Horizontale barrière in vochtige wanden

injecteren vloeistof

Muffe geur, schimmel, vocht schade aan de apparatuur en items die zijn opgeslagen - vochtige muren te creëren tal van problemen. Een van de redenen hiervoor kan worden optrekkend vocht. Bij nieuwbouw wordt voorkomen dat een toepassing een water ondoorlaatbare film in horizontale lintvoeg in het onderste gedeelte van de grond. Deze horizontale barrière kan het wassende water niet overwinnen. In oude gebouwen soms bestaat geen horizontale barrière, in andere gevallen is gebroken. Leidt dit gebrek aan vochtschade kan men vervolgens voorzien van een nieuwe horizontale barrière ook. Dit is wat verschillende methoden beschikbaar zijn, die hier worden beschreven.

Inhoud horizontale barrière

 • Horizontale barrière in vochtige wanden
 • Aldus kan een horizontale barrière
 • Nieuwe horizontale barrière mechanisch Proces
 • Chroomstaal bladmethode
 • zaag-
 • Core methode
 • Onderbouwde uitwisselingsproces
 • injectiemethode
 • siliconenhars
 • paraffine
 • Injectiemethode in de praktijk

Echter, de eerste stap in het herstel vochtige muren moet altijd zorgvuldig naar de oorzaak zijn. Er zijn tal van redenen waarom de muren zijn vochtig, en voor elke vorm van schade die de juiste reparatie procedures moeten worden gekozen. naar een horizontale barrière te vernieuwen is tijdrovend en niet goedkoop - een dergelijk werk niemand wil doen tevergeefs, of uit te voeren. Dus de diagnose is de vakman na het eerste gezicht dat de horizontale barrière wordt doorbroken, dan moet je hoede voor deze verklaring te zijn en aandringen op een grondig onderzoek - of gelijk is aan een onafhankelijke expert aan te stellen.

Oorzaken van vochtige murenWater neemt vele manieren: Het kan duwen door muren, stijgen de muur enige of komen als condens aan de binnenkant.

Aldus kan een horizontale barrière

Als het stijgende water als de oorzaak vastgesteld, dan moet je zijn pad blokkeren. Hier zijn de fysische processen die ten grondslag liggen het vocht is: Door de fijnste poriën en scheuren, de capillairen als gevolg van het zogenaamde capillaire water kan oplopen tegen de zwaartekracht. Zo "trekt" de wand vocht uit de grond in het metselwerk naar en verder naar boven, totdat de gehele wand nat.

Vochtige wand in de woonkamerVochtige muren zijn niet alleen een visueel probleem. U kunt het gebouw structuur in gevaar brengen en het bevorderen van de gezondheid.Maatregel wall vochtigheidVoor de aanvang van een bepaalde maatregel, een grondig onderzoek van oorzakelijke factoren. De zoekopdracht kan soms lang duren en omvatten metingen evenals bemonstering.Injectie blokkeren opstijgend vochtDe horizontale barrièrelaag onderbreekt de capillairen van de wanden en het blokkeren van de baan van het wassende water.

Daarentegen, om barrièrelagen die horizontaal worden geïnstalleerd in het metselwerk. Hun doel is het algemeen betrekking op een consistente "anti-capillair laag" waarbij geen vocht in het metselwerk verhindert creëren. Boven de gemaakte waterafstotende leiding uitdrogen de bouwconstructie, die wordt ondersteund door bovenaanzicht volledige ventilatie en toepassen saneerpleisters. Dit is niet een radicaal nieuw idee: Sommige oude gebouwen hebben een dergelijke laag, zoals asfalt en lood platen, soms glazen of geglazuurde tegels, maar alleen op een niveau net onder de begane grond.

De verlenging van horizontale barrière is er een aantal manieren die ruwweg in mechanische processen en injectiemethodes te verdelen. Wij beschouwen beide groepen hier.

Nieuwe horizontale barrière mechanisch Proces

Horizontale barrières worden verbonden in een deel met aanzienlijke wijzigingen in haar gebouwen en specialisten moet worden overgelaten. Ze zijn meestal zeer tijd- en arbeidsintensief en niet goedkoop. Hieronder geven wij te berekenen prijzen in euro per vierkante meter muur dwarsdoorsnede gebied.

Chroomstaal bladmethode

Horizontale barrière chroom staalplaatPlaten van roestvast staal overlappende ramde een horizontale lintvoeg.

Bij deze werkwijze worden gegolfde roestvrij stalen platen langs de horizontale verbinding met perslucht aangedreven overlapt in het metselwerk.

voordeelDe weg voor het water veilig is vergrendeld.
nadeel: De schok is geen eigen bodem, kan het structurele schade bedreigen.
kosten: 200 tot 300 euro / m2

zaag-

De wand is afgescheiden met een kettingzaag. De resulterende verbinding is ausgekeilt en andere spleten en löcherlos ontworpen met een afdichtend membraan, die kan bestaan ​​uit speciale film, FE-glasvezel platen of roestvrij stalen platen.

voordeelDe weg voor het water veilig is vergrendeld.
nadeel: Tijdrovend, zorgvuldige veiligheid van de muur vereiste
kosten: 350-650 EUR / m2

Core methode

Hier worden gaten geboord in de wand over de gehele wand diepte. De diameter van 8-10 cm, de afstand iets kleiner dan deze diameter. De gaten worden gereinigd en gevuld met een dichte mortel. Nadat de mortel uitharden van de resterende gat tussenruimten meer gaten worden geboord, ook gereinigd en gevuld. Deze overlapping van de gaten wordt een continue horizontale barrièrelaag.

voordeelDe weg voor het water veilig is vergrendeld.
nadeel: Tijdrovend
kosten: Verschillende bouwmateriaal

Onderbouwde uitwisselingsproces

Deze methode is van toepassing op vandaag nauwelijks. Daarbij per gedeelte delen van de wand verwijderd en - nieuwe bouw - met barrièrelaag.

voordeel: Niet echt een
nadeel: Materiaal en tijdrovend, duur, niet zorgvuldig en correct gedragen, de bouwconstructie in het gedrang komt.
kosten: 400 tot 800 euro / m2

injectiemethode

paraffine injectieBij het injectieproces wordt de eerste vloeistof injectiemiddel (paraffine here) geïntroduceerd in de wand en verhardt daar uit.

In de verschillende injectieproces, de tussen- en holten van een muur zijn geïmpregneerd met een injectiemiddel dat kan worden gedaan met of zonder druk. Het uitgeharde injectiemateriaal vormt dan de horizontale barrière.

In de uitvoeringsvorm worden geboord regelmatig schuin van boven gaten in de wand, waarbij een lossingsmiddel wordt toegevoegd. De verdere procedure is gebaseerd op de agent.

voordeelInjectiemethodes zijn relatief goedkoop, is de voorbereidende werkzaamheden snel en zonder veel vuil gedaan, wordt de stabiliteit van de constructie niet wordt aangetast.

nadeelInjectie niet geschikt zijn voor wanden van holle baksteen of natuursteen. In de holten kunnen grotere hoeveelheden injectaat verzamelen zonder impregnering, de wand van de gehele dikte.

siliconenhars

Aanvankelijk lage viscositeit, is ook verdeeld in vochtige wanden en gestold daar door polymerisatie. De siliconenhars-barrière flexibel en zuurbestendig.

kosten: 100 tot 200 euro / m2

paraffine

Eerst wordt het bouwmateriaal verwarmd verwarmingselementen op 150 graden en plaatselijk uitgedroogd, zodat de paraffine beter verdeeld. geïnjecteerd onder druk. Paraffine vormde na afkoeling een lok van ongeveer 20 centimeter dik.

kosten: 180-280 EUR / m2

Alternatieven zijn bijvoorbeeld de verkiezeling met alkalisilicaten en waterafstotend met micro-emulsies op basis van siliconen is.

Injectiemethode in de praktijk

En nu de hele zaak in de praktijk: Hier kunt u zien in een korte opeenvolging van beelden, zoals een horizontale barrière wordt geplaatst in de injectie proces. Het proces is relatief eenvoudig te implementeren, een uitgebreide tool park je niet nodig hebt.

Horizontale barrière Stap 1Eerste hit u de oude pleister en registreert de posities van de boorgaten op een regelmatige basis. Hier hangt het af van de aanbeveling van de fabrikant.Horizontale barrière Stap 2In de volgende stap worden de putjes geplaatst. Afhankelijk van de injectiemiddelen schuin van bovenaf geboord of horizontaal. Het gat lengte die overeenkomt met de wanddikte minus enkele centimeters - in ons voorbeeld min 5 cm.Horizontale barrière Stap 3Belangrijk: Na het boren van de gaten moet worden gereinigd van stof. Dit werkt zeer goed met perslucht.Horizontale barrière Stap 4Nu is de specie wordt geïntroduceerd. In dit geval, het indrukken van het met de hand te drukken pistool. In dit geval wordt de eerste slang gedrukt in de volle diepte, vervolgens langzaam trok een geleidelijke vullen van het gat.Horizontaalafdichting Stap 5Vooral in horizontale putten belang: Na de injectie de boorput is afgedicht met een prop barrière gips.Horizontaalafdichting Stap 6Tenslotte wordt de wand bedekt met een pleister (eventueel waterproof pleister).