opbygge havebord selv: Vejledning

opbygge havebord selv

En self-made folde træbord, klassisk og enkel i sin form er,
men bestemt et møbel, som beriger din terrasse eller have
kan. Princippet i klapbord er temmelig gammel. Denne tabel er et forsøg på at tage den klassiske form og gøre nye materialer og teknikker en moderne møbel fra det.

opbygge havebord selv: Vejledning

Venligst udlånt af Festool

Indhold: build havebord

 • udstyr
 • værktøj liste
 • materialeliste
 • opbygge havebord selv: Vejledning
 • skematisk skitse
 • materiale Tip

udstyr

 • Handkreissäge
 • Akku Skruetrækker
 • Excentersliber
 • puslespil

værktøj liste

 • bucksaw
 • koben
 • hammer
 • Bor 4,5 mm
 • Boringer 8 mm
 • Bore 20 mm
 • forsænkning
 • kraft
 • Skruenøgle 13 mm

materialeliste

Positionen 1 - 7 ud er Robinia boards, som har en tykkelse på 20 mm. Beskrivelsen kaldte nummer, navn på side og x bredde oplysninger længde. Dimensionerne er angivet i millimeter.

 1. 15 strips bordplade 1100 x 45
 2. 2 tværstrimler: 800 x 45
 3. 2 ben (med diagonal stiver): 930 x 45
 4. 2 ben: 930 x 45
 5. 2 tværstang kort: 742 x 45
 6. 1 diagonal stiver: 845 x 45
 7. 2 tværbjælker lang: 784 x 45
 8. 1 stiver rør 764 D20 = aluminiumsrør
 9. 2, som fastgør puder 70 x 20 x 15, robinie
 10. 4 bolte 50 M8 VA eller Me
 11. 8 disk M8 VA eller Me
 12. 4 fjederring M8 VA eller Me
 13. 4 møtrik M9 VA eller Me
 14. 30 Spax - skruer 60 4 rustfrit stål
 15. 2 Spax - skruer 30 3.5 rustfrit stål

opbygge havebord selv: Vejledning

Klip og præ-boremaskine

opbygge havebord selv: Vejledningopbygge havebord selv: Vejledningopbygge havebord selv: Vejledning

Skær strimlerne på specificeret i materialeliste niveau. For går på tværs kornet skal bruge en fin savklinge (Vielzahn- bzw.Furniersägeblatt). Den forfriskende for basen (Pos. 6)
er afskåret på begge sider af en vinkel (25 grader). For at tildele båndene lettere de er til I antallet af det anvendte udstyr. Først er de 8 mm brønde boret for foldemekanismen. Markere den nøjagtige placering af hullerne. Ved boring af hullerne Sæt kabinettet på en affaldstræ at forhindre opsplitning ved brønden.

Bor huller til højdejustering og aluminium stænger

opbygge havebord selv: Vejledningopbygge havebord selv: Vejledningopbygge havebord selv: Vejledning

Med en forsænkning 8 mm huller er udrømmet på begge sider. derefter trække på centrene af mm huller 20. når Boring af de to huller til låsepunkter af højdeindstillingen du skal til at forhindre rivning, enten bore fra begge sider op til halvdelen eller stramme bar på en affaldstræ. De to bundhuller, er limet til aluminium stang (Pos. 8), skal du overholde sådybden (10 mm) så tæt som muligt. Vedhæfte til enten et dybdestop på boret eller foranstaltning til under boring. Tilslutningerne på basen er såkaldte Überplattungen. Det vil sige, det virker på alle bord halvdelen af ​​tykkelsen af ​​materialet og sætte de to dele sammen i slutningen. Trække de nøjagtige positioner af disse forbindelser på benene (Pos. 3 + 4) og afstivningerne (Pos. 5, 6 + 7).

Håndsav, rundsav eller bord sav?

opbygge havebord selv: Vejledningopbygge havebord selv: Vejledningopbygge havebord selv: Vejledning

Der er flere ændringer af tilslutningerne udvikle sig. I nedenstående billeder 3 typer er vist. Afhængigt af hvilket udstyr du har til rådighed, og hvad arbejde ligger dig bedre, kan du enten:

 • en håndsav og en mejsel brug,
 • arbejde med rundsav og jernbane eller
 • bruge en tabel sav.

Når man arbejder med håndværktøj sammen først skæres ned, og derefter rummet udarbejdet med en brækjern på. Når man arbejder med rundsaven og skinnerne er spændt sammen og derefter skåret ud med rundsaven med en flerhed af udskæringer forbindelsen. Selv med de udskæringer på de seler, du kan anvende de to tilstande, der er nævnt ovenfor, eller bruge som vist en tabel sav.

Runde hjørner og lim basen

opbygge havebord selv: Vejledningopbygge havebord selv: Vejledningopbygge havebord selv: Vejledning

De tværgående strimler af pladen (pos. 2) og benene (Pos. 3 + 4) afrundet i hjørnerne, henholdsvis. Tegn på en rund genstand eller en cirkel, kurverne i. Med en stiksav og en fin savklinge kurve, kurver er savet. Alle langsgående kanter på basen er afrundet med en slibeklods eller et laminat trimmer. Må ikke runde de steder, hvor senere forbindelser. Til binding af understellet er hurtig PU-lim brugt. Det er vandtæt og har en hærdetid på cirka 5 minutter. Første pind i begge ben, aluminiumsrøret, og derefter lim den nedre stiver. Afstivning alt med klemmer. Den anden steldel er limet på samme måde.

Så screening, runde og skru strimlerne

opbygge havebord selv: Vejledningopbygge havebord selv: Vejledningopbygge havebord selv: Vejledning

På tværlisterne (pos. 2) skære gitre til højdejustering med en håndsav eller en stiksav. Runde Nu er alle stativer bordpladen (pos. 1). Derefter placere strimlerne med toppen ned på en rektangulær base og skubbe dem sammen. En tværstang (pos. 2) er placeret flugtende på den ene side og med en tommestok, supernatanten målt. Del denne foranstaltning med antallet af strimler rum. Resultatet er den nøjagtige mængde spillerum mellem strimlerne af pladen. Cut, der skal anvendes, når der skrues pladen til afstandsstykkerne med denne foranstaltning. Spænd ned den første strimmel med en langsgående kant og en tværgående kant flugter med den ydre kant af puden. Sæt alle strimlerne sammen og registrere afstanden af ​​de tværgående stænger udefra. Først skrues ned den første og sidste bar. Derefter placere de andre strimler gradvist med afstandsklodser mellem én, bore 4,5 mm huller i knopperne før og skru pladerne med Spax 4 x 60 fast.

Slibning, olieudvinding og skru basen

opbygge havebord selv: Vejledningopbygge havebord selv: Vejledningopbygge havebord selv: Vejledning

Fjerne eventuelle rester af klæbemiddel med en skarp mejsel og sand ru pletter ved at bruge en excentersliber og en hånd slibeklods. Den endelige touch før overfladebehandlingen skal udføres med grus P 180. med en vejrbestandigt olie Bordet er først og fremmest helt behandles. Når dette første lag er tørt, er det slebet med sandpapir korn P 240. Derefter bliver yderligere én til to olieholdige lag påføres med en klud. til Skrue rammedelene Rustfrit stål eller messing bæreboltene eller maskinskruer. På de punkter, hvor møtrik kontakter træ og mellem de to bevægelige dele af undervognen, bliver diske fremhævet. Brug låsemøtrikker eller sat under de møtrikker låseskiver at forhindre en uafhængig løsne møtrikkerne. At kunne bære tabel, skal to træklodser (pos. 9) skrues som backup ved de to gitre. Disse puder er henholdsvis drejes frem eller tilbage og forhindre aluminiumsrøret kan glide ud af screeningen.

skematisk skitse

opbygge havebord selv: VejledningSkematisk skitse: Klik her for at forstørre

materiale Tip

Det træ til udendørs møbler bør absolut være en god vejrbestandighed har. Blandt de indfødte træer, der er nogle, hvis træet kommer i tvivl. Blandt de løvfældende træer, disse er: sort johannesbrødkernemel, eg og sød kastanje. I nåletræer: lærk, douglasgran, fyr og gran med mindre begrænsninger. Egenskaberne af de tre løvfældende træer er
om det samme, i nåletræer, modstanden af ​​projektilet falder efter. De hårdttræ arter nævnt er tungere end de nåletræer, der spiller en rolle, især for havemøbler, der stadig bevæger sig oftere. I nåletræer er det, blandt andre bestanddele, harpiksen er ansvarlig for resistens. men harpiksen har den ulempe, at den strømmer i sommertemperaturer.