Muur kleur: kleur locaties voor wanden en plafonds

Muur kleur: kleur locaties voor wanden en plafondsWand en plafond verf is verkrijgbaar in verschillende varianten

Carateristics

De kleuren in de winkels en bouwmarkten zijn gebaseerd op de nieuwste innovatieve technologieën. Een moedige greep in de portemonnee is het raadzaam om te beknibbelen op de verf, maar al te gemakkelijk kunnen een extreem zijn "wennen aan" brengen eindresultaat. Wat zijn de verschillende kleuren van de muren zijn er en welke kleur is voor welke ruimte de juiste? Als de kleur van de muur wasbaar en slijtvast zijn, zelfs als het zich leent voor badkamers en keukens? Of is uw belangrijkste focus op de duurzaamheid van het milieu? Vergeet niet voor de renovatie, de belangrijkste kwesties in het kiezen van de juiste plafond verf en muurverf.

ontwerp Tips

Muur kleur is niet dezelfde muur kleur - dit geldt voor alle soorten kleuren. Er zijn grote verschillen in de kwaliteit en verwerkbaarheid. Reinig de optische iedereen moet voor zichzelf beslissen welke kleur voldoet aan de behoeften en smaken van hits. Het milieu moet niet vergeten worden: niet alleen op de veiligheid en gezondheid van de muur kleuren voor de gebruiker en de gebruiker is de nadruk op milieuvriendelijke productie en een ecologische verkoop. Als alternatief voor de conventionele dispersieverven natuurlijke kleuren worden aangeboden - vrij van oplosmiddelen, die geschikt zijn voor een gezond binnenklimaat en voor mensen met allergieën.

Met muur kleur, kunt u ruimten ontwerpen zoals gewenst en stemming beïnvloeden - welke kleur is verfrissend dat geruststellend. Vaak is de waargenomen grootte van de kamer verandert alleen uit de zorgvuldige keuze van de juiste tint van de muur kleur.

Inhoud over Wall kleuren en kleurvariëteiten

 • emulsieverven
 • Kleuren, op basis van oplosmiddelen
 • Decoratieve verven en vernissen
 • Kalkverven en kalk
 • silicaat verf
 • Caseïne en melkkleur
 • latexverf
 • glazuren
 • Structuur kleuren en vloeibare woodchip
 • beamer Color
 • magnetische verf
 • Eigenschappen en kwaliteitscriteria van het interieur verf

emulsieverven

Deze verven zijn een verzamelnaam voor een aantal verschillende soorten verf, die verschillen in hun samenstelling. emulsieverf is op waterbasis en is stabieler en hoge kwaliteit, hoe meer bindmiddel bevat. Het is te verkrijgen zowel voor gebruik buitenshuis als exterieur verf, evenals voor gebruik binnenshuis als binnenwand verf. De kamer kleur wordt vlekbestendig en wasbaar, kan het overal even vlot en dekt goed. Zo emulsieverven zijn ideaal voor muurschildering, omdat ze weinig geur en drogen snel. De gerenoveerde ruimte kan worden zo snel weer worden gebruikt na voldoende ventilatie en bewoond. met Abtönfarbe, -of pasta solid kleur kan worden gekleurd emulsieverven zo veel decoratieve mogelijkheden en ruimte ontwerpen zijn mogelijk, bijvoorbeeld met het masker techniek, met wand stencils of andere originele schildertechnieken.

Muurkleuren zijn meestal gemaakt van plastic dispersies, bindmiddelen en oplosmiddelen. Het Latijnse woord dispertio middelen fragmentatie en geeft aan dat de componenten van de kleuren gedispergeerd en niet opgelost. Als bindmiddel voor de pigmenten alkydharsen en latex worden toegepast. Als het oplosmiddel wordt voornamelijk water gebruikt.

effen kleur

De kleur in de praktische prank pan is zeer eenvoudig om mee te werken. Door hun stevige geïnjecteerd textuur en hen niet druipen. Dus aftopping en schoonmaken zijn grotendeels opgeheven. Bovendien, effen dekt bijzonder vanwege hun hoge pigmentgehalte, duurt meestal een verflaag. Solid kleur is verkrijgbaar in matte en glanzende zijde, helemaal in het wit en vele kant-en gemengde kleuren.

crèmekleur

Vooral makkelijk en schoon is om het infuus geremd romige consistentie te gebruiken. Het heeft een goede dekking en hoge tonen.

vloeibaar Kleur

De fijne consistentie van vloeibare dispersies vergemakkelijken simpele veeg. Hun sterke dekking maakt de hoge tonen. Derhalve vloeibare kleuren zijn bijzonder geschikt voor grote oppervlakken.

Kleuren, op basis van oplosmiddelen

Naast de kleuren die op basis van water zijn, zijn er ook mensen die gebaseerd zijn op oplosmiddelen. Olie of alkydhars zijn de voornaamste ingrediënten. Ze zijn meestal te vinden onder de verf en worden bijvoorbeeld gebruikt voor het schilderen van meubels. Het verkregen oppervlak wanneer verf gladder, harder en sterker dan in water oplosbare dispersieverven. Glansverven behoren meestal tot de verven op oplosmiddelbasis. Bij de verwerking van deze verf kleuren zijn minder milieuvriendelijk en neemt de droogtijd en Ausdünstungsphase langer dan watergedragen lakken moet in gedachten worden gehouden. Voor voldoende ventilatie tijdens en na de verf is dan ook bijzondere aandacht te schenken.

Decoratieve verven en vernissen

Als glazuur wordt een doorzichtige lak die schijnen door het onderliggende materiaal of kleur en vormt een dunne laag op een primer. Toepassing van verschillende technieken, bijvoorbeeld met een effect op de handschoen afvegen of sponzen in sponstechniek, De kamers kunnen worden ontworpen vooral effectief op te roepen een mediterrane of antieke uitstraling. Moet het een delicate kleurpatroon, is de Stupftechnik.
Afhankelijk van de samenstelling, onderscheidt men tussen glazuur kleuren (op basis van polymeerdispersie) en topbekledingsverf (op basis van verf).

Kalkverven en kalk

Kalk coatings zijn minerale kleurstoffen en bindmiddelen, die worden opgelost met water. Deze kleuren zijn al eerder gangbaar, zowel binnen als buiten, maar zijn ontheemd door de gemakkelijker emulsie te verwerken schilderen steeds. is voor historische gebouwen en restauraties van gebouwen vergoelijken, ook kalk geroepen, verder worden gebruikt. Vanwege de warme, matte witte kleur heeft een heel speciaal karakter en kan niet worden bereikt met andere verf.

silicaat verf

silicaatverven in naast kalkverf de tweede hoofdgroep van minerale kleuren. Al deze kleuren bevatten minerale bindmiddel, in tegenstelling tot emulsieverf. Beir silicaatverven deze kaliumsilicaat bindmiddel, dat reageert onder invloed van kooldioxide in de kamer lucht met minerale ondergronden en ondergaat een zeer stabiele chemische binding mee. Dit zijn silicaatverven zeer weerbestendig en UV-bestendig, maar tegelijkertijd zeer doorlatend, dat is waarom ze kiezen Exterieur verven en coatings in vochtige ruimtes bij uitstek geschikt.

Caseïne en melkkleur

Als bescherming van het milieu en de verenigbaarheid neemt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste kleur van de muur, caseïne - ook melkkleur genoemd - een goede optie. Het is vrij van conserveringsmiddelen en toxines en zeer doorlatend. Caseïne is geen wand kleur, die beschikbaar is bij de bouwmarkt. Wekten zich, op basis van de hoofdbestanddelen van kalk wrongel en borax olie. Wat maakt deze kleur is - in aanvulling op de milieuprestaties van de natuurlijke ecologische ingrediënten - de uitstekende dekking in witte jassen; meestal een enkele passage is hier genoeg.

Door toevoeging van de olie, de kleur krijgt een natte slijtvastheid van klasse 3 en derhalve bestand tegen wassen. Bij gebruik van zonnebloemolie in plaats van lijnzaadolie latere vergeling van de wand wordt vermeden. Gebruikte caseïne verf op alle normaal zuigende ondergronden zoals houtsnippers, gipsplaten, gepleisterde muren en stenen muren. Sterk zuigende ondergronden geprimed en gevuld, zodat de kleur blijft. Op gladde, niet-absorberende of vochtige wanden, z. Zoals in kelders, caseïne is nutteloos omdat ze beschimmeld krijgen snel hier.

melkkleur verwijst naar een kleur waarin pigmenten met melk of karnemelk gemengd. Het is geschikt voor primers en eenvoudige schilderijen. De droogtijd is vrij lang en vanwege de natuurlijke ingrediënten slechts zoveel verf gemengd mogen worden, zoals ook wordt gebruikt. Ook voorraadvorming is mogelijk omdat melk bederft snel te kleuren.

Meer over caseïne, melk verf en andere organische alternatieven beschikbaar zijn op de volgende pagina op de natuurlijke kleuren.

latexverf

Latex verf is een speciale kleur voor zware wanden. Het is waterbestendig, slijtvast, zeer duurzaam en slijtvast. Daarom kunnen vlekken en Spitzer gemakkelijk worden verwijderd met water of detergenten. Ondanks deze eigenschappen kan latexverf heel wat ademhaling van de muren zijn, dat ze zijn diffundeerbaar, de muren zijn derhalve niet volledig afgesloten, zoals vaak gevreesd. wordt vaak gebruikt latexverf in trappenhuizen en gangen. Voor badkamers, keukens en andere natte ruimtes zijn bij de bouwmarkt specifieke kleuren (voor badkamer en keuken kleur) met schimmelwerende eigenschappen die de vorming van schimmel te voorkomen. De meeste latexverven geen vegen normale muurverf of latex verf vanwege zijn glad oppervlak zoals afrolt gemakkelijk op dit oppervlak. Dit maakt het ook de verwijdering van inkt of een geschilderd met latex verf en behang zeer moeilijk omdat de verf of behang nauwelijks genieten. Omdat alleen de mühseelige via muur skimming blijft.

Daarnaast zijn er ook latex verven die glanzend zijn. Deze hebben een hoge opaciteit, glans stabiel en niet-vergeling. Ze zijn zeer reinigbaar en bestand tegen waterige desinfecteermiddelen en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Ze zijn bijzonder geschikt voor het bekleden glasweefsel wandbekleding, omdat hun expressieve textielstructuur komt door een bekleding met een hoge glans latex tot hun recht. Het enige nadeel is dat dergelijke verf opnieuw kan schilderen alleen latex verf, helaas, waardoor een andere kamer vanwege kleur onmogelijk of erg duur zijn. Latex verf in woningen kan leiden tot irritatie, dus, re-leasing veroorzaken, als de nieuwe huurder niet kan maken om zijn discretionaire bevoegdheid van de kamers.

glazuren

Glazuren zijn alle woede, ze geven de muur levendige tinten. Glazuren gedragen zich anders als dekkende verf licht. elk klein Het veranderen van de verlichting van invloed op de kleur effect. Daarnaast is de langzaam drogende stof ruimte voor allerlei creatieve kan ideeën. Meest aangebracht op een primer of een lichtere tint, kan het glazuur met hulpmiddelen zoals borstels, rollen, karton of spons worden verwerkt individuele patronen. De combinatie van gecoördineerde, vaste kleuren is een andere manier van ontwerpen. Ook hier kan mooi zijn vakmanschap decoratie effect te bereiken met behulp van stencils, effect scooters of andere hulpmiddelen.

Structuur kleuren en vloeibare woodchip

De structuur van verfkleuren worden genoemd, die zijn verrijkt met zandkorrels (kwartszand), of kleine korrels, waardoor een patroon en een structuur coating het oppervlak. Gebruikt deze speciale wandkleuren op alle poreuze ondergronden zoals gladde gipswanden, gipsplaat en cement vezelplaat. Naast de subtiele levendigheid van hun structuur, worden deze muurverven onderscheidt zich doordat zij betrekking kleine oneffenheden of scheuren verzonden. Met een goed gevulde boek met een vachtroller, kan de kleur later nog als Erbslochwalze, samen met structurele rollen. Om geen papier aan een houten-chip structuur aan de muur of het plafond verf, kan klusjesman gebruiken afgewisseld met hout of papierdeeltjes pixels muurverf, zoals vloeibare OSB is in de handel verkrijgbaar.
In deze kleur is echter te worden opgemerkt dat de verdeling van stukken hout of stukjes papier aan het eind resultaat is vaak zeer ongelijk, waardoor een ongemakkelijke en onprofessionele indruk. Moet gegarandeerd worden tijdens de verwerking derhalve de verf te verdelen door de techniek (schilderij in het klooster) wanneer goed toegepast. Structuur kleuren (in het bijzonder voor de bewoners van de huurwoningen) het nadeel dat ze zijn vaak moeilijk schoon te maken en kan alleen worden verwijderd zeer complex. Vaak is alleen het gebruik van slijpmachines om de muren glad weer helpt.

beamer Color

Muur kleur: kleur locaties voor wanden en plafonds

een zelfgemaakte Beamerleinwand in uw woonkamer niets bijzonders meer. Beamer nu worden aangeboden tegen ongelooflijk lage prijzen en kan onopvallend worden gemonteerd. Dit is de eigen projector in een echt alternatief voor uitgestrekte grote scherm.

Het projectiescherm kan met Beamer muurkleur implementeren van de meest elegante. Op deze manier niet alleen de TV, maar ook gelijk aan de omvangrijke doek bespaart u. Speciale projectie kleur kan worden gekocht in de winkel of via het internet. er zijn Twee-component-systemen toepassing van basislaag en antireflecterende afdichting, maar ook gemakkelijk now Eencomponentsystemen. Afhankelijk van het merk genoeg een liter voor ongeveer 7 vierkante canvas.

De verf is - aangebracht op een gladde wand, roller of sproeien en na een korte droogtijd van de eerste film nacht kan al beginnen - afhankelijk van het systeem in een of meer lagen. Quality kleuren zijn zeer eenvoudig om mee te werken en vrij van emissies. De fabrieksgarantie kleur-neutraal, hoog contrast reproductie de beelden.

Een ander voordeel van Projector kleur dat het scherm gemakkelijk kan worden gereinigd met een vochtige doek. Er is zelfs Buiten groot kleurenscherm voor de zomer tuin openluchtbioscoop.

Echter, de ruimtebesparing en elegantie van de uitvoering komt op een prijs: Een liter kleur kost een gemiddelde van ongeveer 40 euro.

magnetische verf

Magnetic Paint is de slimme alternatief voor schroeven, spijkers en nagels. Is een muur beschilderd met magnetische verf foto's met eenvoudige magneten kunnen worden bijgevoegd.

Daarnaast is de magnetische verf is ook geschikt voor huur: Als u ophangt de meeste items in uw huis en houdt ervan om eens opknappen, ziet er normaal kopspijkers uw muur zodra een Zwitserse kaas. Met Magnetic Paint U kunt toewijzen met behulp van conventionele magneten hun posters op uw stemming, echter, met een sterkere magneten nog kleinere beelden kunnen worden opgeschort.

Magnetische verf is niet magnetisch op zichzelf: zijn alleen in kleur Ijzerbestanddelen gemengde is de bevestiging van de magneet mogelijk. De ijzerdeeltjes worden opgelost in inkt en toegepast samen met aan de muur. moet MagneetVerf goed gemengd om een ​​uniforme verdeling van de magnetische componenten mogelijk.

Vegen magnetische inkt nauwelijks schilderij verschilt gewone kleur: Enkel moet worden gezorgd dat de kleur bijzonder goed geroerd. Het kleurgebruik kan met een rol of borstel moet zo uniform mogelijk voor een goede magnetische werking en dekking. Het magnetische effect wordt vergroot door verschillende verflagen: Uit drie lagen reeds zeer goede kleefkracht verkregen; maar meer lagen betekent meer magnetische kracht, natuurlijk meer inktverbruik. De uiteindelijke magnetische lak kunnen geverfd of afgewerkt met behang zijn - na een droogtijd van minimaal 24 uur. natuurlijk een dikke behang vermindert het magnetische effect: waarom niet beslissen voor het behang selectie textiel of vliesbehang.

Aangezien de ijzerdeeltjes alleen gebruikt te houden aan de magneet, kan gevoelige elektronische apparatuur, televisies of klokken worden opgehangen aan een beschilderd met magnetische muurverf. Ook voor de mensen die geen gevaar uitgaat door de voltooide muur geschilderd; elektrosmog kan afgeven, de wand naast de gebruikelijke verf materialen, geen schadelijke additieven.

Hoe sterker de magneet, hoe sterker de hechting: Om uw nieuwe "Magnetwand" te gebruiken, moet u een aantal krachtige magneten die uw posters en foto's zal houden kopen. U kunt het effect met meer magneten per beeld te verbeteren. Kortom, hoe sterker de magneet, hoe groter de belasting - ja, je kunt gewoon experimenteren tijden. Maar alsjeblieft niet met glazen objecten.

Voorgemengde magnetische verven zijn in de handel, maar ze kunnen ook zelf eenvoudig te produceren. We laten u zien wat er MagneetVerf hoe je gebruikt en waarom het gevaarlijk is.

maken magnetische verf zelf

maken magnetische verf zelf klinkt ingewikkeld, maar het is niet zo moeilijk. Met onze gids leert u hoe u de magnetische kleur conventionele muur kleur en fijn fijn ijzervijlsel eenvoudig zelf te maken.

ingrediënten

 • 1 liter conventionele verf
 • 1 mengemmer
 • 250-300 gram fijn ijzervijlsel of ijzerpoeder Cut <150μ
 • boor
 • Bohrmaschinenquirl

Giet de verf in de betonmixer. Ons recept is gebaseerd op één liter verf in een groter of kleiner Je kon het toegekende bedrag aan te passen. Roer nu geleidelijk met de Bohrmaschinenquirl de ijzervijlsel onder de muur kleur. In order nodig heeft om de meest zelfs mogelijk resultaat te krijgen, de magnetische verf goed geroerd zijn - worden zo rustig wat tijd.

Door de ijzervijlsel, veranderde de kleur in de richting van grijs naar antraciet; de afgewerkte kleur is, uiteraard, worden geschilderd of onder het behang. Met dikke behang echter het magnetisme verminderd. Voor een sterkere magnetische aantrekkingskracht kunt u de ijzervijlsel inhoud vergroten of de kleur eenvoudig meerdere malen toe te passen.

De inkten gevolgd door vrij conventioneel met de rol. Als u te veel ijzerpoeder en daarom moeilijk hebt toegevoegd voor de rollen, hoeft u alleen maar nog wat kleur aan - de 25 procent ijzergehalte is meer een richtlijn. Na het drogen kunt u vegen als je wilt of te houden in de originele grijze kleur.

Eigenschappen en kwaliteitscriteria van het interieur verf

De kwaliteit van een goede interieurverven wordt voornamelijk bepaald door drie criteria: Ten eerste - de inhoud van hoogwaardige bindmiddelen, ten tweede - de inhoud van hoogwaardig wit pigment en ten derde - optimale milieu-. Vanaf de eerste twee recept componenten, worden de kwaliteitskenmerken op zijn beurt afgeleid.

Natte slijtvastheid: Consistente kleur voor keuken en badkamer

Voor veel gebieden, zoals gang, badkamer, keuken of kinderkamer onder vochtbestendigheid en goede reiniging mogelijkheden om de functies op de home improvement op moet letten bij het kopen van de muur kleur. Deze zogenaamde natte slijtvastheid is onderverdeeld in de DIN EN 13300 norm voor waterige bekledingsmaterialen in vijf verschillende klassen. Hoe lager het getal is, des te stabieler is de kleur. Zodat kopers worden vaak gelokt met goedkope aanbiedingen voor muurverf Klasse 4 en 5, maar deze kleur duurt nauwelijks een reiniging met een vochtige doek en een mechanische slijtage was (voor de grap, de klasse 5 als "zoek effen kleur" genoemd). Gewoonlijk vindt men (slijtvast) commercieel Klasse 2 en Klasse 3 (wasbaar).

Was- en schuurbestendigheid van emulsieverven

Een echte wasbestendigheid als zodanig in het algemeen vereist voor dispersieverven alleen in de keuken en badkamer. , Wassen weerstandsmiddelen kunnen niet alleen vingerafdrukken of lichte vlekken te verwijderen met een vochtige doek in dit geval. "vetten"Binder-rijke, glanzende latexverf zijn over het algemeen beter dan de saaie muur kleuren in deze woning. Daarom is de beslissing product te maken op voorhand afhankelijk van de belasting klasse. Goede wasbestendigheid een criterium dat rechtstreeks verband houdt met het bindmiddelgehalte. Veel bindmiddel is goed wassen weerstand of over het algemeen gewoon een goede kleur, omdat de andere kwaliteitscriteria zijn ook afhankelijk van een hoog gehalte aan bindmiddel. Een kwaliteit latex verf kenmerk dan ook het kenmerk, dat deze hecht stevig op verschillende substraten zonder afschilferen of afpellen (vingernagel monster). Bij hoogwaardige schilderij met een evenwichtig mengsel van correcte bindmiddel en pigment heeft een goede waterdampdiffusie vermogen van de verf is in elke kamer en grotendeels vermeden probleemgebieden zoals natte kamers condensatie daarbuiten.

Doek of matte oppervlakken mat

Het oppervlak dat bij gebruik van een hoogwaardige muurverf must absoluut doek of mat zodat een glanseffect ontstaat niet op het plafond nog op de muur bij blootstelling aan licht van boven of van opzij (raam of kunstlicht). Gloss effecten leiden tot een "verontrust" Oppervlak en een lelijke zichtbaar eventueel bestaande tekortkomingen van de bodem - vooral bij slecht gemaakt gips - en derhalve inferieure resultaten verf. Alleen het gebruik van bepaalde matteringsmiddelen, is het mogelijk om doek te bereiken en doffe matte oppervlakken ook bij moeilijke ondergronden en problematische lichtomstandigheden.

Interieur verf met hoog dekkend vermogen

Belangrijk voor de praktijk is ook de dekking, wordt verondersteld zo goed dat in de meeste gevallen kan een goede oppervlak worden verkregen met een enkele toepassing van interieur verf worden alle defecten onder het oppervlak - of het vuil, defectjes overlappingen van houtsnippers, behang shock - genivelleerd in één handeling. Goede dekking kan in de verf formule alleen worden gegarandeerd door een hoog percentage van hoge kwaliteit witte pigment.

Dispersion interieur verf zonder conserveringsmiddelen

zelfs geschikt voor mensen met allergieën - Alpina kleuren in de afgelopen jaren hebben veel inspanningen geleverd om de emissies van bekledingsmaterialen verminderen impact op het milieu te minimaliseren. Een voorbeeld hiervan is de emissie-vrij en oplosmiddelvrije interieur verven, die een wereldwijd product innovatie realiseerde het bedrijf. Om voldoende duurzaamheid van deze producten te waarborgen, zoals in vele cosmetica, is ook een conserveermiddel noodzakelijk. Conserveringsmiddelen bereiden gezonde mensen over het algemeen geen problemen. Gesensitiseerde mensen, echter, kunnen allergisch zijn voor kleine hoeveelheid al zijn. Alpina hiervoor was een gelegenheid om Alpina Sensan de eerste dispersie interieur verf zonder conserveringsmiddelen te ontwikkelen.

Muur kleur: kleur locaties voor wanden en plafonds

Milieukeurmerk RAL-UZ-102 voor emissiearme muurverven

Gezondheid en milieucriteria zijn renoveren en het opzetten van hun eigen "vier muren" belangrijker. Met de toekenning van de "blauwe engel" voor emissiearme muurverven voor de uniforme positieve milieukenmerken binnen- dispersies zijn nu opgelost. Muurverven die voldoen aan de strenge richtlijnen inzake overheidsopdrachten van het label kan nu de "blauwe engel" dragen.

de "blauwe engel" een gezondheids-en milieuvergunningen zachte renovatie en schilderen. Kleuren met de "blauwe engel" zorgen voor zo laag als mogelijke verontreiniging van de binnenlucht tijdens het schilderwerk. De gerenoveerde kamers kunnen weer veilig onmiddellijk na het drogen van de kleuren worden gebruikt. conserveermiddelen werden geminimaliseerd: wandkleuren de milieukeur uitsluitend zogenaamde pot of Gebindekonservierer worden toegevoegd aan de waterige dispersies op het moment van verwerking tegen bederven.

De nieuwe eco-label creëert ook transparantie: Alle ingrediënten moeten worden vermeld op de verpakking. Een indicatie van de aanwezigheid van conserveringsmiddelen in aanvulling op installeren. Als service voor isothiazolinone mensen met een allergie hebben de fabrikanten het opzetten van een telefonische hotline, kunt u de details pollen.

Kleur en afvoeren op een milieuvriendelijke gereedschap

Muur kleur: kleur locaties voor wanden en plafonds

Heel gemakkelijk om een ​​bijdrage aan de bescherming van het milieu te maken: Verwijderen met inachtneming van de voorschriften na het poetsen alle materialen!

 • A: Droge en lege verpakkingen horen in de "geel bin",
 • B: gehard kwasten, rollers en container met gedroogde inkt residuen in het huisvuil.
 • C: Liquid residuen moet worden afgevoerd als gevaarlijk afval in de inzamelpunten voor oude verf.

overgebleven wand kleur blijft lange gebruiksklaar, wanneer een film direct op het inktoppervlak geplaatst, en het deksel dicht afgesloten. Sla vervolgens het materiaal koel, maar vorstvrij.

verfresten ook droge, koele en vorstvrije opslag. Daarvoor sluit nauw het blik en verandert het kort om zodat de verf luchtdicht wordt afgesloten.

Standaard voor waterige lakken

belangrijk: De nieuwe standaard voor waterige lakken DIN EN 13 300 vervangt de oude DIN 53 778

Paint - kwaliteit belangrijk

Iedereen die voor een Verf op gepleisterde muur of wallpaper besluit bespaart beter niet kwaliteit - gierigheid kan hier duur zijn.

Omdat bijna iedereen kan genieten van een slecht bedekken en ongelijke verf op tijd, zodat de kleur van hoge kwaliteit, maar moet nog definitief worden aangeschaft. Dit kan soepel en gelijkmatig zijn, dekt goed, is vlekbestendig, wasbaar en kan gemakkelijk schoon worden gehouden.

Voor binnen watergedragen verven sichmeist kleuren die gewoonlijk worden aangeduid als dispersieverven muur. Ze drogen snel, zijn milieuvriendelijker dan op basis van oplosmiddelen verf en ruiken minder.

Inmiddels zijn de meeste watergedragen muurverven hebben de eco-label "blauwe engel"Wat onderscheidt hen als uitstoot.

Keuken en badkamer verven bevatten ook fungiciden schimmel en schimmelvorming te voorkomen en zijn, net als kwekerij kleur, zeer eenvoudig te reinigen. "historisch" Kleuren - z. B. witkalk een "oudheid" Verschijning - ook voornamelijk gebaseerd op basis van water.

Muur kleur: kleur locaties voor wanden en plafondsFiguur 1 - Foto: Casa Natura Muur kleur: kleur locaties voor wanden en plafondsFiguur 2 - Foto: Farbqualitaet.deMuur kleur: kleur locaties voor wanden en plafondsFoto 3 - Foto: Glasurit
// Pagina: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/arbeiten_im_haus/sonstige, Formaat: Standard Banner (onder thema) 468x60
SmartAdServer ( '37381/651157' 16464, '');

Muur kleur: kleur locaties voor wanden en plafonds

Figuur 1: Marble gips en klei gips zijn niet alleen zeer aantrekkelijk, ze werken door het reguleren van de luchtvochtigheid zeer positief effect op het binnenklimaat. Ze kunnen glad of ruw verwerkt.

Figuur 2: De aanhoudende trend naar metallic lakken binnenshuis, wordt hoofdzakelijk uitgedrukt in goud en zilver combinaties gebruiken. metallic watergedragen verven van hoge kwaliteit zijn geschikt voor muren en meubels, ze droogt snel en is zeer eenvoudig aan te brengen.

Figuur 3: Expressieve accenten in felle gloed van kleur: de nieuwe "extreme kleuren" - hier "glamour Green" - maak de pure wens van kleur.

Muur kleur: kleur locaties voor wanden en plafondsFiguur 4 - Foto: BrilluxMuur kleur: kleur locaties voor wanden en plafondsFoto 5 - Foto: Erfurt

Figuur 4: Creative muur ontwerp kan combineren tot een perfect totaalbeeld verf, behang en houten lambrisering, structuren en patronen. 

Figuur 5: Non-woven wallpapers hebben zich gevestigd als een levensvatbare bodembedekking voor gekleurde verf en alle mogelijke borstel, het vullen en reinigingstechnieken. Nu is er de eerder soepele trend fleece stof met drie licht reliëf patronen. Zo verlof. Bijvoorbeeld in combinatie met flikkerende goud of zilver verkrijgen glazuur in een handomdraai eye-catcher noble act.

Muur kleur: kleur locaties voor wanden en plafondsFoto 6 - Foto: Mooie Living ColourMuur kleur: kleur locaties voor wanden en plafondsFiguur 7 - Foto: Farbqualität.de

Figuur 6: zowel klassieke als trend: White moet perfect te dekken. Bright, elegant en comfortabel werk witgekalkte kamers - leer "Polarweiss" - met lichte meubels en accessoires.

Figuur 7: Patchwork Passion: Gewoon het vieren van een levendige, decoratieve manier in het ontwerp van muren met verf en behang een grote comeback. Gedurfde patronen en sierlijke meubels en accessoires zijn com - neerd om een ​​nieuwe vorm van interieurs maken, waarbij de tendens veeleer "meer" in plaats van "minder" gaat.