Houtworm controle

Houtworm strijd gemakkelijk gemaakt

Houtworm controle

De (ook bekend als gewone houtwormkeverAnobium punctatum) bekende houtworm heeft voornamelijk honger en veroorzaakte grote schade aan bij houten meubels en componenten.

Wanneer de worm of de larven eenmaal zijn begonnen om te eten door het bos en is te zien op de houten oppervlak van de typische kleine houtwormgaten, is het hoog tijd dat de Houtworm controle. Anders is er een geliefd meubelstuk of een belangrijke architecturale structuur volledig vernietigd.

Houtworm of Hausbock goed en poeder na kever, die ook onder de houtaantastende insecten moet zo snel mogelijk weer worden opgeheven. Hier leert u hoe u een houtworm besmetting herkennen en hoe de elimineren houtworm.

Inhoud: strijd houtworm

 • kan vechten houtworm take jaar
 • Uiterlijk en de ontwikkeling van hout wormen
 • Voorkeur houtsoorten houtworm
 • Bankirai houtworm?
 • Afwijkingen in houtworm besmetting
 • Chemische middelen houtworm bestrijden
 • Biologische agentia en huismiddeltjes houtworm bestrijden
 • voorkomen houtworm besmetting

kan vechten houtworm take jaar

Meestal, de houtworm valt door Gaten van 1 tot 2 mm op, waarvan de puin zwelt. Dit is vooral een teken dat de larven actief zijn in het hout nog steeds en eten door de vroege hout.

In de meeste gevallen zult u de meubels kever voorkeur in vinden Kelders, zolders, kerken, Brandhout kampen en verlaten gebouwen, deze zijn tegen woonkamers vaak verhit. In een huiselijke omgeving de houtworm het hout is gewoon te droog, omdat het vochtgehalte meestal alleen tussen 8-10 procent. Als de houtworm nog steeds te zien in woonkamers, werd het hout te vaak getemperd dergelijke. Bijvoorbeeld door afvegen.

Hier houtworm hangen zoals waar ze zijn opgegroeid en lag daar hun eieren waaruit de larven uitkomen. Als u te maken met houtworm besmetting Dus nogmaals, zorg ervoor dat u spoel de vechten houtworm. Anders moet je na één tot vier jaar, weer hetzelfde probleem. Zolang de larven meestal nodig om te ontwikkelen. Onder ongunstige omstandigheden, kan de ontwikkelingstijd van larven acht jaar duren, zelfs voordat ze een kever en nieuwe eieren op te slaan. Dus als een elimineren houtworm besmetting wil vooral de noodzaak om zich te ontdoen van de larven te krijgen.

Uiterlijk en de ontwikkeling van hout wormen

Houtworm controleLarve van een houtworm

Voordat u de houtworm kan vechten, moet men weten hoe dit eruit ziet helemaal. Omdat een houtworm is zeer vergelijkbaar met de drogist kever. In de meeste gevallen, het meubilair kever is 3-5 mm, heeft een donkerbruine kleur en een ovaal overzicht. Zijn hoofd wordt beschermd door een halsschild. Drie enigszins vergroot eindorganen zijn de antennes. De larven de houtworm zijn sterk gekromde, maar hebben een sterke onderkaak, waarmee ze eten het hout.

Elk vrouwtje legt ongeveer 20 tot 30 eieren in een bos van kraken. Hun larven komen na drie weken, boren zich in het hout en te ontwikkelen tot 4 jaar. Zodra de larve volgroeid is, ze verpoppen en de volwassen kevers verlaten het hout.

Voorkeur houtsoorten houtworm

Houtworm controleWoodworm geperforeerde hout

vooral spinthout is populair bij de houtworm. gekleurde kernhout is van dennen, lariks, douglas en eiken contrast Alleen vertraagde aanval aangevallen. bewerk dit al jaren de houtworm de hetzelfde stuk hout, totdat ze het helemaal hebben opgelost.

vooral vroeghout is gevoelig voor houtworm. Dit betekent dat de heldere gebieden in de jaarringen betekent meestal gevormd in het voorjaar. het steviger laathout echter gespaard. Maar juist dit creëert een lamellaire structuur in hout en verliest het zijn kracht.

Verder aangetaste hout wormen alleen doden en en gebouwd door Wood. Levende of zeer vers hout steer clear contrast. Echter, het spelen van de leeftijd het hout voor de aanslag niet uit. Of het nu een eeuwen oude dak of slechts een paar jaar oud tuinbank, doet er niet toe de houtworm. Het belangrijkste wat hij kan vestigen in doden en vochtig hout.

Bankirai houtworm?

Mensen met een Bankirai- of Bangkirai houten vloeren sporadisch wel bang te zijn dat hun hout werd besmet met houtworm. Dit is te wijten aan het feit dat bankirai heeft vaak zogenaamde pinholes. Dit zijn wormgaten, veroorzaakt door de ambrosia kever, die actief is op de live of vers gekapte boom. Maar in het hout, is hij niet langer een gevaar. Daarom worden de kleine gaten beschouwd als in de handel verkrijgbaar zijn en zijn niet een defect.

Voor meer informatie over Bangkirai leren, zie onder terrasplanken.

// Pagina: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/garten_und_aussenanlagen, Formaat: Standard Banner (onder thema) 468x60
SmartAdServer ( '37381/278908' 16464, '');

Houtworm controle

Afwijkingen in houtworm besmetting

Ten eerste, laat de bovengenoemde Gaten van 1 tot 2 mm op, komen vaker voor bij houtworm besmetting. van nummer deze gaten kunt u meestal op innerlijke vernietiging Sluit het hout. Maar terwijl de larven van houtworm verblijf in hun holen, de larven van andere parasieten komen vaak aan het licht en vallen sneller op. Bovendien, de De uitstoot van puin bijzonder opvallend. Hoe meer puin te vinden, hoe groter de aantasting door houtworm.

Chemische middelen houtworm bestrijden

Ten eerste is de werkwijze voor bestrijding woodworm hangt ook een beetje van voorkomen. Mocht het met een groot aantal houtworm hoeft te doen, is het meestal beter als je ofwel chemische middelen werk - zie volledig respecteren veiligheid nota van het middel dat wordt gebruikt - of contact opnemen met een professionele ongediertebestrijder.

Indien echter slechts een klein deel van het hout, of zelfs een meubelstuk of getroffen, kunt u de volgende gegevens invoeren biologische agentia en huismiddeltjes proberen. Want dit is meestal beter voor het milieu en de gezondheid.

Koop Holzwurmtod bij Westfalia

Biologische agentia en huismiddeltjes houtworm bestrijden

 1. Houtworm kan alleen overleven in hout dat ook navenant nat is. Dus als je, bijvoorbeeld, een oude besmette stuk van meubilair dat u wilt opslaan en zich te ontdoen van het hout wormen, verplaatsen de meubels in een centraal verwarmde ruimte. Als gevolg van de toenemende Het drogen van het hout de larven zullen sterven. Je hoeft niet bang te zijn dat andere houten delen worden beïnvloed in de ruimte, omdat ze al voldoende zijn uitgedroogd.
 2. Bovendien houtworm zijn zeer gevoelig waren voor hitte. meestal rijke 55 graden Celsius om de houtworm te vernietigen. Dit heeft te maken met het eiwit kern. Omdat houtworm bestaan ​​grotendeels uit eiwitten, kunt u deze warmte ontleden en dus de houtworm te elimineren. Neem daarom de juiste stuk hout en plaats deze bijvoorbeeld in de Oven of sauna en laat het daar tot een uur rust bij deze temperatuur.
 3. Als het niet "mobiel" Stuk hout, maar een solide bar, kunt u de volgende truc proberen: Houtworm liefde eikels. Daarom Zet een paar eikels in de buurt van het getroffen gebied. De houtworm zal voelen zich aangetrokken door de geur. Zodra het de wormen uit de gaten heeft getrokken, kunt u de houtworm bestrijden.
 4. Een andere variant is het Boorzout tegen houtworm. Het werkt als een preventieve als Bestrijding houtworm in voldoende dosering. Aangezien het zout maar niet ver van u de pagina houten kruis, is slechts betrekkelijk laat nauwkeuriger pas toegevoegd wanneer die uit volle insecten. Bestaande larven kunnen blijven eten voor een tijdje voordat ze komen voor de eerste keer als een volledige insecten in contact komt met het zout. Maar met permanente behandeling met borium zout van houtworm moet volledig worden gecontroleerd.
 5. Een ander huis remedie is ammoniak. Stel een ondiepe schaal Salmiakgeist op de getroffen meubel op. Pak het meubilair luchtdicht met folie en tape en laat het staan ​​voor een paar dagen. Het verspreiden van dampen ervoor te zorgen dat de larven sterven. Maar let op: Sommige houtsoorten zoals eik of beuk van kleur kunnen veranderen. Voor naaldhout zou deze methode de Houtworm controle echter geen probleem te zijn.

Op dit punt opnieuw op te merken dat het vooral de larven zijn die moeten worden geëlimineerd in het hout worm controle. Terwijl de ene relatief gemakkelijk volwassene houtworm kan vernietigen, is het de larven die op lange termijn problemen veroorzaken. Dus zorgvuldig te controleren of de residu combat houtworm hebben. Anders is er een mogelijkheid dat je moet helemaal opnieuw beginnen een paar jaar later, omdat de resterende larven zijn geëvolueerd en nieuwe eieren af ​​te leggen in het hout.

voorkomen houtworm besmetting

Omdat het met name op de houtworm Vochtgehalte van hout arriveert, moet u ervoor zorgen dat Hout droog bewaard goed kan of droog. Hout moet buitenshuis liggen nooit rechtstreeks op de vloer, omdat de bodemvochtigheid drogen anderszins wordt belemmerd en het hout verder doorweekt ook. Zij leggen ook hout op de beste altijd een dekkleed, om het te beschermen tegen regen.

bij hout Exterior kan met je -Weer afschermmiddelen werk dat u van toepassing zijn als een vlek op het hout. Deze bevatten meestal Hoewel er geen medicijnen tegen de insecten zelf, maar zijn waterafstotend en tegen licht, waarbij het hout niet kan worden te bevochtigen. Een uitzondering is de Holzwurmtod van Westfalia. deze Holzwurmtod is een beits die je nodig hebt om te benadrukken op het hout. Het bevat een actief bestanddeel tegen houtworm, waardoor zij kunnen zelfs optreden.

in de binnenland op zijn beurt alleen middelen met de blauwe engelen hebben, omdat je anders je eigen gezondheid in gevaar brengen. Aangezien u gespaard in de warme huiskamers meestal van hout wormen, uw controles op het dak en dergelijke kan concentreren. Controleer of er af en toe of er vocht in het hout.

En zodra u merkt dat de eerste tekenen van houtworm besmetting, je moet met de houtworm vechten beginnen.

Koop middel tegen houtworm Amazon