Kale puutarhassa

Talvella vihanneskasvisuvulle ja hoito

Kale sängyssä

Kale (Brassica oleracea var. Sabellica) on erittäin suosittu talvella vihanneksia ja on siksi usein kutsutaan talvella kaali. Vankka Brassica lajike on kotoisin Kreikasta ja tänään on erityisen vahva viljelty Pohjois-Saksassa ja Skandinaviassa. Kasvikset voivat lähettää sadon syödään raakana kuin salaatti kuin käsitellä edelleen maukasta.

Verrattuna moniin muihin kaali lehtikaali on erityisen vaatimaton, ja siksi sopii erinomaisesti viljelyyn omassa kasvimaa. Jopa noviisi puutarhurit odottavat hyvän sadon kylminä kuukausina, kun Kale. Tästä huolimatta se on hoidossa joiltakin osin kiinnittää erityistä huomiota tukea terveellisiin kasvien kasvua optimaalisesti.

Alla opit arvokasta tietoa viljelystä ja hoito vihreä kaali.

istutus sisältö noin kaalia ja ylläpitää

 • Lehtikaali terveellisenä talven vihannekset
 • Vaatimukset ja sijainti vihreä kaali
 • kasvavat Kale
 • ylläpitää Kale kunnolla
 • Taudit ja tuholaiset
 • Harvest vihreä kaali
 • Resepti: Marinoitu lehtikaali salaatti granaattiomenan ja saksanpähkinöitä

Lehtikaali terveellisenä talven vihannekset

Kale on kasvanut yhä pienissä yksityisissä puutarhoissa, kun yhä useammat ihmiset tulevat arvostamaan korkean terveyden arvon talvi vihanneksia. Pienine elinympäristövaatimukset hiiltä viihtyy lähes kaikki vihannesten ja toimittaa kylminä kuukausina, tuore vitamiineja.

Sillä lehtikaali on yksi C-vitamiinia runsaasti elintarvikkeita ollenkaan. Kuten puhkeamista syksyn määrä tartuntataudit kasvaa harppauksin, kaikkien pitäisi olla haluaa tukea hänen immuunijärjestelmänsä kohdennettuja luonnollisella tavalla. Säännöllinen ruokia huolellisesti keitetty vihreä kaali tai tuoreita lehtikaali salaattia ovat ihanteellisia tähän tarkoitukseen. Lisäksi Kale tehtaan toisena vuonna hiekka on kirkkaan keltaiset kukat ja on siten koristeena puutarhassa - kasvava kannattaa siis kahdesti puutarhan ystäville.

Vaatimukset ja sijainti vihreä kaali

lehtikaaliKale on vaatimaton kasvi kasvi.

Kale pidetään kestävä, luja ja taudeille vastustuskykyisiä Brassica-lajit ja viihtyy myös maaperän huono kunto suhteellisen hyvin. Parhaat edellytykset hyvä sato ovat durchlockerte savimaa, jotka eivät yleensä waterlogging ja lämmittää hieman. Näin ollen sinun pitäisi mieluummin täyttä aurinkoa osittain varjossa.

Kale tarvitsee myös riittäviä Nährtsoffe kouluttaa suuret lehdet optimaalinen. Käytössä huono maaperä, kasvi kuihtuu ja muodostaa vain kapea, notko lehdet. Siksi, laittaa korkea laatu, ravintoaine-rikas kasvi substraattia, joka on mieluiten valmistettu orgaaninen lannoite, kuten pilaantunut kompostia tai sarvi lastut.

Kannattaa muistaa valitessaan paikka, joka olisi noudatettava viljely tauko kolmivuotiskaudeksi kaalit, niin palauttaa maahan ja uudet viljelykasveja voidaan tarjota riittävästi ravinteita. Myös tautien ja tuholaisten voidaan estää kohdennettu tällä tavalla.

kasvavat Kale

juuriVarhainen kaalikasvit ovat kestäviä ja joustavia.

Ihannetapauksessa lehtikaali siemenet ensin kylvetty Vorzugbeet tai eteni sisustus pieniin ruukkuihin. Kuitenkin Kylvä lämpimässä olohuoneessa huhtikuussa alalla ainoastaan ​​toukokuun lopussa, kun mitään yöpakkaset uhkaa. Jälkeen noin kuusi viikkoa, mutta viimeistään elokuun pienet taimet piirrä sille varattuun heille kasvimaan.

Maaperän sänky on valmiiksi kaivettu ja valmis komposti. Samalla KAIKKI rikkaruohot tulisi poistaa luoda parhaat edellytykset kasvulle taimien.

Istuttaa nuoret vihreät kaali taimet riveihin, sinun pitäisi pitää 50 cm välillä yksittäisten kasvien ja linjat vastaavasti. Tämä helpottaa myöhemmin sato ja takaa täydellisen kuivumisen suuret lehdet - niin voit estää sieni-infektioita.

vihjeVihreä kaali kukoistaa Afrikan papuja ja tomaatteja. Yksi välittömässä läheisyydessä muiden kaalien tai perunoista tulee kuitenkin välttää.

ylläpitää Kale kunnolla

pulaKun puute ravinteita lehdet kellastua.

Istutuksen jälkeen, substraatti on hyvin kastellaan ja juurtumista taimien hallussa jatkuvasti märkänä. Seuraavassa on kastellaan säännöllisesti, joten mitään pysyvää kosteutta luotu ja ei kuivu kokonaan alustan.

Samoin asiantuntijat suosittelevat nopea kasvu säännöllistä lannoitusta orgaanisten aineiden kanssa. Syyskuussa sitten ylimääräinen lannoitus typpeä sisältäviä tuotteita voidakseen toimittaa nopeasti kasvava ja erittäin heikentävä lehtikaali kasveja tarpeeksi ravinteita.

vihje: Ravinteiden puutteesta, tiedostat värimuutoksia. Usein uloimpien lehtien sitten ottaa keltainen tai jopa ruskea väri ja toimia sairas.

Taudit ja tuholaiset

tuhoeläinJopa toukkia maistaa Kale.

Kale on usein vieraillut kaaliperhosen. Tämä valkoinen perhonen vahvistetaan sen munia erityisesti kuten on hiili kasvi. Nuoret toukat lopulta syövät lehdet ja juuret ja lisätä huomattavaa vahinkoa tehtaan. Ehkäisevänä turvaamistoimen lintuverkot voidaan venyttää yli kasvimaan, niin perhosia ja muita tuholaisia ​​ei anna vasta lähellä kaalit.

Jopa kirppukuoriainen on pelätty tuholaisia ​​kaali viljely. Pieni toukat syövät tuoreita taimet ja voi johtaa nopeasti defoliation. Säännöllinen kitkeminen häiritsee kirpat jotka elävät maaperässä ja voidaan suorittaa ennaltaehkäisevästi. Lisäksi kannattaa pitää maaperä jatkuvasti kostea pelottanut kirpat tehokkaasti. Vaikka Sätzlinge aikaistetaan puutarha fleece voi estää tartunnasta kirpat.

Harvest vihreä kaali

lehtikaaliKale voidaan korjata koko talven tarpeen.

Kale voi viettää koko talven puutarhassa ja korjataan tarpeen mukaan. Hyvin alhaisissa lämpötiloissa, kasvien taas niiden kasvu kuitenkin eräässä hengissä pakkaset vahingoittumattomana. Lähteestä, kasvi ajaa jälleen pois päältä.

Sadonkorjuu alkaa noin kolme viisi kuukautta sen jälkeen kylvön vuoteissa. Odota, kunnes ensimmäinen pakkaset, tämä vaikuta makuun vihreä kaali positiivinen kypsä lehtikaali sisältää juuri lainkaan voimaa, vaan muodostaa myös glukoosia fotosynteesin avulla. Siksi lehtikaali maut ovat lieviä ja aromaattiset kun se oli todella kylmä.

vihjeHarvest ensisijaisesti Keski lehtiä. Tämä maku erityisen herkkä ja on hienoin maku.

Resepti: Marinoitu lehtikaali salaatti granaattiomenan ja saksanpähkinöitä

Vihreä hiili suuntaavaMarinoitua lehtikaali salaattia granaattiomena ja pähkinöitä sopii täydellisesti talven ajan ja sisältää monia vitamiineja.

Kale ei tarvitse aina tarjoillaan runsas bratwurstia. Tämän helppo resepti tarvitset hieman enemmän aikaa, koska lehtikaali on seistä yön yli jääkaapissa, mutta tuomioistuin sisältää yhtä paljon kalsiumia kuin kolme lasillista maitoa ja on vaivan arvoista hallittavissa. Lisäksi, kaikki terveitä ainesosat vihreä kaali säilytetään, koska se ei tarvitse lämmittää.

ainekset:

 • 500g tuoreita lehtikaali
 • 1/2 granaattiomena
 • B. n. Pilkottuja pähkinöitä
 • 1 salottisipuli
 • oliiviöljy
 • 2 ruokalusikallista Hunaja
 • 4 ruokalusikallista valkoviinietikka
 • suolaa & pippuri

valmistelu:

Ensinnäkin, kaalia pestään ja murskataan. Poista varret ja varret entistä miellyttävä maku. Sitten salottisipulit ovat hienonnettu erittäin hieno, ja jossa etikka, hunaja ja oliiviöljy kulhoon. Lisää lehtikaali lisätään ja mausta suolalla ja pippurilla.

Viettää yön seoksen jääkaapissa, niin että kaalia voi samaan aikaan. Ennen tarjoilua, seuraavana päivänä saksanpähkinät ovat (vaihtoehtoisesti pinjansiemeniä) vain paahdetaan pannulla ilman rasvaa ja raikas koko kylmä talvi salaatti. Sitten toinen lyö granaattiomena siemenet lusikalla pois puolittunut granaattiomenan ja kaada talven lautasen.

Hyvää ruokahalua!

vihje: Tällä Kale salaattia myös erittäin hyvä raastettua parmesaania sopii.

Osta Kale Amazon