Open haard, fornuis en oven

Open haard, fornuis en oven

Ontdek alles wat belangrijk is over open haard, fornuis en tegelkachel. Naast de informatie over de verschillende brandstoffen, zoals hout, ethanol of gel zelver vindt u op deze pagina's bouwinstructies voor een houten beschutting of kachel alsmede aanbevelingen aankoop op diverse soorten open haard en tips over de juiste opslag van brandhout.

Open haard, fornuis en oven

houtkachel

Een kachel en een open haard voor de overgangsperiode, een populair alternatief voor verwarming op olie, gas en nacht boiler. Van de ontwerpen van het type brandstof om hier zelfgemaakte vindt u alles wat u moet weten over een open haard. houtkachel

bouwen open haard en een open haard zelf

Wie wil zijn eigen open haard te bouwen moet een materiaal dat voldoet aan de voorgeschreven bestemming klasse te selecteren. In deze gids leert u welke bepalingen van toepassing zijn op de schoorsteen en ovenbouw en hoe u een open haard met poreus beton op te bouwen. bouwen open haard en een open haard zelf

Open haard, fornuis en oven

Houten beschutting-bouwinstructies

Om hout te gebruiken voor een open haard of kachel, moet het droog worden bewaard en beschermd. Deze constructie handleiding toont je hoe je een schuilplaats bouwen zelf. Er zijn ook tips voor een goede opslag van brandstof en brandhout. Brandhout shelter-bouwinstructies


Open haard, fornuis en oven

Ethanol open haard en gelopen haard

Ethanol en gel haarden zijn een goed alternatief voor degenen die willen een open haard te bouwen zonder uitgebreide aanpassingen. Voor meer informatie over ethanol en gel haarden en hun brandstoffen te leren. Ethanol open haard en gelopen haard

Houtpellets en hout pelletkachel

Open haard, fornuis en ovenHoutpellets voor houtpellets

Hoge olieprijzen en de CO2-uitstoot is een van de meest voorkomende redenen waarom huiseigenaren te wijzigen in het kader van een modernisering van de verwarming energiebron. Een goed alternatief van koolwaterstoffen verwarmen houtpellets haarden. Dit komt doordat de bakken met houtkorrels reduceert stookkosten tot 40% ten opzichte van gas en olie. Ze zijn gemaakt pellets uit resten die ontstaan ​​bij houtbewerking en alleen de hoeveelheid aanwezig vrij in het hout van CO2 bij verbranding. Dit maakt houtpellets voor een milieuvriendelijke en zuinige brandstof. Kachels en ovens die werken met pellets, zijn onder meer als één ovens en volledig geautomatiseerde verwarmingssystemen. Een ander voordeel: Degenen die kiezen voor een houtpellets of hout pelletkachel, een must overheidsfinanciering van toepassing op het Bundesamt für Wirtschaft en Export Control of de KfW bank.

Houtkachel in combinatie met zonne-energie

De combinatie van hout en licht een efficiënte methode om stookkosten te verminderen. Daartoe zijn er kachels die met brandhout worden bediend op hetzelfde moment en de warmte opgewekt door zonnepanelen zonne-energie gebruiken als een verdere energieleverancier. Deze toestellen hebben een Water-warmtewisselaar, de als buffergeheugen is aangebracht tussen de oven en de verwarmingsinstallatie. De energie die op deze wijze aan eenderde van de kamer, terwijl tweederde worden gebruikt voor het verwarmen van water. Voorwaarde voor de combinatie van verwarming en zonne-energie een overeenkomstige Zonnepanelen op het dak. Onvoldoende zonne-energie, de verwarming compenseert het gebrek aan energie. Een ander voordeel van deze combinatie is de emissiearme gebruikt, aangezien deze kachels tijdens de verbranding, die wordt opgeslagen in het hout alleen de hoeveelheden CO2.

Veelgestelde vragen over de kachel

clean-brandende kachel

Na het verbranden van hout een kleine hoeveelheid as resten, die regelmatig moeten worden verwijderd. Van belang is dat de as volledig worden gekoeld voorafgaand aan de verwijdering, anders is er brandgevaar.

Glanzende roet in de oven en afvoerkanaal

Als hout verbrandt, is niet voldoende gedroogd wordt snel schijnt roet in de oven of in de connector. Hierdoor ontstaat het gevaar dat dit roet ontstoken en leiden tot een schoorsteenbrand. Zo moet u altijd verwijderen van de glimmende roet. Over het algemeen drie elementen in de kachel moet grondig worden gereinigd in de schoonmaak: het lichaam, het interieur en de schijf.

Verwijdering van as

Het lichaam is meestal gemaakt van de stalen onderdelen van de kachel, dus je kunt het af met een schone, droge doek het lichaam gemakkelijk. In het interieur zijn beurt, volstaat het dat men de as daarin uitmondt. By the way, het Umweltbundesamt beveelt de gekoeld as in de prullenbak te ontdoen van. Onvolledig verbrande resten kunnen kankerverwekkende stoffen bevatten.

Roetvorming van de schijf

Zodra vervuild de schijf, moet het snel worden gereinigd met een speciale open haard glasreiniger. Want als herhaaldelijk brand de roetdeeltjes te verbranden en kan niet worden verwijderd, zodat de schijf permanent is vervuild. vochtige krant of keukenpapier die eerder in de in-oven as werd geduwd wordt gebruikt voor het reinigen. Daarna wordt de schijf wordt gewreven. Veeg nu met een droge doek.

Onderhoud door de schoorsteenveger

Naast de regelmatige reiniging van de kachel moet schoorsteenveger ten minste eenmaal per jaar, verwijder de afzettingen in het rookkanaal en de schoorsteen, anders zullen ze het rookkanaal belemmeren.

Kachel in de zomervakantie

Zo is de kachel correct werkt voor de herfst of winter, moet u hem grondig reinigen voordat het niet wordt gebruikt voor de warmere maanden voor een langere periode: Is de reiniging van de oven openingen, moeten ze alleen worden geschroefd en bestaande deposito's worden geveegd met een borstel naar beneden in de open haard. Vervolgens wordt de steen of de thermische Flammleitblech verwijderd en het roet weggeveegd of opgezogen in de verbrandingskamer. Als het apparaat geen openingen voor reiniging, je zachtjes vermindert de hele buisverbinding en veegt ze van buitenaf. Bovendien moet deurhendel, deurscharnieren en Ash ladeklepje behandeld met een speciaal vet, zodat ze flexibel blijven. Losse schroeven worden aangedraaid. Ten slotte is de Thermo stenen gecontroleerd op scheuren. maar zijn stukjes afgebroken de steen moet worden vervangen. In het algemeen is dit noodzakelijk om de paar jaar.