Induktiokeittotaso ja induktio liesi

Kahvinpaahtimoiden induktioon liesi

Yksittäisten induktiolevyt tai sisäänrakennettu induktioliesien ja vapaasti seisova induktio uunit ovat usein nyt keittiöissä paremmat mukavuudet. Ei ihme: Niissä yhdistyvät lukuisia etuja eri uunissa rakenteita, kuten esimerkiksi klassisen sähköliesi valurauta polttimet, kaasuliesi ja sähkölämmitteinen keraaminen liesi. Erikoista induktio liesi: Tässä kattilat ja pannut kuumennetaan suoraan - lämpö tuotetaan suoraan keittoastian pohjaan.

Sisältö: induktio lieden ja induktio liesi

  • Miten induktioliedellä?
  • sopivia astioita
  • Edut induktioliesien
  • Haitat induktioliesien

Miten induktioliedellä?

Näkymä open induktiokentänKatsaus lasin alle keraaminen levy: Kun litteä kela kuparilankaa, korkean taajuuden magneettikenttä. Etualalla ohjauselektroniikka, LED-näyttö hipaisupainikkeisiin.

katso ensi silmäyksellä induktioliedelle usein kuin tavallista keraaminen liesi. Kuitenkin, toisin kuin on induktio liesi ei sähköinen lämmityselementti alle keraaminen, mutta tasainen kela paksu kuparijohtimia.

Kautta tämä kela virtaa vaihtovir- sähkövirta. Tämä luo vaihtuvan magneettikentän, jonka kenttäviivat ulottuvat pieni pala lasi-keraaminen levy. Jos levyllä on nyt potin tai pannulla, jonka pohja sisältää tarpeeksi ferromagneettista metallia, jolla on riittävän suuri sähkövastus, maaperä viritetään vuorotellen alalla, ja se myös muodostaa kenttä - prosessia kutsutaan induktio.

Kentän astian pohjan kutsutaan muodon vuoksi sen kenttäviivat pyörrevirta. Tässä pyörrevirta kuumentaa astian pohjan, että se antaa sähköisen tappioita johtuen materiaalin resistanssi, toisaalta johtuvat tappiot nopeasti muuttuviin magnetoinnin metallia. Nämä tappiot päästetään lämpöä lattiaan ja sieltä upokkaan sisältö.

sopivia astioita

Induktioliesille ja induktiolle on sopiva astioita, jolloin ainakin alin ferromagneettisen seokset, joilla on suuri sähköinen resistiivisyys. Nämä ovat rautaseoksia.

Jos ostat uusia kattiloita, tunnistaa kelpoisuutensa yleensä symboli pakkaukseen ja leimataan maahan. Vanhemmat astioita, joita ei ole merkitty, mutta voit on soveltuvuudesta tarkistaa myös helposti: Tarttuu tavallinen kestomagneetti alareunassa, sitten imevät keittoastian induktioon tekniikkaa.

Ulkopuolelle alumiini astioita tai ei-magneettinen ruostumatonta terästä sekä lasisia tai keraamisia. Täällä, magneettikenttä ei riittävästi sähkövastus.

Logo induktio soveltuvuusLogo näin tai vastaava huomautus valmistaja sanoo sopivuudesta induktioliesille ja -kochfelder.Kaksi ruukut liesiOnko ruukut sopivat induktioon, et näe niitä loputtomiin. Jos olet epävarma, sillä on kestomagneetti lattialla - hän on vastuussa, niin potti voidaan käyttää.

Korjaamiseksi voi olla yksittäin adapterilevyä ferromagneettista terästä, joka on sijoitettu liesi ja siitä kumpi antaa sitten astioita. Voit siis edelleen käyttää ylimitoitettu stockpot kallis, harvoin käytetty ruukut kuten. Edut induktioliesi menetetään kuitenkin: Koska sovitin levy kuumennetaan kuin klassinen kuuma levy ensin ja sitten se kulkee sen lämmön avulla fyysinen kosketus astian, se lämpenee hitaammin ja on lämpöhäviö. Joten tämä on oikeastaan ​​vain väliaikainen ratkaisu, mutta voi säästää tapauskohtaisesti uusia kalliita ostoksia.

Edut induktioliesien

Keittäminen induktiokentänIndusoinnin alalla kokki nopeasti ja tarkasti. Kunnianhimoinen kotiin kokkeja arvostaa sitä sekä ammattilaisia.

Induktiokeittoalue ei ole mitään kovin suosittuja. Tärkeimmistä eduista:

Induktioliesien ovat erittäin energiatehokkaita. Tämä johtuu siitä, että kattilat ja pannut lämmitetään suoraan. Joten ei ole tappioita siinä mielessä, että lämpöä on siirretty ennalta lämmitetyn levyn potin vain. Toiseksi Induktioliesissä ovat erittäin nopeita, koska odotusajat lämmittämiseen lautaselle.

Lämpö voidaan säätää hyvin tarkasti, koska kaasun liesi, uuni reagoi välittömästi muutoksiin. Siksi erityisesti ammattilaisille ja kunnianhimoinen amatööri kokit arvostavat tätä tekniikkaa.

Keitto- pinta itse pysyy viileänä. Se on vain lämmitetty arvioituja saapumisaikoja, että lämpö säteilee takaisin astioita. Lämpötilat Tuloksena ei riitä tuotemerkin tähteet. Siksi induktio kentät ovat myös helppo puhdistaa. Tämä voi muuten aivan näyttää erilaiselta, jos käytät jotakin edellä mainituista sovittimet!

Unohdettu kytketty Cooking? Induktio ei ole ongelma, koska induktiokentän sammuu automaattisesti, jos ei ole pannulla sitä. Vaikka lapset leikkiä ilman valvontaa liesi, riski on paljon pienempi kuin klassinen liesi.

Haitat induktioliesien

Vanha alumiinia ruukutSe on pohjimmiltaan ollut ainoa haittapuoli, joka ilmenee arjessa: astioita ei-ferromagneettisten eivät toimi induktio. Geerbete asetettu alumiinin ruukut noin tarpeista eläkkeelle.

Mukavuus, nopeus ja tarkkuus induktion on ostanut muutamia haittoja:

Painavin on, kuten jo mainittiin, että voit käyttää vain sopivia astioita. Alumiinia, ruostumatonta terästä, lasia tai keraamisia astioita niin et voi enää käyttää ruoanlaittoon helposti.

varoittaa joskus ennen tuloksena sähkömagneettiset kentät. Huoli ovat kuitenkin suurelta osin perusteettomia. Vuorotteleva alalla induktioliedellä oskilloi 20-100 kHz. Tämä ei riitä ylivoimaisesti veden lämmittämiseen ja siten ihmisen kudosta. Vertailun vuoksi mikroaaltouunit työskennellä aaltojen vajaat 2,5 GHz tai noin satatuhatta kertaa taajuus. Tahdistimen teoreettinen todellinen vaikuttaa ovat yleensä liian kaukana keittotason vaikuttaa, täällä kannattaa silti vaarin varotoimena riittävät varoitukset valmistajan ja on joka tapauksessa riittävän kauas.