maken mini terrarium zelf

Aanwijzingen voor Florarium (planten terrarium) met mos, vetplanten en cactussen

Een Florarium uit een glazen kom beplant met mos en vetplanten

Een mooie planten regeling die zowel gemakkelijk te reinigen en geen groene vingers nodig? Een mini-terrarium kan worden gedaan met een diepe glazen kom, een kruik, een voormalige bonbondoos van glas of een voorbereide lamp in minder dan een uur zelf. Maar deze kleine mini-tuinen zijn niet alleen een mooie decoratie voor woonkamers, maar geven ook uit een origineel cadeau. In aanvulling op Moss, kunt u een terrarium met verschillende vetplanten, cactussen en miniatuur planten volgens persoonlijke voorkeur of smaak DIY maakt het cadeau aan.

Aangezien vetplanten nodig tussen water, maar kan niet tolereren wateroverlast moet het oppervlak uit meerdere lagen. Hieronder leggen we uit hoe je een Florarium zichzelf en geven u de zorg tips voor de gezondheid van een optimale plant. Laat u inspireren door andere ideeën en het creëren van kleine decoratieve mini tuinen.

maken mini terrarium zelf: Contents

 • Care Tips voor een mini-terrarium
 • materialen
 • Drainage laag stenen
 • Plantaardige granulaat als tweede laag
 • verdelen aarde als de toplaag
 • Het planten van mini terrarium
 • mos insert
 • sieren de zelfgemaakte Florarium
 • Gesloten bouwen mini terrarium van een gloeilamp: Video
 • Video: Aanwijzingen voor een mini terrarium met sierplanten
 • Meer ideeën voor een doe-het-Terrarium
 • maken mini-tuin met vetplanten: Video
 • bouwen terrarium dieren zelf

Care Tips voor een mini-terrarium

Deze mini-terrarium is ontworpen met verschillende vetplanten, cactus-komkommer en forest moss. Zodat de planten blijven in de kleine mini-tuin lang gezond, is het belangrijk om op te merken een paar verzorgingstips:

 • Water alleen in kleine hoeveelheden, wanneer de ondergrond droog is. Zorg ervoor dat de vloeistof volledig geabsorbeerd. Te veel water zouden ophopen in het glas en leiden tot rotten.
 • Laat niet de mini-terrarium staan ​​in de zon. Door de glazen wanden is er verder weinig om een ​​kas en de planten kunnen verbranden.
 • Verwijder uitgebloeide delen van de plant, liet bladeren en dode planten snel om gezond te blijven in de kleine vijver.
 • Ventileer potten met deksels per dag tot een volledige uitwisseling van lucht mogelijk te maken. maar zijn meer open vaten.
 • Mist het glas, dit te wijten aan het verdampte vocht in het interieur. In de zon, de planten verdampt meer water dan op schaduwrijke plaatsen.
 • Selecteer de locatie van de mini-terrarium planten op basis van de gebruikte planten.

Glas container, stenen, planten granulaat, bodem, mos, mini cactussen en vetplanten en DecoVoor een mini-terrarium is vooral geschikt planten met lage water en ruimte-eisen.

materialen

Reverse engineering, moet u de volgende materialen:

 1. Mini fabriek keuze, voor. Zoals cactussen en vetplanten of kleine planten
 2. Afhankelijk van de grootte van een glazen vat zodanig. B. Glass Bowl, glas, decoratieve vaas of pot
 3. clean kiezelstenen
 4. plantaardige granulaat
 5. aarde
 6. decoratieve stenen
 7. mos
 8. Rootless cactussen, "cactus komkommer" of andere siergewassen
 9. Onbehandeld hout zonder ongedierte zoals. Zoals hout stukken uit de decoratieve bedrijf
 10. Indien nodig, Actieve kool om geuren (niet getoond)

Drainage laag stenen

Voor de omzetting van een vaartuig in een mini-terrarium moet grondig worden gereinigd zodat resten van vetten, oliën en verontreinigingen verwijderd. Na het reinigen, afspoelen met schoon water en droog het. het ontwerp van de kleine fabriek terrarium kan nu beginnen.

In de eerste stap schone keien dienen als bottom drainagelaag. Zodat overtollig water kan later sijpelen tussen de stenen, zonder de planten krijg je natte voeten. In grote vaten de laag ten minste twee vingers. In een kleine glazen stenen moet volledig bedekken de grond.

Schoon, kleine stenen vormen van de onderste laag in het vat.Schoon, kleine stenen vormen van de onderste laag in het vat.

Koop kleine steentjes bij Amazon

Plantaardige granulaat als tweede laag

In een laag granulaat van planten, die volledig onder de stenen moeten dekken. Idealiter dosis u het bedrag, zodat de laag een vinger breedte. Voor de ronde schaal, die slechts een klein broekje heeft aan twee handvol granulaat.

Tip: Plantaardige granulaat bestaat uit afgevuurd, kleine kleikorrels en kan daarom meer water bevatten dan conventionele aarde. Het biedt ook een voedingsbodem voor schimmels en schimmels. Een ander voordeel: het maakt niet dikker, zodat de planten zullen profiteren van een goede zuurstoftoevoer naar de wortels. Aangezien het stabiele structuur, is het niet rotten en kan worden hergebruikt na het uitplanten.

Plant granulaat bestaat uit klei en meer water absorbeert dan de aarde.Een twee vingers brede laag van plantaardige granulaat voor de stenen.

Koop Plant granulaat bij Amazon

De lagen voorkomen wateroverlast en daarmee te voorkomen rotten.De lagen voorkomen wateroverlast en worden afgestemd op de respectieve glazen vat.

verdelen aarde als de toplaag

Tenslotte betrekking op de korrels gelijkmatig op de grond, waardoor een 3 cm laag in deze terrarium. Nat de eerste laag grond met weinig water voordat de rest vormt van verdichting en holtes sluiten wordt toegevoegd. Deze structuur zorgt voor een betere afvoer van overtollig water en vermijd wateroverlast. De aarde is ondiep gewortelde vetplanten een steviger grip. Als er geen cactussen en vetplanten, maar ook andere mini planten geïmplanteerd met een diepere wortelstelsel, kan worden afgezien van de bodem.

Tip: Wie vulde zijn DIY terrarium met een drainagelaag en bodem, moet tussen de stenen en de aarde een laag van actieve kool in het glas. Dit verbetert de kwaliteit van de bodem en tegelijkertijd vermindert de geur.

Extra aarde zijn de vetplanten en cactussen een veilige stop.Extra aarde zijn de vetplanten en cactussen een veilige stop.

Het planten van mini terrarium

Verschillende planten aan de Florariums ontwerpen.Verschillende cactussen en vetplanten voor het ontwerpen van de Florariums.

Vervolgens kan je de vrije loop te geven aan uw creativiteit in de keuze van de planten. Binnen deze context, kleine rassen met een minimum aan water zijn. Zorg ervoor dat u voldoende afstand te observeren in kleine Florarium zodat ze ruimte hebben om te groeien. een lange, dunne en kleine, bossige vetplant geselecteerd voor deze mini-terrarium.

Met een lepel, een ragergreep of stok om een ​​klein plantgat graven. De succulenten zijn afkomstig uit de pot, afgeslagen de grond nauwkeurig en de installatie in de terminal. voeg een beetje meer bodem en water, indien nodig, totdat alle vetplanten hebben een stevige greep.

Tip: Voor cactussen en vetplanten, raden wij het dragen van handschoenen.

De plant wordt zorgvuldig onderzocht en in het Florarium geplant.Tik voor het planten van de oude aarde met de nodige voorzichtigheid en vervang de plant.Voor een harmonieuze combinatie van klein met grote vetplanten.Voor een harmonieuze combinatie van klein met grote vetplanten.

Koop mini cactussen en vetplanten op Amazon

Living mos heeft regelmatig vocht, anders droogt.Living mos heeft regelmatig vocht, anders droogt.

mos insert

Nadat alle planten werden geplant, is levend mos geplaatst in de mini terrarium. Hiervoor wordt besproeid met water en verdeeld nodig in verschillende stukken. Het vochtige mos wordt ingedrukt om de sappige rond op de grond. Afhankelijk van persoonlijke smaak, kunt u de hele Florarium of slechts een deel met hem te maken.

Tip: Moss vocht nodig en moeten regelmatig worden gespoten of gegoten.

Indien nodig, verdeel de natte mos en druk stevig op de grond.Indien nodig, verdeel de natte mos en druk stevig op de grond.

sieren de zelfgemaakte Florarium

Deze kleine cactussen worden geplaatst in het terrarium.Deze cactussen worden in het terrarium.

Ten slotte kunt u de mini-terrarium versieren naar believen: Daartoe heeft de ontheemde "cactus komkommer"op de grond gelegd en kleine decoratieve stukken hout en stenen worden verdeeld onder de planten. wilg Ook ballen, decoratieve kastanje of kleine cijfers - net als in een sprookje tuin - die geschikt zijn voor het ontwerp van de Mini-Florariums.

Tip: Lepels met lange handvatten om te helpen bij het regelen van de inrichting tussen de planten.

Tot slot, afmelden u bodem resten met een vochtige doek van de glazen wanden en de planten water met een beetje water.

Libitum met een aantal kleine & quot; komkommer & quot cactus; versieren.De Florarium libitum met een aantal kleine "cactus komkommer" versieren.Als decoratieve elementen decoratieve stenen en stukken hout worden geplaatst tussen de planten.Als decoratieve elementen stukken hout en decoratieve stenen worden geplaatst tussen de planten.

Face it, zonder dat de straling lijkt een zonnige, deels schaduwrijke plaats zodat de planten voldoende licht krijgen tot intense door de glazen wanden. De laatste mini-terrarium kan weg te geven of om verschillende kleine planten aan te passen.

Mini terrarium met mos, vetplanten en cactussenDe afgewerkte mini terrarium met mos, vetplanten en cactussen.Gedetailleerd aanzicht van het gerede FlorariumsGedetailleerd aanzicht van het gerede Florariums

De leiding werd vriendelijk verschaft departementale ons door Nadine Kubasch op schoonheid.

Gesloten bouwen mini terrarium van een gloeilamp: Video

Video: Aanwijzingen voor een mini terrarium met sierplanten

Meer ideeën voor een doe-het-Terrarium

maken mini-tuin met vetplanten: Video

bouwen terrarium

bouwen terrarium dieren zelf

Een terrarium is niet alleen geschikt voor mooi gevormde planten, maar ook dieren optimale leefomstandigheden. Of u geïnteresseerd bent in een regenwoud terrarium voor tropische kikkers en spinnen of een zandwoestijn terrarium zijn - hier vindt u instructies voor het bouwen terrariums en accessoires. bouwen terrarium zelf