Paineilmaa työpajassa

Paineilmaa työpajassa

Paineilmakompressoria on siirtymässä yhä enemmän työpajoja, koska sitä voidaan käyttää monin eri tavoin, eikä vain käyttää renkaiden. Monen eri ilman työkaluja nyt lähes kaikki sähköllä käsityökaluja voidaan korvata.

Mutta mitä erityistä syytä sen takana? Mitkä ovat erot sähkötyökaluja ja miksi monet haluavat harjoittaa paineilmatyökalut? Syy selviää, kun rakennus- ja hintojen välillä sähkö- ja paineilmatyökalut verrataan. Kuitenkin turvallisuus ja seuranta kustannukset on merkittävä rooli.

Erityinen tila kestää Silent kompressorit. He työskentelevät hyvin hiljaa, mutta ne ovat melko kalliita ostaa. Tämä johti nyt laajalti variantti itse rakentamiseen jäähdytyskompressoreissa löytynyt. Kompressori vanhat jääkaapit on helppo saada ja myös rakentamisen tällaisen kompressorin vaadi erityisiä taitoja.

Sisältö: Paineilma työpajassa

 • Miksi paineilmatyökalut käytetään?
 • jackhammer
 • Miten kompressorin tai kompressori?
 • Video funktion männän kompressori
 • Lisätietoja ilmakompressorien
 • Mitä tarvitaan, paineistettua ilmaa?
 • Mitkä ovat tekniset tiedot, kompressori on tärkeä ja mitä ne tarkoittavat?
 • Esimerkiksi laskenta tehontarve iskuvääntimessä
 • Air iskuruuviavaimen
 • Hyödylliset tarvikkeet työpajan
 • Ole varovainen puhdistaessasi atk faneille!
 • rakennus hiekkapuhallus kaappi
 • poikkeuksellisen hiljainen "Silent kompressori"

Miksi paineilmatyökalut käytetään?

Kuten tuuletin, paineilma voidaan kääntää helposti muuntaa pyörimisliikkeen. Teoriassa voi siis kaikki sähkötyökaluja, joiden moottorin käytettävä paineilmalla. Mutta miksi tämä tapahtuu? Sähkötyökaluja toimivat hyvin, suhteellisen turvallinen ja sähköä on saatavilla lähes kaikkialla - ainakin, sähköinen kompressori tarvitsee virtalähteen.

Kuitenkin, rakentaminen konetyökalu verrattuna pneumaattinen työkalu, suuri etu on jo näkyvissä: power Tools vaativat elektroninen nopeuden säätely, suojaa kosteudelta, ehjä eristys, säännölliset tarkastukset, yksi suunniteltu tarvittavan tehon sähköasennus jne vaivaa on suuri ja korjauskustannukset sähkötyökaluja ei pidä aliarvioida vieressä moottoriin. Paineilmatyökalut ovat kuitenkin rakenteeltaan yksinkertainen, voi kuljettaa öljyä joutuneiden paineilman voitelusta, joten niihin merkittävästi vähemmän huoltoa.

Erityiset paineilmatyökalut käytössäErityiset paineilmatyökalut käytössäEi muodosta uhkaa voimalinjoja klo kipinöintiäEi muodosta uhkaa voimalinjoja klo kipinöintiä

Kuitenkin toinen tärkeä näkökohta on turvallisuus. Sähkötyökaluja tarvitsevat säännöllistä Ohjaus yleisiä käyttöturvallisuus - etenkin yrityksessä ei halveksimaan kustannustekijä, joka voidaan minimoida käyttämällä paineilmatyökalut. Toinen haitta on usein Kipinöintiä sähkömoottorit. Palavassa ympäristössä ne olisi näin ei saa käyttää. Mutta hieno hiontapöly voivat reagoida hyvin herkkiä ja pienetkin kipinät sähkökäyttö voi aiheuttaa pölyräjähdyksen. Ilman työkaluja vaadi sähkövoimaa ja siksi ehdottoman työhön kipinöintiä. Ne ovat myös suhteellisen herkkiä kosteudelle ja voi jopa käyttää kun sataa.

Olla työpajassa raskas liikkuvien osien, kanssa lämmön tai aiheuttanut teräviä metallilastuja, on aina olemassa vaara, että liitäntäkaapeli vahinko sähkötyökaluja. Tämä voi johtaa nopeasti oikosulkuun tai vaikuttaa turvallisuuteen. Vaurioitunut Druckluftschlauf maksimi menettää ilmaa, mutta ei edusta erityistä turvallisuusriskiä.

Erittäin tärkeä näkökohta on varmasti hinta tarvittavia työkaluja. Kuten paineilmatyökalut on rakennettu paljon helpompaa, ne voidaan tarjota halvemmalla ja kustannukset tarvittavan kompressorin maksaa itsensä nopeasti takaisin. Suotuisa sähköinen iskuruuviavaimen maksaa noin 50 € - toimivat paineilmalla maksaa vertailukelpoisen mallin alle 30 €. Samanlaisia ​​eroja voidaan nähdä myös laadukkaampaa työkaluja ja ammattialalla.

Paineilmavasarat vakuuttava iskuvoima

jackhammer

Niitä on vaikea tehdä suuria melua - paineilmavasarat. Kuitenkin he vakuuttavat valtava vaikutus voima ja pneumatiikkakäytön tekee relatiev hylkivät likaa ja kosteutta. Paineilmavasarat vakuuttava iskuvoima

Miten kompressorin tai kompressori?

On olemassa monia erilaisia ​​toimintatapoja kompressorin, kuten pyörivä kompressorit, ruuvi kompressorit tai kalvo kompressorit. Paikallisissa työpajoissa mutta on lähes poikkeuksetta mäntä kompressori käytetty. Tämä on samanlaiset moottorin ja käyttää toiminto vastakkaiseen suuntaan: Tuella sähkömoottorin kompressorin käytetään ja mäntä sylinterissä on asetettu liike. Kun mäntä liikkuu alaspäin, muodostuu alipaine sylinterin ja ilmaa imetään ilman tuloaukon läpi. Sulkuventtiili estää ilma voi poistua jälleen ilman tulo. sitten seuraa männän liikettä ylöspäin, imetty ilma pakotetaan läpi ilman poistoaukon ja puristetaan paineilmaa putken tai paineilman säiliö. Siten, että ilma ei voi vetää takaisin sylinteriin, sulkuventtiili estää ei-toivottujen ilma täällä.

Seuraava video tarjoaa tämän toiminnon hyvin yksinkertainen ja helposti ymmärrettävällä tavalla:

Video funktion männän kompressori

Lisätietoja ilmakompressorien

Lisätietoja ilmakompressorien

Kompressorit ja kompressori tiensä moniin työpajoja. Kerromme, kuinka ne toimivat ja mitä tietoja kotikäyttöön ovat tärkeitä. Kompressori / pneumaattinen kompressori

Mitä tarvitaan, paineistettua ilmaa?

Perusvaatimuksena on tietenkin kompressori, joka on varsin suotuisa Baumark tai verkossa. Monet näitä kompressoreita jo tärkeimpien liitetiedostoja ja voidaan henkilökohtaisempi paineilmaletku ja Paineilmapistooli puhdistustöihin, kuten pöly puhaltaa käyttöä. Kattavampaa käyttöä, mutta enemmän palveluita tarvitaan, joka on kuvattu lyhyesti alla:

Yhdistelmä vettä ja voiteluaineetYhdistelmä vettä ja voiteluaineet

 • paineenalentaja - Perinteinen kompressorit toimivat baarin enimmäispaine on 8, jonka kompressori on automaattisesti säädellään paineen kytkimen. On vakio, pienempi paine tarvitaan erityisiä töitä, tämä voidaan säätää avulla paineenalentimen ja lukea painemittari. Paineenalennin on lähes aina osa perusvarustukseen kompressori.
 • Paineenrajoitusventtiili - paineenrajoitusventtiili estää ylikuormituksen kaikkien komponenttien, jos paine kytkin ei sulje pois suurin käyttöpaine. Koska varoventtiili takaa käyttöturvallisuuden, se on vakio-ominaisuus kaikissa kompressorit.
 • öljynerotin - Monet pakkaajat työskennellä itsensä voidella öljyllä, joka on aina funktio, jotkut öljysumun kanssa paineilma vapautetaan. Vain pneumaattinen työkaluihin, sisältämä öljy ei haittaa - se on vielä mielekästä tukea. Kun maalaus tai työskentelevät puu, kuitenkin, öljy on talletettu. Tätä tarkoitusta varten, öljynerotin on liitetty paineilman ulostulon.
 • vesi - Rasvaton kompressorit vaativat vain veden erotin, kertynyt lauhdevesi paineilman luovutettujen talletettu.
 • lauhde - Tee yhdistelmä öljyn ja veden suodattamalla ne kaikki nesteet paineilmalla.
 • voitelulaite - Oilers käytetään pääasiassa vain pneumaattiset työkalut, jos ne vaativat voitelua, mikä voidaan tehdä paineilmalla. Voiteluaineet mahdollistavat paineilman öljysumun, jossa säädetään käytetyn paineilman työkaluja välttämätöntä voitelua. Enimmäkseen Oilers ovat mitataan ja voidaan säätää kuljetettavan määrä öljyä.

Mitkä ovat tekniset tiedot, kompressori on tärkeä ja mitä ne tarkoittavat?

Lisäksi tyypillinen tietoa sähkölaitteiden, kuten tehonsyöttö tai virtalähde, kompressorit ole tarkkoja tietoja, jotka voivat olla merkityksellisiä niiden myöhempää käyttöä on ratkaisevan tärkeää.

Suurin käyttöpaine ilmaisee työpaine, jolla kompressori. Jonka paine kytkin, kompressori käynnistyy tässä paineessa ja syksyllä 1-2 bar uudelleen. Suurin sallittu käyttöpaine ei siis ole vakio. Vakaan maksimiarvo paineenalennin on asetettava arvoon, jossa kompressori käynnistyy uudelleen. Kompressorit DIY sektorilla työskentelevät keskimäärin enintään 8 bar, mikä riittää useimpiin sovelluksiin.

Kattilan koko on vastaava paineastiat ilmaistaan ​​litroina, joka on vastuussa paineilman. Toisaalta, se estää, että kompressori käynnistyy jokaisen pienen poiston paineilmaa ja toisaalta liian vähän tehoa vastikkeellisen ilmamäärä tietyn ajanjakson voidaan ylittää. Pieniin sovelluksiin, joissa kompressori on harvoin siirretään sen virtausnopeus, pieni paineastia 6 litran on riittävä. Suurempia määriä ilmaa tarvitaan vastaavasti suurempi paine astiassa noin useita satoja litraa järkevää.

imu on harvoin käyttökelpoinen osoitus, koska se vain osoittaa, kuinka paljon ilmaa kompressorin pystyy mukautumaan. Määritettyä arvoa on toisinaan huomattavasti korkeampi kuin teho ja annetaan usein mainosvälineenä tarkoitukseen. Tarkka arvo, josta teho voidaan laskea mukaan imuteho, ei ole. Täällä, ostajalla on turvauduttava valmistajan ohjeiden mukaisesti. Esimerkinomaisessa tiedot on teho eri painatus palveluja. Näin voidaan lukea tarkasti, onko kompressorin haluttu sovellus on riittävä.

Esimerkiksi laskenta tehontarve iskuvääntimessä

Haluttu iskuruuviavainta annettiin seuraavat tiedot:

 • suurin sallittu käyttöpaine 6,3 bar
 • Paineilman kulutus: 288 l / min

Joskus laiha tiedot kompressori, vain dataa suurimman imun virtausnopeudella 270 l / min mukana. Tämä arvo sopii ensisilmäyksellä, johon iskuruuviavaimen, mutta ei kerro mitään todellisesta ilma toimitus. Vain kattavan osoituksen teho Ymmärretään, että kompressori täyttää vaatimukset. Tässä esimerkissä, joka on hyvin malli erittely.

 • Teho 0 bar: 140 l / min
 • Lähtöteho 4 bar: 127 l / min
 • Purkausteho 7 bar: 100 l / min

Nyt on selvää, että kompressori 6 bar noin 109 l / min tarvikkeet, joka on riittämätön toiminnan toivottujen vaikutusten avaimella. tietenkin, jossa on vastaavasti suuri kattilan teho, varastossa voidaan luoda ilmassa, joka yhdistää ilman määrä tarvitaan lyhyt aika. Tiettyjen toimintojen aikana, kuitenkin, kompressori olisi ylikuormitettu. Ilmoittamisessa imuteho ei siis riitä.

Esimerkissä laskenta koskee seuraavia tuotteita:

 • 18-osainen iskuruuviavaimen pneumaattinen Set
 • Einhell kompressori TE-AC 270/24/10

Air iskuruuviavaimen

Air iskuruuviavaimen

Erityisesti autotallien ilmassa iskuruuviavaimen käytetään joita sovelletaan erittäin kiinnitys kapasiteetti. Kuitenkin sopiva kompressori voidaan käyttää myös yksityisesti. Air iskuruuviavaimen

Hyödylliset tarvikkeet työpajan

Ilman paljon ilman työkaluja, kompressori työpajassa on varsin kohtuullinen. Jo yksinkertaisella paineilmalla ase ja pieni, edullinen kompressori, monet puhdistus työ voidaan suorittaa. Esimerkkeinä voidaan mainita tässä puhaltaa porauksia tai pölynimurilla suodatin. Myös beschliffene puuosat voidaan poistaa paineilmalla pölyä ja valmis pintakäsittely.

Toinen käytännön käyttö on inflaation polkupyörän, mopon tai auton renkaita. Tämä vaatii kuitenkin erityisen paineilmaa ase tarvitaan pumpata renkaita painemittarilla. Halpoja malleja yksityisellä sektorilla ovat saatavilla alkaen kahdeksan euroa. Tämä työ on kuitenkin aina käyttää kondensaatin tai öljynerotin. Tämä on tarpeen, koska maalauksessa. On pidettävä huolta takaisin vaaditun ilmavoimat. Vaikka useimmat maali ruiskuja, mutta vaativat pienemmän paineen, korkeampi ilman ulostulo. Suosittelemme siis ruiskun ja ruiskupistoolit, joka sillä "mini" mainostetaan.

Mini-sumutinMini-sumutinRengas kasvamiseen ase painemittariRengas kasvamiseen ase painemittari

Erittäin paljon paineilmaa käytetään kovien päästä alueille ja monimutkainen pinnoille. Halkeamia ja ahtaissa paikoissa on vaikea päästä liinalla tai harjalla ja voidaan melko helposti puhalletaan paineilmalla. on usein tarpeen, koska puhdistus kuin tietokoneen koteloissa: Välillä jäähdytysrivat ja tuulettimen keskiötä kerätä nopeasti tunnettujen "Pölyä tai pölykoiria" nimellä, jotka estävät hajoamista lämmintä ilmaa. Paineilmalla, pinta ei ole mekaanisesti vaurioitunut, pöly mutta poistettu kokonaan.

Ole varovainen puhdistaessasi atk faneille!

puhdistettu tietokone ja tuuletin erityisesti mukana, tuuletin pyörät on välttämättä kiinteä (järjestetään) on. Kukin moottori on tuottaa käänteinen kykenee virtaus ja puhaltimen suurella nopeudella saatetaan liikkeeseen paineilmalla, jännitteitä voidaan generoida joka vahingoittaa elektroniikkaa tietokoneen.

rakennus hiekkapuhallus kaappi

By hiekkapuhallus voidaan poistaa ruoste ja maali tai muokata pintoja. Me osoitamme, miten räjäytys koppi pieniä töitä voidaan rakentaa itse. rakennus hiekkapuhallus kaappi

DIY Hiljainen kompressorin jäähdytyskompressoreissaItse rakennettu hiljainen kompressori jäähdytyskompressoreissa

poikkeuksellisen hiljainen "Silent kompressori"

Kaupallinen kompressori aiheutti jopa 100 dB valtava määrä, joka voi olla nopeasti usein käyttää häirinnästä. Käytä yöllä tai sunnuntaina on siis lähes mahdotonta. Siksi on erittäin kiinnostunut hiljaisempi ns Silenkompressoren. Nämä tasot, joka on välillä 30 ja 60 dB, mikä maksimi vastaa tavanomaista pieneen tilavuuteen. Tämä saavutetaan sopivalla eriste tai erikoispiistä kompressorit. Hinnoiteltu tämä erittäin hiljainen kompressorit ovat verrattavissa valtaa usein on ääretön meluisa kompressorit.

Siksi se on usein yritetty yksityisesti työpajoissa rakentaa hiljaa kompressorit tai eristää nykyisiä. Eristys mäntäkompressorien kuitenkin rajoittaa yleensä puute lämmöntuotto, niin että lämpö kertyminen aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa.

Eigenbau jääkaapin kompressorit suunniteltu vähemmän monimutkaisia ​​kuin luulimme, mutta se on merkittävä haitta ilmavirtaa. Vain muutamalla litraa minuutissa, virtausnopeus ei riitä toiminnan paineilmatyökalut tai se tulee olemaan erittäin suuri akulla tarvitaan. Puhaltamiseen sirut, rengaspaine tai pieniin maalaus tehtäviä itse rakennettu jääkaapin kompressorin on varsin kohtuullinen.

Osta kompressori verkossa