mulchmaaier

Duurzame gazon zorg door middel van regelmatige mulch maaien

mulching

Regelmatig maaien en bemesten maken een optimale gazon omstandigheden. Wie mulcht Bovendien gebeurt zowel in één stap voor mulchen de grasresten zijn niet gevangen in een catcher of later verwijderd, maar bewust links liggen op het gazon.

Dankzij een beschermende laag mulch het gazon krijgt alle voedingsstoffen die het nodig heeft voor een gezonde groei. Daarom hebben veel maaiers kunnen nu gemakkelijk worden omgezet in een mulchmaaier door de bladen te worden vervangen door een speciale mulchingkit. Informeer u voor het kopen van of het gekozen model bevat deze extra functie, zodat je niet een tweede apparaat dat nog eens onnodig veel ruimte in de schuur zou bezetten nodig.

Wij informeren u hieronder over de voor- en nadelen van mulchmaaiers.

Inhoud over mulchmaaier

  • Voordelen van mulchmaaier
  • Elektrische mulchmaaier VIKING
  • Tips en trucs voor een goede mulchen
  • Video: Ontdek het mulch maaien

Voordelen van mulchmaaier

Wie loopt ook regelmatig aan het begin van het tuinieren seizoen na de eerste maaien met een mulchmaaier door de tuin en het gazon maakt het leven makkelijk. Voor de fijngesneden maaisel, ook wel mulch, levert de groene ruimte optimaal met voedingsstoffen en houdt het gezond en sterk.

Tegelijkertijd moet het gras catcher niet worden geleegd. En dit is een aanzienlijke verlichting: Per jaar en per vierkante meter vallen met een goed groeiend gras ongeveer 1,5 tot 2 kg van stekken. Zo kunt u twee problemen tegelijk op te lossen: Het gazon wordt bevrucht op een natuurlijke manier en de rug en armspieren worden ontzien.

mulchmaaierHet principe mulch in een schematische voorstelling

Wanneer mulchen met voor dit doel ontworpen maaiers het gras wordt fijngehakt door speciale mulching mes en een speciale richting van de luchtstroom. Op deze manier kan het bijna onzichtbaar op het gazon en rot blijven.

De mulch is dus belangrijke voedingsstoffen in de tijd als een natuurlijke meststof gratis. Dit zorgt voor een optimale gazon zorg en maakt extra kunstmest overbodig. Echter, de mulch maaien vereist een zekere regelmaat: Eén keer per week, moet het gras te snijden wanneer de Düngeffekt moet stoppen en kijken.

Elektrische mulchmaaier VIKING

grasmaaierModerne grasmaaier kan worden uitgebreid met een extra kit complicaties voor mulchmaaier.

Voor degenen die niet zeker weet of zij regelmatig de tijd om het gazon, de nieuwe VIKING elektrische en accumaaiers ME 339 en MA 339 voor velden maaien tot 500 vierkante meter of de maaier uit de serie 4 en 5 1.200 vierkante meter de ideale assistenten.

De tuingereedschap zijn uitgerust met een gras catcher, maar komt met een extra mulch kit en kunnen zo snel worden uitgebreid voor mulchmaaier.

Terwijl de ingebouwde messen wordt vervangen door de speciale meerbladig en mulch inzetstuk ingebracht in het maaihuis. Het gras catcher wordt vervolgens gemakkelijk verwijderd voor het maaien. Dus mulchen kan gemakkelijk en snel worden gedaan, zonder een extra tuin apparatuur moet worden aangeschaft.

Tips en trucs voor een goede mulchen

Knipsels als mulchVersnipperd maaisel dient als een voedzame mulch.

maar moet mulch in droog gras mogelijk, geenszins vlak na een regenbui - dus geen graspollen en het maaisel gelijkmatig gevormd. Voor een goed resultaat Mulchmäh de vuistregel is "gematigde maar regelmatige": In ongeveer zes centimeter raden grashoogte Experts het gemiddeld drie tot vier centimeter. Als het gras nog steeds zeer hoog zijn, de meeste maaien meerdere keren achter elkaar en geleidelijke.

De gerichte mulch maaien van het gazon wordt versterkt, zodat het een mooie dikke gazon. Ook mos of riet weinig kans, omdat mulch maaien tegelijkertijd bevordert bodemorganismen dat belangrijke voedingsstoffen zo weinig helpers van de tuinman dragen het gazon, te versterken en dus geen ruimte laten voor lastig onkruid. Experts schatten dat de activiteit van de bodemorganismen niet tot 40 procent hoger op mulch gazons.

Wilt u de dichte riet te verwijderen gericht zijn dat uw gazon weer kan ademen, weet u alles over onze producten op de juiste verticuteren.

Video: Ontdek het mulch maaien

Koop mulchmaaier bij Amazon