Kelluva kasvit - kasvien veden pinnalla

Kelluva kasvit - kasvien veden pinnalla

Terassilla tai parvekkeella ei aina tarvitse olla Kübelplanzen, sillä sen lisäksi Oleander, laakerinlehti ja enkeli trumpetit ja vesikasvit on tilaa.

Vesikasvit ovat kasveja, jotka elävät pysyvästi tai enimmäkseen vedessä tai sen lähellä. Ne ovat joko pääasiassa (veden pinnan allasukelluksissa / sukelluksissa kasvit) Tai Planzen tai sen lehdet ja kukat kelluu veden pinnalla (Kelluva lehtiä kasvit).

Suunnittelusta pieni vesialtaan, kelluva lehtiä kasvit ovat todennäköisimmin kysymykseen - ne jaetaan vapaasti kelluva kasveja ja tonkia mudassa kasvit, joiden lehdet ja kukat kelluvat ajelehtia ylöspäin. Sopii sinulle kasveja löytyy meidän vesilaitokseen yleiskuvan (katso alla).

Sisältö: Kelluva kasvit

  • Kelluvat kasvit - vapaasti kelluva kasveja
  • Kelluvat kasvit - juurtuneet kasvit
  • Yleiskatsaus vesikasvien
  • Water Gardens: hoito, talvehtiminen ja muotoilu

Vesikasvit ovat hyvin aktiivisia: vain kaislat cattails ja lumpeet ajatella. Jos näitä ruohoja ja perennojen voivat kasvaa esteettä, ne kasvavat lammikko on ennemmin tai myöhemmin.

Näin ollen, vain valitut tyypit soveltuvat vesi altaat parvekkeilla ja terassien, kuten on esimerkiksi, vesi kurjenmiekat osoittautunut pflegleichte ja vaatimaton vesikasvit. Ne kukkivat keväisin lantioon.

Kelluvat kasvit - vapaasti kelluva kasveja

Pieni kellua, kun vesi saniainen (Azolla), duckweed (Lemna) tai veden salaattia (pistia) voi levitä myös matalassa kulhoja tai laseja. Ne ajaa pinnalle siellä ja ajaa valkoinen juuri veteen, joka antaa sille liuennut ravinteita ja neste.

Kelluva kasvit - kasvien veden pinnalla

Lasi joitakin tällaisia ​​kasveja voidaan kehittää selvästi näkyvissä ja toimii ikkunalaudalla kuin "oppitunti", Laatikoiden tai tarjottimet sopivat parvekkeella tai puutarhassa, saavat sinetti vuori lampi linjaliikennettä.

Vedelle saniainen, pikkulimaska ​​jne vesihyasintti voidaan liittää (Eichhornia), jotka tuottavat kauniita sinisiä kukkia kesällä. Nämä exoticeja tulevat trooppisissa maissa ennen villi, missä he itse overgrow suurta järveä.

Tällöin kellukkeet ovat melko ärsyttävää kuin tervetullut. mutta niiden leviäminen halu pysähtyy ennen pohjoisilla alueilla. Joitakin näistä vettä kasvit voivat hyvin siedetty tahansa veden lähde. Jos ne ovat liian rehottaa, ne vain kalastetaan.

talvehtiminen

Kelluva kasvit - kasvien veden pinnalla

Kalastus pois kelluu on muutenkin tarvitaan talvella tai ne tulevat taloon yhdessä vesiallas. Tämä pätee myös veden salaattia ja veden saniainen, jotka molemmat ovat hallanarkoja.

Duckweed voi kuitenkin jäädä pois, varsinkin kun se vihreä eurooppalaisessa lammissa ympäri vuoden ulkona. Pieni kasvit takaisin keväällä lumen ja jään. Elinvoimaa tekee niistä niin - samanlainen trooppinen vesi hyasintti - paikkoja rutto.

Toinen paikallinen kelluva kasvi, joka kasvaa hyvin vesialtaissa, huoltaa itseään, tai pikemminkin hänen tavalla tietyllä elämäntapa: ainoa vuosittainen vesikastanja (Trapa natans) kehittyi aikana vain lyhyen eliniän paksu hedelmiä, sukeltaa ja talvehtii mudassa , Keväällä ne tuottavat taimet.

Samoin se tekee Crab Claw (Stratiotes aloides). Kuitenkin tämä kaunis vesilaitokseen kääntyy ylös ja alas useita kertoja. Se on monivuotinen. Sillä Krebsschere suuret vesialueet tarjotaan jäätymissyvyys jotta he tai heidän hedelmiä ilman pakkasvaurioita selviytymään talvesta.

Kelluvat kasvit - juurtuneet kasvit

Sen lisäksi, että "vapaa kelluu"Että ajaa kuten vesihyasintti tai vesi mutteri ilmatyynyt, juuret ja muiden lajien muta kuljettamaan kelluva lehtiä ylöspäin.

Kelluva kasvit - kasvien veden pinnalla

Kääpiö lumpeen (isolumme Minor) tekee myös altaat parveke, kun hän saa syvin mahdollista aluksen ja riittävä maakerros.

Tavallinen puutarha maaperään, edullisesti savista maaperä sopii hyvin. Se ei vie erityisen vesilaitokseen alustaan. Tämä pätee myös muihin juurtunut maalajit, mutta ei joukossa uimarit, mutta tekevät aivan kauniita kasveja.

Muiden esimerkiksi vesi iirikset, puuvilla ruoho, suo kasvimaalla ja veden avosilmukka voidaan ratkaista altaissa. Sen lisäksi, että vesihuollon nämä kasvaimet eivät tarvitse mitään erityistä hoitoa. Trooppinen laji on tietenkin suojata kylmältä.

Lähteet vesikasvien

Kelluva kasvit - kasvien veden pinnalla

Taimet olemassa kaikenlaisia ​​vesikasveja osasto puutarhamyymälöissä ja taimitarhat sekä perennoja erityisissä vesilaitokseen toimintaa.

mutta lähde tarjonta voi olla myös oma puutarha lampi. Keväällä on jo hyvä tilaisuus jakaa vesikasvien, joka aiheutui paljon taimien antaa pois tai pienvesien puutarhassa parvekkeiden, terassien tai muualla puutarhassa.

Yleiskatsaus vesikasvien

Ideasi ja istutus olosuhteet löytyvät täältä perusteella selkeyttä, sopivan vesikasveja kanssa kasvin korkeus, kukinta-aika, kukkien väri ja vedenkorkeus.

kasvi
vedenkorkeus
vedenkorkeus
kukoistus
Levät tilalla (Azolla caroliniana) uinti tasainen
Brooklime (Veronica beccabunga) 0-50 cm indeksoinnin o. uima- kesä
Bulrush (Juncus effusus) 0-50 cm 60 cm kesä
Leväkkö (Butomus umbellatus) 5-30 cm 50 cm, 100 cm kukinta kesä
Vesikrassia (Nasturtium officinale) 0-10 cm 30 cm kesäkuu
Bogbean (Menyanthes trifoliata) 0-20 cm yhteensä noin 30 cm Touko-kesäkuu
(Ratamosarpio) 5-30 cm 50 cm, 100 cm kukinta kesä
Rantakukka (Lysimachia lajit) Pankit tai 0-20 cm tasainen tai 50 cm Touko-heinäkuu
(Ranunculus spp) 0-30 cm tasainen tai jopa 100 cm kesä
Hecht yrtti (Pontederia cordatan) 0-30 cm 30 cm kesä
Hedgehog mäntä (palpakot) 0-30 cm 30-60 cm kesä
Calamus (rohtokalmojuuri) 5-50 cm 70 cm Huhti-heinäkuu
Rapu kynsiä (Stratiotes aloides) 50 cm uinti kesä
Pondweed (Potamogeton) 50 cm sukelluksissa kesä
Lotus (intianlootus) 0-50 cm 200 cm kesä
Minttu (Mentha spp) Pankit tai 0-30 cm 50 cm kesä
Nuolenkärki (Sagittaria) 0-20 cm 50 cm kesä
Cattail (Typha lajit) 0-50 cm 50-200 cm kesä
Peltokorte (Equisetum) 0-50 cm 50-100 cm
Lysichiton (Lysichiton) 0-10 cm 30 cm kevät
Reed (Phragmites australis) 0-50 cm 1-4 m kesä
Schimmfarn (kellussaniainen) uinti tasainen
Kelluva sydän (Nymphoides) 20-120 cm uinti kesä
Lumpeet (Nymphaea spp) 30-100 cm uinti kesä
Tekstiviestien (Scirpus lajit) 0-10 cm 20 cm kesä
Kalla Lily (Calla palustris) 5-20 cm 20 cm kesä
Öljypohja forget-me-not (Myosotis) 0-10 cm 30 cm kesä
Tamman häntää (vesikuusi) 0-50 cm yhteensä noin 100 cm
Siankärsämö (Myriophyllum) 20 cm sukelluksissa
Taikina (Ulpukka) 100 cm uinti kesä
Wasserähre (Aponogetons distachyos) 50 cm tasainen kesä
Vesi jousi (vesisulka) 20 cm sukelluksissa kevät
Vesihyasinttikalustuksella (Eichhornia crassipes) uinti tasainen kesä
Duckweed (Pikkulimaska) uinti tasainen
Vesi kastanja (Trapa natans) uinti tasainen kesä
Wasserpest (vesirutto) 20 cm sukelluksissa
Vesi salaattia (pistia Stratiotes) uinti tasainen
Vesi iiris (keltakurjenmiekka) 0-20 cm 100 cm kesäkuu
Vesiletku (Utricularia) 30-100 cm sukelluksissa kesä
Villa (Eriophorum) 0-10 cm 30-50 cm kesä
Pähkinäruohoa (Cyperus) 10-20 cm 50-120 cm kesä

Water Gardens: hoito, talvehtiminen ja muotoilu

Tarjonnan pienvesien puutarhan viini tynnyri tai sinkin kauhalla on helppoa. Erityisesti haihdutettiin vesi on rahaa säännöllisesti. Poista kuolleet lehdet ja muut kasvin osat. Kaunis siemen päät noin cattails tai siili mäntä on tietysti säilyy.

Kelluva kasvit - kasvien veden pinnalla

Leväongelman on helppo saada otetta: Näitä vesikasveja voidaan kalastaa ja komposti. Käyttöveden kasvit voivat jäädä ulkopuolelle talvella. Heille se ei haittaa, kun vesi jäätyy täysin.

Vesihyasintti, kääpiö lumpeet, vesi salaattia ja muita eksoottisia tai pakkasenarka hybridit tarvitsevat pakkaselta suojassa talossa talvella. He parhaiten kuten ruukkukasville valoisassa mutta viileä naapuruston läpi kylmänä vuodenaikana.

Vedessä liikkeen puutarhassa

Pieni pumppu kuplitusastiaan voi tuoda liikkeen suurempaan vettä puutarhaan. Aurinko pumppua voidaan ohjata Aurinkopaneeli.

AC sähköinen pumppu tuo parveke kaivot ympäri vuorokauden roiskeita. Oikeudellisesti tehokkaita vesipumppuja on virrankulutus vain 10 wattia.

Kelluva kasveja netistä Amazon