opbygge vinduesrammer som en vægdekoration selv

Vinduesramme som vægdekoration

Vindue giver udsigt til ydersiden og ind i verden. Ikke altid de nødt til at "virkelig" være. Gerne hænges så gammel vinduesramme som vægdekoration og udsmykket med billeder eller tilbehør. Men hvis du ikke kan finde en passende vinduesramme eller et individuelt behov kan gøre en vinduesramme som vægdekoration selv er velkomne løsning.

Vi viser trin for trin, hvordan man opbygger en sådan vinduesrammen selv, og hvordan det kan fungere i forskellige versioner. så hvis du hænger vinduesrammen som en hylde til parfume på væggen, det står og med hvid baggrund på kommoden er en fabelagtig tapet som en vægdekoration er helt op til dig.

Som tapet til din bekvemmelighed private eller sikre selv små billeder i ruderne. Hold din egen skabelse i et billede fast og vi kan lide at passe ind i vores forslag.

Indhold: bygge vinduesrammer som en vægdekoration selv

 • Materiale og påkrævede Værktøj
 • Trin 1: tage målinger og opskæring
 • Trin 2: slibning af alle strimlerne
 • Trin 3: Marker limning overflade
 • Trin 4: limning af strimlerne til vinduesrammen
 • Trin 5: Brug en bagvæg med billede
 • Trin 6: En hvid make bagvæg med klæbefilm og bejdsning rammen
 • Eksempler: selvbyggede vinduesrammer i forskellige design

Materiale og påkrævede Værktøj

Materialekrav:

Betegnelsesnummer Dimensioner (længde)
Footboard (23 x 74 mm) 1 400 mm
Sidebjælke (17 x 38 mm) 2 327 mm
Tværstang (17 x 38 mm) 2 366 mm
Baner (17 x 38 mm) 2 293 mm
Bagvæg (3 mm) 1 400 x 350 mm
Klæbefolie (valgfrit) 400 x 350 mm
Pletter, bejdse, farve (valgfrit) Rustik effekt plet
trælim

Start dimension til vores selvbyggede vinduesramme var et eksisterende bord lavet af lamineret træ, som opfyldt vores ønsker om. Derfor blev dette lamineret træplade anvendes som et referencepunkt for udtagning af målinger. Men ansøgningen ikke finde det i eksemplet, som en simpel bagvæg er tyndere og billigere.

Selvom vi har givet alle dimensioner for skæring, kan du bygge selv dit eget vindue efter vores anvisninger. kan bruge til dimensionering et gulv (spånplade) fra en gammel skuffe eller et passende stykke af resterende materiale fra hardware butik. I trin "tage målinger og opskæring"t vi vise dig, hvordan at bestemme omfanget af snittet. De er derfor ikke bundet af vores specifikationer.

Nødvendigt værktøj:

 • Geringssav (Saw alternativ muligt)
 • Slibeværktøj (rystepudser, excenterslibere, kværne ..... Delta)
 • Børste til maling, lak eller bejdse
 • klemmer

Trin 1: tage målinger og opskæring

1. Bestem længden fodbrættet1. Bestem længden fodbrættet2. Mål sidebjælke2. Mål sidebjælke3. Mål tværstangen3. Mål tværstangen4. Mål webs4. Mål webs

 1. Placer bredere fodstøtte under din forventede bagvæg, overføre længden og skære trinbrættet, der skal optages eller måles dimension. Alternativ: Bredde af bagvæggen
 2. Nu placere foden panelet på bagsiden og måle det resterende bagvæggen. Således længden af ​​siden sidste resultater. Alternativ: Højde af bagvæggen - pladetykkelse af fodbrættet.
 3. Sæt sidebars på plads og måle plads til cross barer. Alternativ: Bredde af bagvæggen - 2x styrke i sidepanelet
 4. For at bestemme omfanget af banerne, er fodhvileren og de to tværgående strimler overlejret på bagvæggen, og bestemmer den restmængde. Denne dimension delt Trough to giver længden af ​​banerne. Alternativ: (Bagvæg højde - fra fodbrættet tykkelse - 2x styrken af ​​de tværgående strimler) / 2

Trin 2: slibning af alle strimlerne

Er alle strimlerne og fodbrættet savet og ser konfigurationen prøven som ønsket, hvilket strimler kan være jorden.

Eftersom sælge træ profilen 100% sjældent rektangulære, er det bedst at klemme strimlerne til hinanden med klemmer. Så alle være præcis oprejst og den smalle side af profilen bør ikke være en ret vinkel, bliver den automatisk rettes under slibning. De senere letter limning.

Nu slibe begge sider så jævnt som muligt. For at gøre dette, det sander med hele området fladt på og undgå at redigere individuelle placeringer målrettet. Jo mere jævnt du bære hele området, jo bedre strimlerne er senere og stå lige.

støttestænger under slibningstøttestænger under slibningSand alle strimlerne jævntSand alle strimlerne jævnt

Trin 3: Marker limning overflade

Finder sted senere, et farveskema, vinduesrammen skal samles uden bagvæg. Det kun sker med lim og uden skruer, da de let kunne flytte strimlerne. Vorm lim det tilrådeligt at markere de efterfølgende kontaktflader for at lette alignment.

At markere kontaktfladerne af vinduesrammen er konstrueret og præcist på linie. Nu markerer let med en blyant, hvor der er behov for lim. Med et stop vinkel, kan markeringerne være tydeligt mærket ud som linjer derefter.

Juster vinduesramme præcisJuster vinduesramme præcisMark områder af lim nødvendigMark områder af lim nødvendig

Tip: Brug lim "Classik trælim og ingen lim Express. Selvom Classik trælim tager længere tid at tørre, er for det, men mulighed for at afstemme overfladerne præcist. Men selv med Classik lim du skal skynde sig, fordi de klæbende overflader tiltrække hurtigt.

Trin 4: limning af strimlerne til vinduesrammen

Start lim med innerern Kors og den øverste web. Sæt denne til den øverste tværstang og sænk den. I det næste trin bliver sidebars anerkendt og den nederste web limet. Endelig foden bord finder sin plads.

Opsæt alt igen præcis og derefter klemme vinduesrammen med klemmer.

Efter tørring unøjagtige stød kan slibes igen og vinduesrammer bliver allerede brugt. Sample billeder til brug uden yderligere behandling er i slutningen af ​​siden.

Træ lim nok til at gælde for de afmærkede områderTræ lim nok til at gælde for de afmærkede områderkan strække godt efter sammenligning og tørkan strække godt efter sammenligning og tør

Trin 5: Brug en bagvæg med billede

Hvem vinduesrammen bygget en "real" ønsker at give optik, kan bruge en bagvæg med et billede. Til dette formål, billeder, motiv tapet eller endda computerudskrifter er. Vi søgte efter et motiv til dette fra internettet og distribueret dette til billeder for at bruge en A4 farveprinter.

Selv om billedet bruges under licens "CC0 Public Domain" og kræver ingen tilskrivning, men vi finder det rimeligt at sende den ære at forfatteren, at han har fortjent det store arbejde: Forfatter 2221709 på pixabay.com

Indsætning af bagvæggen udføres med spray lim, som påføres jævnt til overfladen. De enkelte billeder kan limes på. I modsat fald netop dette ikke er så slemt. Små huller er senere dækket med søjler.

Spray jævntSpray jævntForkerte kollisioner er dækketForkerte kollisioner er dækket

Trin 6: En hvid make bagvæg med klæbefilm og bejdsning rammen

Hvem vil have en neutral baggrund, kan også gøre bagvæg dette. Vi har simpelthen vendt og lavet med selvklæbende film til en hvid baggrund. Således kan bagvæggen bruge efter behov, og tilpasse til deres egne behov.

Skæringen af ​​klæbefolien kan gøres helt generøs, som supernatanten kan let skæres med en kniv. Vigtigt når du placerer filmen dog bagvæg hver lille krumme er at frigøre. Dette ville ellers ikke tillade klæbefolien ligge fladt, hvilket tydeligt kan ses senere.

For bedre kontrast, blev vinduesrammen derefter farvet lidt mørkere, så det vil se mere naturligt. Du vil måske holde rammen i den typiske hvide og bruge en lys blå (himmelblå) klæbende film.

roll klæbende film jævnt, men ikke trække.roll klæbende film jævnt, men ikke trække.Plet kan se mere naturlige træ.Plet kan se mere naturlige træ.

Eksempler: selvbyggede vinduesrammer i forskellige design

Uden bagvæg stående på et kabinetUden bagvæg stående på et kabinetUden bagvæggen som en hylde på væggenUden bagvæggen som en hylde på væggenFarvede og image som bagvæggenFarvede og image som bagvæggenOg farvet med hvid bagvæg (klæbeark)Og farvet med hvid bagvæg (klæbeark)

Køb online Dekofensterrahmen