Karpalo kasvimaalta

Karpaloita kasvi- ja sato

Karpalo kasvimaalta

Karpalot ovat saatavilla yli sata eri lajikkeita ja viljellään pääasiassa Pohjois-Amerikassa ja Kanadassa. Ne kasvavat pensaat ja ovat samanlaisia ​​vaatimuksia niiden päällä kuin ns Heath kasveja.

Kasvi karpalo saavuttaa korkeus noin 10-30 cm ja sopii hyvin kuin maa kansi puutarhassa vuodetta tai reunalla lampia. Ne, jotka haluavat Cranberries itse kasvaa puutarhassa ja sato, oppii millaista hoitoa tarvitsevat karpalo pensaat puutarhassa.

Karpalo tart marjat, jotka maistuvat erityisesti hilloa, mehua tai kuivatut hedelmät herkullinen ja on korkea C-vitamiinipitoisuus. Ne ovat myös kaikki talven pitkä säilyvyysaika sadonkorjuun jälkeen, ja näin voidaan järjestää vaivattomasti.

istuttaminen sisällön karpalot

  • kasvi karpalo pensaat puutarhassa
  • Oikea hoito karpalo pensaat
  • sato karpaloita
  • Karpalo kuin terve marja

kasvi karpalo pensaat puutarhassa

karpaloita (amerikankarpalo) Koska niiden kukka kuin "nosturi Berry" tai "karpalo" oltava tiedossa ja tässä maassa samoin "karpalo" nimeltään. Yksi suosituimmista lajikkeita ovat:

  • Suuri karpalo (amerikankarpalo)
  • Tavallinen karpalo (Vaccinium oxycoccos)
  • Etelä karpalo ja vuori karpalo (Vaccinium erythrocarpum)
  • Kleinfrüchtige karpalo (Vaccinium microcarpum)

Useimmin, The Cranberries kaikkein hedelmäinen karpalo ja Etelä Karpalo käyttää Naschobst tai hedelmiä hillon ja leivontaan ainesosia.

Karpalo pensaat kuten aurinkoinen ja hiekkainen, hieman hapan ja ravinteiden huono maaperä, kuten turve. Kalkkipitoinen maaperä, mutta he pitävät vähemmän. istutus aika kestää Marssivat toukokuun loppuun ja Syyskuusta marraskuun alussa. Yksittäisten kasvit on sijoitettu välimatkan noin 10 cm. Kuten muutkin syksyn kukkia ja kasveja ottaa ikivihreä pensaat syksyllä ja talvella punaiseksi väriltään. Joka ei ole puutarhaa, voit istuttaa saviruukkuja tai kukkalaatikot parvekkeella.

Koska pensaat ainoa kehittää ensimmäinen marjat jälkeen kolme tai neljä vuotta, Puutarha omistajien tulisi päättää, kuinka kauan he haluavat odottaa ensimmäistä karpalo ilmaantuu ennen. Koska toisin kuin muut kasvit ei siemenet kylvetään karpalolla sijaan viljellyt yhtä vuosi pistokkaita tai suurempi, monivuotinen taimet. Pistokkaat on noin joka 5-8 cm syvän reiän asettaa ja perusteellisesti kastellaan.

of Touko-elokuu kasvit tuottavat vaaleanpunaisia-valkoisia kukkia pitkä varret ja niin mieleen nostureita. Sato karpalot tehdään kukinnan jälkeen.

Karpalo kasvimaaltaKukinnan pensas iso hedelmäinen CranberryKarpalo kasvimaaltaKesällä tehdas tuottaa vaaleanpunaisia ​​ja valkoisia kukkia

Oikea hoito karpalo pensaat

Tämä Marjapensaiden ovat heidän hoidossaan suhteellisen vaatimaton: Tarvitset säännöllistä kastelua ja täytyy irrottaa rikkaruohot. Iässä neljä laitosta eri kolme-neljävuosi karsiminen suositeltavaa, joka edistää hedelmiä ja estää pensaat kasvavat Beetrand. Voit tehdä tämän, leikkaa laitoksella keväällä jyrkästi ja ohenee ne pois. Kuitenkin uusia versoja ei saa vaurioitua, koska pensas yleensä kuljettaa vähemmän marjoja.

Siten karpalot ja talvi hengissä, suojata niiden juuret kerroksella kuori multaa, joka on sijoitettu lattialle. Tämä suoja säilyy kunnes keväällä, kun ei ole pakkasta uhkaa. Muuten, nuoret versot voivat jäätyä.

sato karpaloita

Karpalo kasvimaaltatalteen karpalot

Riippuen istutus puutarhan omistajat voivat käyttää teräviä makuista marjat Syyskuun lopussa-lokakuun niittää. On tärkeää kerätä kaikki karpaloita pensaita, koska hedelmät eivät siedä pakkasnestettä. Kun ne ovat hyväksyneet tummanpunaiseen väri, marjat ovat kypsiä, ja voi noutaa oksat.

Sadonkorjuun jälkeen, ne ovat kestäviä useita kuukausia jääkaapissa. Vaihtoehtona tuoreiden hedelmien ne myös maistaa mehua, Dörr- tai kuivattuja hedelmiä. Miten tehdä karpalo hilloa, katso ohjeet: hilloa itse.

Karpalo sato kaupallisessa viljelyssä

Marjat sisältävät neljä ilmakammioiden, niin että hedelmät kelluu vedessä. Tämä ominaisuus kaupallisen maatalouden toiminta tehdä sadonkorjuun etu: Kentät ovat veden alla ja kypsä, kelluu pinnalla marjojen kerätään koneella.

Karpalo kasvimaalta

Karpalo kuin terve marja

Karpalot on korkea C-vitamiinipitoisuus ja anti-inflammatorinen vaikutus. Pienet punaiset marjat ovat usein syödään tavallista tai keitetty terveellistä mehua. Miksi karpalot ovat terveitä, klikkaa tästä. Karpalo kuin terve marja

Osta karpalo kasveja verkossa