Kurk en kurk parket

Kurk en kurk parket

Een kurkvloer niet alleen ziet er geweldig uit, maar biedt ook vele voordelen. Naast een aangename voet warmte en een goede geluidsisolatie, de ecologische voordeel voor velen is welkom. Kurk is een hernieuwbare bron en worden gemengd met deze geen speciale additieven in de voorbereiding, krijg je een heel natuurlijk vloeren.

De verplaatsing van kurk is even eenvoudig als veelzijdig. Kurkvloeren komt in vele vormen en variaties en iedereen kan kiezen op basis van zijn smaak, zou hij liever massaal ontworpen zijn grond, dunne gelijmd of gelegd als laminaat met klikmechanisme.

Dankzij deze diversiteit, iedereen is in staat om te verhuizen naar zijn verlangen vloeren zelf. Er zijn kurk in vele verschillende designs en gekleurde of gedessineerde vloeren zijn geen probleem.

Inhoud kurk en kurk parket

  • Kurkvloeren, de ecologische
  • Bijzondere voordelen van kurk
  • Cork als steun en invloed geluidsisolatie
  • Vergelijk: Rollkork en andere effecten geluidsisolatie
  • Cork op vloerverwarming
  • Kurkvloeren: Installatie-instructies

Kurkvloeren, de ecologische

Natuurlijke materialen voor uw eigen vier muren zijn in de mode. Wanneer vloeren Meest onmiddellijk denken aan parket of houten vloeren. Maar parket hoeft niet altijd te worden gemaakt van hout. Een natuurlijk, robuust alternatief is kurk. Kurkvloeren is zo duurzaam dat het normaal is voor iedereen te hoge stress woonkamers geschikt.

Kurkvloeren zijn bijzonder waardevol ecologisch, omdat de grondstof voor de vloer wordt verkregen, zonder beschadiging van de kurk. Zon kan leveren tien tot vijftien keer kurk een enkele boom voordat hij sterft vanzelf. In de vorm van vierkante plakken of als een afgewerkt parket kurk met tand en groef kurk beschikbaar voor self-installatie in goed gevulde bouwmarkten.

Bijzondere voordelen van kurk

Kurk en kurk parketKurkvloeren in de kinderkamer

Het met lucht gevulde cellen, kurk is zeer elastisch en absorbeert trappen. Dit beïnvloedt niet alleen geluidsabsorberende en vermindert de druk op de rug en gewrichten. In de kamer van de kinderen en waar u maar wilt op blote voeten lopen, goede isolatie van kurk in het spel: De vloer lijkt altijd warm. Daarnaast is het natuurlijk materiaal is antistatisch, zodat de vaak gevreesde in de winter kleine elektrische schok bij het aanraken van een deurknop mislukken.

Verbetering van het huis is vooral handig kurkvloer die zonder lijm kan worden gelegd en dan is het direct toegankelijk.

De verzorging van de kurkvloer is afhankelijk van hoe het oppervlak werd verzegeld, bijvoorbeeld met verf op waterbasis. Meestal is het voldoende om te vegen of regelmatig onttrokken en vochtig afvegen met sterke vervuiling.

Cork als steun en invloed geluidsisolatie

Rollkork als basis voor vloerbedekking beweegt meer in het bewustzijn van remodelers en renovatie. Elastische, stabiele, gezonde geluidsabsorptie zijn de positieve eigenschappen van Rollkork.

Kurk en kurk parketCork als geluidsisolatie

De Rollkork bestaat uit een duurzaam elastisch, rotbestendig composietmateriaal van kurk. Maar het grootste voordeel is de uitstekende effect geluidsreductie die met Rollkork kan worden bereikt onder vloerbekleding en DB afhankelijk van de dikte varieert tussen 15 en 19 db

Rollkork is geschikt als uitvalsbasis voor zwevende vloeren worden gelegd als geprefabriceerd parket en laminaat. De kracht van de Rollkorks hangt af van de aard van de bodem worden gelegd. Standaard maten variërend van 2 mm tot 6 mm.

Vergelijk: Rollkork en andere effecten geluidsisolatie

product vergelijken
Impact geluidsreductie
duurzame elasticiteit
huurder gedrag
inbouwhoogte
hernieuwbare grondstof
Prijs /
Rollkork ++ + ++ ++ ++ ++
PE-schuim ++ 0 0 ++ - +
zachte vezelplaten ++ 0 ++ -* ++ +
golfkarton + - 0 ++ + 0

afstuderen van "goed" door "minder goed": ++, +, 0, -, -

* Minstens 5 mm inbouwhoogte note

Cork op vloerverwarming

Belangrijk voor vloerverwarming: De warmteweerstand van de Rollkorks is 0,041 m2 K / W bij 2 mm, 4 mm, de waarde 0,076 m2 K / W. De verwerking van Rollkorks is eenvoudig. Het oppervlak moet stevig, droog, kraken en stofvrij. Vervolgens wordt het substraat geprepareerd en toegepast een geschikt vulmiddel. De Rollkork Vervolgens ontworpen zonder binden baan aan baan dwars op de latere toplaag richting en gemakkelijk te snijden met een mes tapijt.

Kurkvloeren: Installatie-instructies

Koop online kurk