Herb spiral med havens urter

Herb spiral til en ideel plantevækst

Herb spiral urtehave til

En frodig urt er et aktiv til haven og køkkenet. mange hjem gartnere se Men selv konfronteret med det problem, at ikke alle urter harmonisere: Specielt Middelhavet og lokale urter sætte forskellige krav til jord til at dyrke sund og stabil. Imidlertid bliver en privat, forskelligartet køkkenhave stadig vigtigere. Så hvad man skal gøre?

En urt spiral, også kaldet urt spiral, er den ideelle løsning: Her forskellige klimazoner, der skal justeres i et lille område og tillade dyrkning af forskellige urter: Så estragon kan trives sammen persille og salvie ved siden af ​​Dill - din fantasi kender ingen grænser.

Læs videre for at lære mere om fordelene og opbygge sin egen urt spiral.

Indhold: Urter i haven

 • På de urter, der betyder noget - det rigtige sted for en krydderurt
 • Klimazoner af urter spiral
 • Substrat sammensætninger i urt spiral
 • Trin 1: fundament af urter skrue
 • Trin 2: bush urt spiral
 • dyrke urter skrue ordentligt
 • Ekspert Tip urt spiral tørre sten
 • opbygge urt spiral selv: Video

På de urter, der betyder noget - det rigtige sted for en krydderurt

Den optimale placering garanterer en rig og sund plantevækst. Her skal gartnere skelne mellem lokale og Middelhavet urter:

Planter fra Middelhavsområdet, såsom salvie, timian eller oregano foretrækker solrige steder med tør, drænet jord. Dine plejebehov falde mens ud temmelig lav. En Drywall understøtter væksten af ​​de mere betydningsfulde, da det fungerer som en naturlig varmelager.

Native aromatiske planter som skovmærke, persille eller purløg trives hovedsagelig i skyggen eller delvis skygge, mens overfladetemperatur skal være nærende, løs og humus. Hvis jorden komprimeres for stærk, og er lav i næringsstoffer, kan det behandles med organisk gødning, såsom kompost eller muld i overensstemmelse hermed.

Hvis du er interesseret i at plante forskellige urter, bør du tænke på at bygge en pladsbesparende, men multi-purpose urt spiral.

Klimazoner af urter spiral

urt spiralI en krydderurt spiral mange forskellige urter og krydderier kan optimalt trives.

Den tredimensionale urt spiral tager mellem to og tre kvadratmeter haver og er optimalt justeret i nord-syd retning for at give de enkelte mikroklimaer. Native urter er plantet i en temmelig skyggefulde steder, mens Middelhavet krydderier kan nyde den brændende solen.

antydning: Byg urt spiral i hus eller terrasse tæt på lange afstande mellem køkkenet og urter til at redde dig selv.

Grundlæggende princip af urter spiral er en vikling sten mur, der stiger kontinuerligt - ligesom vindingerne af en lille sneglehus. Optimalt, delte de til sidst i fire områder, der opfylder de forskellige urte behov.

urt spiralForskellige klimazoner muliggøre en optimal plantevækst af forskellige afgrøder.

 1. den vandzonen består af en lille dam ved foden af ​​den urter ormen. Det giver en forbindelse til det tilstødende miljø. Her vokser planter, der elsker fugt, såsom vand mynte eller brøndkarse. (Dette afsnit er valgfri, men anbefales af eksperter.)
 2. den efterfølgende vådområde er særlig rig på humus, fugtig og beriget med kompost. Placeringen er solrigt og tilbyder planter såsom persille eller kørvel et godt sted at vokse.
 3. den normal zone er placeret på den skyggefulde side af urt spiral og har en tør, humus rig jord. Planter som burnet eller citronmelisse værdsætte disse klimatiske forhold.
 4. den Middelhavsområdet danner toppen Beetbereich og er særlig tynd og tør. For en sund plantevækst kalk blandes i substratet og inkorporerer et drænlag af grus eller murbrokker. Her Middelhavslandene urter såsom timian, oregano og salvie vokse.

Substrat sammensætninger i urt spiral

urterFor forskellige urter skal realiseres passende jord og substrat sammensætning.

Optimal plantevækst kan opnås ved at fylde forskellige substrat sammensætninger: anbefaler de forskellige zoner eksperter en individuel blanding af havejord, sand og kompost, som opfylder de relevante habitat krav planterne.

I den øverste del af urter spiral jord og sand blandes i lige store dele. Her Middelhavs urter såsom timian og merian trives. For følgende zoner mindre og mindre sand bruges og og procentdelen af ​​kompost vil i stigende grad være tilfældet, ved foden af ​​den urter ormen er endelig finde særligt næringsrige og fugtig jord. I den centrale region persille og citronmelisse blomstre i slutningen af ​​spiralen vokse dild, estragon og purløg særlig godt.

Trin 1: fundament af urter skrue

Grundplan af urt spiralDen første række af blokke bestemmer størrelsen og formen af ​​urt spiral. Vær opmærksom på en tilstrækkelig afstand. Bunden kan (som ses på billedet) er dækket eller forud målrettet gravet. Overvej: Grimme dæksler skal igen senere plantet for at opnå en harmonisk samlet koncept.

Hvis du vil oprette en lille dam, grave en tilsvarende stor, sydvendt hul er det første skridt. Placer dammen med særlig film og designe sin kant harmonisk med afrundede sten og vand-elskende planter. Alternativt kan en rund eller firkantet Maurer spand indarbejdes i jorden.

antydning: En dam er altid gavnligt, fordi hans vand reflekterer sollys og så varmer også planterne. Derudover kan fuglene bruge dammen som potions.

Er området af urter spiral afbrudt, er gulvet fjernes spade dyb og frembringer en smal drænlag af grus. Dette sikrer et sundt vand afstrømning og forhindre vandmætning, skadelig for planter.

Fra puljen af ​​stengærdet trækkes nu i stigende rækkefølge fra ydersiden til indersiden. Gøre den første række af mursten på sikker afstand: Den plantning område mellem væggene af urten spiral bør være mindst 50 til 60 centimeter for at tillade sund plantevækst.

Brug for den synlige del af væg visuelt tiltrækkende sten som felt, kalk eller mursten. For at opnå en harmonisk samlet koncept, der naturligt kan integreres med den omgivende have. Hvis du arbejder med rund sten, at hulrummene med ler eller jord fyldes. Det højeste punkt af spiralen væg bør i sidste ende ligge ved ca. en meter.

Trin 2: bush urt spiral

plantningHenhold til de anvendte klimaer urten spiral er beplantet med forskellige afgrøder, med middelhavsurter er til toppen. Med halm til sidste huller kan fyldes.urt spiralUrterne er indstillet og det omkringliggende område er dækket for et naturligt look med barkflis. Sugerøret er valgfrit, det beskytter rødderne fra overdreven sollys.

Plant klimaer ifølge naturlægemidler planter i forberedte underlag skal være særligt nærende og fugtig, og meget tynd i den øvre del og tør ved foden af ​​urter ormen. Det nederste område vil opnå en optimal substrat ved en høj andel af kompost, Middelhavsområdet urter i toppen af ​​spiralen foretrækker kalkholdig jord med en masse af sand.

Din fantasi kender ingen grænser, når plantning. Du bør dog være baseret på specifikke præferencer planterne. Nasturtium foretrukket eksempel et sæde i væggen kant, således at de kan fortsætte med at sprede udad.

Basilikum og rosmarin er kun betinget vinter hårdt og de kolde måneder til at bruge indendørs. Plant derfor mere tilbøjelige til at gøre dette Middelhavet urter i en lerkrukke på væggen eller bag høje voksende urter. I efteråret kan det nemt bære ind i køkkenet og trives her på den varme vindueskarmen.

Urter med meget lange rødder bør ikke placeres i spiral, som de udøver en stærk konkurrencemæssig pres eller spredes med lange rod foden hele plantning område. Disse indbefatter for eksempel løvstikke, kulsukker eller vermouth.

En særlig populær krydderurt er skovmærke. Den vokser let i skyggen og kan placeres ved foden af ​​urter spiral.

antydning: Plantning De stadig huller i murværket med kravlende voksende Dachwurz eller Fru tur. Disse to planter foretrækker en sydvendt væg side og grøn stenen overflade særlig skånsom og naturlig.

dyrke urter skrue ordentligt

urt spiralBrug forskellige sten former og retningslinjer for et naturligt udseende af urter spiral.

En urt spiral følger filosofien i såkaldte permakultur, når det kommer til bæredygtig udnyttelse af naturressourcer. Gerne vi taler i denne forbindelse med en intet-do-landbrug, da urten spiral kræver lidt pleje og særligt gode trives, når det kan vokse i fred.

En lille dam tjener som den første naturlige vand leverandør. Hvis du undvære i dit nye have snegl på vandet zone, bør du vande planterne efter deres behov. Men undgå varige fugt.

Soldyrkere, skal middelhavsplanter generelt være mindre gødning. Dette er allerede valgt substrat: Det er tørt og temmelig fattig på næringsstoffer. Lavere plantning områder med humus rig jord tendens til at synke og bør eventuelt genopfyldes. Også en regelmæssig vanding med brændenælde te fremmer sund plantevækst i det våde og normale zone.

Haveelskere ved, at en regelmæssig høst er den bedste pleje. Hvis skudspidserne selektivt fjernet, vil der være en ny stærk vækst. Når en plante er for stor, kan de grave og deler mesterligt nemt.

Ekspert Tip urt spiral tørre sten

Eksperter anbefaler opførelse af en urt spiral af en tør stenmur. Det betyder, at det er bygget uden mørtel og mindre mellemrum mellem stenene tilbage. Store huller kan fyldes i overensstemmelse med ler eller jord. Denne variant har to afgørende fordele: En gipsvæg ser mere naturlig og tilbyder mindre gavnlige insekter i sprækker for læ.

Hvis du ejer bygningen af ​​en urt spiral er ikke behageligt, specialiserede virksomheder til havearbejde og landskabspleje er passende kontakt til store og små haven projekter.

opbygge urt spiral selv: Video

Køb urt spiral online