Night-blomstrende og nat duft planter

opleve haven om natten

Lily natten

Da solen går ned og gradvist fordyber haven i mørke, så gør planten farver ændrer sig. Grønne, blå og røde den første til at forsvinde i skyggen af ​​natten, mens lyse og fløde blomster først nu afspejler den blege lys ordentligt og blive et blikfang.

Men ikke alle planter vise deres blomster natten: Mange prydplanter lukke deres farverige blomster, som deres bestøvere er ikke længere på vejen nu, og de sarte kronblade kan beskyttes. Der er også planter, der bare udfolde skumringen sine blomster og dens duft. Denne nat Bloomer gøre overnatning i sommerhaven en speciel oplevelse for forskellige sanser.

Nedenfor giver vi dig med populære nat duft planter og give nyttige plantning og pleje tips. Vi giver også eksempler på optimal haven design, så du kan nyde skønheden i naturen om natten.

Indhold på nat duft planter og nat Bloomer

  • Lyse blomster skinne om natten
  • Landskabspleje for Drømmehaven
  • Natten duftende planter
  • Engelstrompete (Brugmansia)
  • Ægte kaprifolie (ægte kaprifolie)
  • Wunderblume (Mirabilis jalapa)

Lyse blomster skinne om natten

Især fagfolk kan sjældent oplever farverne i sin have i løbet af dagen. Normalt en går i aften på terrassen, når den nedgående sol bader haven allerede i et magisk lys, men også de første blomster er allerede lukket.

Hvis du ønsker at nyde blomster natten, anbefaler vi, at du adgang med lyse kronblade på planter. Grunden er enkel: Off-white, hellrosane eller ren også hvide blomster afspejler de sidste stråler fra solen og dermed en lysende højdepunkt i natlige natur. Hvis du også udsender specifikke have områder med LED jorden spots eller sol lys, blomsterne i det varme lys er særligt sart og smuk.

Næsten alle populære balkon blomster der, takket være en lang række nye sorter og hybrider med lyse farver. Især smukke blomster danner Kapkörbchen eller snefnug blomst. men selv petunier, Nemesias og pelargoniums vide, hvordan man imponere med fine blomster. Desuden kan mange af disse dekorative blomster let dyrkes i en gryde og så også fremtrylle lyse punkter på natten balkon. hvid oleander lige så imponerende som hvidt fuchsiaer eller Georginer. Ideelt set vælge blomster, der gør en masse små, hvide blomster, for at afspejle de sidste solstråler og blege måneskin lang.

En have med udelukkende hvide og duftende blomstring ville være ideel til en natlig kulisse - men hvide blomster mangler på varigheden af ​​kontrast rigdom, mangfoldighed og lykke. Plant så nogle lyse blomstrende prydplanter mellem farvestrålende eksemplarer for at opnå smukke gradienter i blomsterbed. Hertil kommer, hvide blomster er nemme at kombinere, da de kombinerer ubesværet med andre farver ikke forringe tone-i-tone plantager. Derfor skal være i hver siddeplads creme eller pastelfarvede kronblade.

Landskabspleje for Drømmehaven

nat havenEn tændt, naturlig privatlivets fred og ro bæk afrunde udformningen af ​​natten haven.

Leavy privatliv

En aften haven kan nydes, hvis man føler uforstyrret og dominerer en hyggelig atmosfære, der indbyder dig til at slappe af og udforske. Her forskellige designelementer spiller også en afgørende rolle som afgrænset, beskyttet fra visning områder.

Første handling er derfor etableringen af ​​en visuel skærm til efterfølgende tilstødende haver eller offentlige fortove, fordi i skumringen en naturlig Privacy Screen giver tryghed og sikkerhed. Uanset om du vælger denne grønne træ gitter eller et omsluttende hæk er op til din personlige smag. Dog bør begge versioner være mindst 1,80 m høje til at sikre tilstrækkelig beskyttelse. Indtil en hæk er høj og stram, kan det tage flere år - men det har også en særlig smuk og integreret i en harmonisk helhed.

antydning: Adgang til hække tilbage til tætte og stedsegrønne planter såsom taks, rød eller avnbøg.

lamperMed nødblus sætte varme belysning accenter i blomst og understrege usædvanlige plante strukturer.træBestråle smukke have områder med kraftfulde jorden pletter.

vand områder

For en afslappende atmosfære blidt rislende vand funktioner eller naturlige vandløb med lavvandede kaskader, der plantes ved forskellige vand og flydende planter giver. Alternativt sætte en Sprudelstein nær terrassen eller har en tændt springvand er blikfang - din kreativitet kender ingen grænser her, men du er begrænset til en vand funktion.

Hvis du foretrækker en højere lyd af vand en lille rislende, kan du integrere høje vand springvand i haven dam, som på samme tid vandkvaliteten er optimeret, da en øget ilt udveksling finder sted.

havebelysning

Med et bevidst planlagt havebelysning kan du indstille individuel haven områder eller nat bloomers i scene. For eksempel kan glober i forskellige størrelser understrege usædvanlige bladformer, mens større radiatorer med timeren dip den gamle træ i et magisk lys.

Du kan også vedlægge havegange eller senge med gulv spots, der giver haven i mørke struktur og kontur. På denne måde, du letter også den orientering, øge sikkerheden om natten og skabe en romantisk stemning ved indirekte belysning.

antydningHvis du ønsker at give op et kørende ledninger, kan du stole på miljøvenlige sol lys.

Natten duftende planter

Moth på bordetNat duft planter tiltrække med sin aroma af møl.

Men den smukkeste Nachtblüter er om aftenen og natten duftende planter, der stadig udvikler en behagelig duft i tillæg velskabt, blanke blade. De præsenterer deres blomster duft indtil skumringen eller om natten, og lokke nu, med sin unikke smag er specifikke for dem afstemt gavnlige insekter såsom møl som bestøvere i haven.

Overhold ikke kun om dagen den flittige honningbier og humlebier, men også om natten store sommerfugle, som de betaler planterne i din have et besøg. Så nyd og opleve den natlige natur og dyreliv i en ulige måde, fordi pindsvin, mus og andre natlige haven landsbyboere vil komme i mørke ud af skjul.

I løbet af dagen, om natten duft planter spredes imidlertid ingen søde lugt, så de er et absolut højdepunkt i nat haven næste nat bloomers. Derfor er følgende er nogle populære eksempler plantning, der spreder en karakteristisk duft i aftenluft.

antydningNogle blomster, såsom englens trompet, udvikle en intens aroma, som allerede kunne mærkes af følsomme mennesker ubehagelige eller påtrængende. Hvis du ønsker at plante sådanne duftende prydplanter i gårdhave, er det tilrådeligt at vælge en praktisk container planter til om nødvendigt at plante "undtagen sniffing afstand" til at skubbe.

Engelstrompete (Brugmansia)

Angel er Trumpet i tusmørkeBlomsterne af engel trompet lugte om aftenen.engels trompetThe Angel trompet foretrækker et beskyttet sted, hvor den ikke er udsat for middagssolen.

Den oprindeligt fra Sydamerika prydplante én, ligesom næsten alle skygge planter til Stark Zehrern og skal opretholdes hele året målrettet. Hertil kommer, at Angel er trompet er en typisk beholder anlæg, fordi de er nødt til at tilbringe et beskyttet område med den kolde vinter. Den, der ønsker det, kan sætte den krydderurt i løbet af sommeren i det åbne grænse for at opnå en mere ensartet vandforsyning. De påfaldende store blomster af englens trompet udvikle sig i aften en intens, gennemtrængende selv ubehageligt for nogle mennesker duft, der opfattes i det fjerne.

opmærksomhed: I betragtning af den høje andel af alkaloider alle plantedele af Brugmansia er giftige.

Planter, placering og substrat

Angel trompeter foretrækker en solrig placering, hvor de er dog beskyttet mod den varme middagssolen. Giver skygge, høje træer eller alternativt en parasol, som er sat op midlertidigt at beskytte blomsterne er. Planterne kan være op til fem meter høje af nogle statslige år. Det er derfor vigtigt, at du vælger et beskyttet sted og en tilstrækkelig stor plantageejer, der er særligt stabilt på samme tid for at undgå uventede. Her har stabile Maurer spand eller plast modeller bevist igen lerpotter, fordi de er stabile, er forankret jævnt og ikke vokse de sarte fine rødder til karvæggen.

En yderligere afgørende faktor, en vand dræning i pottens bund til allerede forhindre varig fugt og følgelig rod lækforebyggelse. Men selv i såkaldt tørkestress lider englens trompet: Dette sker omkring én, når plantageejer er for lille og stærkt forbrugende planten kan optage vand nok. Derfor skal natten krydderurt skal repotted hvert forår i en ny, større fartøj.

Englen trompet giver ingen særlige krav til dets substrat. Adgang her let kommercielt tilgængelige pottemuld tilbage, som du gav til vandet udledning med et ekstra dræning lag ekspanderet ler til en naturlig vandafledning. Bland også nogle lergranula som næringsstoffer og vand opbevaring under jorden.

blomstDe store blade og blomster skal forsynes med tilstrækkeligt vand og næringsstoffer.

vedligeholde Engelstrompete

Den stærkt-undergrave engels trompet brug for masser af næringsstoffer, der er opnået gennem regelmæssig gødning for en sund vækst og rigelige blomster. Giv allerede blande natten krydderurt ompotning i foråret med en speciel gødning til potteplanter under underlaget. Til de vigtigste vækstperiode fra maj til august også en flydende gødning til blomstrende planter i vandingsvandet vil blive serveret i en hver anden uge Rhyhthmus.

antydning: Fra august til at indstille gødning til at hæmme plantevækst og for at fremme en Lignify af skud.

På grund af deres store, bløde blade og talrige blomster englens trompet har også en meget stor efterspørgsel vand. På varme sommerdage, bør den prydplante vandes mindst to gange om dagen. Substratet hældes indtil vandet til sidst kommer ud under drænhuller.

Blühfähige drev sektioner af englens trompet, anerkender du asymmetriske blade. Ved afkortning af skud før vinter, derfor bør altid forblive en asymmetrisk ark pr blomstrende stængel, og vil ikke blive skåret tilbage op at køre sektioner med symmetriske blade, fordi planten lægger ingen blomster på området regelmæssigt formede blade. Efter Auswintern tynde skud næppe forgrenet væk med lysegrønne blade. Derimod er der ikke beskæring kræves i sommermånederne.

antydning: Inden du flytter ind i vinterkvarter planten bør fortsætte med at stå ved fri luft, indtil snitfladerne er tørret for at undgå en længere, stærkere blødning inde.

Ægte kaprifolie (ægte kaprifolie)

blomstBlomsterne af Gartengeißblatts udstråler aften en sød duft og tiltrække sommerfugle og møl på.klatrerDen ægte kaprifolie er en klatrer og kan vokse mange meter høj og bred.bærI sensommeren, duften af ​​planten danner sine dekorative men lidt giftige bær.

Den ægte kaprifolie tilhører planten familien af ​​Honeysuckle og er ofte omtalt som kaprifolier. Den klatring plante vokser op til fire meter høje på et espalier, og dermed fungerer som en naturlig genplantning af områder, der dækkes, have huse eller grimme vægge.

Blomsterne af de planter, afhængigt af arten fra maj til september, og kan tage forskellige nuancer - men primært er hvid, creme eller hellrosane nuancer at finde. Denne nektar-rige blomster spredt om aftenen en behagelig duft i hele haven og tiltrække mange møl og møl på. Som i sensommeren, anlægget danner sine dekorative, røde bær, som er lidt giftige for mennesker, men kan lide spist af fugle.

Placering og underlag

I modsætning til englens trompet, kan den hårdføre Honeysuckle også let plantet i det åbne grænse og forblive på det relevante sted i flere år, selv gennem vinteren. Optimalt ægte kaprifolie derefter plantet således at basisdelen i den kølige skygge skal beskyttes mod dehydrering, mens den øvre del af anlægget er udsat for solen, som ornamentale blomst blomstrer kun når der er tilstrækkelig sollys. Derudover ægte kaprifolie fortrinsvis fugtig, kalkholdig substrat, men ikke tilbøjelige til vandmætning.

antydning: For at opfatte den intense duft af anlægget optimalt, bør du vælge en placering i Terrace i nærheden af ​​eller ved siden af ​​en havegang.

Pleje og skæring

Den ægte kaprifolie en af ​​de smukke snoede vinstokke og har brug for et espalier, som den kan vokse op i luften. Dette kan være et plankeværk eller lignende espalier være et espalier. Hertil kommer, at ægte kaprifolie er blandt de hurtigst undergrave planter. Indsend derfor særligt velegnet til de vigtigste vækstsæsonen, dvs. ca. fra maj til august i en fire-ugers rytme særlige flydende gødning gennem vandingsvandet, for at opnå optimal ernæring. vandes regelmæssigt, skal ballerne aldrig helt tørre ud.

Efter blomstring, er det ægte kaprifolie skære ned før vinterdvale. Den hårdføre plante kan overvintre i haven - her hjælper en naturlig isolerende lag af efteråret blade og kviste for at undgå frostskader. På frostfrie dage vil fortsætte vandes moderat, befrugtning, men vil blive suspenderet.

antydning: Planterne står for varmt og tørt, de er ofte angrebet af bladlus, som skader knopper og blomster.

proliferation

Den ægte kaprifolie kan formeres ved frø eller stiklinger. For at gøre dette, sat i sommeren ca. 10 cm lange stængelstiklinger i forarbejdet tørv-sand-blanding. Hold underlaget fugtig (ikke våd!), Har At dannet tilstrækkelige rødder. Næste forår, er planterne anbragt i frisk pottemuld i en større potte og vedligeholdes i en delvist skyggefuldt sted, før de er endelig stærk nok og kan bevæge sig ind i haven.

Wunderblume (Mirabilis jalapa)

Blomster af WunderblumeDe Mirabilis formularer på en stilk forskelligt farvede blomster - deraf navnet Wunderblume.mølBlomsterne åbner om eftermiddagen og tiltrække mange møl som bestøvere.

Den oprindeligt fra Mellemamerika Wunderblume anslås nu som ikke-hårdføre prydplante til udendørs brug i Europa. Den flerårig plante vokser op til 2 meter høje og formularer fra juli til oktober duftende blomster, der åbner om aftenen og derefter afgiver en behagelig duft og tiltrækker mange møl som bestøvere. I løbet af dagen blomsterne synes dog visne mens de hænger slapt på planten - den magiske af denne plante kan ikke engang gisne dagslys, så det er en af ​​de vigtigste nat bloomers.

skylder sit navn, den er nem pleje Wunderblume sine blomster, så forskelligt farvede på en stilk kronblade kan opstå. Dette sker sjældent i naturen fænomen gør den magiske blomst ikke blot en ekstraordinær nat krydderurt, men også et særligt populært dekorative blomst til strøelse eller planter i potter.

Placering og underlag

Det magiske blomst nyder en solrig placering, at det også beskytter mod stærk blæst. Da stilkene er meget lange, kunne unge skud nemt bræk i kraftige vindstød. Hertil kommer, at Wunderblume kræver rigelig plads: en plantning afstand på 30 cm, skal du planlægge på maj, hvor de første stykker af roden af ​​Mirabilis kan sættes i blomst. Efter flere år med et mirakel blomst busk kan besætte en firkantet godt - men så også er det særligt smukt som accent. I modsætning til andre eksotiske, de magiske blomst trives i almindelig plante substrat: knold- og plantearter i denne henseende er fordringsløs. De eneste krav er en løs struktur og en temmelig sandet, leret som substrat.

antydning: Da rødderne går meget dybt, de magiske blomster i efteråret er vanskelige at grave op. Sæt alternativt var sikkert spand med store drænhuller, som også er også muligt nemt at grave.

blomsterfarverDe mirakel blomst blomstrer i en række forskellige farvekombinationer.

Målrettede behandlinger og opskæring foranstaltninger

Skyl dit Wunderblume altid vejret tillader det. Det betyder, at du også gerne to gange, så morgen og aften, skal nå til vanding i varme sommerdage, for at give planten med tilstrækkelig fugt. Især potteplanter skal vandes specifikt har her brug af en neddeler blevet bevist.

Når vise første grønne tips, befrugtede månedligt med flydende gødning til blomstrende planter én gang. For at fremme blomstringen, det vigtigste vækstperiode hver anden uge gødning er nok - så Mirabilis blomstrende indtil efteråret.

Under blomstringen visne blomster kan allerede fjernes med en skarp beskærersaks. Dette Maßahme stimulerer duft blomst til en ny blomstring. Efter blomstring, kan det Wunderblume hænge deres blade og stilke. Når knolden er gravet for vinteren, er alle skud afskåret.

overvintring

Frosten-følsomme Wunderblume must vinter i vores del af indendørs. Til dette formål er knolden løftes ud af sengen i det sene efterår. Dette trin kan vise sig problematisk, fordi rødderne går meget dybt ned i jorden - en grave gaffel kan hjælpe.

antydning: Dyrk magi blomst allerede i en tilstrækkelig stor gryde og sæt det til sidst ind i plaster. På denne måde, natten krydderurt i efteråret er betydeligt lettere at udgrave fordi deres rodvækst sker kontrolleret.

Slippe af med den knoldspirer og klæbrig jord og placer knolden i en tør boks. Dette er placeret i en moderat mørkt rum, hvor stuetemperatur mellem 5 ° C og 10 ° C. Snart som der er i foråret, den første ny vækst, kan knoldene placeres i frisk jord.

Vinteren har den fordel, at flerårige knolde bliver større og derefter udvikle betydeligt flere blomster, fordi hele planten vokser sig stærkere. Ved såning planter dyrket, dog fortsat betydeligt mindre og er mindre floriferous.

købe litteratur om aromatiske planter i Amazon