Lister, dekorative lister og rosetter

For moderne setter dag dekorative profiler som en del af de grundlæggende principper for udformningen af ​​levende rum og offentlige bygninger som før stuk, som du signalerede krævende smag.

Indhold: pyntelister, dekorative lister og rosetter

 • Dekorative elementer - Stuck - Stuk efterligninger
 • Pyntelister, rosetter og stuk elementer: Anvendelsesområde
 • Planlægning og vejledning: Design med dekorative profiler
 • Behandling af krone støbning og dekorative profiler
 • Forberede substratet
 • Limning og overfladebehandling
 • Fabrikation og installation af rosetter
 • Vedhæft dekorative profiler som stuk efterligning - pind
 • Lister: Sure lim, fyldning ren
 • Dekorative lister i stuk-look
 • Dekorative lister med matchende roset
 • Sparkle loftsbjælker af polyurethan

Dekorative elementer - Stuck - Stuk efterligninger

Lister, dekorative lister og rosetter

I 50'erne og 60'erne år dekoration gik gennem stuk, både på facader og i interiører ud af mode, og var derfor ofte væk [Entstuckung]. I nogen tid, det dekorative element "stuk" genopdaget og vil igen dekorere vægge og lofter og forfine. Bestod af den oprindelige stuk endnu, så der er nu Stuk efterligninger lavet af plastik lavet af gips og mørtel af alle slags. Den omfattende sortiment og brugervenligheden af ​​moderne dekorative elementer med miljøvenlige og let materiale, der skal bearbejdes tillade individuel, fantasifuld og stilfuld, klassisk eller avantgarde former. Kommercielt er der pyntelister og rosetter af polystyren, som er særlig enkel at bearbejde på grund af sin lette vægt. Til anvendelser som base eller stol jernbane til anbefale produkter fra slagfast og slagfast polyurethan.

Pyntelister, rosetter og stuk elementer: Anvendelsesområde

Lister, dekorative lister og rosetter

Gennem valget af profiler, rosetter og dekorative stykker samt deres ubegrænsede kombinationer findes i det indvendige design er stort set ingen bolig-og kommercielle sektorer mere, kunne ikke opfylde en dekorativ rolle i den dekorative lister. Selvom de normalt tager som stuk væg som en afsluttende stribe brug, men de er nu brugt af kreative malere, dekoratører og indretningsarkitekter og andre design formål. men for brugen af ​​dekorative profiler er ikke kun dekorative, men også funktionelle grunde. For eksempel kan optiske rum rettelser gøres med dem - højt til loftet synes lavere, ugunstige proportioner er i balance. Lister dækker beskidte tapet udsagn, efterfølgende lagt kabler, indirekte belysning, sober gardinstænger mv, opfindsomhed af en setter er her kender ingen grænser. Hyppig ansøgning finde dekorative profiler til såkaldt "wallpapers felter", Dette henviser til omridset af en vægflade i individuelle felter eller kassetter, der er fyldt med en kontrast tapet og indrammet med dekorative flade profiler. Visse billeder eller objekter kan sætte scenen i denne form kunstnerisk. Ligeledes væggen for kunne. B. tapetseret med en solid-farvet tapet og en matchende i farve mønster tapet bruges i områder, såsom den, der tilbydes i mange tapet samlinger. For grænsen er der klar albuer i stilfuld eller moderne design.

Tip: Mere kreative måder at strukturere dine vægge eller fremhæve element se grænser og kanter.

Planlægning og vejledning: Design med dekorative profiler

For hvad type applikationer, beslutningen også falder - det vigtigste er den rigtige forberedelse. I loftet design skal profilerne være - uanset dimensionerne af rummet - har den samme afstand til væggen overalt, kendetegnet optimal harmoni fremstilles. Alle hjørner og buer, der tegnes på skitsen er limet sammen på bordet foran deres fastgørelse. Her er klæbet på begge sider af et stykke fladt profil i længde på ca. 30 cm, således at en vinkel på 90 grader dannet mellem de flade sektioner.

Behandling af krone støbning og dekorative profiler

Forberede substratet

Hver sikker binding afhænger af arten af ​​substratet.
Derfor skal alle underlag være fast før forarbejdningen af ​​dekorative profiler og være støv og fedt. Gammel tapet skal trækkes, være løs eller allerede smuldrende lag af maling fjernet eller slebet. Sand færdig plastre skal grundes med gips base. En efterfølgende limning på tapet eller maling belægninger er kun mulig efter en grundig undersøgelse på bæreevne. For at opnå høj kvalitet, rene resultater, men det er tilrådeligt at overføre lignende stuk dekoreret dekorative lister og rosetter på rå væg eller loft og derefter vedhæfte tapetsering og maling. Gips, gipsplader eller spånplader er velegnede som en base, men også fast træflis eller affald kan limes.

Limning og overfladebehandling

Hver profil har en specifik lår og væg højde, hvis dimensioner er angivet i virksomhedens dokumenter. Benet Højden er valgt fra loftet ned med en guide linje. I ujævn loft, bør afstandene måles det til loftet i flere steder. Formindskes eller forstørres afstanden linjen punch line skal berigtiges. I vanskelige tilfælde, og i større profiler kan du oprette på kridtstreg linje en støtte til profilerne og derefter beispachteln alle stød ved montering ben.

For gering skæres benet højden er indstillet til væggen og afstanden til loftet på gulvet af bispehue kassen. Den ornamental profil indsættes i gering, at den klæbende overflade af loftet på gulvet og den klæbende overflade ligger an mod væggen på væggen af ​​skærekassen. Så savede langsomt og tæt mod den synlige overflade af trim profil. Før påføring af klæbemiddel, montering nøjagtighed af profilet kontrolleres på væggen. Klæbemidlet påføres rigeligt, selv på stød og miters, der kun bruger den anbefalede fascia profil klister anvendes. Så fix profilen og tryk fast, og sørg for, at ledningen punch line. Nogle dekorative profiler stikbenene lette sammenføjning af profilerne. Efter tørring klæbemidlet af maleriet udført med dispersion eller andre vandopløselige farver. Med opløsningsmiddelbaserede malinger først skal primes med en vandopløselig maling.

Fabrikation og installation af rosetter

Lister, dekorative lister og rosetter

Ved anvendelse som en lampe roset i midten af ​​en 3-5 cm bred åbning udskæres. På den klæbende kant af rosetten rigelige ornamental profil, eller mere specifikt selvklæbende lim påføres. For store rosetter den indledende adhæsion kan forbedres ved af filet. Er her anvendt nogle steder støder op til den varme lim lim. Efter at have trykket på den rigtige position, er den perifere kant injicerede. Også rosetter skal endeligt slettet.

Cite

Denne byggevejledning er venligst leveret af Hornbach og respekt! forudsat.

Vedhæft dekorative profiler som stuk efterligning - pind

Lister: Sure lim, fyldning ren

Lister, dekorative lister og rosetterMed speciel lim kit til dekorative profiler er hurtigt monteret

Hvem vil tage sig i deres eget hjem for mere flair, kan allerede gøre med nogle dekorative elementer et nyt look. For eksempel med dekorative profiler - de skaber en stilfuld atmosfære på vægge og lofter. Bedst af alt, kan du nemt, sikkert og rent, er fastgjort selv - med en speciel lim kit til dekorative lister. Lister gøre tendens: hvad enten bar eller loft steg - smuk deco-stil stuk til væg eller loft skaber en særlig hjemlig og stilfuld atmosfære. For at lime lister tilbyder sikker og udfyld ren, er der 2 i 1-løsninger. Ansøgningen er enkel: Først bliver profiler fremstillet af polystyren eller polyurethan forsvarligt klæbet til den ønskede placering. Så mindre huller eller huller på de chok og væg samlinger er pudset ren og ombygget Eckverklebungen.

Den "Metylan klæbende kit til dekorative lister" med stærk indledende klæbeevne og brudstyrke, god modellering har en særlig høj grad af hvidhed. Han sikrer optimal dimensionsstabilitet, er let at blive malet og slebet og - vigtigst: kvaliteten af ​​produktet ikke krymper og tørrer derfor helt fri for revner.

Dekorative lister i stuk-look

Den smukke gamle bygning med art deco stuk dekorationer på loftet er stadig drømmen om mange byboere. Men Stuk er meget upraktisk at arbejde med. Midlet her er simpelthen behandlet ende stuk lister og loft medaljoner af polyurethan. Materialet til denne profil er i øvrigt helt fri for skadelige stoffer.

Dekorative lister med matchende roset

Lister, dekorative lister og rosetter

Med kombinationen tilbud: ornamental profil med matchende roset-selv kan producere usædvanlig stemninger værelse på ingen tid. Tapet kanter som et dekorativt element på væggen har den ulempe, at de er kun egnet til overgangen fra væg til loft, da de ikke dækker tapetsering defekter i overgangen mellem væg og loft. Til dette de nye lister tilbyde en reel og desuden dekorative løsning.

Sparkle loftsbjælker af polyurethan

Lister, dekorative lister og rosetter

Brugen af ​​loftsbjælker af polyurethan bliver stadig mere populært ikke mindst fordi mange eksempler på levende magasiner derhjemme forbedring. I stedet for svære at anvende, dyre træbjælker optisk tilsvarende bjælkelofter PUR skabe enklere og billigere løsning at implementere charmerende, harmoniske design varianter.

Søjlerne er simpelthen limet og kan være så i en lejlighed renovering uden stor indsats for at installere ved gør det selv-entusiaster.