Kiefer als een tuin boom

De groenblijvende dennenboom als een natuurlijke privacy

Kiefer als een tuin boom

bbs / DE. De grove den en Noord- en Centraal-Europa is verre van de enige pine soorten in de wereld - in totaal zijn er ongeveer 100 soorten, waaronder de suiker pine met 50 centimeter lange naalden en Coulter pijnboom 3-kilogram doornige kegels.

Sommige van deze soorten worden geplant buiten hun natuurlijke verspreidingsgebied in onze streken. Dit geldt ook voor bergpijnboom van de Alpen en het zuiden van de bergen, waarvan de bijzondere vorm van een kleine gestalte "flop" is geworden als tuinplant een zekere populariteit.

Inhoud: pine - zilverspar - Mountain Pine

  • Zwarte dennen en grove den
  • Bristlecone Pine als "silverfir"
  • Pine als een kerstboom

Zwarte dennen en grove den

De zwarte den Oostenrijk en Zuid-Europa, de veel krachtiger effect door hun lange naalden, grote knoppen en de donkere romp tegen de inheemse bos dennen, wordt heel vaak te vinden in parken. Een weelderige begroeiing opvalt ander pine species, de Arve of dennenhout, afkomstig uit Siberië en de Alpen.

Het is aan 1.000 jaar - waardoor het verreweg nog steeds niet soorten die de hoogste leeftijd heeft bereikt grenen. Dit is de California "Bristlecone Pine" Gereserveerde waarvan de oudste levende specimen is 4600 jaar oud en is de oudste ooit levende boom ter wereld.

Bristlecone Pine als "silverfir"

Hoewel vrij klein postuur Bristlecone nauwelijks is gegroeid in Europa, hadden hoge verwachtingen van een andere Amerikaanse pine soort een paar decennia geleden - in de flitser of Weymouths- pine met zijn lange, zachte naalden. Een schimmelziekte, "Strobenblasenrost"Echter, is de teelt van deze soorten zeer nauwe grenzen. Vandaag de dag is meestal geplant alleen in het voormalige heide voor sieraden groen herstel. De takken worden beschouwd als tijdens de feestdagen "silverfir" aangeboden. Zo weinig van ongeveer 100 pine soorten van de wereld zijn op dit moment bekend in Europa - maar hun tijd is misschien nog komen.

Tot nu toe slechts een paar soorten zijn winterhard genoeg om te overleven in onze contreien. Indien weggelaten de strenge winters in de toekomst-klimaat veranderde wereld, hebben deze types die lange droogte niet kunnen verdragen in de meeste gevallen, misschien een survival voordeel ten opzichte van de inheemse boomsoorten die niet kunnen omgaan met droge periodes, zoals de beuk.

Pine als een kerstboom

Voor meer informatie over Silver sparren en dennen bomen als een kerstboom en kerstversieringen kunt u vinden in onze pagina's over Kerstmis en de kerstboom.

Meer informatie over de dennen, de boom van het jaar 2007 is beschikbaar op het internet onder www.baum-des-jahres.de.

Kiefer online kopen bij Amazon