impregneren Tegels en Grout

impregneren Tegels en Grout

Quality geglazuurd en gebakken tegels zijn bestand tegen vuil en grotendeels ondoordringbaar voor water. Dit is niet het geval voor de voegen tussen de tegels. De voegmortel het meest gebruikt voor het voegen is inderdaad erg hard, maar is nog steeds een beetje ruw en poreus - vuil nesten hier, en in het ergste geval water kan binnendringen. Oplossing wordt een vergoeding die zeer buigzaam gewricht grout van de fabriek, maar kan ook worden toegevoegd aan de mortel bij het hier mengen. Voor bestaande oude vloerbedekking die mogelijkheid, is natuurlijk van geen enkel nut, maar hier kun je beveiligen met een impregnatie zowel de gewrichten en minder dichte tegel oppervlakken tegen vuil en vocht.

Inhoud: impregneermiddel tegels en voegen

  • Inhoud: impregneermiddel tegels en voegen
  • beschermen gebouwen
  • kies de juiste impregnatie
  • Dus het impregneren van tegels en voegen
  • Preventie is ook nuttig

Lonen van (kleine) inspanningen zijn betegelde oppervlakken gemakkelijk te reinigen en te absorberen geen water - vooral belangrijk dit voor sproeiwater benadrukt gebieden, bijvoorbeeld op douchebak en bad, maar ook in de keuken boven de gootsteen en het fornuis. In beide kamers kan een waterfilm uiteraard door condensatie van vochtige lucht vormen ook de tegels - grote oppervlakte bescherming wordt ook geboden.

Een ander voordeel: Op de dichtere na het impregneren en soepeler gewrichten minder water blijft ondiep stok: water verbetert de leefomstandigheden voor schimmels en pathogenen, en waar er geen water, er zijn de micro-organismen zwaarder. Dus de impregnatie is ook een bijdrage aan de gezondheid.

beschermen gebouwen

De bescherming tegen schimmels treedt niet alleen op het oppervlak. Door poreuze en verouderde verbindingen vocht kan binnendringen achter de tegel bekleding. Ook daar, schimmel kunnen ontwikkelen.

Er is ook een risico hier van het bouwen van materialen die niet waterdicht. Spaanplaat of gipskarton, zelfs die met geïmpregneerde kartonnen koker getolereerd op den duur geen permanente vochtigheid en zelfs metselwerk in gevaar komt. Hierdoor kan het wandmateriaal worden beschadigd, maar ook door zwelling van de vloertegels kan barsten of afschilferen in delen.

kies de juiste impregnatie

Tegel is niet hetzelfde tegel. Volgens anders reageren de verschillende materialen in de impregneermiddelen.

Alvorens te kopen, moet u daarom controleren het product en nauw waarvoor de grond is bestemd. Impregneringen zijn beschikbaar voor natuursteen evenals geglazuurde en ongeglazuurde tegels of voor de meer delicate aardewerk tegels.

Dus het impregneren van tegels en voegen

bestaande kalkaanslag, water vlekken, vuil en zeepresten moeten grondig worden verwijderd voordat het impregneren met een schoonmaakmiddel weken en daarna de agent zich goed.

De concrete toepassing van de gezamenlijke impregnering is niet moeilijker dan normaal reinigen. De verschillende middelen kan worden gespoten, maar u kunt ook van toepassing zijn, afhankelijk van de container met een borstel, een kwast of roller.

Een alternatieve vorm verbindingspennen of buizen met Dosierschwamm waarmee men nauwkeurig bestrijkt alleen de gewrichten. Hiervoor is echter een vaste hand nodig is, of dat u lijm de gewrichten alvorens te beginnen. Eenvoudiger is het altijd het gehele oppervlak behandelen. Maar let op: Sommige natuursteen donker hier voor iets, dus je moet een impregnatie daarop van toepassing zijn in elk geval zeer gelijkmatig zodat het oppervlak heeft geen invloed op gekleurd.

De behandelde oppervlakken te drogen voordat ze kunnen worden belast met water. En volg de aanbevelingen van de fabrikant en houd de voorgeschreven wachttijd in ieder geval.

En ook niet vergeten: Door een beschermende behandeling is geen jas. Dit betekent: Toen ze kunnen slijten of wordt verwijderd wanneer geleidelijk reinigen van de tegels met. Immers, men heeft in goede producten 12 tot 18 maanden rusten voordat je opnieuw te impregneren. Dit is maar dan snel terug beslecht door middel van de snelle en gemakkelijke verwerking.

Preventie is ook nuttig

Sommige producten kunnen ook meteen van toepassing op nieuwe deposito's en geef daarna a priori bescherming. afhankelijk van het impregneren het na het uitharden van het gewricht een extra wachttijd in acht te nemen - voor elke fabrikanten te informeren over de verpakking.

Het is zinvol als goed - de voeging met hoogwaardige, gehard grouts en het gebruik volgens resistente tegels of natuursteen tegels - zoals hierboven vermeld. En tenslotte de afdichting onder de pannen bekleding kan uiteraard niet worden vergeten, vooral nevel gebieden.

Koop impregnatie bij Westfalia