Houten traprenovatie

renoveren van houten trap binnen

Houten trapleuning met moderne

Hoe vervelend en storend het is als de prachtige oude houten trap kraakt rustig tijdens het lopen van een familie in Berlijn in haar villa heeft ervaren uit de jaren '30 jaren. Aangezien de zegel toont duidelijke tekenen van slijtage - op sommige plaatsen was het al behoorlijk versleten - een uitgebreid Renovieungskur moet een einde aan lelijke en het kraken te zetten en weer te geven het hout een betrouwbare bescherming.

De vertegenwoordiger van de kamers op de begane grond al een goed bewaard gebleven eiken vloeren, die op hetzelfde verzorgingsgebied is gerenoveerd. Op dat moment werd de beslissing genomen vanwege de veronderstelde grotere duurzaamheid voor een op oplosmiddel gebaseerde verf, die nog steeds de eik in zijn edele uiterlijk en levendig onderstreept. De trap naar de bovenste verdiepingen met landing werd aanvankelijk uitgesloten van de renovatie.

Echter, voordat de dennen schade zou bevorderen, moet nu
Houten stappen gerenoveerd en tot zijn volle schoonheid gebracht om te profiteren. Bij de keuze van de interface design al bepaald door de matte gelakte eiken vloeren. De trap moest worden aangepast om dit hout kleur en glans niveau, zodat een uniforme uitstraling wordt gevormd. Een Eigenfarbedes het hout weinig ver veranderende verf op waterbasis voldeed aan deze eisen.

Stap-voor-stap: renoveren houten trap

eenvoudige bediening

In een eerste bewerking, werden behandeld met de rand molen "Sideboy" en een 24 grit geschuurd de trap en de landing. De machine, die kan worden gehuurd voor een dagelijkse vergoeding van rond de 15 euro, is speciaal ontworpen voor het slijpen van de randen van houten vloeren en kleine gebieden, zoals trappen.

De katrolschijf de gegoten rubberen profiel en de ondersteunende achterwielen waarborgen zelfs onervaren handen voor een goed resultaat. Dus de machine is altijd automatisch op de juiste manier in contact met het oppervlak dat moet worden geslepen. Een effectieve stofafzuiging zorgt tevens voor een nagenoeg stofvrij werken. De verandering van de slijpschijven wordt uitgevoerd door vastschroeven en gemakkelijk. Eigen hulpmiddel hiervoor u het niet sleutel nodig is inbegrepen.

Na de eerste maalbewerking voorbij was, twee malen versnellingen volgde met een 40 en 80 grit. Omdat de ruwe grenen bleek zeer roodachtig te zijn, moest je voorzichtig zijn bij het tweemaal slijpen, want met name in het donker of roodachtig hout schuren en krassen zijn bijzonder duidelijk.

De hoeken die de rand molen heeft gedetecteerd, waren elk slijpbewerking handleiding eerst met een schraper (schraper), vervolgens behandeld met schuurpapier met de respectievelijke dezelfde korrelgrootte, zodat geen lelijke overgangen zichtbaar bleven.

De krakende platform wordt voortbewogen met houten wiggen aan het lichaam. De kleine wiggen zijn gedreven in de hal ruimtes die de afzonderlijke elementen had geen kamer.

Na nog een vastschroeven van de planken was in een volgende stap, de "Woodboy"-Fugenkitt aangebracht met een spatel, die de nagel organen en hal ruimtes gevuld op het voetstuk. De definitieve aanraking met een 100 grit Frank voorbereid de trap voor de oppervlaktebewerking. Vooral met deze stap, is het belangrijk om te controleren of echt eventuele krassen werd geëlimineerd.

Houten trap renoveren: Stappen 1-13

Houten traprenovatie1: In het begin het slijpen: Met de "Sideboy" de grove maling plaatsvindt in de hoeken en ...Houten traprenovatie... op de trappen van oppervlakken: 2 Hiertoe is een slijpschijf met een 25er- korrel wordt gebruikt.Houten traprenovatie3: Nadat ruw malen van de handmatige verwerking van de randen en volgt ...Houten traprenovatie4: ... van de wangen met een schraper. Daarna wordt het oppervlak met schuurpapier glad.Houten traprenovatie5: De volgende extra malen tandwielen met 40 en 80 korrels.Houten traprenovatie6: het kraken van de vloerplaten af ​​te maken, worden wiggen gedreven in de hal ruimten.Houten traprenovatie7: Met spatel en een kleefmiddel stukken u.ä.aus nagel locaties.Houten traprenovatie8: De afstemming wordt dan uitgevoerd met een 100 grit.Houten traprenovatie9: De primer in de hoeken, randen en op de wang met een borstel en ...Houten traprenovatie10: ... aangebracht op het oppervlak met een roller. Na een droogtijd van 1-2 uur ...Houten traprenovatie11: ... er schuren met 180-grit.Houten traprenovatie12: Aan het einde van de trap wordt reëel glans. De verf wordt aangebracht met een kwast.Houten traprenovatie13: Als de trap wordt veel gebruikt in het dagelijks leven slecht, kozen ze voor vier paint jobs.

brochure

Een uitgebreide brochure voor de renovatie van houten vloeren en trappen zijn beschikbaar op:

Overmat Industries
Scharlo 11
5142 CN Waspik, Nederland
Telefoon: 00 31 / 416-31 23 07
Fax: 00 31 / 416-31 35 61

Koop sander op Amazon