overwinterende potplanten

Potplanten Winterklaar

overwinterende potplanten

Voordat het bevriest meteen de eerste keer, zouden de meeste potplanten in de winter kwartalen worden gebracht. Echter, sommige soorten potplanten direct overwinteren in de tuin. Deze omvatten coniferen, buxus, bamboe en laurierkers. Hoewel deze planten buiten kunnen overwinteren, andere potplanten vereisen iets meer uitgebreide maatregelen om effectief te beschermen tegen vorst en sneeuw. Kleine potten kunnen binnenshuis overwinteren, terwijl grote en zware voorwerpen moeten blijven op het terras of in de tuin. Niet alleen de planten, maar ook de potten moet in de winter worden beschermd om het uiteenspatten van potten en bakken te vermijden door het bevroren water in de bodem. Zorgvuldige zorg is daarom heel belangrijk om de planten de winter door te brengen. 

De volgende tips zal laten zien hoe je thuis tuinders potten en planten te maken voor de winter en wat te overwegen tijdens het verblijf in de winter kwartalen.

overwinteren overzicht van kuipplanten

  • brengen container planten in de winter quarters
  • Welke behandeling waarvoor een potplant?
  • Tips tegen plagen in hun winter kwartalen
  • beschermen potplanten en jute
  • pour container planten in de winter
  • Na overwintering: kunstmest en licht
  • Gratis potplanten brochure
  • Literatuur Tip: winter tuinplanten goed

brengen container planten in de winter quarters

De meeste kuipplanten overwinteren bij voorkeur in een lichte en koele onverwarmde ruimte als mogelijk is, bijvoorbeeld, de serre, de trap of de kelder. Opgemerkt dient te worden dat sommige planten blijven worden geleverd met licht. Ze zijn voorzien van mediterrane of groenblijvende planten zoals oleander, laurier en citrus soorten.

In principe is het beter om de potplanten zo laat mogelijk in de winter kwartalen te brengen, zodat de stations beter kan rijpen. Zodat ze overleven het koude seizoen goed, moeten de temperaturen tussen de vijf en tien graden in de winter kwartalen.

In contrast, hibernate bladverliezende potplanten zelfs bij lage temperaturen boven het vriespunt in een donkere winter kwartaal. Het is daarom belangrijk om te weten de eisen van de planten, zodat ze beginnen op het juiste moment hun winterrust. Toch moet de winterslaap zo kort mogelijk worden gehouden, opdat zij heersen betere voorwaarden op het terras of balkon.

Wie de plaats ontbreekt, die ook te maken zijn struiken en bloemen geschikt in een kwekerij.

Welke behandeling waarvoor een potplant?

overwinterende potplantenDe temperaturen dalen tot onder de 10 graden, begint Fuchsien winterslaap

Terwijl sommige planten zoals laurier, rozemarijn, oleander of stekelige gedurende een korte periode te overleven ook lage temperaturen tot min vijf graden Celsius, alle soorten citrusvruchten moeten worden in de winter kwartalen gelegd bij temperaturen onder de tien graden.

Dit laatste geldt ook voor fuchsia, geraniums, knol begonia's en Schönmalven. De sier banaan, gardenia, de trompet boom of de hibiscus behoren tot de groep die winterochtend.

De situatie is anders in buxus en bamboe dat de hele winter op het terras of balkon kan stoppen.

Tenslotte alle potplanten dorre bladeren en onkruid verwijderd uit de pot. Aangezien de groei wordt geremd door de lage kamertemperatuur, hebben ze geen kunstmest op dit moment nodig heeft.

Tips tegen plagen in hun winter kwartalen

Voordat de kuipplanten overwinteren, huistuinlieden moet controleren op ongedierte. Indien een aantal planten zich in de winter quarters, bestaat het gevaar dat een bestaande infectie verspreidt naar andere exemplaren. met Smeren of wolluizen aangetaste planten worden behandeld, bijvoorbeeld raapzaadolie en maakt ze te scheiden van andere emmers op. het is echter niet aan te raden combinatie eetstokjes, omdat hun drug slechts matig boven het gietwater wordt genomen tijdens de winter.

Ongedierte zoals spint verspreid in droge, warme gebieden, dus is het raadzaam een kom water het opzetten van een lichte stijging van de vochtigheid.

beschermen potplanten en jute

overwinterende potplantenEen bekleding van jute beschermt planten tegen vorstschade en vaten

Vooral grote kuipen zijn te zwaar om binnen worden gelegd, en overwinteren in de tuin of op het terras. Voor planten en potplanten overleven de vorst en weer, die beide moeten worden beschermd. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan het materiaal van de potten. dus, terracotta pot barsten wanneer het bevroren water uitzet in de grond. Daarom alleen die potplanten moeten buiten overwinteren, de pot is vorstbestendig.

Om de bak te beschermen tegen de kou, hij is met Jute doek, noppenfolie of wilg matten verpakt. Bovendien, de plant ontving een bekleding van juteweefsel, die gebonden is aan de onderzijde. De grond moet niet volledig bedekt zijn, zodat de lucht kan blijven circuleren. Ter bescherming tegen vorst in de grond de pot op speciaal is kustvaarder voorzien potplanten, zgn. Planten scooter. Als alternatief, met een houten plank dit doel. Op deze manier hoeft de koude niet doordringen in de grond en kunnen de wortels bevriezen.

Tot slot, tuinders hebben betrekking op de bodem met mulch, bladeren verzameld uit de tuin of het gebruik dennentakken.

Koop dekking voor potplanten online

pour container planten in de winter

overwinterende potplantenAls de winter is niet te hard, en blijf skimmia Winter Snowball het hele jaar door buiten.

Zelfs tijdens de winter, moet de planten regelmatig worden bewaterd. Echter, ze vereisen veel minder water dan in de zomer. Deze minder water opnemen, moet het in staat zijn afvloeien na gieten, anders ontstaat wateroverlast en wortelrot. Wanneer casting geautoriseerd Bladeren niet nat worden, aangezien vocht in de winter kwartalen droogt slecht. In principe moeten ze alleen re-water wanneer de grond droog is.

blijven Potplanten buiten in de tuin, ze zijn gegoten in vorstvrije dagen, anders wordt het water bevriest direct in de grond. verdampt vooral op zonnige dagen bijvoorbeeld in groenblijvende planten meer vloeistof over de bladeren, dat is waarom ze hebben deze dagen een hogere vraag naar water. Onder hen, bijvoorbeeld, zijn de bamboe, kers laurier, de buxus, hulst en rododendron en coniferen.

Hoe hoog de vraag naar water is afhankelijk van de plantensoort en de grootte van de emmer. Heeft een container fabriek in de winter dode bladeren op, dit is meestal een teken van een tekort aan water.

Andere planten, zoals fuchsia of struik madeliefjes gooien in de rest bijna alle bladeren af ​​te wijten aan gebrek aan licht. maar tegen het einde van de winter zijn ze terug te krijgen opnieuw en vormen nieuwe scheuten en bladeren.

Na overwintering: kunstmest en licht

overwinterende potplantenMatroos hyacinten en andere bloembollen te brengen volgend voorjaar kleur op balkon en terras.

Zijn de ijzige dagen geleden, beginnen met de voorbereidingen om de planten weer naar buiten te bieden. Zodat ze bloeien weer weelderig, worden ze geplant in verse grond en bevrucht. Toch blijven ze in hun winter kwartalen. Bovendien, de planten weer meer water nodig dan in de wintermaanden. Potplanten in grote containers hoeven niet elk jaar worden verpot. Voor hen zal een goede meststof volstaan.

Sommige exemplaren zijn bezuinigen na de winter rest, zoals ze dun uit gebrek aan licht, hebben droogte-scheuten gevormd, zoals fuchsia's, geraniums of struik madeliefjes. Vooral deze impulsen worden vaak aangevallen door witte tegels, schildklier of bladluizen. Daarom moeten ze grondig worden gecontroleerd op schadelijke organismen en te behandelen dienovereenkomstig voordat ze hun winter wijken te verlaten. Wie heeft de nodige ruimte, de planten verplaatst van de kelder in heldere gebieden, zoals de serre of het trappenhuis. Aldus wordt de groei gestimuleerd en langzaam Stochwechsel versneld.

Tot slot, de tijd is gekomen in het voorjaar aan de potplanten op het terras of balkon zetten. de Ice Saints, waarna deze kopieën buiten hun winterslaap worden genomen is begonnen met de eerste oriëntatie dienen. Planten die lagere temperaturen goed verdragen, kan eerder plaatsvinden al rekening buiten. Zoals de jonge scheuten zijn erg gevoelig voor zon en wind, de potplanten zijn de eerste paar dagen op een zon- en beschutte locatie, bijvoorbeeld op de muur in de halfschaduw. Op deze manier worden ze gebruikt om de helderheid en het weer.

Gratis potplanten brochure

Voor thuis tuinders, de Kamer van Landbouw NRW houdt klaar een brochure met tips voor de zorg, winter en gewasbescherming van kuipplanten. Het kan worden gedownload als PDF hier: Informatie brochure over kuipplanten

Literatuur Tip: winter tuinplanten goed

Naast de tips die hier voor potplanten, zijn er andere manieren waarop u de tuin en de planten voor de winter kan maken. Zo is de stam van fruitbomen met stro of kunststofmat wordt gewikkeld, om de vorst barsten te verhinderen. Als alternatief wordt geschilderd met een plantaardig getolereerd speciale kleur.

Veel meer nuttige adviezen tuinders in het boek "winter tuinplanten goed" door Christa Klus-Neufanger en Brigitte Goss. Vanuit de tuin onderhoud in de herfst op gewasbescherming, aan de voorbereidingen voor het voorjaar, geeft hij gedetailleerde informatie over verschillende planten, zoals struiken, rozen, bolbloemen of bomen en struiken. Het bevat ook een hoofdstuk over de potplanten in hun winter kwartalen en geeft tips voor de winter-proof tuinvijver, het gras en de dieren in de winter.

Daarbij de auteurs ook uit eigen ervaring advies. Voor Brigitte Goss werkte voor de Beierse Academie tuin en onder andere de MDR in de telefonische counseling service, terwijl Christa Klus-Neufanger heeft gewerkt als redacteur en freelance schrijver voor tuinieren tijdschriften.