Pejs, komfur og ovn

Pejs, komfur og ovn

Find ud af alt vigtigt om pejs, brændeovn og kakkelovn. Ud over oplysninger om forskellige brændsler, såsom træ, ethanol eller gel yourselfer vil finde på disse sider byggevejledning til et træ husly eller ovnen samt køb anbefalinger om forskellige former pejs og tips om korrekt opbevaring af brænde.

Pejs, komfur og ovn

brændeovn

En brændeovn og en pejs giver i overgangsperioden, et populært alternativ til opvarmning med olie, gas eller nat opbevaring varmelegeme. Af de design på brændselstyper til hjemmelavet her kan du finde alt, hvad du bør vide om en pejs. brændeovn

bygge pejs og brændeovn selv

Hvem ønsker at bygge sin egen pejs skal vælge et materiale, der opfylder de foreskrevne destination klassen. I denne vejledning, vil du lære, hvilke bestemmelser finder anvendelse på skorstenen og ovn byggeri og hvordan man opbygger en pejs med porøs beton. bygge pejs og brændeovn selv

Pejs, komfur og ovn

Wooden instruktioner læ-building

For at bruge træ til en pejs eller brændeovn, skal det opbevares tørt og beskyttet. Denne konstruktion manual viser dig, hvordan man opbygger et krisecenter selv. Der er også tips til korrekt opbevaring af brændstof og brænde. instruktioner læ-building Brænde


Pejs, komfur og ovn

Ethanol pejs og gel pejs

Ethanol og gel pejse er et godt alternativ for dem, der ønsker at bygge en pejs uden omfattende ændringer. Hvis du vil vide mere om ethanol og gel pejse og deres brændstof. Ethanol pejs og gel pejs

Træpille og træpille brændeovn

Pejs, komfur og ovnTræpiller til træpille

Høje oliepriser og CO2-udledningen er blandt de mest almindelige årsager til, at husejere skifter som en del af en modernisering af opvarmning energikilde. Et godt alternativ til olie eller gas opvarmning giver træpiller og komfurer. Dette skyldes, at fyring med træpiller reducerer varmeomkostninger med op til 40% i forhold til gas og olie. De er lavet piller fra rester, der opstår under træforarbejdning og frigive kun den mængde til stede i træet CO2, når de brændes. Dette gør træpiller til en miljøvenlig og økonomisk brændstof. Varmeapparater og ovne, som arbejder med pellets, er til rådighed, blandt andet som en enkelt ovne og fuldautomatiske varmesystemer. En anden fordel: De, der vælger en træpille eller træpille brændeovn, et must statsfinansiering gælder for den føderale kontor for Økonomi og Eksportkontrol eller KfW bank.

Brændeovn i kombination med solenergi

Kombinationen af ​​træ og lys er en effektiv metode til at reducere varmeomkostninger. Til dette formål er der brændeovne, at med Brænde drives samtidigt og varmen genereret af solpaneler solenergi bruge det som en yderligere leverandør af energi. Disse enheder har en Vand varmeveksler, den som bufferhukommelsen installeres mellem ovnen og varmesystemet. Den energi, der produceres på denne måde er givet til en tredjedel af rummet, mens to tredjedele anvendes til opvarmning af vand. Betingelse for kombinationen af ​​varmelegeme og solenergi er en tilsvarende Solpaneler på taget. Utilstrækkelig solenergi, varmelegeme kompenserer for den manglende energi. En anden fordel ved denne kombination er brug for lav emission, fordi disse ovne kun afgiver den mængde CO2 under forbrændingen, som er lagret i træet.

Ofte stillede spørgsmål om komfuret

ren brændeovn

Efter afbrænding af brænde en lille mængde aske rester, der skal bortskaffes regelmæssigt. Vigtigste skal asken være helt afkølet inden bortskaffelse, ellers er der brandfare.

Skinnende sod i ovnen og røgrøret

Når træ brænder, er det ikke tilstrækkeligt tørret, hurtigt skinner sod i ovnen eller i konnektoren. Dette skaber risiko for, at denne sod betændt og føre til skorstensbrand. Derfor bør du altid fjerne den blanke sod. Generelt tre elementer i ovnen skal rengøres grundigt i rengøring: kroppen, det indvendige og skiven.

Bortskaffelse af aske

Kroppen er dannet hovedsagelig fra ståldelene af brændeovnen, så man kan aftørres med en ren, tør klud kroppen let. I det indre, til gengæld er det tilstrækkeligt, at et tømmer asken deri. Af den måde, anbefaler den føderale miljøagentur den afkølede aske i skraldespanden at bortskaffe. Ufuldstændigt forbrændte rester kan indeholde kræftfremkaldende stoffer.

Tilsodning af skiven

Når forurenet disken, skal det hurtigt rengøres med en speciel pejs glasrens. Fordi når gentagne gange affyre sodpartiklerne brænde og kan ikke fjernes, således at skiven er permanent tilsmudset. fugtig avis eller køkkenrulle, der tidligere var blevet skubbet ind i den i ovnen aske anvendes til rensning. Så disken gnides. Tør nu med tør klud.

Vedligeholdelse af skorstensfejeren

Udover regelmæssig rengøring af ovnen en skorstensfejer bør være mindst en gang om året, fjerne aflejringer i røgrøret og skorsten, ellers vil de hindrer flue.

Komfur i sommerferien

Således ovnen fungerer korrekt for efteråret eller vinteren, bør du rense den grundigt, før det ikke skal bruges i de varmere måneder for en længere periode: Er rengøring af ovnen åbninger, må de kun skrues og eksisterende aflejringer fejes med en pensel ned i kaminen. Efterfølgende sten eller den termiske Flammleitblech fjernet, og sod børstet væk eller suges i forbrændingskammeret. Hvis enheden ikke har nogen åbninger til rengøring, du blidt falder hele rørsamling og fejer dem udefra. Desuden bør dørhåndtag, dørhængsler og Ash bakke dør behandles med en speciel fedt, så de forbliver fleksible. Løse skruer er strammet. Endelig Thermo sten kontrolleres for revner. men er brækkede stenen skal udskiftes. Generelt er dette er nødvendigt med nogle års mellemrum.