spiraal, is de ideale oplossing: Hier verschillende klimaatzones in een klein gebied in te stellen en laat de teelt van verschillende kruiden: Dus dragon kunnen gedijen samen met peterselie en salie naast Dill - uw fantasie kent geen grenzen.

Lees verder om meer te leren over de voordelen en zijn eigen kruidentuin spiraal te bouwen.

Inhoud: Kruiden in de tuin

 • Op de kruiden dat telt - de juiste plek voor een kruid
 • Klimaatzones van het kruid spiraal
 • Substraatsamenstellingen in het kruid spiraal
 • Stap 1: fundering van kruiden schroef
 • Stap 2: struik kruid spiraal
 • cultiveren kruiden schroef goed
 • Expert Tip kruid spiraal droge stenen
 • bouwen kruid zelf spiraal: Video

Op de kruiden dat telt - de juiste plek voor een kruid

De optimale ligging zorgt voor een rijke en gezonde plantengroei. Hier moet tuinders onderscheid maken tussen lokale en mediterrane kruiden:

Planten uit het Middellandse Zeegebied, zoals salie, tijm of oregano de voorkeur aan zonnige plaatsen met droge, doorlatende grond. Uw zorgbehoeften vallen terwijl uit eerder laag. Een Drywall ondersteunt de groei van de significanter aangezien het dient als een natuurlijke warmteopslag.

Inheemse aromatische planten zoals bedstro, peterselie of bieslook gedijen voornamelijk in de schaduw of halfschaduw, terwijl het substraat voedselrijke, losse en humus moeten zijn. Als de grond te sterk verdicht en bevat weinig voedingsstoffen, kan het worden behandeld met organische mest, zoals compost of mulch dienovereenkomstig.

Als u geïnteresseerd bent in het planten van verschillende kruiden zijn, moet je nadenken over het bouwen van een ruimtebesparend, maar multi-purpose kruid spiraal.

Klimaatzones van het kruid spiraal

kruid spiraalIn een kruid spiraal veel verschillende kruiden en specerijen kan optimaal gedijen.

De drie-dimensionale spiraal kruid duurt tussen twee en drie vierkante meter tuinen en optimaal uitgelijnd in noord-zuid richting om de individuele microklimaat mogelijk. Inheemse kruiden worden geplant in een nogal schaduwrijke plaatsen, terwijl de mediterrane kruiden kunnen genieten van de brandende zon.

wenk: Bouw het kruid spiraal in huis of patio dicht bij grote afstanden tussen de keuken en kruid om jezelf te redden.

Basisprincipe van het kruid spiraal is een kronkelende stenen muur die voortdurend stijgt - zoals de windingen van een kleine slakkenhuis. Optimaal, verdeelden ze uiteindelijk in vier gebieden die voldoen aan de verschillende kruiden behoeften.

kruid spiraalVerschillende klimaatzones maken een optimale plantengroei van verschillende gewassen.

 1. de water zone bestaat uit een kleine vijver aan de voet van de kruiden worm. Het maakt een verbinding met de aangrenzende omgeving. Hier groeien planten die vocht liefde, zoals water munt of waterkers. (Deze sectie is optioneel, maar aanbevolen door deskundigen.)
 2. de daaropvolgende wetland is bijzonder rijk aan humus, sappig en verrijkt met compost. De locatie is zonnig en biedt planten zoals peterselie of kervel een goede plek om te groeien.
 3. de normale zone ligt aan de schaduwzijde van het kruid spiraal en een droge, humusrijke grond. Planten zoals pimpernel of citroenmelisse waarderen deze klimatologische omstandigheden.
 4. de mediterrane zone vormt de bovenste Beetbereich en is bijzonder dun en droog. Voor gezonde plantengroei kalk gemengd in het substraat en waarin een drainagelaag van grind of steenslag. Hier, de mediterrane kruiden zoals tijm, oregano en salie groeien.

Substraatsamenstellingen in het kruid spiraal

kruidenVoor verschillende kruiden moet geschikt zijn grond en substraat samenstelling worden gerealiseerd.

Optimale plantengroei kan worden bereikt door het vullen verschillende substraatsamenstellingen: aanbevolen door de verschillende zones deskundigen individuele mix tuinaarde, zand en compost dat de juiste habitateisen van de planten aan.

In het bovenste gedeelte van het kruid spiraal grond en zand worden gemengd in gelijke delen. Hier mediterrane kruiden zoals tijm en marjolein gedijen. Voor de volgende zones minder zand wordt gebruikt en de percentage compost steeds zo, aan de voet van de kruiden worm eindelijk bijzonder voedselrijke en vochtige grond. In het centrale gebied peterselie en citroenmelisse bloei aan het einde van de spiraal groeit dille, dragon en bieslook bijzonder goed.

Stap 1: fundering van kruiden schroef

Plattegrond van het kruid spiraalDe eerste rij blokken bepaalt de grootte en vorm van het kruid spiraal. Besteed aandacht aan een voldoende afstand. De bodem kan (zoals in het beeld) worden bedekt of pre-gerichte gegraven. Denk aan: Onooglijke covers moet later opnieuw worden geplant om een ​​harmonieus totaalconcept te bereiken.

Wilt u een kleine vijver te creëren, het graven van een overeenkomstig grote, op het zuiden hole is de eerste stap. Plaats de vijver met speciale film en het ontwerp van de rand harmonieus met afgeronde stenen en water-minnende planten. Als alternatief kan een ronde of vierkante Maurer emmer in de grond worden opgenomen.

wenk: Een vijver is altijd gunstig omdat zijn water reflecteert het zonlicht en dus verwarmt ook de planten. Daarnaast kunnen vogels de vijver als potions te gebruiken.

Is het gebied van het kruid spiraal losgekoppeld, wordt de vloer verwijderd spade diep en genereert een smalle drainagelaag van grind. Dit zorgt voor een gezond water afvoer en wateroverlast, schadelijk zijn voor de planten te voorkomen.

Vanuit het zwembad van de stenen muur wordt nu getrokken in oplopende volgorde van buiten naar binnen. Maak de eerste rij stenen op veilige afstand: Het planten gebied tussen de wanden van het kruid spiraalvormige moet minstens 50-60 centimeter gezonde plantengroei mogelijk.

Met het zichtbare deel van de muur visueel aantrekkelijke stenen zoals veld, kalk of bakstenen. Om een ​​harmonieus totaalconcept die op natuurlijke wijze geïntegreerd met de omliggende tuin te bereiken. Als u werkt met een ronde steen, de tussenruimten met klei of aarde te vullen. Het hoogste punt van de spiraalvormige wand moet uiteindelijk liggen ongeveer een meter.

Stap 2: struik kruid spiraal

aanplantVolgens de toegepaste klimaten het kruid spiraal is beplant met verschillende gewassen, met mediterrane kruiden zijn naar de top. Met stro duren gaten kan worden gevuld.kruid spiraalDe kruiden worden ingesteld en het omliggende gebied is gedekt voor een natuurlijke look met mulch. Het stro is optioneel, het beschermt de wortels van overmatig zonlicht.

Plant klimaten volgens de kruideninstallaties in de voorbereide ondergrond moet vooral voedzame en sappig en zeer dun in het bovenste deel en droog aan de voet van de kruiden worm. Het onderste gedeelte wordt een optimaal substraat te bereiken door een groot deel van de compost, mediterrane kruiden op de top van de spiraal de voorkeur aan kalkrijke bodem met veel zand.

Uw fantasie kent geen grenzen bij het planten. U moet echter gebaseerd zijn op specifieke voorkeuren van de planten. Nasturtium voorkeursvoorbeeld, een stoel aan de wand rand, zodat zij kunnen blijven gespreid naar buiten.

Basilicum en rozemarijn zijn slechts voorwaardelijk winter hard en de koude maanden binnen te brengen. Plant dus meer kans om dit mediterrane kruiden te maken in een aarden pot op de muur of achter high-kweken van kruiden. In het najaar kan het gemakkelijk te dragen naar de keuken en gedijt hier op de warme vensterbank.

Kruiden met zeer lange wortels mogen niet in de spiraal geplaatst worden, omdat ze een sterke concurrentiedruk uit te oefenen of te verspreiden met een lange wortel uitlopers in het hele planten gebied. Deze omvatten bijvoorbeeld lavas, smeerwortel of vermouth.

Een bijzonder populaire aromatische plant is het bedstro. Het groeit gemakkelijk in de schaduw en kan aan de voet van het kruid spiraal geplaatst worden.

wenk: Het planten Ze gaten in het metselwerk met kruipende groeiende Dachwurz of mevrouw trip. Deze twee planten de voorkeur aan een op het zuiden muur kant en groen de stenen oppervlak bijzonder zacht en natuurlijk.

cultiveren kruiden schroef goed

kruid spiraalGebruik verschillende stenen vormen en oriëntaties voor een natuurlijke uitstraling van het kruid spiraal.

Een kruid spiraal volgt de filosofie van de zogenaamde permacultuur, als het gaat om het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Graag spreken wij het in deze context van een niets-do-landbouw omdat het kruid spiraal vergt weinig zorg en vooral goed gedijt wanneer het kan groeien in vrede.

Een kleine vijver dient als de eerste natuurlijke water leverancier. Als je dat doet, zonder in uw nieuwe tuin slak op het water zone, moet u de planten water te geven op basis van hun behoeften. Echter, het voorkomen van blijvende vocht.

Zonaanbidders moeten mediterrane planten over het algemeen minder meststoffen zijn. Dit is al de gekozen ondergrond: Het is droog en tamelijk slecht aan voedingsstoffen. Lagere aanplantgebieden humus rijke grond doorzakken en moet eventueel worden aangevuld. Ook een regelmatig water met brandnetel thee bevordert een gezonde plantengroei in de natte en normale zone.

Tuinliefhebbers weten dat een normale oogst is de beste zorg. Als de shoot tips selectief verwijderd, zal er een nieuwe sterke groei. Wanneer een plant te groot is, kunnen ze graven en vakkundig gemakkelijk te verdelen.

Expert Tip kruid spiraal droge stenen

Experts raden de bouw van een kruid spiraal van een droge stenen muur. Dit betekent dat het is gebouwd zonder mortel en kleinere openingen tussen de stenen blijven. Grote gaten kan worden gevuld in overeenstemming met klei of aarde. Deze variant heeft twee belangrijke voordelen: Een gipsplaten ziet er natuurlijker en kleine nuttige insecten in spleten voor onderdak.

Als u de bouw van een kruid spiraal bezit zijn niet comfortabel, gespecialiseerde ondernemingen voor tuin- en landschapsarchitectuur zijn geschikt aanspreekpunt voor grote en kleine tuin projecten.

bouwen kruid zelf spiraal: Video

Koop kruid spiraal online