Kale i haven

Vinteren vegetabilsk plante og pleje

Kale i sengen

Kale (Brassica oleracea var. Sabellica) er en meget populær vinter grøntsager og er derfor ofte omtalt som en vinter kål. Den robuste Brassica sort er oprindeligt fra Grækenland, og i dag er særlig stærk dyrkes i det nordlige Tyskland og Skandinavien. Grøntsagerne kan sende høst spises rå som en salat end videreforarbejdes velsmagende.

Sammenlignet med mange andre typer af kål grønkål er særligt fordringsløs og derfor er ideel til dyrkning i deres egen køkkenhave. Selv nybegyndere gartnere kan se frem til en god høst i de kolde måneder, når grønkål. Ikke desto mindre er det i pleje af nogle aspekter at være særlig opmærksom på at støtte en sund plantevækst optimalt.

Nedenfor vil du lære værdifulde oplysninger om dyrkning og pleje af grønne kål.

plantning af indholdet om grønkål og vedligeholde

 • Kale som en sund vinter grøntsager
 • Krav og placering af grønne kål
 • vokse grønkål
 • opretholde grønkål korrekt
 • Sygdomme og skadedyr
 • Høst af grønne kål
 • Opskrift: Marinerede grønkål salat med granatæble og valnødder

Kale som en sund vinter grøntsager

Kale dyrkes i stigende grad i små private haver, som flere mennesker kommer til at sætte pris på den høje sundhedsmæssige værdi af vinter grøntsager. Med sine små levesteder krav til kulstof trives i næsten enhver vegetabilsk og leverer de kolde måneder, friske vitaminer.

For grønkål er en af ​​de vitamin C-rige fødevarer overhovedet. Som med debut af efteråret, er antallet af infektionssygdomme stigende med stormskridt, bør alle være interesseret i at støtte hans immunforsvar målrettet på en naturlig måde. Regelmæssige retter med omhyggeligt brygget grøn kål eller frisk grønkål salat er ideelle til dette formål. Hertil kommer, at grønkål fabrikken i det andet år sandet er lyse gule blomster og er dermed et ornament i haven - et voksende derfor værd to gange for haveelskere.

Krav og placering af grønne kål

grønkålKale er en uhøjtidelig vegetabilsk plante.

Den grønkål anses modstandsdygtige, robuste og sygdomsresistente Brassica-arter og trives selv under dårlige jordbundsforhold relativt godt. De bedste betingelser for en god høst er durchlockerte lerjord, der ikke har tendens til at vandmætning og varme lidt op. Derfor bør du foretrækker en fuld sol halvskygge.

Kale har også brug for tilstrækkelig Nährtsoffe at træne sine store blade optimal. På dårlige jorder, plante- manken og former kun smal, sagging blade. Derfor sat på høj kvalitet, næringsrigt plantesubstrat, der er ideelt fremstillet med organisk gødning såsom rådnet kompost eller horn spåner.

Huske på, når du vælger en placering, som du bør følge en dyrkning pause på tre år med kål, så at genvinde jorden og nye afgrøder kan give nok næringsstoffer. Desuden kan sygdomme og skadedyr forebygges målrettet på denne måde.

vokse grønkål

rootkålplanter Tidlige er robuste og modstandsdygtige.

Ideelt bliver grønkål frøene først sået på en Vorzugbeet eller avancerede i det indre i små potter. Men så i den varme stue i april, i marken kun til slutningen af ​​maj, når der ikke nattefrost true. Efter omkring seks uger, men ikke senere end august de små frøplanter derefter trække i feltet for dem køkkenhave.

Jorden i sengen er præ-gravet og forberedt med kompost. Samtidig OG ALLE ukrudt skal fjernes for at skabe de bedste betingelser for vækst af unge planter.

Plant de unge, grønne kål kimplanter i rækker, bør du holde en afstand på 50 cm mellem de enkelte planter og linier henholdsvis. Dette letter senere høst og sikrer fuldstændig tørring af store blade - så du forhindre svampeinfektioner.

antydningGrøn kål trives mellem bønner og tomater. En umiddelbar nærhed af andre kål eller kartofler bør undgås, dog.

opretholde grønkål korrekt

mangelMed en mangel på næringsstoffer bladene bliver gule.

Efter plantning substratet er godt vandes og til forankring af frøplanterne, som kontinuerligt våde. Følgende er vandes regelmæssigt, så ingen varig fugt skabt og aldrig tørrer helt ud underlaget.

Ligeledes eksperter anbefaler den hurtige vækst i en regelmæssig befrugtende med organiske stoffer. I september, da en ekstra gødskning med nitrogenholdige produkter for at levere de hurtigt voksende og stærkt invaliderende grønkål planter med nok næringsstoffer.

antydning: En næringsstof mangel, du anerkender misfarvning. Ofte de yderste blade derefter tage en gul eller endda brun farve og handle syg.

Sygdomme og skadedyr

skadedyrSelv larver smager af grønkål.

Kale er meget ofte besøgt af kål sommerfugl. Denne hvide sommerfugl lægger sine æg fra især godt lide ved kulkraftværk. Den unge larver i sidste ende lever af blade og rødder og lægge betydelig skade på anlægget. Som en forebyggende beskyttende foranstaltning fuglenet kan strækkes over køkkenhave, så sommerfugle og andre skadedyr ikke træder indtil nær kål.

Selv loppe billen er en frygtet skadedyr i kål dyrkning. Den lille larver lever af friske planter, og kan hurtigt føre til bladtab. Regelmæssig lugning forstyrrer jordlopper, der lever i jorden og kan udføres som en forebyggende foranstaltning. Desuden bør du holde jorden konstant fugtig nok til at skræmme jordlopper effektivt. Mens Sätzlinge fremrykkes en have fleece kan forebygge angreb af jordlopper.

Høst af grønne kål

grønkålDen grønkål kan høstes hele vinteren efter behov.

Den grønkål kan tilbringe hele vinteren i haven og høstes efter behov. Ved meget lave temperaturer, anlægget mens deres vækst ene dog overleve frost uskadt. Fra foråret, anlægget kører derefter ud igen.

Høsten begynder omkring tre til fem måneder efter såning i senge. Vent den første frost, dette påvirke smagen af ​​grønne kål positiv som moden grønkål indeholder næsten ingen styrke, men også danner glukose gennem fotosyntese. Derfor er grønkål smag er mild og aromatisk, når det var virkelig koldt udenfor.

antydning: Harvest primært centrale blade. Denne smag især sarte og har den fineste smag.

Opskrift: Marinerede grønkål salat med granatæble og valnødder

Grøn kul retningsbestemtEn marineret grønkål salat med granatæble og nødder passer perfekt til vinteren og indeholder mange vitaminer.

Kale behøver ikke at være altid serveret med hjertelig bratwurst. Til denne nemme opskrift, du har brug for lidt mere tid, fordi grønkål må sidde natten over i køleskabet, men retten indeholder så meget calcium som tre glas mælk og er umagen værd håndterbar. Desuden er alle de sunde ingredienser af grønne kål bevaret, fordi det ikke behøver at blive opvarmet.

ingredienser:

 • 500g frisk grønkål
 • 1/2 granatæble
 • B. n. Hakkede valnødder
 • 1 skalotteløg
 • olivenolie
 • 2 spiseskefulde Honning
 • 4 spsk hvidvinseddike
 • salt & peber

forberedelse:

Først, grønkål vasket og knust. Fjern stilke og stængler til en mere behagelig smag. Så skalotteløg hakkes meget fint og med eddike, honning og olivenolie i en skål. Tilsæt tilføjede grønkål og smag til med salt og peber.

Tilbringer natten blandingen i køleskabet, så grønkål kan falde sammen. Før servering, den næste dag valnødder er (alternativt pinjekerner) lige ristes på en pande uden fedtstof og frisk hele kolde vinter salat. Så en anden banke granatæble frø ved hjælp af en ske fra den halveret granatæble og hæld det over vinteren fad.

Bon appetit!

antydning: På dette grønkål salat også meget god frisk revet parmesanost passer.

Køb grønkål på Amazon