In de test, de Batavia Tauchsäge T-Raxx

In de test, de Batavia Tauchsäge T-Raxx

T-Raxx - een naam die de gevaarlijke dinosaurus T-Rex oproept en waarschijnlijk herinneren. En inderdaad Batavia ook gebruikt het beeld van een T-Rex in het logo van de machine. "Waarom" moet duidelijk zijn: de T-Rex is een vraatzuchtige roofdier met een enorme bijtkracht. Vergelijkbare eigenschappen worden toegeschreven aan de invalcirkelzaag T-Raxx. Of dit inderdaad zo is, zal onze review te laten zien.

We hebben de Batavia T-Raxx onder de loep genomen en getest. De eerste indruk in ruimtebesparende aluminium behuizing al wat haar en laten we hopen voor een kwaliteitsproduct. We staan ​​te popelen om te zien of de ban "buiten de verpakkingen" één of op zijn minst is nog achter de prachtige verpakking.

Bovendien, in gebruik: de juiste geleiderail Batavia, die zelfs verloopt in drie delen in de bagageruimte plaats.

Inhoud: Batavia Tauchsäge T-Raxx in Test

 • bestek
 • Een handleiding die de accessoires uitlegt
 • Een geval voor de T-Raxx - ruimtebesparend en nobele
 • Een eerste blik zal nauwelijks vragen en wensen
 • Een praktijktest met Power
 • Batavia T-Raxx op de geleiderail
 • Conclusie - de cirkelzaag Batavia T-Raxx speelt in de hoogste competitie
 • fabrikant video

bestek

(Manufacturer)

Voeding: 230 V wisselstroom 50 Hz
power: 1400 watt
Stationair toerental: 2000 - 5300 min-1
Zaagdiepte 90 ° geleiderail.: 54 mm
Max zaagdiepte 90 ° zonder glijrail.: 54 mm
Max Zaagdiepte 45 ° met glijrail.: 38 mm
Max Zaagdiepte 45 ° zonder glijrail.: 42 mm
Degree-instelling: van 0 ° tot 48 °
Blade diameter: Ø 165 mm
boring: Ø 20 mm
Gewicht inclusief koffer en zaagblad .: 9,2 kg

Een handleiding die de accessoires uitlegt

In de test, de Batavia Tauchsäge T-Raxx

Een handleiding is bedoeld om richtlijnen te geven over de werking. Precies kwamen ze. Hoewel de verplichte veiligheidsvoorschriften zijn belangrijk en moet zijn, het is niet overdreven Batavia met vier zijden. De eigenschappen van T-Raxx worden genoemd en toegelicht. Hier leren we niet alleen dat de cirkelzaag heeft een zachte start, stroombegrenzing en een constante snelheid, maar ook "waarom", De uitleg die snelheid wordt gebruikt voor wat zijn zeer behulpzaam.

De afzonderlijke functies en instellingen worden beschreven. Alle gemakkelijk te begrijpen en met kleine afbeeldingen. Wie de toekomst voor de aankoop van extra accessoires zoals geleiderails of de trekgeleider, is ook informatie over het gebruik en de uitrusting hier. De handleiding niet te lijken en informeert bijna even goed als feitelijk.

Een geval voor de T-Raxx - ruimtebesparend en nobele

Perfecte pasvorm en erg stijlvol, de verpakking van de T-Raxx ontworpen. Zoals buitenverpakking, is er een doos die vereist zijn vermeld en omhult het concrete geval. Hier worden geen middelen verspild, en zelfs het geval handvat wordt gebruikt om te dragen.

De zaak zelf laat een prima indruk en neemt niet meer ruimte te gebruiken dan nodig is. Het interieur is fit en de zaag kan goed gebruikt worden. Daarnaast biedt het ook nutteloos en afsluitbare caps. Het zou wenselijk zijn een houder voor een vervangmes zijn. Als een kleine verbetering, kon het niet vrij centraal handvat te bevestigen, de koffer terwijl het dragen van een tendens door sommigen, maar dit betekent niet de voordelen te beperken.

In de test, de Batavia Tauchsäge T-RaxxbehuizenIn de test, de Batavia Tauchsäge T-Raxxalle nodige informatieIn de test, de Batavia Tauchsäge T-Raxxruimtebesparende opslagIn de test, de Batavia Tauchsäge T-Raxxenigszins offset handle

Een eerste blik zal nauwelijks vragen en wensen

De eerste blik op de Batavia T-Raxx vertoont veel hefbomen, terminals en instellingen en het verlangen naar de handleiding gaat branden. Na nadere inspectie, hoezeer voor zichzelf en de eerste functies die moeten worden onderzocht. Hier, de T-Raxx verbazingwekkend goed gelegen, ondanks de zware indruk in de hand en is niet zo hard als verwacht merkbaar. Hoewel de lock-out is nog steeds een beetje stijf, maar de zaag kan gemakkelijk leiden tot de onderdompeling en komt alleen terug naar zijn oorspronkelijke positie. Voor een exacte insteekdiepte is er een goed afleesbare schaal, alsmede de verstekhoek passen. Precies hoe ze werken, zullen de daaropvolgende veldtest te tonen.

In de test, de Batavia Tauchsäge T-Raxxvele hefbomen en instellingen

Interessant is dat een kleine schakelhefboom op de handgreep, waarvan de precieze functie wordt toegelicht instructies en is zeer praktisch. Drie instellingen kan de insteekdiepte en laat de normale Tauchsägefunktion, een 2 mm diep schrijver-sectie of een automatische vergrendeling voor het veranderen van het zaagblad. Deze functie wordt onmiddellijk getest en het slot blijkt erg handig ook. De dompeldiepte wordt nauwkeurig bijgehouden, zodat de klemschroef gemakkelijk kunnen worden opgelost. De gemakkelijk toegankelijke spindel ondersteunt een zaagblad veranderingen binnen 50 seconden.

Bovendien hebben we ontdekt op de basisplaat twee spanschroeven een parallelle aanslag die nog niet is inbegrepen. Echter een cirkelzaag voor het gebruik van een geleidingsrail voorbestemd die we gebruiken en waarvoor er meer invloed en klemknoppen. maar daarover later meer.

De lengte van de kabel is goed formaat met 3 m en laat genoeg ruimte om te bewegen. Speelruimte maakt de T-Raxx ook in houtbewerking en de bijbehorende snelheid. de snelheid tussen 2000 via een draaischakelaar kan - reguleren 5300 min-1 en de elektronica ook gemiddeld een constante snelheid. De elektronica regelt ook de zachte start en beschermt de zaag tegen oververhitting. Een huidige beperking van de full-golf elektronica en daarmee de zeer goede kwaliteit is voltooid.

In de test, de Batavia Tauchsäge T-RaxxverstekhoekIn de test, de Batavia Tauchsäge T-RaxxZaagdiepte instellingIn de test, de Batavia Tauchsäge T-Raxxmaakt nauwe samenwerking randen

Opvallend is de enigszins schuin stofzuiger aansluiting, dat is heel redelijk. Aan de ene kant mogelijk maakt nauwe samenwerking randen en anderzijds voert de slang in de richting van de operator die zich voor het gesneden materiaal. Dus de zuigslang uit de weg en lopen weg van de machine. Een extra hoek maakt verdere oriëntatie en gebruik van andere slanggrootten.

Voordat het naar de eerste zaagsneden kan worden gezegd dat de eerste indruk is zeer positief. Alles is van hoge kwaliteit en niet gemakkelijk, noch de technische apparatuur kan worden gewenst. In dit gebied, de baan zag Batavia T-Raxx kan absoluut scoren.

Een praktijktest met Power

Stekker in het stopcontact en een eerste (zachte) start. de term Vlotte start is niet overdreven - 4 seconden naar de starttijd Höchtsdrehzahl is misschien een beetje te "voorzichtig", Vooral wanneer tegelijkertijd de workshop sucker begint, de zeer lage T-Raxx snel genegeerd en de soft start onderschat. Bij regelmatig gebruik, maar de gewoonte zal stoppen en de vertraging nauwelijks opgemerkt.

De eerste test bezuinigingen in 18 mm en 30 mm gelamineerd hout, en een 40 mm keukenblad geen indruk op de T-Raxx in het minst. Forward! De kracht limiet is nog in de verre toekomst en zie absoluut schoon van de bezuinigingen. Ook het controleren van de hoek van de kruising bevestigt de verklaring in de handleiding: "De gemiddelde nauwkeurigheid rechte sneden (90 ° cuts) is standaard ingesteld." Ze is zeer nauwkeurig en een eventuele correctie is niet nodig.

In de test, de Batavia Tauchsäge T-RaxxSectie van 18 mm LeimholzIn de test, de Batavia Tauchsäge T-RaxxSectie van 30 mm LeimholzIn de test, de Batavia Tauchsäge T-RaxxSectie van 40 mm aanrecht in de keuken

Indruk, we ook de scherpe chips plek op de werkkleding. In het algemeen echter een geschikte extractie worden gebruikt, maar zelfs zonder de zaagsnede schoon blijft en een zeer grote portie chips getransporteerd via de zuigpoort. Hier is een eenvoudige chips catcher zou al aan uw eisen voldoen. Met een bijgevoegd werkplaatsstofzuiger, de kracht uiteraard geleid en de spanen geperfectioneerd. Bijgaand hoekadapter en de aanzuigopening van een Bosch universele stofzuiger past.

In de test, de Batavia Tauchsäge T-Raxxperfect hoekprofiel volgens een schaal

De nauwkeurigheid van hoekinstelling een plaat onderzocht wordt met een reeks van 45 ° verstek en de twee platen elkaar gehouden omgekeerd. Hier is een hoekfout, dubbel en dit is duidelijk zichtbaar. Niet zo met de Batavia T-Raxx. De ingestelde hoek van 45 ° correct uitgevoerd; tezamen mits er een exacte rechte hoek.

Daarentegen is de Zaagdiepte instelling niet schijnt met een exacte waarde. De snijdiepte uitgevoerde ongeveer 1,5 mm lager is dan de ingestelde waarde. Als een zeer praktische contrast bewijst het Leek compensatiehefboom. Dit corrigeert de snijdiepte van het gebruik van een geleiderail en er geen berekeningen voor snijdiepte bij het gebruik van een geleidingsrail noodzakelijk.

Met of zonder geleiderail Batavia T-Raxx kan gemakkelijk leiden en snijd zeer schoon. Dus een ontbrekend stuk aanrecht in de werkbank zou perfect passen in de test.

In de test, de Batavia Tauchsäge T-Raxxzag met geleiderailIn de test, de Batavia Tauchsäge T-Raxxontbrekende stuk in het werkbladIn de test, de Batavia Tauchsäge T-Raxxpast precies bij de T-Raxx

Batavia T-Raxx op de geleiderail

In de test, de Batavia Tauchsäge T-Raxx

Alleen op een geleiderail, een track zag ontvouwen haar ware merites. Dus de T-Raxx dat is klaar voor de uitdaging.

 • De rail slot zorgt ervoor dat de zaag naar voren niet naar buiten kan worden opgeheven van het spoor.
 • Twee fijnafstelling schroeven om minimale speling in de geleiderail te corrigeren en laat de T-Raxx spelen glijden door de rail.
 • De terugloopblokkering voorkomt dat de zaag beweegt in de geleidingsrail naar achteren. de terugkeer stop kan handmatig uitschakelen op te zetten.

De geleiderail zelf bestaat uit drie delen, elk met 33,3 cm en heeft dus een totale lengte van één meter. Voordeel van de korte stukjes is de mogelijkheid om ze op te slaan, met inbegrip van de zaag in de zaak. maar het past en bespaart extra verpakkingen - voor de individuele stukken te worden verdeeld, terwijl op de vloer en aan de zijkant. natuurlijk een nadeel van meerdere delen is een vergroting van de fout mogelijk. De aansluitingen van de railstukken een geringe speling en de rails bij de toetreding niet gespannen alleen geplaatst op een oppervlak, kan onnauwkeurigheden kruipen. Iets langer connector kan tegengaan.

Het heeft geen invloed op de drie delen, echter. Voor lange stukken geen schokken in de gewrichten wordt gevoeld. Clean slides de T-Raxx met een instelling van fijnafstelling schroeven door alle drie de delen en zorgt voor een absoluut nauwkeurig resultaat.

In de test, de Batavia Tauchsäge T-RaxxAfstelschroef en rail lockIn de test, de Batavia Tauchsäge T-RaxxterugslagstopIn de test, de Batavia Tauchsäge T-RaxxGeleiderail in de kofferbak

Conclusie - de cirkelzaag Batavia T-Raxx speelt in de hoogste competitie

In de test, de Batavia Tauchsäge T-Raxx

Onze conclusie is duidelijk: de Batavia T-Raxx kan op de professionele duik snijden worden ingedeeld. Met voldoende vermogen, hoogwaardige afwerking en een exclusieve in de prijsklasse voorzieningen biedt het een perfect resultaat. Nagenoeg stabiele geval van aluminium, waarbij de driedelige geleiderail past.

Met of zonder een geleiderail: de T-Raxx gemakkelijk uit te voeren en dompel emotioneel. De snijhoek aanpassen werkt perfect accurate en spanen geeft zeer goede resultaten.

De tekortkoming van onjuiste snijden diepteverstelling wordt snel vergeten in de algehele indruk en de Batavia T-Raxx overtuigde zelfs verder dan de eerste indruk. De optionele accessoires zijn een driedelige geleiderail aansluitklemmen en een parallelle verstek. Zodat elk werk gebied moet worden beschermd.

Voor deze test resultaat, geven we de Batavia T-Raxx vijf van de vijf sterren. Gefeliciteerd!

fabrikant video

Een ander interessant verslag naar Batavia Tauchsäge T-Raxx op werkzeugcheck.com

Koop Batavia T-Raxx en accessoires online