Hvordan borehammer og hammer?

Hvordan borehammer og hammer?

Et billede hængende føre antennekablet gennem væggen eller oprette forbindelse via dyvler to trædele: huller ledsage os i næsten alle DIY sektor og i det daglige liv. Tidligere stadig kræver en masse fysisk styrke for at kæmpe med problemer med hans bryst lyre af materialet, borer nu tage fri fra arbejde. Du kan nå en væsentlig højere hastighed og dermed forbundet større præcision i boring.

Ved en høj hastighed bore at skære nemt i bløde materialer såsom træ eller plast. Men hvad hvis materialet er så hårdt, at skærene ikke længere kan trænge ind i overfladen - så hvis kun én slag kan smuldre det hårde materiale?

Så en borehammer eller en borehammer er påkrævet. Hvorfor er der forskellige enheder med forskellige driftstilstande for dette skal forklares her.

Indhold: Hvordan borehammer og hammer?

 • Fra boret til hammeren?
 • Det rigtige valg af boreværktøjet
 • Hvad gør en boremaskine?
 • Hvordan en hammer bore?
 • Uden tryk slagboremaskiner ikke slå.
 • Video om hvordan slagboremaskine og borehammer
 • En borehammer fungerer uden sved og indsats
 • SDS borepatron til at holde øvelser med plads til at bevæge sig
 • Hammer bore lift uden at vride
 • Ikke alle hammer kan erstatte en borehammer eller bore

Fra boret til hammeren?

I modsætning til måske accepteret er borehamre og borehamre ingen direkte Udviklingen af ​​boret. Allerede i 1860 de første tryklufthamre blev anvendt inden for minedrift, men kun bygget i 1895, den første elektriske boremaskine. Den (yderligere) udvikling afhænger hovedsageligt af muligheden for at gennemføre de højttalerenheder og percussion eller hammer funktioner i et passende format. Dette var i 1953 gennemføres med borehammer og langt senere i 1914 med den første hånd bore hammer. Kombinationen af ​​boret med en flip-funktion er således mere af en efterspørgsel end et spørgsmål udvikling og berigelse af boret. Ikke uden grund er der rene øvelser i dag.

Det rigtige valg af boreværktøjet

Formålet med disse tre boring værktøjer er det samme - de bore huller. Men de når ved meget forskellige driftsformer og med forskellige fordele og ulemper. Selvom generelt rotere med boremaskiner øvelser, men de skærende kanter skærene ikke i alle tilfælde. Dette er allerede synlige, når man ser på boret: Træ og metal øvelser er skarpe og har brug for specielt jorden skæring, løft klingen chips som materialet. Men sten og beton bor er stumpt og smuldre overfladen ved slag.

Boremaskiner med runde skaft, SDS-Quick og SDS-PlusBoremaskiner med runde skaft, SDS-Quick og SDS-Plus

Brugen af ​​boret fremgår af navnet, men det kan også være misvisende: Når beslutningen på glas, træ eller metal bore alligevel enkel og næppe fejlbarlige, kan udtrykket føre murværk bit allerede på det forkerte vurdering. Selv om en stenbor er boring natursten (afhængigt af kvaliteten) i en position ved siden af ​​mursten, men skaftet beslutter, om den rigtige maskine kan bruges. Den første beslutning bør derfor være den ideelle maskine og derefter bruges boret.

Bløde materialer såsom træ og plast, kræver kun en roterende bevægelse, således at let boret er tilstrækkelig. Mursten og lette betonvægge kræver også en indvirkning funktion, der ikke skærer det faste materiale, men at smadre. Ud over den energi af slagboremaskine, men det kræver en masse fysisk styrke, som overfører effekten funktionen på murstenene. Den fysiske styrke har sine begrænsninger og kommer med et hårdere materiale, såsom beton eller natursten, hurtigt nå deres grænser. Borehammeren produceres uafhængigt funktionen virkning og er derfor egnet til hård beton og natursten.

boring
optimal materiale
mulig materiale
boremaskine - Plast, træ, glas, porøs beton, tegl - lys mursten, letbeton
slagboremaskine - Mursten, gasbeton, letbeton - mager beton (ingen indvirkning funktion som en boremaskine brugbar)
borehammer - Mursten, beton, hårde beton, natursten - blødere materialer med begrænsede krav til boring kvalitet

Hvad gør en boremaskine?

Boremaskiner har en forholdsvis enkel struktur, men bringer også en særlig fordel: Som boret roterer om sin egen akse og ingen yderligere aksial bevægelse, der kræves, drivakslen kan ganske enkelt opbevares præcist og med lille spillerum. Således giver boring, afhængigt af deres kvalitet, den bedste rotation. Men mange producenter bruger, mulighed for at integrere en slående mekanisme, som, selv om at udvide arbejdsområdet af boret, men nogle gange på bekostning af koncentricitet. Ægte øvelser uden påvirkning funktion findes kun sporadisk i det professionelle felt.

Ud over anvendelse som et håndværktøj anvendes næsten alle øvelser har en klemringen bag borepatronen, således at boring kan anvendes i en borestander. Boret med cylindrisk skaft er dette i en Tand krone eller selvspændende borepatron spændt og giver en meget præcis boring. En boremaskine eller borehammer bør være en del af enhver husholdning.

Køb Impact Drill online

Hvordan en hammer bore?

Slagboremaskiner er udadtil næsten umulig at skelne fra øvelser og ved den enkle integration af en slående mekanisme de indtager den vigtigste ingrediens i boret verden. Ud over de sædvanlige funktioner, såsom fremad og baglæns rotation eller hastighedsregulering, de har den omskiftelige stormvejr.

Slagboremaskine med nøglefri borepatronSlagboremaskine med nøglefri borepatron

For den mekaniske implementering af funktionen effekt, er drivakslen afbrudt, og ved at bruge offset af tandhjul. Motor og Chuck er således ikke længere kontinuerligt på en akse. Den nu forkortede aksel bag borepatronen, som desuden skal bevæge sig i den retning, komplicerer en enkel, men perfekt koncentricitet opbevaring. Men afbrydelsen af ​​drivakslen tillader integration af stormvejr,. Til dette, er bag den lave Bohrfutterwelle et fast ringhjul i borehuset. Den Bohrfutterwelle modtager også en tandkrans - udløst pres på borepatronen begge kædehjul glide over hinanden, hvilket resulterer i fyring og den berømte ved høje hastigheder hvinende støj.

Men afhængigt af slagenergien udøves af trykket på borehammeren. Uden den nødvendige kontakttryk en borehammer fungerer som et bor uden virkning og med deaktiveret indvirkning funktion den kan anvendes som sådan. Det har også en tand krone eller quick-release bore og tage den samme bore stand.

Uden tryk slagboremaskiner ikke slå.

Som nævnt ovenfor, behøver boret ikke have skarpe kanter, som er i stand til at fjerne spåner fra materiale, såsom et træ bore værker. Mursten og letbeton er for hårdt for en skæring operation. Snarere materialet gnides af drejebevægelsen af ​​boret og overfladiske smadret af funktionen effekt. Jo stærkere effekt er, jo mere materiale vil blive afbrudt og større fremskridt arbejde.

Flip-funktionen er implementeret ved to tandhjul med en savtakket. Disse er presset mod hinanden, de annullere ved tand tips af tænderne på hinanden og slå hinanden i tand dalen igen. Meget godt illustrerer denne video:

Video om hvordan slagboremaskine og borehammer

En borehammer fungerer uden sved og indsats

Også tydeligt i videoen, driften af ​​hammer drill.

I en fyldt med luft cylinder er et percussion vægt, som sættes i bevægelse ved hjælp af en motor. Gennemførelsen af ​​drevet kan gøres på forskellige måder, men tjener det samme formål. Slagvægten kastes fremad i retning af slagstiften og slår slagstiften, der passerer energien til borekronen. Trykluften bag slagvægten sikrer, at vægten flytter tilbage til drevet og igen ved dette og luften kompression frem til slagstiften. Med hver bevægelse af virkningen forstærkes af luft kompression og kræver ingen kontakt tryk af brugeren.

tung hammerKraftig hammer i brug på byggepladsen

Det elektriske drev og anvendelse af luft kompression indeholder dette hammer som et elektropneumatisk hammerbor. antages det ofte i en pneumatisk hammer drill af et tryk-luftdreven hammer imidlertid menes i de fleste tilfælde, en elektro-pneumatisk hammer drill. trykluft drives borehamre er kendt som tryklufthamre og sjældent finde i brugen private sektor.

En anden variant er elektromekaniske hamre, svarende til funktionen af ​​en forbrændingsmotor plejlstænger og cylindre arbejder. Bevægelsen af ​​plejlstangen omdanner den roterende bevægelse af motoren i en retlinjet bevægelse til, hvilken "cylinder" slår slagstiften. Uden fremdriften af ​​slagvægten og luft kompression i en elektro-pneumatisk hammer drill elektromekaniske borehamre er mindre effektive og altid finde sjældne deres anvendelse.

I modsætning til en borehammer ikke boring spindel i boreretningen, men kun affyringsstiften og boret bevæger sig i en borehammer. Dette kræver, at boret er aksialt bevægelig, hvorved en tandkrans eller borepatron i hvilken boret fastklemmes ekskludere. Brug finder her SDS chuck.

Køb borehammer online

SDS borepatron til at holde øvelser med plads til at bevæge sig

Så at boret kan bevæge sig aksialt i foderet og overtage energi effekt, skal den monteres med en vis leg. Det garanterer ikke en hurtig borepatron og mekanikerne ville ikke modstå de hårde slag. Anvendes derfor komme SDS borepatron. Til tider fandt også andre spændeelementer systemer, såsom det sekskantede skaft eller Hilti TE-Up, anvendelse, men kunne ikke herskede på grund af slid problemer. Systemet er udviklet af Bosch SDS-system - en forkortelse for "Plug-roterende sæde" - er nu slukket patent og anvendes af alle producenter, som Boringer fundet med SDS-skaft borehammer i næsten alle brug. Næsten, fordi der er forskellige størrelser svarende til boringen.

 • Den mindste version er stadig ret nyt SDS-Quick borepatron, der er indtil videre kun anvendes i akku borehamre fra Bosch. Fordelen ved den lille borepatronen er muligheden for yderligere lang Bitschäfte tage. Så kan også skrue med en handy akku borehammer.
 • Fortrolig med SDS Plus borepatron, der forkortes SDS-foder på grund af hyppig brug. Med en aksel diameter på 10 mm, er det forudbestemt for alle nuværende boringer i den private sektor og dækker alle behov.
 • Stor boring og Stemmaufgaben har brug for en større borepatron, for hvilke SDS-Max foring er udformet. Akslen diameter på 18 mm gør det muligt at overføre den nødvendige slagkraft for meget store boremaskiner og borehoveder, og findes ofte i industriområder dets anvendelse.

Hammer bore lift uden at vride

Boring og tætning hammer med SDS-Plus og SDS-Max FutterBoring og caulking hammer med SDS-Plus og SDS-Max foring

I modsætning til en slagboremaskine af stenboret kræver ikke nogen rotationsbevægelse af borespindelen at generere anslagsenergien. Denne funktion gør det muligt at bruge hammeren som mejsling eller chipping hammer. Med deaktiveret drejebevægelse slår hammeren værktøjet (mejsel) og kan anvendes til mejsling i beton og sten. Det er fordelagtigt her hvis bore- og kalfatring hammer har en spindel, der holder bitten i en forudbestemt stilling, og det kan ikke vrides. mejslen uden spindellås kan være endnu drejning, mejsling af fliser med en stor flad mejsler er meget vanskelige.

Vigtigt i Stemmaufgaben angivet slagstyrke hammeren. Mens energi lav effekt kan kompensere for bore selv med en lille udholdenhed, at mejsel betydeligt mere kraft er nødvendig. God kombination udstyr til boring og til små Stemmaufgaben er tilstrækkeligt dimensioneret med en slagkraft på 2-3 joule og kræver for et hjem forbedring opgaver. For større mejsling og nedrivning, bør imidlertid være flere joule eller en stor borehammer grebet (op til 20 joule) til et større Stemmhammer 5 og. Men disse enheder flytter ind i højere prisklasser, og det er ofte hensigtsmæssigt at låne det nødvendige udstyr.

Ikke alle hammer kan erstatte en borehammer eller bore

Den store forskel mellem en hammer og en borehammer skyldes dels gennemførelsen af ​​funktionen effekt og den anden i borepatronen. Borehamre der almindeligvis kendetegnes ved anvendelse af en SDS borepatron. Dette er imidlertid kun bore med SDS-skaft og ingen runde-skaft bore (træ og metal bor) kan imødekommes. Selv træ og metal bor med SDS-skaft er lejlighedsvis til rådighed, men for funktionelle grunde, disse nogle på banen, som ikke giver mulighed for glatte køreegenskaber. Men for lejlighedsvise huller stadig giver mening, kan de ikke erstatte en runde skaft boremaskine i dens nøjagtighed.

Hammer bore med forandring borepatron til runde skaft og SDS PlusHammer bore med forandring borepatron til runde skaft og SDS Plus

tilbyde et alternativ brug fastgøres borepatron med SDS-aksel. Med dem alle lige skaft bor stadig kan bruges med en borepatron. Men denne variant har to ulemper: Selvom quick-release klemme borepatron runde skaft boremaskine sikkert og med god kører, men selv at bruge i denne sammenhæng, kan SDS borepatron med den eksisterende spil og ikke kompensere for dette. Brugen af ​​runde skaft øvelser således ikke forbedrer koncentricitet. En yderligere ulempe skyldes den foreliggende mekanisme, som ikke er egnet til en borehammer. Er glemt, når der anvendes en hammer Aufsteckfutters funktionen fra, kan det Aufsteckfutter tage uoprettelig skade.

Hvis der anvendes hammeren som en allround bore, er en forandring borepatron at være opmærksom. Dette ikke er sluttet til SDS chuck, men erstatte det. Så, at hammeren skal skifte chuck samme koncentricitet som en boremaskine. Komfortabel og sikker er den automatisk deaktivering af hammeren funktion, der udelukker utilsigtet brug. Hammer bore med forandring borepatron er nogle gange lidt dyrere, men det virkelig mange talenter.