laminaat

laminaat

Laminaat is de moderne vorm van de woonkamer decoratie. Het combineert vele voordelen van eenvoudige installatie tot een eindeloos aantal ontwerpen richtingen. kan rustieke vloerplaten op basis van smaak, evenals moderne imiteren tegels. Elk huis verbetering is om te bewegen in de laag laminaat zelf en elke kamer een speciaal tintje te geven. Klik laminaat is snel en eenvoudig te installeren en kan in de huur worden verwijderd restanten.

In de sectie "laminaat" vindt u:

  • laminaat ontwerp
  • lay laminaat
  • Klik lay laminaat
  • Gereedschap voor het leggen van laminaat
  • onderhoud en reiniging laminaat
  • reparatie laminaat
  • Laminaat belastingsklassen

Laminaatvloer biedt vele voordelen

Dat laminaat wordt steeds populairder om vele redenen. Want het biedt ten opzichte van andere vloerbedekkingen vele voordelen. Parket is in zijn natuurlijkheid zeker een prachtig ding, maar velen schrikken van de hoge investeringen en is niet altijd de juiste plaats voor de bouw hoogte beschikbaar. echter, laminaat komt uit op halve kracht en kosten soms nog niet eens half zo veel. Het fungeert als natuurlijk en geeft een warme sfeer weer.

Een ander voordeel is de zeer eenvoudige installatie. Zonder extra afdichting en bijbehorende tijdvertraging laminaat direct toegankelijk en de ruimte kan worden afgewerkt opzetten. Terwijl het aanbieden van parket voordeel van mogelijk werk aan de beperking in de tijd, maar moet ook tijdens de installatie worden overwogen.

laminaat

Laminaat Design: Structuur en decor

Laminaat bestaan ​​nu in alle mogelijke look. Alles wat op de foto kan worden afgedrukt kan worden verwerkt als een laminaat. Maar het oppervlak verandert de algehele indruk en stelt zelfs tegels volgende fase. Laminaat Design: Structuur en decor


laminaat

Leg laminaat en lijm

Voor een deskundige klusjesman, gelijmde laminaat leggen zichzelf geen grote uitdaging. Door nauwkeurig machinaal tand en groef kan ook een zeer schoon resultaat zonder veel steun. Leg laminaat en lijm


laminaat

Klik lay laminaat

Klik door aansluitingen, een lijmen van de laminaat panelen is overbodig. Het laminaat stukken reed schoon, veilig te houden en in een korte tijd de vloer is gelegd. Dus zelfs ongetrainde home improvement is niet overweldigd. Klik lay laminaat


laminaat

Tool voor het leggen van laminaat

Hoewel de installatie van moderne laminaatvloer voor elk home improvement een no-brainer is geworden, zijn er nog een paar tools die nodig zijn voor de installatie werk. U hoeft dus niet weg te verliezen en goed voorbereid, zul je hier alles over: een instrument voor het leggen van laminaat


laminaat

onderhoud en reiniging laminaat

Voor een laminaatvloer ziet er visueel op zoek naar leuke, regelmatig reinigen en te onderhouden. Er zijn speciale verzorgingsproducten en huidverzorging lijnen voor zware vervuiling van het oppervlak. Zelfs bij het afvegen moet u een aantal belangrijke dingen te overwegen. laminaat schoonmaak en onderhoud: Hier vindt u alles over het onderwerp te zien


laminaat Repair

reparatie laminaat

Het gebeurt vaak dat een scherp voorwerp op de grond valt of schoenhiel veroorzaakt een tegen krassen. Voor zo'n kleine beschadiging van de laminaatvloer, zijn er speciale reparatiesets in verschillende houttinten. reparatie laminaat


laminaat

Laminaat belastingsklassen

Laminaat is al een zeer sterk materiaal zelf. Afhankelijk van de toepassing, is het de moeite waard, echter, om aandacht te besteden aan de verschillende toepassingen van laminaatvloer. Hier kunt u de verschillende laminaat belastingklassen zien

Laminaat - Wat niet iedereen weet.

Er zijn ook enkele verkeerde standpunten die daaraan hechtte en leiden tot misverstanden te lamineren. Zoals overal, maar je moet niet altijd rekenen op wat ze horen.

Laminaat - hoe dikker, hoe beter!

Wrong. Hoewel laminaat een bepaalde sterkte om een ​​stabiel oppervlak te vormen, maar 8 mm voor helemaal voldoende moeten hebben. daarom dikker laminaat van 10 mm tot 12 mm mag niet beter. Is het niet werkte perfect accuraat, het risico is nog aanzienlijk hoger dat de panelen geen verbinding kan maken zonder gewrichten. Derhalve veeleer willen maken van een kwalitatieve laminaat 8 mm, tegenover een niet zo goed met 10 mm of meer.

Laminaat is beter dan tapijt voor mensen met allergieën

Wrong. Hoewel laminaat kan nat afvegen en daardoor desinfecteren, maar heeft het voordeel boven tapijt maar een groot nadeel. Terwijl tapijt absorbeert stof en heeft tot op zekere hoogte, wordt deze gewerveld bij elke stap te lamineren en wordt verdeeld in de lucht. Vooral met een huisstof allergie is meer kans om te adviseren een regelmatig schoongemaakt tapijt.

Laminaat is niet geschikt voor vochtige ruimten

Wrong. Hoewel het waar is dat laminaat gevoelig voor vocht, maar er zijn ook speciaal behandelde laminaat is geheel aan de eisen in een badkamer.

Carpet vervangt de geluidsisolatie

Wrong. Tapijt moet worden verwijderd vóór de installatie van het laminaat. Bij elke stap en elke stam de gewrichten van het laminaat panelen werk. Hier kunnen de vezels van het tapijt vastlopen in de gewrichten en voorkomen dat ze terugkeren naar hun oorspronkelijke positie. Resultaat is een gegolfde laminaat en een extreme belasting van de gewrichten.

Laminaat op vloerverwarming

laminaat

Met een dikte van 6-10 mm, laminaat is niet erg dik en geeft warmte meer goed. Daarom is in principe geschikt voor een geïnstalleerde vloerverwarming. Inmiddels hebben bijna alle vloerbedekkingen aangeboden zijn gemarkeerd met het bijbehorende icoon. Er moet aandacht worden besteed aan de thermische weerstand. Hoe lager deze is, hoe beter deze bekleding is geschikt voor een ontspannen vloerverwarming. Hoogste warmteweerstand mag niet meer dan 0,15 vierkante meter K / W.

Merk op dat het laminaat goed werkt met temperatuurvariaties en uitbreiding moet nauwgezet overal gerespecteerd. Is om door te gaan legde ook een dampscherm, is een lange tijd te gebruiken geen obstakels meer.

10 vragen en antwoorden op panelen en laminaat

1. Hoe panelen verschilde met vaste en losse het voorjaar?

Panelen met vaste veer in elkaar worden gestoken en met de best mogelijke profielbord klauw met de panlatten. In panelen met losse veer, wordt een tussenelement vereist, de zogenaamde veer. Deze panelen zijn gemonteerd met klauwen gewrichten. Aangezien tussenelementen zijn onder meer decor dezelfde veren of veren spiegels die het visuele effect te versterken.

2. Wat zijn de voordelen van MDF materiaal dan het materiaal spaanplaat?

De vezelplaat met gemiddelde dichtheid (MDF =) een homogene structuur en goede verwerkingseigenschappen, die zeer waardevol het malen zijn keel, schuren en schilderen. Daarnaast kunnen MDF-platen ook gebruikt worden in vochtige ruimten (niet vochtige ruimtes).

3. Hoe moeten panelen in vochtige ruimtes worden geïnstalleerd?

In principe dient men de panelen verticaal in vochtige ruimtes muren geplaatst. Plafonds en muren moet droog zijn, ramen en buitendeuren worden geglazuurd. In het paneel dak mag geen decoratieve panelen worden gebruikt. Natuurlijk, de panelen mogen niet in de splash zone geïnstalleerd.

4. Wat moet worden opgemerkt, om het gewenste optische effect in de kamer te bereiken?

In de plafondmontage panelen strekken zich uit dwars zelfde ongunstige verhoudingen van de kamer, de panelen in de lengterichting. In de wandmontage de verticale-overdracht maakt dat de kamer groter de horizontale overdracht van het uiterlijk van een lagere plafondhoogte.

5. Hoe verder te gaan met de installatie van stopcontacten en lichtschakelaars?

Plaatsen waar stopcontacten en lichtschakelaars moeten worden geïnstalleerd, moet substructuur telkens hebben. Om de noodzakelijke stabiliteit naar de verzamelplaatsen extra lamellen (minimale afstand van 30 mm vanaf de rand van de schakelkast, leidt tussen de lamellen plaats) daarvoor moeten worden ingevoerd. Sinds lamp heet kan zijn, moet de kabel feeds niet in contact met de verlichting paneel komen.

6. Wat zijn de componenten, is er een laminaatvloer?

Laminaatvloeren meer dan 90 procent van het materiaal hout; bij de bereiding van voornamelijk zaagsel en houtsnippers worden gebruikt afhankelijk van het gewenste eindproduct. Het dragermateriaal daaruit vervaardigde heet spaanplaat of HDF (high density fiber board). De slijtvaste oppervlak is vervaardigd uit melaminehars geïmpregneerde decoratieve films (overlays) bereid. Voor het uiterlijk te maken van hout of Fantasy Reproducties (decoratief papier).

7. Hoe moet laminaatvloer voorafgaand aan de installatie worden opgeslagen?

Laminaatvloer moet droog in principe worden opgeslagen. Voor het leggen van de ongeopende verpakking dient ten minste twee dagen vlak in de ruimte waarin zij worden gelegd (= acclimatisatie) bij kamertemperatuur. Het is ook belangrijk om de vloer te regelen voor het leggen van schade, afmetingen en decor wedstrijden. Over het algemeen zijn de instructies voor de opslag van de producenten altijd waargenomen.

8. Is het mogelijk om te beslissen zonder aarzeling voor een laminaat vloer met een droge verbinding in plaats van een lijmverbinding?

Voor besluit moet u zeker de kwaliteit van de verbinding en check vragen. Het is het beste om te kiezen voor een bodem, waarbij de verbinding permanent is beveiligd door een bias in de verbinding. Veel droog leggen systemen in de markt niet bieden deze zekerheid. Daaropvolgende kolommen en gewrichten kunnen het gevolg zijn.

9. Welke ondergronden zijn geschikt voor het leggen van laminaat?

Laminaatvloer kan worden geïnstalleerd op vrijwel elk oppervlak. Niet geschikt zijn alleen hoogpolig tapijt, Nadelfilzböden en Steinholz- dekvloeren. Bij het leggen op houten vloer moet dit geschroefd, genageld om te voorkomen dat later krakende (ze moeten ventilatie te behouden!). Ook op bodems met warm water verwarmen laminaatvloer kan worden geïnstalleerd (installatie-instructies vermeld in het product)

10. Hoe kan de impact geluidsisolatie en surround-niveaus te verbeteren?

Nieuwe en kwalitatief hoogwaardige producten hebben een ingebouwde geluiddempende vezelplaat, waarbij het volume vermindert en verschuift het geluidsspectrum in de aangename diepe toonbereik. Zo is de impact geluid en ook de surround sound waarden te verbeteren. Er zijn ook ecologische ondervloeren van houtvezel die een soortgelijk effect te bereiken en te combineren met conventionele vloerplanken zonder geluidsisolatie.