maken kerstballen

ambacht unieke items voor de kerstboom

maken kerstballen

Dit jaar heeft de oude Kerstmis wordt afgestoft - omdat maken kerstballen is niet alleen leuk om deze prachtige unieke stukken op de kerstboom ook geweldig te zien. Daarnaast is de gemeenschappelijke Crafts brengt de hele familie in de kerstsfeer en stelt de reflecterende solide starten. Uw familie en vrienden zullen versteld staan!

Kerstballen met een fluwelen ornament

materiaal lijst

 • Doorzichtige plastic ballen
 • Velvet overdracht film
 • transparante strass
 • Dubbelzijdige kleeffilm
 • vloeibare lijm
 • acrylverf
 • Waterdichte viltstift
 • hobby schaar
 • Cuttermesser

Bastelanleitung

Stap 1: primer ballen
Eerst worden de plastic ballen geprimed in elke gewenste kleur. Daarvoor draagt ​​u met een zachte borstel aan de binnenzijde van de kogelhelften op een zeer dunne laag verf. Nadat alles gedroogd wordt een tweede dunne laag aangebracht. Dit wordt herhaald totdat de bal gelijkmatig is bekleed met genoeg kleur.

Stap 2: Verf op patroon
Kerstmis patronen zijn opgenomen op de dubbelzijdige kleeffilm nu met een permanente marker. Deze kunnen ofwel vrij laag uit de hand of met behulp van geschikte kleur- en P afscheiding uit de contouren zijn. De afgewerkte ontwerpen zijn vervolgens gesneden - interieurs of kleine hoeken kan ook heel goed worden uitgesneden met een hobbymes.

maken Kerstballen: Stap 3
De achterkant van de dubbelzijdig klevende folie is verwijderd en de motieven zorgvuldig vastgelijmd aan de kogels. Vervolgens verwijderd en de bovenste steunfoelies en zet fluweel transferlint in elke gewenste kleur aan. Alles stevig goed wrijven en weer weg - zo is de folie om de bal, zelfs het. Tot slot kunt u de ballen van de kerstboom versieren op wil met strass-steentjes. Hier, een pincet helpt wonderen.

maken kerstballen

Transparante ballen Kerstmis met strass

materialist

 • transparante Kunsstoffkugeln
 • steentjes
 • Sieraden lijm
 • Strasssteinaufnehmer, als alternatief, een potlood en een aantal plasticine
 • Cuttermesser
 • Streuteile als vulling

Bastelanleitung

maken kerstballen

Stap 1: Plaats template
Wie wil er niet de vrije hand steentjes te verhogen, kan een sjabloon van papier met wat lijm film vanuit de transparante Kunsstoffkugel plakken. Met de ambachtelijke mes kan ook worden geproduceerd zeer delicaat originelen.

Stap 2: stok steentjes
Breng op een stuk karton een aantal sieraden lijm. het afsluiten van een steen, gemakkelijk duik in de lijm en zet op de bal. Degenen zonder Strasssteinaufnehmer, kan dit ook gemakkelijk worden geproduceerd uit een krijtje en een aantal plasticine zelf.

Stap 3: Vul het bal
De bal kan worden gevuld met verschillende verstrooiing delen op wil. In ons voorbeeld hebben we vast te zitten met groene en rode steentjes onze Heimwerker.de logo en de bal gevuld met gouden glitter sterren. Voor een kerstboom is alleen fonkelen en zo.

verf feestelijke snuisterijen

maken kerstballen

materiaal lijst

 • Monochromatische of witte kerstballen
 • Gloss verf markers in verschillende kleuren
 • Acrylsprühlack in felle kleuren

Bastelanleitung

Stap 1: Clean ballen
Monochrome ballen van de kerstboom kan worden gespoten met verf spray en verf feestelijke met glanslak pinnen. Eerst worden de kogels gereinigd met een pluisvrije doek om vingerafdrukken, stof en vet te verwijderen.

Stap 2: Met verf Acrylsprühlack
Nu hangt het af van de ballen en schilderde ze op een afstand van 25 cm. Voor een gelijkmatige verdeling van kleur spuiten ze in het klooster. Dan is de verf te drogen. Als u wilt, schilderde de ballen met verschillende kleuren. Tip: Gebruik de spray kan ook dennenappel maken.

Stap 3: geschilderd kerstballen
Tot slot, verf de ballen met verf markeringen in elke kleur, bijvoorbeeld met patronen, seizoensgebonden ornamenten of Kerstmis groeten.

maken kerstballen met glitter lijm

maken kerstballen

Lijst van materialen:

 • Oude of mat kerstballen (geen plastic)
 • Glitter lijm in verschillende kleuren

Bastelanleitung:

Stap 1: Test glitter lijm
De glitter lijm houdt best op oude matten of glazen bollen. Hoogglans, nieuwe kogels of kunststofmodellen, maar hij meent moeilijk of moet dik worden aangebracht. Probeer het versieren op een stuk papier om een ​​gevoel van de dosering te vinden.

versieren ballen met filigraan patronen Stap 2:
Dan kunt u de ballen te maken op wil met de glitter lijm, bijvoorbeeld met fijne lijnen, stippen of patronen. Met een witte glitter lijm om grote sneeuw effecten kunnen worden gecreëerd.

maken multi-gekleurde ballen: Stap 3
Afhankelijk van hoe dik de lijm is aangebracht, zal het wat langer duren totdat het volledig is gedroogd. Voor multi-gekleurde ballen, is het daarom belangrijk dat een kleur volledig droog is voordat de volgende wordt aangebracht. Na het ontwerp aan een hanger is bevestigd en hangt de ballen op de kerstboom. Tip: De versierde ballen zijn prachtig om te modern adventskrans sleutelen.

maken kerstballenVersierde ballen met patronen en bogenmaken kerstballenOok spiralen en stippen zijn prachtige motievenmaken kerstballenZo zie oude ballen terug als nieuw
maken kerstballen

Dremel Snuisterijen van Kerstmis

materiaal lijst

 • DREMEL® lijmpistool 930
 • Dremel Glitter lijmsticks GG04, kleur lijmsticks GG05 en transparante lijmsticks GG02
 • monochrome Baubles
 • Diverse linten en vlechten
 • pailletten
 • Kleine fonkelende edelstenen


maken kerstballen

Bastelanleitung

Stap 1: hechtende tape
Snijd een stuk tape die iets langer is dan de omtrek van de bal. De Dremel lijmpistool 930 en schakelaar kan worden verwarmd. De tape met een transparante Plakstift getoond op de bal.

Stap 2: Fit vlechten
Twee zilver- of goudkleurige vlechten gesneden en vasthouden aan de randen van de strook langs de bal. U kunt vasthouden aan de bal en de kleur lijmsticks 3D-sterren of andere motieven een zilver- of goudkleurige versiering op het midden van de band aan te passen.

Stap 3: versieren ballen
Selectief hechten glitter lijm op de tape om het te versieren met pailletten en edelstenen. Voor een stralend kleine druppel lijm boven en onder de band inrichting toe te passen. Nu kunt u de unieke uniek te hangen aan de kerstboom!

maken kerstballen

Met dank aan Dremel®

Deze instructies, zie het creatieve idee Book of Dremel®:

Het creatief idee boek van Dremel® bevat 50 originele ideeën voor ambachtelijke projecten met verschillende moeilijkheidsgraden en talloze mogelijkheden voor uw eigen projecten met de veelzijdige tool-systemen van Dremel.

Koop kerstballen online