Lavendel in de tuin

Installatie van de lavendel en zorg

lavendelinstallatie

Iedereen die de geur van de Provence te ervaren, lavendel geplant in de eigen tuin. De zuidelijke plant produceert intens gekleurde bloemen die zowel gebruikt kan worden als een koken specerij of verder verwerkt in een rustgevende Lavendelblütentee of geurende zakjes.

Bij het planten van lavendel hobby tuinders zijn geen grenzen, omdat de lavendel struik gedijt in het bed en in de emmer en kan periodes van droogte en wateroverlast te weerstaan. De makkelijke plant is dus bij matige zorg om aandacht, die trekt met zijn geur veel insecten in de tuin te trekken. Ook het voorbeeld met andere zonaanbiddende, welgevormde struiken gericht tegenstelling tot de wilde lavendel struik.

Ontdek waardevolle informatie voor het planten, de teelt van lavendel in de tuin of op het balkon.

Inhoud plant op Lavendel en te onderhouden

  • Verschillende winterharde lavendel rassen
  • Special lavendel rassen
  • Lavendel planten op de juiste
  • Lavendel en rozen - niet een goede combinatie van planten
  • cultiveren lavendel en gesneden
  • Instructiefilmpje voor Lavender Cut
  • vermenigvuldigen lavendel
  • Lavendel bloemen droog en proces

Verschillende winterharde lavendel rassen

De lavendel is een speciale aromatische plant uit het zuiden van de regio's en is gemakkelijk in de Midden-Europese klimaat te kweken. Voor de lavendel groeien in de tuin deskundigen adviseren angustifoila echte lavendel (Lavandula) Want het is winterhard als de enige lavendel plaatsen. De aromatische struik tot 100 cm hoog en is gemaakt van sterk vertakkingen. De groenblijvende bladeren zijn hoog tot 8 millimeter lang en de bloemen vormen een ähringen bloeiwijze aan het einde van de staander aspirant takken van een sierplant.

Hidcote BlueDeze tuin Lavendel is een oude, beproefde rassen met grijs-groene bladeren en donker paarse bloemen, die zeer geschikt zijn voor het drogen zijn omdat de bloem spikes niet opvallend kort. Als u koopt dat je geen planten genoemd "Hidcote Blue Strain" aankoop. Deze worden vermeerderd door zaad en variëren in uiterlijk.

MunsteadDit lavendel plaatsen is een van de populaire klassiekers en wordt ook vaak geteeld in openbare parken. De bleke paarse bloemen verschijnen al in juni. De winterhard struik is compact en een hoogte van ongeveer 60 cm bereikt.

Dwarf blauw: De belangrijkste bloeiende lavendel plaatsen loopt van juli tot eind augustus. Maar zelfs na deze tijd nog steeds single, paarse bloemen om gezien te worden, zodat tuinders kunnen genieten van de aangename geur tot in oktober. De kleine struik is compatibel en duurzaam te snijden, knippen bloemaren vervagen ook heel langzaam.

Special lavendel rassen

lavendelPaarse lavendel velden herinner me de laatste vakantie in Frankrijk. De bloemengeur nodigt uit tot verpozen.

Naast de winterhard lavendel plaatsen, vorstgevoelige, klein struiken het balkon zijn bijzonder geschikt voor potplanten op het terras of. Deze planten worden geplaatst in de winter op een koele, lichte kamer en beschermd in de overgangsperiode in de buitenruimte met aanvullende maatregelen, zoals niet-geweven of geweven matten.

Deze lavendel soorten zijn onder andere Franse lavendel, spijklavendel en Lavandula intermedia.

In de afgelopen decennia, een aantal bijzondere nieuwe rassen die ongebruikelijk bloemkleuren, flashy hoge groei te maken of bewust blijven compact ook naar voren gekomen. Experts schatten dat er nu meer dan 350 lavendel rassen voor de binnenlandse teelt.

lavendelLavendel rassen vormen van verschillende lengtes en dichte bloemaren. De bloemkleur varieert.

SussexDe Engels lavendel plaatsen kan oplopen tot 100 cm hoog en 150 cm breed. Het licht blauwe bloemen vormen een bijzonder lange oren en geven hun geur de hele maanden juli en augustus. Een kreupelhout beschermt de perkplanten van vorstschade in de winter. niet meer dan vijf planten moeten worden ingesteld per vierkante meter.

Nana Alba: Dit is een bijzonder verkleinwoord lavendel plaatsen die is ongebruikelijk witte bloemen. Daarom is deze plant kleinere potten en Beeteinfassungen is ideaal voor bloembakken. Om de volledige ontwikkeling, echter, de struik wat tijd nodig.

ElizabethDeze lavendel groeit plaatsen breed afgerond en een hoogte van 75 cm bereikt. De kleine struik vormen intens gekleurde bloemen die een mooi contrast met het groen-grijs blad. Een compacte groei scheuten van de struik worden gesneden onmiddellijk na de bloei met een derde.

Lavendel planten op de juiste

Lavendel in de emmerVerkleinwoord lavendel bloeit als een container plant, waardoor de geur van de Provence aan de binnenlandse balkon.

Lavender is inheems in de kustgebieden van de Middellandse-Zeegebied en gedijt op warme hellingen en velden met droge gronden. Om deze reden, moet u een zonnige plek in het zuiden van uw lavendelinstallatie aldus maken een optimale klimatologische omstandigheden te kiezen.

wenkEen huis muur of wand dient als windscherm en warmteopslag. Hier, de lavendel bloeit ideaal met zijn lange ritten.

De grond moet droog, kalkhoudende en arm aan voedingsstoffen en kan eventueel worden behandeld met zand voor gezonde plantengroei, omdat lavendel voorkeur losse grond die niet gevoelig zijn voor wateroverlast zijn. Daarom wordt de sierheester ook vaak geplant in een verhoogd bed of op een helling om een ​​optimale waterafvoer te promoten. Voor potplanten op het balkon of terras adequate drainage laag geëxpandeerde klei of kleine stukken aardewerk noodzakelijk. Bovendien moet de emmer een afvoeropening waardoor blijvend vocht voorkomen hebben.

wenk: Gebruik maken van zogenaamde kruiden of potgrond. Het droogt snel en bevat minder voedingsstoffen dan gewone tuingrond.

Lavendel en rozen - niet een goede combinatie van planten

Lavendel in de tuinLavendel en rozen hebben verschillende leefgebied eisen. Een voldoende grote plantafstand ondersteunt een gezonde plantengroei.

Onervaren tuinders zet je lavendel struik als naast de verzorgde rozen, omdat zijn geur aan bladluizen en ander ongedierte af te schrikken en de bloem kleuren en vormen vormen een intense contrast. Echter, deskundigen adviseren tegen deze plant combinatie, zoals lavendel en rozen hebben verschillende eisen aan de site.

Beide planten de voorkeur aan zonnige plaatsen, maar de rozen hebben behoefte aan een vochtig en voedselrijke bodem, terwijl de lavendel gedijt in droge omstandigheden.

Als u nog wilt beide fabrieken voor een unieke geur ervaring in een bloem bed te zetten, wordt een plantafstand van 50 cm aanbevolen. Beweeg de Aarde rond de lavendel rond met zand om de voedingswaarde ervan bewust te minimaliseren. De rozen worden echter regelmatig behandeld met speciale meststoffen.

cultiveren lavendel en gesneden

lavendel geplantMet lavendel planten, kan een mooie geur overgang te creëren.

Lavendel wordt tweemaal gesneden per jaar: in de lente en de herfst. De eerste lavendel snoeien in het voorjaar plaatsvindt tussen het laatste vorst en vóór de eerste knop. De individuele scheuten worden gesneden door twee derde, zodat de plant de vorming van nieuwe, jonge scheuten zal animeren.

Door middel van een gerichte snoeien Ze bevorderen ook een compacte groeiwijze en de toenemende Verholzung de onderste scheuten alvorens te voorkomen.

wenk: Reeds houtachtige of gedroogde scheuten kan veilig worden verwijderd. Het is belangrijk om niet te snijden diep in het hout, want er kunnen nieuwe loot al te ontwikkelen.

LavendelblüteDe geur van lavendel bloemen trekt veel nuttige insecten naar de tuin.

Het tweede deel volgt lavendel in september direct na de bloei. De sierheester wordt nu verminderd met ongeveer een derde, aangezien dit gedeelte is bedoeld als verjonging. Bovendien zou de struik beduidend minder bloemen voeren zonder te bezuinigen het volgende jaar. De waardevolle afval wordt gebruikt met voorkeur in zakjes of als keukenkruid.

Lavendel is een makkelijke plant en vereist geen extra bemesting nodig, omdat de scheuten onnodig te laten groeien en de struik zou uit elkaar vallen. Deskundigen ook aan niet te toeteren chips omdat ze veel stikstof, die de groei in de hoogte van lavendel bevordert bevatten.

Met een isolerende bedekking van lavendel struik kan gemakkelijk overwinteren in elke tuin. Een extra laag bestaat uit takken of bladeren wordt gebruikt als een beschermende laag tegen uitdroging bij temperaturen rond het vriespunt. Potplanten overwinteren op een koele maar zonnige plek in het interieur.

Instructiefilmpje voor Lavender Cut

vermenigvuldigen lavendel

Lavendel wordt vermeerderd door stekken. De beste tijd voor de vermeerdering door stekken is lente. Cut naar individuele takken en verwijder de onderste bladeren. Plant de stekken nu zaaigrond en dek de pot met een doorzichtige, geperforeerde plastic zak. Dit maakt een optimale omgeving voor een gezonde groei. Zet de plant op een warme plaats uit direct zonlicht. Wanneer wortels in de zomer genoeg hebben gevormd, kan de jonge lavendel verplaatsen naar Freibeet.

Lavendel bloemen droog en proces

geur zakGedroogde lavendel bloemen worden vaak verder verwerkt tot kleine zakjes. Dit zal zorgen voor een aangename geur in de kast en verdelen ook ongedierte.

Lavendel wordt gedroogd in kleine bosjes zodra de plant is in de zomer in volle bloei. De afzonderlijke bloemaren worden specifiek gesneden, gebonden met zachte linten en ondersteboven in een luchtige gedroogd, maar donkere plaats.

wenk: Vermijd drogen op zonnige plaatsen, zoals de gezonde essentiële oliën verloren door aanhoudende warmte.

Lavendel bloemen ruiken intensief en de smaak is duidelijk. Daarom zuidelijke gerechten te proeven nodig zijn slechts een paar gedroogde of verse bloemen die net om de baan en het eens op deze manier, een speciaal tintje. Hier, lavendel is zowel hartige vleesgerechten met feta en tomaten, alsook voor fruitige desserts of fancy ijs creaties.

Daarnaast wordt lavendel beschouwd als een natuurlijke remedie. De Lavandula angustifolia werd zelfs verkozen tot de medicinale plant 2008. Een thee gebrouwen uit verse of gedroogde lavendel ondersteunt de leverfunctie en galblaas, werkt als desinfectiemiddel en het verbeteren van de concentratie en kan worden gebruikt tegen onzuivere huid. De infusie zal ook worden geïnhaleerd voor hoest en astma.

kopen lavendel planten in Amazon