Justering af døren - hurtigt og nemt

Løsne hængslet montering

En dør er større stress i hverdagen, når du gør det normalt klar over. Hængslerne, så den "fiskeri", som undertiden nødt til at holde helt tunge dørblad sikkert og præcist på plads, selv om den er flyttet mange gange hver dag. Døren skal passe præcist, dørhåndtag og låse har til at modstå en lang række aktiviteter. Intet under, at slitage, udsat for fugt eller endda en smule grovere håndtering af døren tage deres vejafgift: loops, klip eller problemer med lukningen kan være resultatet. funktionen af ​​en dør med enkle forholdsregler kan opretholdes i lang tid, og deformiteter kan korrigeres let og uden stor værktøj Park til lykke. Sådan indstilles en dør ordentligt og i hvilken forstyrrelse hjælper hvilken handling vi forklare her.

Indhold: Justering af døren

  • Olie pibende dør
  • Spænd raslende Forged
  • Hæv Slibende døre
  • Afkortning dør: grind eller save
  • Indstilling af terminale ende dør
  • Dør lukker ikke tæt eller for tæt

Olie pibende dør

Når døren knirke med hver bevægelse og knirker, årsagen ligger i dørhængsler. Der gnider metal på metal og frembringer generende støj, når ingen smørefedt til at reducere friktion.

Men problemet er let at løse: En dråbe olie på plads holder tingene stille. Det rigtige sted at nå til nogle gamle hængsler på en olie hul, nyere døre har som regel løsne og derefter olien oven på drejetap af det nederste hængsel del.

fedt hængselPlacer en dråbe olie eller fedt på drejetappen. Derfra er det fordelt i ebweglichen bandet del. Vi har her den måde fedt til cykelkæder bruges der stadig smører godt under stærkt pres.Dørlås fedtVed den lejlighed, de bevægelige dele af slottet tolereret smøring. fedt anvendes til dette formål, bør imidlertid være mindre tyktflydende og danner en lige ubemærket film.Snavs ved siden af ​​bandetHvis du har gjort for meget af en god ting i smøring af båndet, tager hævn med forureningen fra skubbes smøremiddel.

Faldet er den måde betød bogstaveligt: ​​Hvis du angiver for meget olie i bandet kommer ind i smøremidlet blandet med slid og andet snavs, alt for let fra em mellem bæltehalvdelene eller ved hjælp af centrifugalkraft under den roterende bevægelse, selv i det omkringliggende område.

Velegnet er flere fedt smøremidler, såsom maskine olie, fedt eller silikone spray. Lavviskos krybe eller multifunktionelle olier indeholder ofte en høj andel af flygtige komponenter - de er fordampet, hvilket efterlader lidt til venstre i smørende virkning.

Spænd raslende Forged

Forekomme, når at lukke en dør raslende lyde, så noget er normalt løst på håndtaget sæt. Midlet er ikke svært: Alle skruer skal kontrolleres for deres sæde og strammet.

Hvis skruerne ikke er synlige ved første øjekast, er de fundet i flere dele tegn på dørhåndtaget og lås det meste, når du får der skrue runde roset. Ved døren håndtaget i sig selv er normalt et sæt skrue placeret i bunden, som du kan stramme med en unbrakonøgle.

roset løstPå dørpladen løse skruer spændes. Især med flere dele skilte til et dæksel først har at løse. På dørhåndtaget stadig er samlet her allerede fjernet låsen.Grub skruen i dørhåndtagetEn visning fra bunden af ​​dørgrebet: forseglende dørbladet er den lille skrue for at se, hvormed man kan stramme en løs jack igen.

Hæv Slibende døre

Undertiden en dør hænger for lavt til gulvet og derefter kværner ved åbning og lukning. Hvis man slibning fast, bør man først se, om ikke et fremmedlegeme sidder fast under døren. Er at udelukke de to sager, der skal løses forskelligt ophold.

Slibende dør hænger skævt

Hænger en dørfløj forkert i sammenhæng, kan det slibe en del af den nederste kant på jorden. Dette er derefter normalt området af kanten, som er længst væk fra hængslet side, dvs. fra den side, hvor døren med rammen er tilsluttet.

Du kan kontrollere skævhed ved at holde et vaterpas på den lodrette kant på hængselsiden med døren lukket.

Hængende forkerte dørpaneler er nemme at oprejse ved afløftet døren og derefter det øvre bånd roterer med uret. Det er endvidere skruet ind i dørbladet. Det burde hver kun ske gradvist med hver omdrejning, så du hænge døren igen og kontrollerer succes af foranstaltningen. Hvis det er nødvendigt, så en mere tur følger.

Skru dørhængselTurning den øvre del af det øvre bånd mod uret, så han er vendt ud af portbladet, døren hælder mere i retning af lås ..Skrue hængselI urets retning, båndet vender dybere og løfter døren på låsen side. De to går lettere, hvis du sætter en tyk skruetrækker ind i tape og bruges som løftestang.

det øvre bånd, kan det ikke fortsætte med at skrue på, du kan skrue det nederste bånd. Men ikke alt for langt, fordi det stadig skal sidde sikkert i døren og kan bære dens vægt.

Slibende dør hænger lige

Sidder en dør for lav, selv om det hænger lige, kan du løfte dem jævnt samlet. For at gøre hængende ud af døren og skubber afstandsstykker til drejetappe af begge bands. Dette afstandsstykker varm fachsprachlich Fitschenringe, under dette navn du får dem i hardware butik. Før du køber Fitschenringen du skal måle diameteren af ​​bolten, så ringen passer uden clearance.

Du kan glide flere ringe på tappen uden problemer. Det skal være det samme antal ring kun når begge bands en dør. Den begrænsende faktor i at hæve døren er i denne fremgangsmåde slutblikket i rammen: Selvfølgelig bør ikke ophæves, før døren, sag eller bolt af låsen kan ikke deltage i åbningerne i bolden.

Push FitschenringTil at løfte skydedør til en eller flere Fitschenringe let på drejetappen af ​​det nedre bånd halvdel. Det er vigtigt, at der på begge bands har det samme antal som anvendes af ringe.Fitschenring mellem band halvdeleSå resultatet ser ud, når døren er hængt igen: The Fitschenring kan ses mellem bæltehalvdelene, døren hæves ved præcis den mængde ringen tykkelse.

Afkortning dør: grind eller save

jordens struktur, stiger med et par centimeter, for eksempel fordi en ny gulvbelægning blev lagt på den gamle, kan man ikke fortsætte med Fitschenringen. I dette tilfælde dørbladet skal forkortes. Der er to metoder: slibning eller savning.

Under slibning at komme ganske godt med en båndsliber. Han er styret på langs på den nederste dør kant. Her er bucking døren bedst på et stabilt underlag. Excentersliber er ikke velegnede, fordi de kunne erstatte finer eller skade på dens rotation især i finerede døre. Sanders har for lidt materiale.

Hvilket igen er ganske høj båndslibere. Derfor bør du altid tjekke, i hvilket omfang døren skal skæres, med en blyant linje på dørbladet

Avid woodworker savning en dør normalt starter kære. Med en rundsav, er det lettere at opnå en lige kant som med kværn. Igen bliver døren jacked op igen og de afskårne mærker. Den mest nøjagtige resultat opnås ved passage rundsaven langs et plan spændte skinne. Og en ting mere er vigtig: Saven skal justeres, således at arket kan modstå kun én tand højde ned - resultatet er det mindste avulsion.

Indstilling af terminale ende dør

Hvis en dør på rammen klemmer, som kan være, fordi det er ryddet væk. Det er ikke meget for at ændre. kan massivt træ døre til hvilket som helst plan ud på slibning afdeling fra finerede døre af træ materialer, du kommer hurtigt nå grænserne for gennemførlighed. Remedy for dette på længere sigt, kun en udveksling af dørbladet eller dørkarmen. Hvordan du gør dette er indbygget i vores produkter dørkarme. 

En chance, men der er stadig: Hvis terminalen skyldes en skæve sæde dørpanelet, du kan også ved at justere stropperne igen bare oprette relationer. Fortsætte som beskrevet ovenfor.

Dør lukker ikke tæt eller for tæt

Normalt du oplever dette problem snart efter installation af en dørkarm fast: Døren blad ikke er tilstrækkelig stram i rammen. Eller de sidder tæt på, så kan låsen næppe tæt.

Mange moderne rammer gør det muligt at flytte den nederste del af bæltet i sådanne tilfælde. I vores eksempel er det nødvendigt skrue er skjult under en plasthætte. det er opløst, fastgørelsen af ​​båndet i rammen kan frigives, bliver båndet derefter trukket ud af lidt mere eller indsat og derefter fikseret igen.

Dæk over justeringen bandetBag den almindelige plasthætte, som kan ses ved siden af ​​båndet i rammen, fastgørelsesskruen for bandet skjuler.Løsne den nederste bæltehalvdelenEfter fjernelse af hætten for at fiksere båndet befæstelser, afhængigt af drivskruer med en skruetrækker eller en unbrakonøgle.