installatie krokus in de tuin

De eerste tekenen van de lente na de winter

krokus

Ze zijn klein, maar zeker niet onbelangrijk, en ze worden weergegeven, zelfs als de tuin langzaam ontwaakt uit winterslaap: de krokussen. Vaak vormen ze echte tapijten van bloemen als ze comfortabel op hun plaats voelen.

Dan zelden besteedt u aandacht aan de individuele planten, maar de exacte look is de moeite waard, omdat sommige krokussen ontwikkelen prachtige bloemen met interessante kleurovergangen, of een mooie tekening.

Deze ui dwergen zijn ideaal om te rijden in de herfst in dozen en bakken geplant winter van balkons en terrassen. Maar zelfs in het bed of op weiden ze gedijen.

Wat je nodig hebt om te overwegen wanneer het planten en verzorgen van de bollen, raadpleegt u het volgende artikel voor Crocus als tuinplant.

Inhoud op Crocus

  • De krokus bloemen - de lente komt eraan!
  • Locatie en het planten van krokussen
  • onderhouden krokussen gerichte en overwinteren
  • afweren de woelmuis
  • Herbstkrokusse in de tuin

De krokus bloemen - de lente komt eraan!

De krokus (Crocus) enthousiaste tuinders in het vroege voorjaar met levendige bloemen die worden weergegeven in verschillende kleuren en ongebruikelijke patronen. Oorspronkelijk was de krokus bloeide in wit, geel en paarse tinten, vandaag de dag zijn er tal van nieuwe rassen in de winkels, waarmee koude frames afzonderlijk kunnen worden ontworpen.

Wist u dat de familie Lily, in tegenstelling tot veel andere vroege bloeiers, niet uit een bol, maar een knol geproduceerd? In het, de krokus winkels aan vitale voedingsstoffen om het voortbestaan ​​van ongunstige levensomstandigheden, zoals de winter of aanhoudende Trockheit.

Gardeners het vooral leuk om verschillende soorten van de lente krokus (Crocus vernus) of grootbloemige hybriden plantenveredeling. Voor een verrassende bloeit in de herfst, speciale Herbstkrokusse aanbieding. Minder tuinieren, maar economisch belangrijke is de saffraan, dat is ook een van de Herbstkrokussen.

Locatie en het planten van krokussen

Jonge Crocus in de sneeuwKrokussen zijn zeer winterhard en vroege bloeiers.

Herfst en Wildkrokusse zijn bijzonder geschikt voor verwildering en kan worden geplant in weilanden of de bosrand problemen. In de loop der jaren, dan is een echte bloem plafond dat is een eye-catcher in de nog winterse tuin vormen. echter, lentekrokussen moeten vaak worden herplant na een paar jaar staan.

De winterharde planten de voorkeur aan een goed gedraineerde, voedselrijke grond die niet gevoelig is voor wateroverlast. Zware grond moet worden losgemaakt met fijn zand en bereid met wat compost, stellen u in staat de plant een ideale groei.

Spring krokussen geplant van augustus tot oktober. een plantgat gegraven voor elke knol, die diep in ongeveer zes centimeter. Bij het planten van de afstand die raken de knollen sluiten elkaar niet uit. in het voorjaar, echter, een afstand van een knol breedte voldoende is, dus je krijgt een complete zee van bloemen.

wenk: Plant meer Frühblüher uit bollen tussen de krokussen voor een gevarieerde en kleurrijke lente grens.

onderhouden krokussen gerichte en overwinteren

krokussenKrokussen bloeien van februari tot april.

Krokussen als gewone vocht. Als uw tuingrond is gevoelig voor wateroverlast, is een drainagelaag van geëxpandeerde klei of scherven van aardewerk aanbevolen. De laag onder de knol geplaatst in het plantgat en zorgt voor een natuurlijke waterstroom.

Na de bloei, de krokus plantenresten in de grond totdat de bladeren zijn verwelkt. Dit proces kan meer dan zes weken in beslag nemen. Gedurende deze tijd verplaatst de plant belangrijke voedingsstoffen voor de komende winter uit de bladeren in de knol. De bladeren worden tenslotte gedroogd, ze zijn gesneden dicht bij de grond, samen met de bloemsteel. De knol kan gemakkelijk in de grond blijven, een extra winter bescherming bestaande uit twijgen of stro neem de planten gelukkig.

Als alternatief kunt u de bollen na de bloei van de aarde. Dode installatie en overtollige grond verwijderd en opgeslagen van de knollen op een droge, koele plaats. Na deze rusttijd ze terug worden gebracht in de open in de herfst.

afweren de woelmuis

De knollen van krokussen vallen vaak honger woelmuizen slachtoffer. De kleine knaagdieren leven in ondergrondse gangen en ondermijnen snel de hele tuin. Om uw krokussen beschermen je kan geven, indien nodig, kleine instelling rooster rond de knol. Dus je lentebloemen beschermd zijn het hele jaar door.

Herbstkrokusse in de tuin

krokussenKrokussen trekken veel insecten in de tuin.

De krokus wordt beschouwd als populaire lentebloem. Maar er zijn ook een aantal Herbstkrokussen die kleurrijke bloemen in oktober te vormen. De meest bekende herfsttijloos is saffraan, die behoort tot een van de meest dure specerijen in de wereld.

In een tijd waarin de meeste mensen denken niet na over krokussen, de tere planten te laten zien in het gras of op de rand. Als u wilt het najaar Blütenpracaht bewonderen onder rood loofbomen, moet je de knollen vooral in augustus en vochtig goed op warme zomerdagen te planten, maar niet nat te houden.

Probeer het en geniet het hele jaar door aan fel krokussen in de tuin.

Koop online Crocus