Miten poravasara ja vasara?

Miten poravasara ja vasara?

Kuva roikkuu johtaa antennikaapeli seinän läpi tai yhteys käyttämällä vaarnat kahta puuosat: reikiä mukanamme lähes joka itse-sektorilla ja jokapäiväisessä elämässä. Aiemmin vaatii vielä paljon fyysistä voimaa, jotta taistella vaikeuksia rintaansa lyyra Aine, nyt porat ottaa pois töistä. Pääset huomattavasti suuremmalla nopeudella, ja näin yhdistetty enemmän tarkkuutta porausta.

Suurella nopeudella porata leikata helposti pehmeästä materiaalista, kuten puusta tai muovista. Mutta mitä jos materiaali on niin kovaa, että leikkuureunat voi enää tunkeutua pintaa - joten jos vain yksi isku voi murentua kovan materiaalin?

Sitten poravasara tai poravasara tarvitaan. Miksi on olemassa erilaisia ​​laitteita eri käyttötapaa tähän on selitettävä täällä.

Sisältö: Miten poravasara ja vasara?

 • Vuodesta pora vasara?
 • Oikea valinta poraustyökalun
 • Mikä tekee pora?
 • Miten poravasara?
 • Paineettomasti iskuporakoneille ei voita.
 • Video siitä, miten iskuporakone ja poravasara
 • Vasaraporakone toimii ilman hikeä ja vaivaa
 • SDS istukka pitämiseksi porat tilaa liikkua
 • Poravasara hissi kiertämättä
 • Ei jokainen vasara voi korvata poravasara tai porata

Vuodesta pora vasara?

Toisin ehkä hyväksyttyjä ovat porat ja pyörivät vasarat ole suoraa kehitystä poran. Jo vuonna 1860 ensimmäisen paineilmavasaroiden käytettiin kaivos, mutta vain rakennettu vuonna 1895, ensimmäinen sähköinen käsiporakoneen. The (edelleen) kehittyminen riippuu pääasiassa mahdollisuuden toteuttaa käyttöyksiköitä ja iskulaitteen tai vasara toimii kätevässä muodossa. Tämä oli vuonna 1953 toteutettu poraa ja paljon myöhemmin vuonna 1914 ensimmäisen käsipora vasara. Yhdistelmä porakone flip toiminta on siis enemmän kysyntää kuin kysymys kehityksen ja rikastuminen poran. Eikä syyttä olemassa puhtaita harjoitukset tänään.

Oikea valinta poraustyökalun

Näiden kolmen poraus työkaluja on sama - ne porata reikiä. Kuitenkin ne saavuttavat hyvin erilaiset toimintatavat ja erilaisia ​​etuja ja haittoja. Vaikka yleensä pyörivät porat porat, mutta leikkuureunat leikkuuterien ei missään tapauksessa. Tämä on jo näkyvissä, kun tarkastellaan pora: Puu ja metalli porat ovat teräviä ja tarvitsevat erityisesti maa leikkaus, nosta terä pelimerkkejä materiaalia. kuitenkin, Stone ja betoni poranterät ovat tylppiä ja murentua pintaa puhaltaa.

Porien pyöreä varsi, SDS-Quick ja SDS PlusPorien pyöreä varsi, SDS-Quick ja SDS Plus

Käyttö pora ilmenee nimeä, mutta se voi myös olla harhaanjohtava: Kun päätös on lasia, puuta tai metallia porata silti yksinkertainen ja tuskin erehtyväinen, termi voi johtaa muuraus vähän jo väärään arviointiin. Vaikka kiviporanterällä on poraus luonnonkivet (riippuen laadusta) asemaan vieressä tiilet kuitenkin poraniskaan päättää oikea kone voidaan käyttää. Ensimmäinen päätös olisi sen vuoksi olla ihanteellinen koneen ja sitten pora käytetty.

Pehmeiden materiaalien kuten puun ja muovin, vaativat vain kiertoliikkeen, jolloin helppo pora on riittävä. Tiilet ja kevyt betoniseinät myös edellytä vaikutusten toiminto, eivät leikkaa kiinteän materiaalin, mutta murskata. Sen lisäksi, että energia iskuporakone, mutta tämä vaatii paljon fyysistä voimaa, joka välittää vaikutusta toiminnon tiilet. Fyysinen voima on rajansa, ja mukana tulee kovempaa materiaalia, kuten betonia tai luonnonkivi, tulee nopeasti rajansa. Poraa tuotettu itsenäisesti vaikutus toiminto ja sopii siten kova betoni ja luonnonkivi.

poraus
optimaalinen materiaali
mahdollinen materiaali
pora - Muovi, puu, lasi, huokoinen betoni, laatat - kevyt tiili, kevytbetoni
iskuporakone - Tiilet, huokoinen betoni, kevytbetoni - laiha betoni (ei vaikutusta toimivat pora käyttökelpoinen)
poravasara - Tiilet, betoni, kova betoni, luonnonkivi - pehmeämpiä materiaaleja rajoitetusti vaatimuksia kylvön laatu

Mikä tekee pora?

Porat on suhteellisen yksinkertainen rakenne, mutta myös tuo erityinen etu: Kuten pora pyörii oman akselinsa ympäri ja mitään ylimääräisiä aksiaalista liikettä tarvitaan, vetoakselin voidaan yksinkertaisesti varastoida tarkasti ja pienellä välyksellä. Tarjoavat näin ollen poraus, riippuen niiden laatu, paras kierto. Kuitenkin monet valmistajat käyttävät mahdollisuutta integroida iskumekanismeja joka tosin ulottuu työalue poran, mutta joskus kustannuksella concentricity. Totta harjoitukset ilman vaikutusta toiminto löytyy vain satunnaisesti ammattialalla.

Sen lisäksi käyttää käden väline, jota käytetään lähes kaikissa porat on Puristuskaulus taakse istukan jotta poraus voidaan käyttää poraustelineen. Poran kanssa sylinterimäinen varsi on tämä on Hampaan kruunu tai pikaistukka jännitetty ja tarjoaa erittäin tarkan porauksen. Porakone tai poravasara tulisi olla osa jokaisen kotitalouden.

Osta iskuporakone verkossa

Miten poravasara?

Iskuporakoneet ovat ulospäin lähes mahdotonta erottaa porat ja yksinkertaisella integrointi iskumekanismeja ne vievät tärkein ainesosa pora maailmassa. Tavanomaisten toimintojen, kuten eteenpäin ja taaksepäin pyörimistä tai nopeuden säätely, heillä on kytkettävä myrskyssä.

Iskuporaa pikaistukallaIskuporaa pikaistukalla

Jotta mekaaninen toteutus vaikutusten funktio, käyttöakseli keskeytyy, ja käyttäen offset vaihdetta. Moottori ja istukka eivät siten enää jatkuvasti akselilla. Nyt lyhentää ruorin takana istukan, joka lisäksi on edettävä siihen suuntaan vaikeuttaa yksinkertainen mutta täydellinen keskittämistarkkuus varastointi. Kuitenkin keskeytyminen vetoakselin mahdollistaa integraation myrskyssä. Tätä on takana lyhyt Bohrfutterwelle kiinteän hammaskehä pora koteloon. Bohrfutterwelle saa myös kehäpyörästä - laukaisi painetta istukkaan, molemmat ketjupyörät liukua toistensa päälle, mikä johtaa ampumisen ja kuuluisa suurilla nopeuksilla kirkuna melua.

Kuitenkin riippuen iskuenergia kohdistamaa painetta poravasara. Ilman tarvittavaa pintapaine poravasara toimii kuin porata ilman iskua ja jossa deaktivoitu vaikutus toiminnon avulla voidaan käyttää sellaisenaan. Se on myös hammas kruunu tai pikalukituksella pora ja toteuttavat samat pora kykenee.

Paineettomasti iskuporakoneille ei voita.

Kuten edellä on mainittu, pora ei ole teräviä reunoja, jotka kykenevät poistamaan pelimerkkejä materiaalista, kuten puu pora toimii. Tiilet ja kevytbetonilla ovat liian kovaa leikkausoperaation. Pikemminkin, materiaali hankautuu pois kiertoliikkeen poran ja pinnallinen murskasi vaikutus toiminto. Voimakkaampi vaikutus on, sitä enemmän materiaalia peruuntuu ja lisäämään työn edistymisen.

Läppä toiminto on toteutettu kahden hammaspyörän kanssa saha. Nämä ovat vasten toisiaan, ne kumoavat hampaan kärkien hampaat toisiinsa ja voittaa toisensa hampaan laaksossa uudelleen. Erittäin hyvin esitetty video:

Video siitä, miten iskuporakone ja poravasara

Vasaraporakone toimii ilman hikeä ja vaivaa

Myös selvästi nähtävissä video, toiminta poraa.

Yksi täytetty ilmalla sylinteri on iskulaitteen paino, joka on asetettu liikkeen avulla moottori. Täytäntöönpanon asema voidaan tehdä eri tavoin, mutta palvelee samaa tarkoitusta. Iskupainon heitetään eteenpäin suuntaan iskurin ja iskee iskuri, joka kulkee energiaa poranterä. Paineilma takana iskupainon varmistaa, että paino siirtyy takaisin asemaan ja uudelleen tämän ja paineilma eteenpäin iskurin. Jokaisen liikkeen vaikutuksesta on parantaa paineilman eikä vaadi pintapaine käyttäjä.

raskas vasaraRaskas vasara käytössä työmaalla

Sähkökäyttö ja käyttö ilman puristus on tarjolla tällä vasara kuin sähköpneumaattiset poravasara. Usein oletetaan, pneumaattinen vasara poraa puristusta ilmakäyttöisellä vasara, kuitenkin, on tarkoitettu useimmissa tapauksissa, sähköpneumaattisella poraa. paineilmalla toimivat pyörivät vasarat tunnetaan paineilmavasaroiden ja harvoin löytää yksityisellä sektorilla käyttöön.

Toinen vaihtoehto on sähkömekaaninen vasarat, samanlainen toiminta polttomoottorin kiertokanget ja sylinterit toimivat. Liikkeen kiertokangen muuntaa pyörivän liikkeen moottorin suoraviivaiseksi liikettä, mainitun "sylinteri" iskee iskuri. Ilman vauhtia iskupainon ja paineilma on Sähköpneumaattisen poravasara sähkömekaaninen poravasaroille ovat vähemmän tehokkaita ja aina löytää harvinaisia ​​niiden käyttöä.

Toisin kuin vasara poraa ei poraus karan porauksen suuntaan, mutta vain iskuri ja pora liikkuu poraa. Tämä edellyttää, että pora on aksiaalisesti liikkuva, jolloin hammaskehä tai pikaistukka jossa pora on tukevasti kiinnitetty pois. Käytä löytää täältä SDS istukka.

Osta poravasara verkossa

SDS istukka pitämiseksi porat tilaa liikkua

Niin että pora voi liikkua aksiaalisesti rehuja valtaavat iskuenergia, se on asennettava tietyllä pelata. Se ei takaa nopeaa istukka ja mekaniikka ei kestä kovia iskuja. Käytetty Niin tule SDS istukka. Ajoittain, myös havaittu muita kiinnitys järjestelmiä, kuten kuusikulmainen akseli tai Hilti TE-Up, käyttöön, mutta ei vallinnut kulumisen takia ongelmia. Kehittämä järjestelmä Bosch SDS-järjestelmä - lyhyt "Plug-vaihtuvan" - on nyt pois patentti, ja sitä käytetään kaikkien valmistajien, joka kylvökoneet havaittu SDS-varsi poraa lähes jokaista käyttöä. Lähes, koska on olemassa eri kokoja, jotka vastaavat poraus.

 • Pienin versio on edelleen oikea uusi SDS-Quick istukka, joka on tähän mennessä käytetty vain langattomat poravasaroille Boschin. Etuna pieni Poraistukan on mahdollisuus lisää pitkän Bitschäfte ottaa. Niin voi myös ruuvi kätevä akkuporavasara.
 • Perehtynyt SDS Plus Poraistukan, joka on lyhennetty SDS-rehun johtuu usein käyttöön. Jossa akselin halkaisija on 10 mm, se on ennalta määrätty kaikille nykyisen poraus toimintaa yksityisellä sektorilla ja kattaa kaikki vaatimukset.
 • Suuri poraus ja Stemmaufgaben tarvitset suuremman poraistukkaa, jolle SDS Max vuori on suunniteltu. Akselin halkaisija 18 mm tekee mahdolliseksi siirtää tarvittavat painoarvoa erittäin suurten porat ja poranterät, ja ovat usein teollisuuden aloilla sen käyttöä.

Poravasara hissi kiertämättä

Poraus ja caulking vasara SDS-plus ja SDS Max FutterPoraus ja caulking vasara SDS-plus ja SDS Max vuori

Toisin kuin poravasara porakoneen ei vaadi kiertoliikkeen porankaraa tuottaa iskuenergia. Tämä toiminto mahdollistaa käyttää vasaraa chiseling tai kuonahakku. Deaktivoitu kiertoliikkeen vasara iskee työkalun (taltta) ja sitä voidaan käyttää talttauksessa betonin ja kiven. Edullista tässä on, jos porauksen ja caulking vasara on kara, joka pitää bitti ennalta määrättyyn asentoon, ja tämä voi kiertyä. taltta ilman karalukitus voi silti kääntää, talttaus laatat suuri litteä taltta ovat erittäin vaikeita.

Tärkeitä Stemmaufgaben osoitti iskunkestävyys vasara. Kun taas vähäinen vaikutus energia voi kompensoida poraus jopa hieman sitkeyttä, taltta huomattavasti enemmän voimaa tarvitaan. Hyvä yhdistelmä Poraus ja pienten Stemmaufgaben on riittävästi mitoitettu iskuvoima 2-3 joulea ja vaativat kodin parannus tehtäviä. Suuremmille työstöön ja purku työ on kuitenkin, pitäisi olla enemmän joulea tai suuri murtovasara tartutaan (jopa 20 joulea) suurempaan Stemmhammer 5 ja. Kuitenkin, nämä laitteet siirtyvät korkeampi hinta vaihtelee, ja usein se on aiheellista käyttää vaadittua laitetta.

Ei jokainen vasara voi korvata poravasara tai porata

Suuri ero vasaran ja poravasara johtuu osittain täytäntöönpanon vaikutuksia toiminnon ja toinen istukka. Porat ovat yleensä tunnistettavissa käyttämällä SDS istukka. Tämä on kuitenkin vain porata SDS-varsi eikä pyöreä-poran varsi (puu ja metalli pora) voidaan sovittaa. Vaikka puun ja metallin poranteriä SDS-varsi on joskus käytettävissä, mutta toiminnallisista syistä, nämä jotkut kentällä, joka ei salli sujuvuuden ominaisuuksia. Kuitenkin satunnaisesti reikiä vielä järkeä, ne eivät voi korvata pyöreä varsi pora sen tarkkuutta.

Poravasara vaihto istukka pyöreä varsi ja SDS PlusPoravasara vaihto istukka pyöreä varsi ja SDS Plus

tarjoavat vaihtoehtoisen käytön kiinnitettävissä istukka SDS-akseli. Ne kaikki suora varsi poranteriä voidaan edelleen käyttää kanssa poraistukan. Kuitenkin tämä variantti on kaksi haittaa: Vaikka Pikalukituksen puristin istukka pyöreä varsi pora turvallisesti ja hyvässä ajokunnossa, mutta itse käyttää tässä tapauksessa SDS istukka nykyisen pelin ja voi kompensoida tätä. Käyttö pyöreä varsi harjoitukset näin ei paranna keskeisyyden. Toinen haitta johtuu siitä, että tätä mekanismia, joka ei ole sopiva poraa. Unohtuu kun vasaralla Aufsteckfutters toiminnon pois päältä, Aufsteckfutter voi korjaamatonta vahinkoa.

Jos vasaraa voidaan käyttää all-round pora, on muutos istukka kiinnittää huomiota. Tämä ei ole kytketty SDS istukka, mutta korvaa sen. Niin että vasara on muututtava istukan samaan keskittämistarkkuus porana. Mukava ja turvallinen on automaattinen deaktivointi vasaratoiminnon joka sulkee tahaton käyttö. Poravasara vaihto istukka ovat joskus hieman kalliimpia, mutta se todella monitaitoinen.