Installeer dimmers

Installeer dimmers

Vooral in de woonkamer voel je je vaak de volledige helderheid van de lampen gebruikt vervelend. Hier wordt een helderheidsregeling oplossing, waarbij de intensiteit van het licht kan worden aangepast. Indien een dergelijke dimmer niet bestaat, je leest het zich gemakkelijk zelfs door hobbyisten achteraf.

Maar al, zorg ervoor dat de aankoop van de dimmer dat het geschikt is voor gebruik tete lamp of voor werknemers in de lamp.

Dimmers zijn verkrijgbaar in verschillende modellen: Een van de meest voorkomende dimmer schakelt de knoppen, waarin een schakelaar wordt rondgedraaid om de gewenste helderheid. Door de schakelaar volledig gedraaid of bediend door het indrukken, de lamp uit te schakelen.

in een Dimmer met drukknopschakelaar voor het eerst doet het licht aan met de schakelaar. Afhankelijk van het model regelt dan de lichtintensiteit van de draaiknop of door de drukknop wordt gedrukt. Bovendien zijn er sensor dimmer, reageert op een aanraking van de hand, evenals een dimmer Infrarood afstandsbediening. Afhankelijk van de versie, ze zijn geschikt voor de regulering van normale gloeilampen, 230 V-halogeenlampen, TL-lampen en laagspanning halogeenlampen. Toch is het raadzaam om te controleren voor gebruik op de juiste lampen.

Inhoud: Installeer dimmers

 • Dimmer voor mobiele lampen
 • Helderheid controle voor spaarlampen en LED-lampen
 • Laatste mark voor een passende transformatoren en lampen
 • Installation Guide voor het dimmen

Dimmer voor mobiele lampen

Naast helderheid voor vaste lampen, speciale dimmers zijn ook geschikt voor modellen die hun macht uit het stopcontact. Hiervoor is een dimmer of dimmer tussen het stopcontact en bulb is ingesteld.

Eenvoudige ontwerpen bestaan ​​uit een stekker met een draaibaar of kantelbaar schakelaar dimmen. Kombortabler de helderheid kan worden geregeld met een voet of handschakelaar. Bovendien, radio dimmers zijn beschikbaar. Dit is ook aangesloten tussen de lamp en de fitting en de afstandsbediening een lichtintensiteit.

Wie meer wil weten lampen te huren met een afstandsbediening, doet er goed aan met een set die meerdere adapter bevat.

Helderheid controle voor spaarlampen en LED-lampen

In veel huishoudens, spaarlampen vervangen die lampen met een hoger stroomverbruik. Echter, in verband met een dimmer soms problemen niet toe te staan ​​een aantal spaarlampen afm. Hetzelfde geldt voor de LED-lampen.

Degenen die willen ze toch te gebruiken, nodig vooral dimbare energiebesparende of LED-lampen. Bovendien moet de dimmer met ze compatibel zijn. Zelfs enkele universele dimmers de markering R, L en C kan voldoende helderheid niet oplossen.

Of een dimmer werkt in combinatie met hen wordt uitdrukkelijk vermeld in de beschrijving. Bovendien, voor sommige LED lampen, een aparte driver nodig, die voor de dimmer is aangesloten.

De situatie is vergelijkbaar op fluorescentielampen out. Dit kan niet worden gedimd voor de meeste modellen. Alleen lampen met een elektronisch voorschakelapparaat, zoals de "dimbaar" getoond, werkt een dergelijke schakelaar. Voor oudere toezichthouders, maar problemen ontstaan ​​onder bepaalde omstandigheden.

Laatste mark voor een passende transformatoren en lampen

Degenen die willen een dimmer installeren of vervangen van een lamp die is aangesloten, herkent de gestandaardiseerde markering geschikte lampen of transformatoren:

toegestane belasting
Betekenis van de afkortingen
R Ohmse belastingen zodanig. Gloeilampen, hoogspannings- halogeengloeilampen
L Inductieve belastingen zoals gewikkelde laag spanningstransformatoren, bijv. B. Laagspannings-halogeenlampen
C Capacitieve lasten zoals. Al laagspanningslampen en laagspannings-halogeenlampen met elektronische transformator
M Dimmer voor motoren

Installeer dimmersDimmer met dit symbool zijn goedgekeurd voor R en L-belastingen

wenk: Noodzaak om de dimmer en de transformator altijd dezelfde letter afgedrukt. De markering is de dimmer de schakelsokkel. Zie dit symbool.

Hoewel er universele dimmers, die geschikt zijn voor R, L en C zijn, maar moet een zogenaamde C-verbruiker niet aangesloten, wanneer een L-load al aangesloten, en vice versa. Anders kan deze operatie verstoringen van het dimmer zowel lampen en trafo's veroorzaken.

Installation Guide voor het dimmen

Voorafgaand aan de installatie van de dimmer zijn zeker om onze veiligheidsvoorschriften in acht voor elektrische installaties en brengen in geval van twijfel een elektricien te raadplegen.

 1. Schakel de stroom door de hoofdschakelaar van de kamer bevindt zich in de zekeringkast of sluit een apparaat dat op de bus lamp teruggetrokken.
 2. Zet de borging tegen opnieuw door een plakband en een notitie lijst.
 3. Nadien controleren op elke geleider als de lijn niet bekrachtigd. Dit gebeurt door middel van een spanningsdetector. Aandacht voor voltages groter dan 1 kilo volt kan in beginsel controleer de lijn en maakt de installatie slechts een elektricien.
 4. Nu hefbomen we op de voorkant van de schakelaar en het startsein voor de schroeven waarmee de schakelsokkel.
 5. De oude schakelaar uit de inbouwdoos verwijderd en moet de elektrische leidingen.
 6. Trek de knop van de dimmer en schroef de afdekplaat af.
 7. Nu kunt u de schakelaar aan te sluiten. Voer de live-dirigent aan de aangewezen terminal L van de dimmerbasis. De juiste aansluitingen voor AC of series circuits, verwijzen wij naar de schema's van de fabrikant die bij de bijbehorende dimmers.
 8. Stel nu de dimmer in de inbouwdoos één, lijnt horizontaal en duwt deze stevig vast totdat deze wordt bevestigd met de spreader.
 9. Schroef het deksel dat het frame met de regelaarinzetstuk houdt en zet het wiel op de as.

Rechtstreeks van de klemmen van het inzetstuk een miniatuurzekering bevestigd. Als de dimmer stoppen met werken, controleer dan eerst de functie en indien nodig vervangen door een nieuwe zekering. Maar alvorens opnieuw de stroom uit en controleer de-lijn bekrachtigd.

Koop online Dimmer