Joint vernieuwing in badkamers en keukens

kras siliconenvoegen in de douche

vernieuwen oude gewrichten - nieuwe grout Bad

Oude gewrichten in de badkamer en in de keuken zien er niet alleen lelijk, maar kan echt gevaarlijk zijn. Als er water gemorst of lekt door de voegen achter de douchebak ontsierde het afdichten van voegen in de keuken matrijs, zijn kostbaar en soms schadelijke gevolgen voor het huis.

De vervanging en vernieuwing van de gewrichten is vrij eenvoudig - als u enige vaardigheid te brengen en de juiste tools.

Deze gids geeft ook leek hoe te voegen in de badkamer en in de keuken te vernieuwen.

Inhoud: Vervang gewrichten

 • Siliconenvoegen: The Basics
 • Silicon gezamenlijke vernieuwing van stap voor stap
 • Materialen en gereedschappen
 • Verwijder siliconenvoegen en schoon gewrichten
 • New uitwerpen siliconen gewrichten en glad

Siliconenvoegen: The Basics

uitwerpen muuraansluiting aan het badWanneer verschillende elementen elkaar raken - hier een bad en wall - wordt blootgesteld aan een elastische voeg veel stress. Trotdzem moet blijven permanent afgedicht.

Van siliconen voegkitten in de sanitaire sector zeer hoge eisen worden gesteld. Je moet een goede verwerking en afdichtende eigenschappen te brengen, alsmede op deze kit moet blijvend elastisch te zijn, zodat ze de bewegingen in de grond kan opnemen zonder de gezamenlijke pauzes.

Zo kunnen bijvoorbeeld, kunnen vaak zien dat de gezamenlijke scheur in de muur-vloer kruising bij te vroeg beschikking. U kunt dit voorkomen indien het voegen in dit gebied gebeurt pas na een bepaalde wachttijd, en - nog belangrijker voor succes op lange termijn - Silicone Sealants worden gebruikt met een bijzonder hoge elasticiteit.

Voor kritische handel, zoals terrassen, balkons of badkamers, wordt een hoge beweging capaciteit van voegkitten. Hier siliconen worden gebruikt met een bijzonder hoge elasticiteit, waardoor de zo aangebrachte verbindingen ook onder de toegenomen belasting en het gebouw tegen schade blijvend elastisch blijft, bijvoorbeeld door binnendringend water kan behouden.

technische vereisten

Bij de ontwikkeling van voegvullingsmassa siliconenrubber-gebaseerde speciale aandacht besteed aan de breukrek, gemeten volgens DIN 53504 die ongeveer 400-600%. Bovendien wordt een hoge motionopnamen nodig, zodat de bovengenoemde gebruik in kritieke transacties, zoals balkons en terrassen, mogelijk.

Vanwege de hoge temperatuur- door zonlicht en vorst buiten het huis, de eisen aan de afdichting, die wordt gebruikt op het gebied van rek en dilatatievoegen enorm. Hoogwaardige siliconen zijn ook ontwikkeld, zodat ze een temperatuurbestendigheid van -60 ° C tot 180 ° C en zijn bestand tegen weersinvloeden en veroudering. Door de UV-bestendigheid zoals siliconen zijn eveneens geschikt voor deze toepassing.

Voor gebruik in de keuken en badkamer vanwege de gebruikte detergentia zijn hoge chemische bestendigheid van de elastische voegkit noodzakelijk.

Bovendien is de silicone oplosmiddelvrij en milieuvriendelijk dreigen door rook tijdens de verwerking en daarna geen gezondheidsrisico.

Silicone gebruik in de praktijk

Vader en zoon bij het voegenIn vochtige ruimtes, zoals badkamers, er een verhoogd risico op een matrijs. Silicone Sealants met antischimmelmiddelen kan dit risico te beperken.

Vooral op grote schaal zijn acetatvernetzende siliconen. In de verknoping, zodat bij het samenvoegen van de moleculen met elkaar een elastische structuur, azijnzuur geëlimineerd - orgaan derhalve de typische geur van azijn gevulcaniseerde siliconen.

Het voordeel van deze acetaat-systemen is een bijzonder goede hechting op keramische bekleding van wanden en vloeren - het afdichten van voegen als verbinding met keramische tegels, wastafels, badkuipen, douchebakken, deur- en raamkozijnen en voor gebruik in dilatatievoegen. Zelfs voor het voegen glasconstructies hoogwaardig silicone wordt gebruikt. Een ander voordeel van deze systemen zijn een snelle uitharding en een hoge slijtvastheid.

De eisen voor siliconen maar zijn niet beperkt tot de mechanische eigenschappen. De meeste sanitaire siliconen zijn ook ingesteld op schimmels en bacteriën die resistent zijn. Douches en badkamers niettemin bijzonder kwetsbaar voor schimmel, en het risico op besmetting aanzienlijk worden afgeremd door deze extra chemische bescherming. Met de juiste reiniging en onderhoud van het gewenste uiterlijk van het gewricht is permanent.

Of de bescherming tegen schimmels is echter gewenst, afhankelijk van de toepassing. In badkamers, zal gebruik-schimmel remmende kit meestal in de keuken, maar u dient zich te onthouden van overal siliconen met fungicide additieven, waarbij de kit in aanraking komt met drinkwater. Reden: Fungiciden kan gedeeltelijk worden gewassen door water.

Geen problemen ontstaan ​​ongeacht de toepassing in de optica: Siliconenkitten zijn verkrijgbaar in vele kleuren - met inbegrip van zowel klassieke en de huidige sanitaire kleuren en een aantal zeer kleurrijke kleurenschema's die zijn eigen bijdrage aan het ontwerp van de ruimten kan maken.

Silicon gezamenlijke vernieuwing van stap voor stap

Ten eerste, moet u zich bewust van de manier waarop de nieuwe joint eruit moet zien, dus hoe groot het is. Dat hangt niet alleen optisch, maar ook vanuit een technisch oogpunt. En natuurlijk is dit ook het materiaal eis wordt bepaald.

De noodzakelijke voegbreedte een dichte Sanitärfuge altijd afhankelijk van de aard van het materiaal en het afdichtingsmiddel gebruikt. naast het verbindingsoppervlak tegels of keramische stukken kan geheel recht, maar onregelmatige randen, zij evenwijdig zijn, maar ook enigszins onjuist zijn geïnstalleerd. Eenvoudige vuistregels niet bestaan, dus de enige zekerheid is dat de zichtbare voegbreedte iets groter dan worden gevuld spleetbreedte moet zijn. 

Meestal duurt ongeveer tweeënhalf keer de verbindingsspleet volstaan. Met een tussenruimte van 5 mm, zou dit dus 12,5 mm. Buiten of andere thermisch sterk belaste omgevingen moet drie tot vier keer te verwachten. Hier, in een 5 mm spleet een spleetbreedte van ongeveer 20 mm volstaat. Dit is voldoende om te compenseren voor thermische vervorming en permanent afdichten van de verbinding.

Bij de vernieuwing van de gewrichten kan gemakkelijk worden gericht op de recente gezamenlijke men ook. Eén of twee millimeter in aanvulling kan geen kwaad, omdat silicone de loop der jaren een beetje vervaagt. Als de oude gezamenlijke over langere afstanden wordt abgerisssen en kolommen hebben grenzend aan het materiaal gevormd, moet je zeker dat gesprek zijn, maar werken veel meer genereus.

Materialen en gereedschappen

 • Fugenhai
 • silicone
 • schimmel
 • Spons of doek
 • afplakband
 • kitpistool
 • Fugenglätter
 • rubberen handschoenen
 • sanitaire silicone

Verwijder siliconenvoegen en schoon gewrichten

Voor het verwijderen van de oude silicone is een zogenaamde Fugenhai is met verwisselbare, vaste lamellen gemaakt van roestvrij staal zeer goed. Met de punt van de schoep, eerste vangst van de silicone en snijd de siliconensamenstelling van het aangrenzende terrein, en uit het gewricht.

Werk voorzichtig vasthouden aan het en hoe meer je verwijdert siliconen en in korte etappes, want in deze stap hechten aan af, hoe minder rework op een later tijdstip - een totaal weloverwogen aanpak bespaart tijd zo.

De Fugenhai snijdt vanwege de scherpte soepel in de kit. Als het werk zo moeizaam, die verschuldigd zijn om een ​​bot mes. niet alleen oefenen meer druk, omdat alleen verhoogt het risico op letsel. Een bot mes moet worden vervangen.

Schraap oude siliconenvoegMet de scherpe lemmet van Fugenhais zoveel wordt verwijderd uit de oude siliconenvoeg mogelijk. Doe niet te veel kracht, anders kunt u letsel oplopen wanneer uitglijden.toepassing siliconeDe silicone wordt uit de patroon volgens de voorschriften. In de meeste gevallen, dus tot 2 mm dikke lagen kunnen oplossen.

Zonder restjes vindt u in veel gevallen de oude silicone kan niet op deze manier te verwijderen. Dan helpen door gebruik te maken van een chemische silicone. Het wordt toegepast op het verlijmde blijft na instructies van de fabrikant en werkt ook volgens de instructies van de fabrikant.

Voor het aanbrengen, kun je maskeren van de grond aan beide zijden van de oude siliconenvoeg met plakband. Dit voorkomt aangrenzende gewrichten worden opgelost, die niet mag worden verlengd. Bovendien zijn er geen opgeloste silicium kunnen dan per ongeluk uitgesmeerd in de omgeving.

Na de belichting, de opgeloste en resten van de verwijderaar worden grondig met een spons of doekje verwijderd. Als u de verbinding hebt geplakt, verwijder de afplakband eerder.

Silicone van toepassing zijn (detail)Silicone is ook in kleine containers - handig als slechts het afdichten van een wastafel worden vervangen.Silicone vegen na het aanbrengenNa blootstelling weg te vegen het opgeloste silicium residuen en de residuen van de remover grondig met een spons of doekje van de gewrichten.

Nu inspecteren de gereinigde gewricht nogmaals grondig. Ontdek deze schimmel, dan moet deze worden verwijderd voordat u de verbinding opnieuw uit te werpen. Dit zijn de keuze van de bouwmarkten tal van producten. Bij aankoop van een Schimmelentferners dat het compatibel is met de behandelde oppervlakken, en toe te passen precies zoals gespecificeerd door de fabrikant.

De beste manier voor u om te werken met de ramen open met huishoudhandschoenen en een chirurgisch masker.

New uitwerpen siliconen gewrichten en glad

Vooral bij het hanteren voor het eerst met siliconen, kan, zij het verschil in de beoogde breedte opnieuw met schilderstape.

Nu Bereid de kit cartridge. Het uitsnijden dan vastgebout aan een ongebruikte uitloop op. Plaats vervolgens de patroon in het kitpistool en snijd de spuitmond schuin. Hoe ver moet de opening zijn, ook afhankelijk van de voegbreedte. De meeste hebben een opening van 2 tot 3 mm zou genoeg moeten zijn - u kunt later nogmaals af te snijden indien nog nodig.

Drukhendel van het kitpistool wordt dan meerdere keren gebruikt totdat weerstand voelt. Nu kunt u het gewricht uit te werpen. Dat moet soepel en zo mogelijk gebeuren in een trein. Voor brede voegen kunt u de siliconen verbinding te gebruiken in strakke, breng dicht bij elkaar liggende lussen. Dit is soms makkelijker dan gleichgmäßig tot een dikke streng spuiten.

uitstotende verbinding met siliconeSpuit de gezamenlijke gelijkmatig en in een trein uit. Voor beginners, kan het gemakkelijker zijn om te werken met een dergelijke dispenser als het kitpistool.injecteren van siliconen met het kanonDe klassieke methode is het uitstoten van het patroonpistool. zelfs zo gelijkmatig zonder te stoppen in een trein Fashion.

Heeft u behoefte om zich te vestigen in tussen de cartridge eenmaal, druk dan op de kleine hendel op de trekker. Anders blijft de druk op de patroon en de siliconen kan ongecontroleerd absorberen in het milieu.

gladde siliconenvoegMet een Fugenglätter trek de silicone nu gelijkmatig en in een trein uit. Indien nodig kunt u een mild reinigingsmiddel als een release agent te gebruiken.Silicium gezamenlijke gladde (detail)Hier het proces van dichtbij: Zorg ervoor dat de troffel tijdens het strippen altijd op dezelfde hoek ten opzichte van het gewricht te houden.

Is de gezamenlijke klaar uitgeworpen, zal het worden gladgestreken. Aldus hecht aan het gereedschap voor dit doel slechts silicone, kan men de silicone bevochtigen met een losmiddel. Voor dit voorbeeld wordt een mild reinigingsmiddel gesproeid op het flesje pomp. Dat mag alleen worden gedaan, echter, als de kit in feite gelijkmatig en in voldoende hoeveelheid werd ingevoerd, omdat de release agent maakt het ook veel moeilijker om aan of silicone op gebreken toe te voegen als dat nodig is.

Voor smoothing is het beste om een ​​Fugenglätter van flexibele kunststof te gebruiken. Met het, je rijdt de gezamenlijke gelijkmatig, waarbij deeltjes van overtollige kit. Het resultaat is het beste als plat de naad zonder te stoppen in een trein. Zorg er ook voor om de troffel altijd op dezelfde hoek te houden. Hecht dan siliconen om het soepeler, kunt u afvegen met een droge doek het.

Onder zelvers is heel populair is de manier om een ​​silicone voeg met de spülmittelbenetzten vinger glad. Maar dat zal zelden nauwkeurige resultaten als het werken met de plastic smoothing, en niet iedereen wil kit residu op uw vingers. Dus de paar euro voor een set met meerdere smoothers zijn goed besteed geld.

Zodra het werk moet je de silicone tijd om te verknopen voordat het gewricht kan worden geladen of kan in contact komen met water te laten. Bewijs kan worden gevonden op de cartridge. Ze kunnen daarmee ook vertrouwen op je neus: Zolang de kit ademt nog steeds zijn karakteristieke geur, is hij niet in staat om het gewicht te dragen.

Koop items op Amazon