Kerstmis cactus (Schlumbergera): bloeitijd en zorg

Kerstmis cactus (Schlumbergera): bloeitijd en zorg

The Christmas cactus is een van de weinige planten die bloeien in de wintermaanden, en heeft - in tegenstelling tot andere cactussen - geen stekels. Samen met de kerstster, dat is de reden waarom hij is een van de meest populaire kamerplanten tijdens de kerstdagen.

Daarnaast is deze plant is zeer eenvoudig te reinigen, en biedt een lange bloei. Dus, hun ontwikkeling bloemen Oktober.-februari..

De winter cactus, met de botanische naam "Schlumbergera", Een van de blad- en cactussen en is afkomstig uit Brazilië, waar hij groeit zoals zo. Epiphyte op gevorkte takken van bomen.

Hoewel de plant nodig heeft heel weinig verzorging, maar het is de moeite waard des te meer, omdat het tot 30 jaar oud.

Inhoud over Kerstmis cactus

  • De juiste locatie voor de kerst cactus
  • Care tips voor Schlumbergera
  • Proliferatie van Kerstmis cactus
  • Wat helpt met dode bladeren en rotte wortels?

De juiste locatie voor de kerst cactus

Schlumbergera korte-dag planten, daarom is de bloei is sterk afhankelijk van de omgevingstemperatuur en daglengte. Op de kortere dagen in de winter daarom bloeien ze tot drie keer wanneer de temperaturen tussen 15 ° en 20 ° Celsius. ze voelen zich bovendien op een heldere tot halfschaduw goed, bijvoorbeeld op vensterbanken. Echter, de cactus van Kerstmis mag niet boven een radiator of in sterk verwarmde ruimte geplaatst, zoals het vertegenwoordigt een temperatuur van 23 ° Celsius niet meer knoppen en zonder de bloemen. 'S nachts, moet hij ongeveer 12 uur van de duisternis.

Echter bloeien Schlumbergera gevoelig zijn voor een verandering van locatie en gooien hun slechtste bloesems uit. Om deze reden, moet je deze plant gebruiken - zetten op een andere plaats voor of na de bloei - indien nodig.

Care tips voor Schlumbergera

Kerstmis cactus (Schlumbergera): bloeitijd en zorg

Voor een meervoudige bloeiende verwijderen dode plant na de eerste en tweede bloei. Op deze manier kan de kerst cactus nieuwe scheuten te vormen. Gedurende deze tijd, de plant is tevreden met een beetje water. In het voorjaar reguliere kunstmest toevoegingen bevorderen van hun groei. Hier, in aanvulling op de cactus meststof ook normaal plantenvoeding moet worden gebruikt.

Van augustus-september zal de rest van deze plant, waarin het vereist zeer weinig water en geeft de voorkeur aan een donkere plaats te nemen. In de warmere maanden kunt u in een beschutte zetten tegen regen site ze ook daarbuiten.

The Christmas cactus tolereert geen hard water, dus je moet ofwel gebruik opgevangen regenwater of gekookt water voor het gieten. Zodra de eerste knoppen te tonen, moet minder water in eerste instantie meer en tijdens de bloeiperiode worden gegeven. Eindelijk, na het einde van de bloei, een ongeveer vier weken rust periode waarin het blad cactus is bijna droog volgt gehouden.

Proliferatie van Kerstmis cactus

Na een aantal jaren, deze cactussen uitgroeien tot grotere struiken. Wie ze zijn te groot of degenen die willen nieuwe Schlumbergera te planten op de vensterbank, roteert de buitendelen van de plant. Belangrijk: De cactus ledematen niet Cut! De maffe plantendelen worden gebruikt in een bloempot met aarde. Na een korte tijd al wortels vorm.

Wat helpt met dode bladeren en rotte wortels?

Kerstmis cactus werd te vaak of te veel water gegoten, verdorren zijn bladeren - te herkennen aan de bruine vlekken. In dit geval moet u de plant Kerstmis uit de pot te nemen en te verwijderen rottende wortels en scheuten verdorde. Dan plant die je in verse grond en gunnen hem een ​​twee weken durende rustperiode waarin hij nauwelijks wordt gegoten. Daarna geef je hem een ​​beetje water en langzaam terug naar de normale zorg.

Koop cactussen online