Historien om juletræet

Oprindelse af juletræet

Historien om juletræet

Stedsegrønne planter har eksisteret i mange århundreder i forskellige hedenske kulturer et symbol på frugtbarhed og livskraft. Så i det gamle Rom huse blev dekoreret med laurbær kranse. Og i mere nordlige regioner hang i de kolde sæson fyrretræ grene i husene for at modvirke onde ånder indtrængen. Den grønne af bladene var i alvorlig vinter et tegn på håb om den snart tilbagevendende forår.

I middelalderen blev en dekoreret træ første gang nævnt skriftligt: ​​i Freiburg bagere sat til jul 1419 et træ, som blev hængt med slik. På nytår blev børnene lov til at ryste ham og plyndre. 1597 et juletræ blev dekoreret af håndværkere guilds i Bremen, otte år senere stearinlys løse træer forskønnet husene i Strasbourg. Optegnelser fra det tidlige 17. århundrede viser pyntet juletræ som en ikke-tradition. Lysene er omkring 400 år at hver jul, fordi der i 1611 hertuginde Dorothea Sibylle Schlesien dekoreret den første juletræ med levende lys.

Indhold: Historien om juletræet

  • Juletræet i litteraturen
  • Der Tannenbaum hersker i Europa
  • Tree dekorationer tradition: Æbler på juletræet
  • Succeshistorie i Amerika: Præsident med juletræ

Juletræet i litteraturen

Historien om juletræet

Fra anden halvdel af det 18. århundrede juletræet så også optrådt i litteraturen om: 1774 var Johann Wolfgang von Goethe Den unge Werthers lidelser helten i hans roman Werther af en "caparisoned træ med vokslys, slik og æbler" rablende og sætte juletræet, så det første litterære monument, hvilket gjorde ham kendt i Tyskland. Friedrich Schiller og E.T.A Hoffmann skrev om stedsegrønne træer som pynt luftfartsselskab.

Af 1830, de første juletræ kugler af glas, lametta opstået som julepynt er en smule yngre: i 1878 det blev udviklet i Nürnberg, da den tynde stanniol eller moderne metalliseret PVC strips minder om glinsende istapper på grenene.

Der Tannenbaum hersker i Europa

Først, grantræer var her i Centraleuropa stadig ret sjældne og derfor dyrt. Kun de rigere dele af befolkningen havde råd et juletræ, de økonomisk svagere måtte nøjes med grønne grene. Fra midten af ​​det 19. århundrede, blev fyr og gran lunde forstærket skabt for at imødekomme den øgede efterspørgsel efter træer.

men kirken ikke godkende af "hedenske" skik med at opføre et juletræ. Juletræet var i stand til at vinde lige for enden af ​​det 19. århundrede, når træet til jul symbol "ortodokse" Protestanter blev erklæret.

Historien om juletræetDen naturlige oprindelse juletræet bolden: æble som træet dekorationsgenstande (foto: PDM)

Tree dekorationer tradition: Æbler på juletræet

For traditionelle pynt til et juletræ engang tilhørte sammen med nødder og røde æbler. I tidligere tider, æbler var meget vigtig i Nordeuropa for at give folk om vinteren med vitaminer. derefter æbler var blandt de få frugter, der kan lagres længe. Efter afslutningen af ​​juletiden af ​​julen kunne høstes fra børnene "" være.

Æblerne betragtes forløbere for røde julekugler. De kom angiveligt fordi en dårlig glaspuster ikke havde råd æbler som julepynt ... (Kilde: PDM)


Historien om juletræet

Succeshistorie i Amerika: Præsident med juletræ

Det festligt pyntet gran fortsatte på sin vej rundt i verden: En tysk emigranter bragte traditionen i 1848 med USA. I 1882, det første træ med elektrisk lys var også i USA, oplyste, og i 1891, den amerikanske præsident fik sit eget juletræ på hans officielle residens.

Kilde: Quality Association for Candles e.V.

købe kunstige juletræer online