japanilainen puutarha

Luominen japanilainen puutarha

japanilainen puutarha

Nykyään monet ihmiset etsivät lepoa ja rentoutumista puutarhassa. Tämä lupaa varsinkin japanilainen puutarha, joka on suunniteltu paikka pohdintaa ja muistikuva. Vaikka japanilainen puutarha on erittäin tiukat suunnitteluperiaatteet, se näkyy hyvin luonnollinen. Hiljaisuus puutarhan lyijyn huomioon hyvinvoinnin ja hiljaisuutta. Tunnetta rauhaan, joka on vastoin.

Historian japanilainen puutarha suunnittelu alkaa noin vuonna 0 ja kokenut 7. vuosisadalla hänen ensimmäinen suuri huippu, kun Kiinan puutarhan suunnitteluun otettiin käyttöön Japanissa.

Siksi japanilainen puutarha perustuu samoihin periaatteisiin kuin kiinalaiset. Tässäkin korvaukset ovat taolaisuus ja Yin-Yang periaate. Lisäksi kuitenkin buddhalaisuus ja Shintosimus tärkeä rooli puutarhan suunnitteluun.

Sisältö on japanilainen puutarha

 • japanilainen puutarha
 • Tyypit Japanilainen puutarha
 • Kare-san-Sui tyyli
 • Tsukiyama tyyli
 • suunnitteluperiaatteet
 • Rocks ja kivet
 • vesi
 • Pensaat ja sammalet
 • tapa
 • Gartendeko
 • Rakennusten ja arkkitehtonisia rakennelmia
 • Etääntynyt: Kiinalainen puutarha

Japanilainen puutarha ovat miten ymmärtää Kiinan puutarhat idealisoitu jäljitelmä luonnonmaisemaa pienoiskoossa. Kiviä, vettä, puita ja sammalta heijastavat rakennetta Japanin saaret, kattoi kolme neljäsosaa saavuttamattomissa vuoristometsät.

Ne, jotka haluavat luoda japanilainen puutarha on odottaa, että paljon aikaa ja vaivaa on sijoitettava ylläpitoon puutarhaan. Vasta sitten voi puutarhassa voi kehittää täysimääräisesti. Koska monet edut vaivaa tällaisen puutarhasuunnittelusta kannattaa muutenkin, koska japanilainen puutarha lupauksia lepoa ja rentoutumista ja Saksassa on ollut kasvava suosio.

Alapuolella, mahdollisuudet näkyvät luoda japanilainen puutarha itse.

Tyypit Japanilainen puutarha

japanilainen puutarha

Kare-san-Sui tyyli

Japanilainen puutarha Kare-san-sui tyyli on tunnusomaista abstrakti kuivana puutarha. Se annostellaan vettä ja suurempia istutuksia. Sen sijaan nämä puutarhat koostuvat pääasiassa kiven, hiekan ja soran.

ALSO kutsutaan Zen Garden muoto on ensisijaisesti meditaatiota ja vaikuttavat vahvasti Zen, koska se kehitettiin 16-luvulla luostarit Japanissa.


japanilainen puutarha

Tsukiyama tyyli

Japanilainen puutarha on Tsukiyama tyyli on ominaista mäkinen muotoilu kuin pieni maisema. Pieni kasa kiviä ja keinotekoinen kukkulat ovat vuorilla. Monet istutukset edustavat vuoristometsät.

Lampi symboloi mereen. Tyypillisesti hallitsevat vihreät ja punaiset, mutta White käytetään korostus, väri.

Puutarhassa Tsukiyama-tyyliin, joka perustettiin vuonna 8.-12-luvuilla, on myös toteutettu monia julkisia ja institutionaalisten Japanilainen puutarha Saksassa - joskus yhdessä puutarha Kare-san-Sui tyyli.

suunnitteluperiaatteet

japanilainen puutarha

Välttämätön suunnittelun japanilainen puutarha ovat neljä pääkohdat kiven, veden, puiden ja sammal, joiden ausprägte symbolinen merkitys. Olennaista vuorovaikutusta yksittäisten elementtien toisiinsa on niiden epäsymmetrinen järjestely.

Virtaava, luonnollinen muotokieli on tärkeä. Harvoin tulee jotain olla suora tai olla läsnä parillinen. Pariton määrä kiviä ja kasveja lupaa perinteisen japanilaisen uskomukset eli onnea ja loitolla pahat henget.

Tärkeää luotaessa japanilainen puutarha, on myös saada aikaan tasapainoinen yin ja yang. Tämä tarkoittaa sitä, että sekä korostaa eroja ja keskinäiset riippuvuudet elementtien osoitettu. Karkea vuorotellen Pehmeä, kuivaa Kosteat, korkea alhainen, kirkas Dark, suorakulmio pyöreys.

Rocks ja kivet

japanilainen puutarha

Taidokkaasti muotoinen kivi järjestelyt heijastavat rakennetta vuoristoinen saaret Japanissa. He myös symboloivat erilaisia ​​eläimiä ja jumalia. Näin ollen kivet käytetään myös johtamaan eläinveistosten, jumalia ja muut puutarha elementtejä (katso alla) on muodostettu.

Ei aina muoto eläimet on täysin kehittynyt. Yksittäisten raaka kiviä, jotka sijaitsevat sen jalka vuoren voidaan ymmärtää koirat, villisikoja ja vasikoita, leikkii äitinsä. Lohkareita, jotka kaivetaan puoli tai neljäsosa maahan, tehdään suunnittelultaan monipuolinen ja osoittaa yin-yang periaate.

Hiekkaa, soraa ja erityisesti graniittisoraa käytetään Zen puutarhassa korvikkeena vesi. Nämä materiaalit levitetään muodossa valtamerten, järvien tai jokien tai päällystetyt vesiputouksia cascade yli pieniä kiviä. Sora ei yksinkertaisesti vähennetään tasainen, mutta raked aaltoa. Ympyröitä ja pyöreitä muotoja, linjat kietoa kiviä, sammalta alueilla ja puita syväkuormausvaunuilla, ei ole alkua eikä loppua linjojen pitäisi olla löydettävissä.

Estämään rikkaruohojen muotoja sora, paksu rikkakasvien fleece kuten sora pad on tärkeää. Ja niin soraa ei käytä kissat naapurustosta, kannattaa paremmin valita karkeaa soraa.

vesi

japanilainen puutarha

Lukuisat saaret Japanin meren ympäröimä, joten vesi ei missään puuttuu japanilainen puutarha. Jälkeen kiinalainen legenda, kala, joka voi uida vesiputous on lohikäärme. Hän on symboli valaistumisen. Sen vuoksi, lähde kiviä, CSS mittakaavassa purot, vesiputouksia ja lampia voidaan lisätä hyvin osaksi yleistä kuvaa.

Jotka myös haluavat tehdä japanilainen puutarha sen runsaudesta tunnistettu täällä, pitäisi laittaa Koi Karfen altaaseen. Koi karppi aiemmin viljelty syrjäisillä vuoristoseuduilla on proteiinipitoisten ruokaa saatavilla talvella. Nykyään se on kasvanut lähinnä sen silmäänpistävä, koriste väriä. Hän on yksi vaikuttava ja kallein kala maailmassa. Koi kala voi joskus olla useita tuhansia euroja arvosta. Mutta on myös edullinen jäljennöksiä, joiden piirustukset he eivät kuin luotu voittajia, mutta ihan riittävä yksityisen karppilammikosta.

Koska perussääntö lampi suunnittelun, tosin suurempi lammet helposti pitää sen biologista tasapainoa. Niin veden syvyys on vähintään 60-80 cm olisi suunniteltava kaloille, koska heidän on vaikea selviytyä talven toisin. , Joiden koko on alle seitsemän neliömetrin puutarha lampi voidaan luoda esivalmistettu allas.

Kuitenkin joka suunnittelee suuremman puutarha lampi, pitäisi toimia sopivan lampi linjaliikennettä. Sillä koikarppi koskevat erityisvaatimukset, koska ne voivat olla hyvin suuria ja vanhoja. Veden syvyys, laatu, lämpötila, Lichtervhältnisse ja rehu on eniten täsmälleen tarpeita ja koikarppi.

Pensaat ja sammalet

japanilainen puutarha

Ne, jotka haluavat luoda japanilainen puutarha, ei pitäisi tehdä ilman puita, jotka ovat symboli elämän kiertokulusta Japanissa. Luumu ja kirsikkapuut symboloivan niiden kukkia, jotka kukkivat ja häipyvät taas katoavaisuutta.

Vastakohtana ovat ikivihreät männyt ikuisesti. On luumu puu ja männyn vierekkäin n dualismi hetki ja ikuisuuden ilmaistaan.

Koska lisäksi istutukset ovat myös kasvit, kuten Japanin Maple, atsaleat, viburnum, alppiruusut ja eri havupuu lajit ovat sopivia. Kukat olisi käytettävä säästeliäästi, jotta ei häiritse meditatiivinen, puhtaan luonnetta japanilainen puutarha. Kaikki kasvit kuluttavat viljellään ja leikata muotoon.

Tämä pätee erityisesti Bonsai. Kuten puutarhan kokonaisuutena, myös bonsai yksityiskohtaisesti kuva maiseman pienoiskoossa ja sen tavoitteena on harmoniaa ja yhtenäisyyttä ihmisen ja luonnon symboloivat.

Koska japanilainen puutarha on parhaiten arvostaa, kun se sulautuu harmonisesti sen ympäristössä, se on parasta erottaa nämä kanssa Hawthorns, pitkä heinäkasvien tai suojaus bambu. Bambu merkitsee vakautta ja joustavuutta. Erityisen aitona näytös japanilainen puutarha, kun Japanin bambu-tyyppi Semiarundinaria makinoi on istutettu. Koska riippuen juuret bambu kääntää voimakkaasti, eli Rhizomsperre muodossa lampi liner, muovinen allas tai useamman betoni kulkuaukon renkaita tarvitaan.

Tyypillinen japanilainen puutarha, varsinkin Zen puutarha, myös Moose kasvaessaan korkeampi rinteillä Japanin saarilla. Ne johtuvat niiden kyky selviytyä kestävyyden ja pitkän käyttöiän. Yhdessä muiden pienten leafed, alhainen istutukset ne antavat japanilainen puutarha tyypillisen ulkonäön.

tapa

japanilainen puutarha

Vuonna japanilainen puutarha on pitkälti luovuttu suoralla vankeudessa. Sen sijaan, kapeita kujia käynnissä lempeä kaarteissa tarjota monia yllättäviä näkökulmia. Siksi polut ovat myös osittain kuoppainen ja epätasainen, jottei avulla katsoja voi käydä impassively puutarhan läpi.

Tältä osin, japanilainen puutarha on samanlainen kuin Englanti Maisemapuistossa, jossa jokainen uusi näkymä muistuttavat maalaus. Polut käytetään vain tietyn vision valvontaa.

Polut ovat soraa, astinlaatat tai muita luonnon materiaaleja, kuten kovaksi pakattu savea, kuori ja pieniä oksia. Betonia, asfalttia tai käytävälaatat voisi väärentää ilmaus japanilainen puutarha. Väliset alueet reittejä luodaan loivasti nouseva mäki, kierretty vesistöjen ja epäsäännöllinen sora pinnat.

Gartendeko

japanilainen puutarha

Lyhdyt, kulhoja, pagodit ja veistoksia jumaluuksia kiveä on vahva symbolinen merkitys, ja siksi huolella valittuja ja asennettu. Niin kivi lyhtyjä graniittia perin teeseremonia, mikä tapahtuu usein illalla. Mutta vettä reunoilla tai Wegbiegungen ne voivat myös näyttää koristeellinen vaikutus ja edistää erityinen tunnelma on japanilainen puutarha. Man-made työstetty kuoret kivi yhtenäisyyttä kontrolloiduissa ja hallitsematon luonne symboloivat.

edustavat patsaat, Buddha tai jokin seitsemästä Japanin jumalat onni, ei näkyvästi ja valaistu, mutta satunnaisesti sijoitetaan huomaamaton paikka. Pienempien jäljennöksiä pagodeissa edistää myös tyypillinen ulkonäkö japanilainen puutarha. Ne on alun perin käytetty varastointiin pyhäinjäännöksiä ja pyhiä tekstejä.

Kaiken käyttö eri elementtien pitäisi tehdä säästeliäästi, joten se ei vaikuta meditatiivinen luonne japanilainen puutarha.

Rakennusten ja arkkitehtonisia rakennelmia

japanilainen puutarha

Toisin kuin kiinalainen puutarha vain siltoja ja teahouses tärkeämpi rooli arkkitehtuurin rakenteita. Ne olisi pidettävä paikkoja viipyvä, pohdintaa ja meditaatio.

Joten Mark Bridges esimerkiksi raja-arvot eri huoneissa. Tultaessa sillan suljettuasi symbolisesti alkaen jotain vanhaa ja jotain uutta on suunnattu. Riippuen siitä, miten tarkastellaan vesi virtaa sen alle, odotan tulevaisuudessa tai menneisyyteen. Katsaus menneisyydessä on ymmärtää ole yhtä jälkeenjääneisyyttä. Pikemminkin se on osoitus alkuperäisen tyylin.

Tee taloa kuuluvat teeviljelmä, joka palvelee vain Japanin teeseremonia. Teetä puutarha kuuluu ainakin yksi tavoite, odotustila, kiven veteen ja teehuone. Teetä Talo on yksinkertaisesti kalustettu ja tarkoituksena on auttaa vierailija pohdiskeluun. Ennen kuin menemme teehuone, sinun täytyy istua odottamassa alueella. Tämä voi olla pankki neliön tai pieni paviljonki. Teeviljelmä on täysin ympäröi tiheä bambusta tai pensaita, tuottaa vaikutelman villi ja omaperäisyys.

Etääntynyt: Kiinalainen puutarha

Vaikka Kiinan puutarhassa taiteen ja sen suunnittelun periaatteet ovat perustavanlaatuisia japanilainen puutarha, japanilainen puutarha Art on pystynyt kehittämään omanlaisensa muotokieli vuosisatojen.

Vaikka japanilainen puutarha keskittyy enemmän sen meditatiivinen vaikutus, se tulee Kiinan puutarhassa ensisijaisesti todenmukaisen kuvan maiseman pienoiskoossa. Näin ollen olisi mahdotonta, korvata vesi valkoinen sora pintoihin tai luopua mistä tahansa muut osat. Toisin kuin japanilainen puutarha rakennukset ja arkkitehtonisten rakenteiden on tärkeä rooli.

Osta puutarha koristeita japanilainen puutarha Amazon