Kruiden in de tuin

kruidentuin

Kruiden uit de tuin

Kruiden niet alleen lekker, maar ook in staat stellen volledig nieuwe structuren in de tuin. Daarnaast zijn veel kruiden bloeien in prachtige kleuren en het aantrekken van een verscheidenheid aan insecten in de geur tuin. De meest populaire kruiden van de Duitsers zijn bieslook, peterselie en basilicum. Ze zijn ideaal voor verse salades en internationale gerechten en laat een volle en ronde smaak.

Maar natuurlijk zijn er andere aromatische planten die in de eigen tuin of in potten gemakkelijk kunnen worden geplant. Garden Fresh kruiden en specerijen geven elk gerecht een bijzondere smaak en moet in elk huishouden.

Gezonde Kruiden zijn meer dan alleen een bijgerecht

Kruiden voor de tuinVerse kruiden zijn gemakkelijk te groeien in de kruidentuin.

De lekkere kruid tijm, marjolein, rozemarijn en Co zijn meer dan alleen decoratieve inserts die een visueel hoogtepunt op de plaat te vormen. De smaken en geuren hebben talrijke positieve effecten op lichaam en geest.

Zo veel kruiden bevatten speciale plantaardige stoffen die doden over eten meegevoerde bacteriën. Hier zijn in het bijzonder knoflook, uien of oregano naam, omdat ze zelfs salmonella en staphylococcus kan vernietigen.

Weet je waarom doorgewinterde intens en zeer scherp in de zuidelijke landen? Hoe warmer en vochtiger de lucht, de snellere verspreiding van bacteriën in voedsel. De kruiden gebruikt zoals peper, Peperonici, citroensap, kurkuma en gember beschermen tegen bacteriële infectie. Bovendien, veel kruiden bevatten anti-kanker stoffen zoals carnosol en carnosine die zijn gevonden anticarcinogene salie of rozemarijn is. In knoflook anti-kanker fytochemische allicine in uien, bosuitjes en bieslook soortgelijke zwavelhoudende verbindingen met positieve eigenschappen zijn ook detecteerbaar.

Veel goede redenen om te consumeren niet alleen een dag van groenten en fruit, maar ook niet om te besparen op verse kruiden en specerijen in de gerechten.

wenk: Zorg ervoor dat in de zomer voor de winter voor en drogen zelf kruiden voor thee preparaten of bevriezen kruiden in kleine porties zachtmoedige. Op deze manier, veel van de gezonde ingrediënten blijven behouden.

kruid spiraal

Herb spiraal en kruid spiraal

Een weelderige kruid is een aanwinst voor zowel de tuin en keuken. Niet alle kruiden te harmoniseren. Met kruid spiralen verschillende leefgebied eisen van verschillende kruiden kan worden voldaan.

Herb spiraal in de tuin


pepermuntplant

Pepermunt (Mentha x piperita)

Pepermunt uit de tuin smaakt bijzonder goed. Het beste is om te oogsten net voor de bloei in de vroege ochtenduren, omdat dan de inhoud van etherische oliën het hoogst is. Overigens, de pepermunt medicinale plant van het jaar 2004 gekozen.

plantaardige Pfefferminzeinze


citroenmelisse planten

Citroenmelisse (Melissa officinalis)

Van juli tot oktober, de citroenmelisse trekt met zijn geelwitte bloemen op vele bijen. De citroenmelisse is behoefte temperaturen en gedijt het best in beschutte plaatsen, terwijl de Voortplanting gebeurt door zaad. De geurige bladeren doen denken aan citrusvruchten.

aanplant citroenmelisse


basilicum plant

Basil (Ocimum basilicum)

In aanvulling op de groot- en kleinbladige basilicum en roodbladige rassen in de keuken zijn bekend. In het Indiase subcontinent basilicum al rond het jaar 1000 was v. Chr. Zoals specerijen, geneeskrachtige en sierplant gecultiveerd. Maar zelfs in onze eigen kruidentuin, de plant groeit goed.

planten basilicum


dragon fabriek

Dragon (Artemisia dracunculus)

Dragon is een van de belangrijkste kruiden van de Franse keuken en geniet ook van de verfijnde afronding zomer grill erg populair. Het overblijvend kruid met lans-vormige bladeren afkomstig uit Zuid-Europa, Siberië en Mongolië.

planten dragon


marjolein planten

Marjolein (Origanum majorana)

Verse marjolein wordt ook wel worst kool en geuren, vergelijkbaar met zijn nauwe verwant wilde marjolein (oregano), lichtjes branden, maar aangenaam aromatisch. Marjolein heeft zachte, fijn behaarde bladeren en vormt kleine witte bloemen roze.

plantaardige marjolein


tijm fabriek

Tijm (Thymus vulgaris)

Voor huishoudelijk gebruik tijm in de kruidentuin kunnen worden getrokken en vers gebruikt tijdens de zomermaanden van mei tot september in de keuken. De oogst vindt plaats vlak voor of tijdens de bloei. Het kruid is gemakkelijk te drogen als winter benodigdheden.

plantaardige tijm


sage planten

Salie (Salvia)

De wijze struik oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse-Zeegebied, maar ook gedijt met enkele vaardigheid in het zonnige plaatsen in dit land. De fluweelachtige bladeren worden geoogst van mei tot oktober zijn vers of gedroogd als specerij en medicinale plant.

sage planten


peterselie plant

Peterselie (Petroselinum crispum)

Peterselie wordt geoogst tussen mei en december in veel thuis tuinen. Een onderscheid is een soepel en krausblättrige vorm. Peterselie kan al direct worden gezaaid in het bed en geeft stoofschotels, salades en sauzen een volle Gasch Mack van half maart.

peterselie plantaardig


dilleplant

Dille (Anethum graveolens)

De dille kruid is afkomstig uit het Oosten, maar is inheems bijna overal vandaag. Men kan dille zaaien in de pot of Reihenbeet waar het houdt wortel plagen van wortelen of uien. Omdat de droge-kruidige smaak past perfect bij komkommers, we spreken ook van borage.

dille planten

Koop tuinkruiden online