Natuurlijke kleuren: caseïne verf, tempera, silicaat verf

Natuurlijke kleuren: caseïne verf, tempera, silicaat verf

Conventionele muurverven - gewoonlijk aangeduid dispersieverf - wordt gewoonlijk bereid op een synthetische harsdispersie basis. Ze zijn relatief eenvoudig te verwerken en zorgen voor een aantrekkelijke kleur koninklijk totaalbeeld. Voor de visuele waarneming zeker bevredigend resultaat. Echter, deze kleuren zijn doorgaans voorzien van stoffen die tijdens het drogen worden vrijgegeven in de lucht en kan onaangename geur sterk - zelfs kan leiden tot symptomen van de ziekte. twijfelachtig bijzonder aromatische koolwaterstoffen.

Inhoud op natuurlijke kleuren

  • Geen chemische oplosmiddelen
  • Dekking van de natuurlijke kleur
  • Het milieuvriendelijke alternatief
  • Kleine woordenlijst van natuurlijke kleuren
  • ecologische verwijdering
  • Caseïne verf - natuurlijke kleur Quark
  • Tempera - muurverf Leimbasis
  • Silicaatverf - natuurlijke kleur met anti-schimmel effect
  • Natuurlijke kleuren in sfeervolle kleuren

Geen chemische oplosmiddelen

Een soortgelijke hoge kwaliteit eindresultaat voor het schilderen met latex verf kan ook puur natuur met zijn natuurlijke kleur bereiken. Hoogwaardige natuurlijke grondstoffen zorgen voor een gemakkelijke en veilige verwerking van natuurlijke kleuren. Chemische oplosmiddelen, echter weggelaten geheel. Dus, geen schadelijke uitstoot en verdampingsemissies worden uitgestoten die een nadelige invloed op het binnenklimaat. Sommige natuurlijke hulpbronnen van nature een karakteristieke geur - maar niet zo ernstige gezondheidsschade natuurlijke kleuren, waardoor ze ideaal zijn voor alle habitats, in het bijzonder kinderdagverblijf, speelkamer en een slaapkamer .. Sommige natuurlijke kleuren, zoals caseïne, zijn waterdicht en zijn daarom ook geschikt voor natte locaties. Volledige zekerheid is de volledige verklaring van alle ingrediënten op de verpakking. Dit geldt met name voor mensen met allergieën van bijzonder belang.

Dekking van de natuurlijke kleur

Een kwaliteitskenmerk is het rendement. Afhankelijk van de ondergrond een enkele laag voor een voldoende dekking is voldoende. Sterk zuigende ondergronden kan worden voorbehandeld met een natuurlijke diepe primer. Een hoogwaardige natuurlijke kleur is geschikt voor een grote verscheidenheid van substraten, zoals gips, houtsnippers, gips, hout en nog veel meer. Het is gemakkelijk te hanteren, infuus of geïnjecteerd en is slijtvast.

Het milieuvriendelijke alternatief

Wie gevoelig is voor geuren, het gevoel bepaalde geuren snel intimidatie. Deze kunnen dan van invloed op het welzijn sterk in een woonomgeving. Dit geldt in het bijzonder vers geschilderde muren. Deze kunnen verdampen voor een lange tijd en geeft voortdurend stoffen in de lucht door die schadelijk zijn voor de gezondheid onder bepaalde omstandigheden. In het ergste geval leiden tot ze allergieën.

Terwijl strenge regels over de ingrediënten van muurverven zijn in Duitsland, maar elk lichaam reageert anders op deze stoffen. Wie is bevooroordeeld in dit verband of zouden voorkomen, veilig speelt het en is op zoek naar een alternatief muurverf aan zijn leefomgeving schadelijk voor de gezondheid. Hier bieden zich ecru op.

Op zoek naar een probleemloos voor hem kleur van home improvement is altijd aan de voorwaarden "eco". "Bio" of "natuur" ontmoeting. Het vereist deskundig advies om uit te vinden van de optimale product. Ook moet men voorzichtig zijn bij het kiezen van de zogenaamde natuurlijke kleuren, eco- logische of biologische inkten. Soms alleen individuele synthetische componenten zijn vervangen door natuurlijke. Dit is niet genoeg om een ​​te maken "echte natuurlijke kleur" fabriceren. Dit vereist een optimale selectie en combinatie van plantaardige en minerale grondstoffen. De verwachtingen van een natuurlijke kleur is hoog: het moet in de eerste plaats te bereiken dezelfde kwaliteit van de resultaten als een conventionele kleur, net zo makkelijk om mee te werken, maar nadelige gevolgen voor de gezondheid veroorzaken.

Kleine woordenlijst van natuurlijke kleuren

Wat is aromaten?
Aromaten vloeibare koolwaterstoffen verkregen uit benzeen (bijvoorbeeld benzeen, xyleen, tolueen), en als oplosmiddelen of reinigen. Ze zijn zeer ernstig als de gezondheid.

Wat is oplosmiddel-vrij?
Oplosmiddelen omvatten koolwaterstofhoudende stoffen verdampen na verwerking in de ruimte. Oplosmiddelvrije producten zijn voornamelijk gebaseerd op water.

Wat is water?
Bezit van bepaalde stoffen volledig op te lossen in water.

ecologische verwijdering

Consequent cursus is ook ecologisch verantwoorde verwijdering van afval. Een kleur die louter natuurlijke grondstoffen bestaat, ook volledig biologisch afbreekbaar. Verfresten gecomposteerd kan worden, zijn emmers en containers gemakkelijk gereinigd en hergebruikt.

Caseïne verf - natuurlijke kleur Quark

Natuurlijke muurverf op basis van caseïne

Natuurlijke kleuren: caseïne verf, tempera, silicaat verf

Caseïnehoudende caseïne als bindmiddel. Caseïne is caseïne die afzettingen van gedraaide zure melk wrongel. Het gedroogde poeder caseïne wordt gemaakt water uitloogtrap met zachte, bijvoorbeeld ammoniumcarbonaat, borax of gebluste kalk. Daarom noemen we voor de laatste soms Kaseinkalkfarbe.

Caseïne geen film op het wandoppervlak te vormen zoals de ziekte, maar sluit op de grond en zijn zeer goed bestand tegen wassen. Caseïne verf betrekkelijk gemakkelijk worden vervaardigd zelf. Als basis voor een schilderij met caseïne verf kalkpleister of OSB is. Caseïne verven waterbestendig, maar alleen voor vochtige ruimten vanwege het risico van schimmelgroei bestaat. Ondanks de eenvoudige productie kan worden genomen met de natuurlijke caseïne een professionele afwerking bij het schilderen van de muur gehaald. Hoogwaardige natuurlijke grondstoffen zorgen voor een gemakkelijke en veilige verwerking van het caseïne. Chemische oplosmiddelen volledig afgezien caseïne. Dus, geen schadelijke uitstoot en verdampingsemissies worden uitgestoten die een nadelige invloed op het binnenklimaat. Sommige natuurlijke hulpbronnen hebben een karakteristieke geur natuurlijk - maar niet zo ernstige nadelige gevolgen voor de gezondheid.

Tempera - muurverf Leimbasis

Natuurlijke kleuren: caseïne verf, tempera, silicaat verf

Hondenziekte wordt op basis van lijm als een bindmiddel. Het bestaat uit krijt, lijm en water als oplosmiddel en kan eenvoudig zelf te maken. Als basis voor de eerste laag hondenziekte alle binnenpleisters, spaanbehang en aangekoekt oude verflagen geschikt. Echter, moet een bestaande tempera verf na het aanbrengen van meervoudige lagen worden gewassen weer, aangezien de hechting van de volgende lagen niet meer voldoende. Dit vertegenwoordigt dan een aanzienlijke overhead in de latere renovatie. Echter, de oude verf dan worden abgewachen met water gemakkelijk.

Bij het schilderen in vochtige ruimtes zo is eerder adviseren tegen hondenziekte, omdat het bindmiddel is niet waterdicht. Als u een fysiologisch onschadelijke kleur die ook goedkoop en goede dekking wilt, dan hondenziekte kunnen zich het recht natuurlijke kleur precies voor jou. De verf is dampdoorlatend, vrij van toevoegingen, en dus geschikt voor allergielijders.

Silicaatverf - natuurlijke kleur met anti-schimmel effect

Silicaat kleuren voor een gezond binnenklimaat

Natuurlijke kleuren voor de muur ontwerp zijn de trend. Silicaatverven behoren tot de meest interessante opties voor het interieur en exterieur: Een mythe van toonaangevend ontwerp en veerkracht omringt deze klassieke muur kleur. Dit is te wijten aan het mineraal bindmiddel waterglas, evenals de vele toepassingen in bijzondere gebouwen en de monumentenzorg.

Silicaatverven hebben bewezen zich over een lange periode, ze zijn gezond, mooi en dienen om de waarde te handhaven. Gewoon briljant is het principe aansprakelijk silicaatverven: door verkiezeling een natuurlijk, zeer resistent verbinding met de grond. Vanwege de natuurlijke alkaliteit van de verf, treedt hij ook schimmels en algen bestand. De microkristallijne structuur zorgt voor een hoge dampdoorlaatbaarheid. Dus structurele schade wordt vermeden en verbeterd binnenklimaat.

Verschillen in de kwaliteit van silicaat verven

Maar met silicaat verf, zijn er ook grote verschillen. Waar de natuur op, niet alleen de natuur is er voor een lange tijd. Kunstmatige aggregaten, harsen en complexe hybride bindmiddel verstoren de werking van silicaatverven. Het is daarom raadzaam om aandacht te besteden aan de volledige verklaring van ingrediënten. Er zijn maar weinig fabrikanten die - net als Biofa - nadere gegevens over de samenstelling van hun producten: Niet alleen zijn alle ingrediënten verklaarde 100%, maar alle ingrediënten op basis van hernieuwbare grondstoffen, als een actieve bijdrage aan de bescherming van het klimaat.

Natuurzuiver silicaat verven van Biofa zijn verkrijgbaar in elke gewenste kleur, in een trendkleur. Precious mat oppervlakken geven de muren een zeer natuurlijke uitstraling. Zelfs kleine schaal schilderij technieken zijn op elk gewenst moment worden uitgevoerd. Het ontwerp verlangen kent geen grenzen. Het resultaat is een natuurlijk, gezond leven comfortabele sfeer.

Natuurlijke kleuren in sfeervolle kleuren

Mengsysteem voor een gezond leven muurkleuren

ecru zijn de trend. Ze kunnen overal worden gebruikt in het huis waar kleur nodig is: As Interieur verf, coating maakt, silicaat verven, vernissen, houtbeitsen, houtoliën... Tot nu toe was het echter niet mogelijk elke gewenste tint voor een ontmoeting met natuurlijke kleurstoffen. Nu zijn alle kleur dromen, zelfs bij gezonde levende muur verven, vernissen, lakken en oliën realiteit: Individuele en persoonlijk, in onuitputtelijke diversiteit. een innovatieve color System gemengde elk heel individueel gewenste schaduw op een natuurlijke basis. Zomaar een kleur uit RAL, NCS of andere kleursystemen selecteer de Biofa kleurmengsysteem garandeert de juiste toon aan.

De persoonlijke verbeelding kent geen grenzen. Elke schaduw als afgewerkte natuurlijke muur verf, coating gips, verf, hout vernis of olie is verkrijgbaar in een zeer korte tijd en zal opnieuw bestellen tint veiligheid gegarandeerd. Ingewikkelde het mengen van kleuren op het terrein behoort tot het verleden. De applicatie is zo gemakkelijk. Muren, vloeren, deuren, lijstwerk, meubelen, enz. In leven blijven, de binnenklimaat wordt verbeterd. Het hele appartement kan worden als individueel, in hun eigen stijl, zijn ingericht met persoonlijke kleur harmonieën, omdat kleuren maken habitats.

Het ontwerp verlangen kent geen grenzen. Het resultaat is een natuurlijk, gezond leven comfortabele sfeer. U ziet, ruiken en voelen het verschil, vormt de natuurlijke kwaliteit van het leven. Daarom aandacht besteden aan de volledige verklaring van ingrediënten. Voor natuurlijke kleur is niet dezelfde natuurlijke kleur. Er zijn slechts een paar fabrikanten, zoals DIE Biofa - in, kristalheldere formulering '- nadere gegevens over de samenstelling van hun producten. Vanaf nu zijn er natuurlijk, gezond leven muurverven, silicaat verf, touwtje pleisters, verven, beitsen en oliën in elke gewenste kleur, in een trendkleur. - Individuele niet gaan.