I testen, Batavia Tauchsäge T-Raxx

I testen, Batavia Tauchsäge T-Raxx

T-Raxx - til et navn, der vækker den farlige dinosaur T-Rex og sikkert huske. Og faktisk Batavia også brugt billedet af en T-Rex i logoet på maskinen. "Hvorfor" bør være klart: T-Rex er en glubsk rovdyr med en enorm bid kraft. Lignende egenskaber skal tilskrives den dyksav T-Raxx. Hvorvidt dette faktisk er tilfældet, vil vores gennemgang viser.

Vi har taget den Batavia T-Raxx under lup og testet. Det første indtryk i pladsbesparende aluminiumskabinet allerede, hvad der gør hende og lader håb for et kvalitetsprodukt. Vi er ivrige efter at se, om magi "uden indpakning" en eller i det mindste stadig mere bag den smukke emballage.

Hertil kommer, i brug: den rigtige føringsskinne af Batavia, som selv finder sted i tre dele i bagagen sted.

Indhold: Batavia Tauchsäge T-Raxx i test

 • Specifikationer
 • En brugsanvisning, der forklarer tilbehør
 • En sag for T-Raxx - pladsbesparende og ædel
 • Et første øjekast vil næppe spørgsmål og ønsket
 • En praktisk test med Power
 • Batavia T-Raxx på føringsskinnen
 • Konklusion - rundsaven Batavia T-Raxx spiller i den øverste liga
 • producent video

Specifikationer

(Manufacturer)

Strømforsyning: 230 V AC 50 Hz
magt: 1400 watt
Idle hastighed: 2000 - 5300 min-1
Max Skæredybde 90 ° med styreskinnen.: 54 mm
Max Skæredybde 90 ° uden føringsskinne.: 54 mm
Max Skæredybde 45 ° med styreskinnen.: 38 mm
Max Skæredybde 45 ° uden føringsskinne.: 42 mm
Degree indstilling: fra 0 ° til 48 °
Bladdiameter: Ø 165 mm
boring: Ø 20 mm
Vægt herunder kuffert og savblad .: 9,2 kg

En brugsanvisning, der forklarer tilbehør

I testen, Batavia Tauchsäge T-Raxx

En brugsanvisning er beregnet til at give vejledning om opgaverne. Præcis de mødtes. Selvom de obligatoriske sikkerhedsinstrukser er vigtige og skal være, er det ingen overdrivelse Batavia med fire sider. Egenskaberne af T-Raxx navngives og forklaret. Her lærer vi ikke kun, at rundsaven har en blød start, strømbegrænsning og en konstant hastighed, men også "hvorfor", Forklaringerne hvilken hastighed bruges til hvad er meget hjælpsomme.

De enkelte funktioner og indstillinger er beskrevet. Alt let at forstå og med små billeder. Hvem bliver det næste for køb af yderligere tilbehør såsom styreskinner eller parallelanslaget, er også oplysninger om anvendelse og udstyr her. Manualen synes ikke alt for og informerer nær så godt som faktuelle.

En sag for T-Raxx - pladsbesparende og ædel

Perfekt pasform og virkelig klassiske, emballering af T-Raxx designet. Som ydre emballage, der er en boks, der viser alle nødvendige og indhyller den konkrete sag. Her er ingen ressourcer spildt, og selv sagen håndtaget bruges til at bære.

Sagen selv efterlader en fin indtryk og bruger ikke mere plads end nødvendigt. Interiøret er fit og saven kan bruges godt. Desuden giver det vel ubrugelige og aflåselige hætter. Det ville være ønskeligt en holder til et ekstra klinge. Som en lille forbedring, kunne det ikke helt centrale håndtag vedhæfte, kufferten, mens iført en tendens af nogle, men det betyder ikke begrænser fordelene.

I testen, Batavia Tauchsäge T-Raxxøkonomisk emballeringI testen, Batavia Tauchsäge T-Raxxalle nødvendige oplysningerI testen, Batavia Tauchsäge T-Raxxpladsbesparende opbevaringI testen, Batavia Tauchsäge T-Raxxnoget offset håndtag

Et første øjekast vil næppe spørgsmål og ønsket

Det første kig på Batavia T-Raxx viser mange håndtag, terminaler og indstillinger og ønsket om manualen tændes. Efter nærmere eftersyn, uanset hvor meget selvforklarende og de første funktioner, der skal undersøges. Her T-Raxx forbavsende godt placeret trods for den voldsomme indtryk i hånden og er ikke så hårdt som forventet mærkbar. Selv om lockout er stadig lidt stiv, men saven kan let føre til fordybelse og kommer tilbage alene til den oprindelige position. For en nøjagtig nedsænkningsdybde der en belæst skala, samt at justere geringsvinklen. Præcis hvordan de arbejder, vil det efterfølgende field test vise.

I testen, Batavia Tauchsäge T-Raxxmange håndtag og indstillinger

Interessant nok en lille gearstang på håndtaget, hvis nøjagtige funktion forklares instruktionerne og er ganske praktisk. Tre indstillinger regulere neddykningsdybden og tillade normal Tauchsägefunktion, en 2 mm dyb scribe-sektion eller en automatisk låsning til ændring af savklingen. Denne funktion er afprøvet med det samme og låsen viser sig meget praktisk så godt. Nedsænkningsdybden er nøjagtigt opbevares, således at klemskruen kan løses let. Den let tilgængelige spindel understøtter en savklinge ændringer inden for 50 sekunder.

Derudover opdager vi på bundpladen to klemskruer til en parallel stop, som desværre ikke er inkluderet. Imidlertid en rundsav til anvendelse af en føringsskinne forudbestemt som vi også bruge og som der er mere gearing og låsning drejeknapper. men mere om det senere.

Kabellængden er god størrelse med 3 m og efterlader plads nok til at bevæge sig. Leeway gør T-Raxx også i træbearbejdning og den tilhørende hastighed. hastigheden mellem 2000 via en drejekontakt kan være - regulere 5300 min-1 og elektronikken tilvejebringer også i gennemsnit for en konstant hastighed. Elektronikken styrer også blød start og beskytter saven mod overophedning. En nuværende grænse fuldender -helperiodeelektronik og dermed meget god kvalitet.

I testen, Batavia Tauchsäge T-RaxxgeringsvinkelI testen, Batavia Tauchsäge T-RaxxJustering af snittet dybdeI testen, Batavia Tauchsäge T-Raxxmuliggør arbejde tæt på afsatser

Slående er det let vinkel støvsugeren forbindelse, hvilket er ganske fornuftig. På den ene side det tillader at arbejde tæt til kanten og på den anden side den udfører slangen i retning af den operatør, der er foran det afskårne materiale. Således sugeslangen af ​​vejen og løbe væk fra maskinen. Yderligere en vinkel tillader yderligere orientering og anvendelse af andre rørstørrelser.

Før det går til de første savsnit kan det siges, at det første indtryk er meget positivt. Alt er af høj kvalitet og hverken lethed kan heller ikke ønsket det tekniske udstyr. I dette område, sporet så Batavia T-Raxx kan absolut score.

En praktisk test med Power

Stikket i soklen, og et første (blød) start. udtrykket Blød start er ikke en overdrivelse - 4 sekunder for at Höchtsdrehzahl starttidspunktet er måske lidt for "forsigtigt", Især når samtidig værkstedet sucker starter, den meget lave T-Raxx hurtigt ignoreret og blød start undervurderes. Ved regelmæssig brug, dog vil den vane stoppe og forsinkelsen næppe bemærket.

Den første test nedskæringer i 18 mm og 30 mm lamineret træ, og en 40 mm køkkenbordplade ikke indtryk på T-raxx i mindst. Fremad! Den effekt grænse er stadig i en fjern fremtid, og se absolut ren fra de nedskæringer. Også kontrollere vinklen på krydset bekræfter udsagnet i manualen: "Den gennemsnitlige nøjagtighed i lige snit (90 ° cuts) er indstillet fra fabrikken." Hun er meget præcis og en mulig korrektion er ikke nødvendig.

I testen, Batavia Tauchsäge T-RaxxSektion på 18 mm LeimholzI testen, Batavia Tauchsäge T-RaxxSektion på 30 mm LeimholzI testen, Batavia Tauchsäge T-RaxxSektion på 40 mm køkkenbordet

Imponeret, vi er også af den plet skarpe chips på arbejdstøj. Generelt dog bør anvendes et passende ekstraktion, men selv uden savsnittet forbliver ren og en meget stor del af chips transporteres gennem sugeporten. Her er en simpel chips catcher ville allerede opfylde dine krav. Med en vedhæftet værksted støvsuger, magt naturligt forøget og chippen ekstraktionen perfektioneret. Vedlagte vinkel adapter og indsugningsstudsen af ​​en Bosch alle formål støvsuger passer.

I testen, Batavia Tauchsäge T-Raxxperfekt vinkelprofilet efter en skala

Nøjagtigheden af vinkeljustering at undersøge et bræt skæres med et sæt af 45 ° gering, og de to plader holdes sammen vendes. Her er en vinkel fejl, fordoblet, og dette er klart synlig. Ikke så med den Batavia T-Raxx. Sættet vinkel på 45 ° er blevet gennemført på behørig sammen forudsat at der er en nøjagtig ret vinkel.

I modsætning hertil Justering af snittet dybde ikke skinne med en eksakt værdi. Skæredybden udført ca. 1,5 mm lavere end indstillingerne. Som en meget praktisk kontrast beviser Syntes kompenserende løftestang. Dette korrigerer skæredybden i anvendelsen af ​​en styreskinne og der er ingen beregninger for skæredybden i anvendelsen af ​​en føringsskinne nødvendig.

Med eller uden en føringsskinne kan Batavia T-Raxx let føre og skære meget ren. Så en manglende brik bordplade i arbejdsbord kunne passe perfekt i testen.

I testen, Batavia Tauchsäge T-Raxxså med glideskinneI testen, Batavia Tauchsäge T-Raxxmanglende brik i bordpladenI testen, Batavia Tauchsäge T-Raxxpasser nøjagtigt med T-raxx

Batavia T-Raxx på føringsskinnen

I testen, Batavia Tauchsäge T-Raxx

Kun på en styreskinne, et spor så udfolde sine sande fortjenester. Så T-Raxx der er klar til udfordringen.

 • Skinnen lås sikrer, at saven fremad ikke kan løftes ud af sporet.
 • To fine justeringsskruer at korrigere minimum spille i styreskinnen og lad T-Raxx spille glide gennem skinnen.
 • Afkastet stopper forhindrer saven bevæger sig i styreskinnen bagud. tilbagevenden Stoppet kan være manuelt deaktivere at sætte op.

Føringsskinnen selv består af tre dele, hver med 33,3 cm og har således en samlet længde på en meter. Fordelen ved de korte stykker er evnen til at gemme dem, herunder saven i sagen. men det passer og sparer ekstra emballage - for de enkelte dele, der skal fordeles, mens på gulvet og på siden. naturligvis en ulempe af flere dele er en forstørrelse af fejlen potentiale. Stikkene af skinnesektionerne har en lille leg og skinnerne, når sammenføjning er ikke på kanten bare placeres på en overflade, kan unøjagtigheder krybe. Lidt længere stik kunne modvirke.

Funktionen påvirker ikke de tre dele, dog. For lange sektioner ingen chok på leddene mærkes. Rene dias T-Raxx med en indstilling af fine justeringsskruer gennem alle tre dele og giver en helt præcist resultat.

I testen, Batavia Tauchsäge T-RaxxFinjustering skrue og jernbane låsI testen, Batavia Tauchsäge T-Raxxtilbageslag stopperI testen, Batavia Tauchsäge T-RaxxGuide skinne i bagagerummet

Konklusion - rundsaven Batavia T-Raxx spiller i den øverste liga

I testen, Batavia Tauchsäge T-Raxx

Vores konklusion er klar: Batavia T-Raxx kan klassificeres på den professionelle springet skæring. Med nok strøm, høj håndværksmæssig kvalitet og et eksklusivt i den prisklasse faciliteter, det giver et perfekt resultat. Stort set den stabile tilfælde af aluminium, hvori tredelt styreskinne passer.

Med eller uden en føringsskinne: er T-Raxx let at udføre og fordybe følelsesmæssige. Justeringen skærevinkel fungerer perfekt præcis og chippen udvinding giver meget gode resultater.

Den mangel ved forkert skæredybde justering hurtigt glemt i helhedsindtrykket og Batavia T-Raxx overbevist selv ud over det første indtryk. Valgfrit tilbehør omfatter en tredelt styreskinne, klemmer, og en parallel og en gering. Således at hvert arbejdsområde bør beskyttes.

Til denne test resultat, giver vi den Batavia T-Raxx fem ud af fem stjerner. Tillykke!

producent video

En anden interessant rapport til Batavia Tauchsäge T-Raxx på werkzeugcheck.com

Køb Batavia T-Raxx og tilbehør online