Parket op vloerverwarming

Parket op vloerverwarming

De vloerverwarming wordt als bijzonder effectief vatbare vorm. Bijzonder mooi is een vloerverwarming in combinatie met het warme houten oppervlak van een parketvloer - ook bekend als vloerverwarming.

Hout is een natuurlijk materiaal dat warmte goed vasthoudt zelfs maar temperatuurschommelingen en vochtigheid reageert anders. Daarom is de dikte van de houten vloeren naast de juiste keuze van de houtsoort is van cruciaal belang.

In het bijzonder kan het patroon van het parket en de behandeling van het hout oppervlak invloed op het uiterlijk van de vloer op vloerverwarming.

Inhoud: parket op vloerverwarming

  • Niet oververhitten het parket - Waarschuwing!
  • Voor vloerverwarming geschikte parketpatroon
  • Solid hardhout en laminaat parket op vloerverwarming

Niet oververhitten het parket - Waarschuwing!

Aldus de parketvloer tegen oververhitting zijn criteria waaraan een op de verwarming moet houden: In het algemeen dient de temperatuur op het vloeroppervlak 27 ° C niet overschrijden. Grote tapijten of een al te kwistig meubilair met zware meubels worden niet aanbevolen.

Wie beschouwd als deze en de volgende tips in de planning, heeft permanent plezier in mooie parketvloer en een gezellige vloerverwarming.

Voor vloerverwarming geschikte parketpatroon

Parket op vloerverwarming

"De vloer moet zo ver opgesteld patronen met verschillende oriëntaties," bovengenoemde Plessmann. dus, visgraatparket, Straw parket of Kubuspatroon parket ideaal als de zogenaamde Schip vloerpatroon. Zij produceren de meest homogene algehele indruk bij het opwarmen van het hout.

Om dit te bereiken de beste thermische wordt aanbevolen dat in aanvulling, de houten vloeren is vastgelijmd aan de grond. de bonding bovendien verzekert dat de warmte niet "hangen" in holten tussen de balk en parket. Ook ontstaan ​​als de beste waarden voor effect geluid en lawaai.

Tegelijkertijd moet in staat zijn om het hout te ademen: verharde oppervlakken sluiten de poriën en houden de warmte bestendig. Beter geolied hout, zijn ruimteverwarming goed vertrekken. 

Solid hardhout en laminaat parket op vloerverwarming

Als Solid parket zal worden gelegd, 8mm dik mozaïek parket is bijzonder geschikt, maar ook met hardhouten vloer moet u de voorkeur kleinschalige en korte elementen. Wie wil massale parket dragen moeten kiezen voor houtsoorten die een lage krimp en zwelling gedrag.

Eiken, noten en sommige tropische houtsoorten van vorm veranderen met temperatuurschommelingen nauwelijks. Gezamenlijke training tijdens het stookseizoen kan grotendeels worden vermeden, de bodem blijft nette staat en een langere levensduur.

In multi-layer parket, de vorming kloof tegen het er toe doet nauwelijks. Voor het leggen op vloerverwarming zijn bijzonder de zogenaamde dual layer parket, volledig gebonden, garandeert een hoge stabiliteit met een relatief dunne laag hout geschikt.

Parket op vloerverwarming

Vloerverwarming is niet alleen voor mensen met een allergie en koopjesjagers een groot ding, maar zorgt er ook voor aangename gematigde woonruimtes.

op www.bau-welt.de U kunt meer relevante informatie over het onderwerp te vinden: vloerverwarming

Koop online Parkettpflege

Linkbox