Joulukaktus (Schlumbergera): kukinnan aikaa ja huolenpitoa

Joulukaktus (Schlumbergera): kukinnan aikaa ja huolenpitoa

Joulun kaktus on yksi harvoista kukkivia kasveja talvikuukausina, ja on - toisin kuin muut kaktukset - no piikit. Yhdessä joulutähti siksi hän on yksi suosituimmista huonekasveja joulun.

Lisäksi tämä kasvi on erittäin helppo puhdistaa, ja tarjoaa pitkä kukinta. Siten niiden kehitystä kukkia Lokakuu-helmikuu.

Talven kaktus, jossa kasvitieteellinen nimi "schlumbergera"Yksi lehtiä ja kaktukset ja on kotoisin Brasiliasta, jossa se kasvaa niin. Epiphyte on kaksihaarainen oksille.

Vaikka kasvi tarvitsee hyvin vähän hoitoa, mutta on syytä sitäkin, koska se on jopa 30 vuotta vanhoja.

Sisältö joulusta kaktus

  • Oikea paikka joulukaktus
  • Hoito Vinkkejä Schlumbergera
  • Leviämisen joulukaktus
  • Mikä auttaa kuolleet lehdet ja mätä juuret?

Oikea paikka joulukaktus

Schlumbergera ovat lyhyen päivän kasveja, minkä vuoksi kukinnan on hyvin riippuvainen ympäristön lämpötilasta ja päivän pituus. Lyhyemmillä päivää talvella ne siis kukkivat jopa kolme kertaa, kun lämpötila on 15 ° ja 20 ° C. he tuntevat Lisäksi on kirkas osittain varjossa hyvin, esimerkiksi ikkunalautoja. Kuitenkin joulukaktus ei saa sijoittaa lämmittimiä tai vahvasti lämmitetty huone, koska se edustaa lämpötilassa 23 ° Celsius enää silmut ja poissa kukkia. Yössä, hän tarvitsee noin 12 tuntia pimeyttä.

Kuitenkin kukinta Schlumbergera ovat herkkiä muutoksen paikka ja heittävät pahin kukkii alkaen. Tästä syystä kannattaa käyttää tämän kasvin - laittaa toiseen paikkaan joko ennen tai jälkeen kukinnan - tarvittaessa.

Hoito Vinkkejä Schlumbergera

Joulukaktus (Schlumbergera): kukinnan aikaa ja huolenpitoa

Saat useita kukinnan poistamaan kuollutta kasvi jälkeen ensimmäisen ja toisen Bloom. Näin joulun kaktus voi muodostaa uusia versoja. Tänä aikana, kasvi on tyytyväinen vähän vettä. Keväällä säännöllisesti lannoitetta lisäyksiä edistää niiden kasvua. Täällä, lisäksi kaktus lannoite myös normaalia kasvien lannoitteiden tulisi käyttää.

Elokuusta syyskuuhun vie loput tämän kasvin, jossa se vaatii hyvin vähän vettä ja mieluummin pimeässä paikassa. Lämpiminä kuukausina, voit laittaa sateelta suojassa sivuston ne myös ulkopuolella.

Joulun kaktus ei siedä kovaa vettä, joten kannattaa joko käyttää kerättyjä sadevesi tai keitettyä vettä valu. Heti ensimmäisenä silmut osoittavat, olisi vähemmän vettä aluksi enemmän ja kukinnan aikana. Lopuksi, kun kukinnan loppumisesta, noin neljän viikon tauko, jossa lehtien kaktus pidetään lähes kuivana seuraa.

Leviämisen joulukaktus

Usean vuoden ajan nämä kaktukset kasvavat suuremmiksi pensaita. Keitä he ovat liian suuria tai jotka haluavat istuttaa uusia Schlumbergera ikkunalaudalle, pyörii ulompi jäseniä kasvi. Tärkeää: kaktus raajat ei Leikkaa! Outoa kasvin osat käytetään kukkaruukun maaperään. Lyhyen ajan kuluttua jo juuret muodossa.

Mikä auttaa kuolleet lehdet ja mätä juuret?

Joulukaktus kaadettiin liian usein tai liian paljon vettä, kuihtuvat sen lehdet - tunnistettavissa täplät. Tällöin sinun pitäisi ottaa joulun kasvi potin ja poistaa homehtuneet juuret ja versot kuihtui. Sitten istutat sen tuoreen maaperään ja kadehdi häntä kahden viikon lepojakso, johon hän on tuskin valettu. Tämän jälkeen voit antaa hänelle vähän vettä ja hitaasti palautuu normaaliksi hoidon.

Osta kaktukset verkossa