peräkärry

peräkärry

Auto on liian pieni, lasti liian iso, liian raskas tai liian likainen? Ainakin nyt ajatukset pyörivät auton perävaunu. Samoin idyllinen perhelomalle matkailuvaunun voi olla ratkaiseva käsitellä kysymystä peräkärry. Mikä tahansa syystä, ennen ensimmäistä ajaa liitteenä auton, olisi ilmoitettava asiasta. Ei jokainen perävaunu on hyväksyttävä jokaiselle ajoneuvon ja määrittää myös ajokortti, johon perävaunun paino on suoritettava.

Ensinnäkin on olemassa monia oikeudellisia sääntöjä ja määräyksiä, toisaalta sisältää vähän käytännön liikkumavaraa turvallisesti perävaunu. Voimme tarjota mitään käytännön harjoituksia, mutta antaa yleistä tietämystä toiminnan auton perävaunun kanssa.

Sisältö: peräkärry

  • Tyypit perävaunujen
  • Tyypit perävaunujen
  • Jarrujärjestelmät perävaunujen
  • Ajokortit ja asetusten
  • Nopeusrajoitukset peräkärry
  • Vakuutukset, verot ja TÜV

Tyypit perävaunujen

perävaunu 

Tämän tyyppinen perävaunu on todennäköisesti yleisin keskuudessa auton faneja. Rakentaminen muodostuu rungosta, johon akseli, ja joiden akselit on kiinnitetty jäykästi. Pieni riipuksia yleensä vain yhden akselin, yli kaksi lähekkäin akselia. Ylittävät akselit ei yhden metrin etäisyydellä, perävaunu yhä voimassa Saksan lainsäädännön mukaisesti yhdelle akselille, ja sillä tandem perävaunu viittasi. Ohjauksen toiminta on samanlainen tandemperävaunut kuin yhden akselin, tietenkin, jäykän akseleille renkaiden kuluminen on merkittävästi korkeampi tiukoissa kaarteissa.

Multi-perävaunujen kanssa ohjattuun etuakseliin 

Usean perävaunujen ovat poikkeus alalla peräkärry. Niitä käytetään yleensä alan kuorma kuin ne suurempien Kuorman ovat sopivia. Yleensä ne ovat kahden tai useamman akselin, jolloin etuakseli on ohjattavia ja voidaan pyörittää levysoitin.

puoliperävaunu

Mikä oli kerran kuorma (traktori-perävaunut) varattu, on nyt myös autoalalla. Varsinkin pakettiautot ja mikrofonien Lavetteja varianttia käytetään useammin ja on nimeltään Mini-puoliperävaunun tässä tapauksessa. Jotta käyttö erityisen ajoneuvon korissa traktorin tarvitaan. Tämä on pääasiassa luotu se käyttää perävaunun tai puoliperävaunun. Myös vetoauton on erityinen astia, jonka kautta puoliperävaunun on osittain tuettu ja osittain vedetty. Perävaunun vaatii siis ole etuakselilla voi tehdä pidempään ja on helpompaa kuin monen perävaunujen paremmuusjärjestykseen.

Tyypit perävaunujen

peräkärryPeräkärry pressulla

Samaan aikaan on olemassa monia erityyppisiä peräkärry markkinoilla. Yleisin ja eniten yleinen muoto Taso- tai laatikko perävaunut, voi olla tiettyyn korkeuteen ladattu. Lisäksi vastaava kehys voidaan asentaa kuorma perävaunun kiristämiseksi suojapeitteen sen yli.

Matkalaukun on rakennettu samalla tavalla kuin laatikon perävaunujen, mutta se on suljettu rakenne, jossa ovet tai ramppi.

Lisäksi Vakiomalliston on myös erikoisversiot kuten autonkuljetusautot, hevonen perävaunujen, asuntovaunujen, catering perävaunun tai perävaunujen.

Jarrujärjestelmät perävaunujen

Pieni Perävaunu 750kg kokonaismassa vaadi valtatie lainsäädäntö ei erillisiä jarruja vain jarruttaa jarrua auton.

Ylittää kokonaispainoa perävaunun 750kg, jarru on välttämätön. Useimmat perävaunut on varustettu niin sanottuja ylitys jarrut varustettu. Hidastaa auton pois perävaunun toimii ajoneuvoon ja kohdistaa voiman tankoon. teho lähetetään sitten mekaanisesti kautta vipu jarrun perävaunun vetoaisaan. Jarrutusvoiman on verrannollinen hidastus auton. Peruutettaessa auton myös painautuu napa ja jarrun normaalisti laukaista. Tämä ongelma vältetään automaattisella kääntää lukko, joka on pakollinen vuodesta 1991 ja passivoi jarru.

Perävaunu painaa yli 3500kg tarvitsevat paineilmajarrujärjestelmällä, mutta jää harvemmin matkustajan autoalalla.

Ajokortit ja asetusten

Auton perävaunun on jokainen kantaa tuota yli ajokortti ominaisuuksia. On kuitenkin syytä huomata, että perävaunu saa olla yhteensä enintään paino 750 kg. Lisäksi kokonaispainon ajoneuvoyhdistelmän enintään 3500 kg ja perävaunun ole raskas kuin traktorin itse.

Jos perävaunu ylittää sallitun kokonaispainon 750 kg tai koko yhdistelmän painolla yli 3500 kg, ja alle 4250 kg on Ajokortti 96 tarvitaan.

Jos koko massa, merkki 3500kg, se on Lisenssin luokan BE piti pystyä johtaa joukkueen. Täällä, perävaunun voi, mutta sen on oltava suurempi kokonaismassa 750kg jäävät alle 3500 kg.

Nopeusrajoitukset peräkärry

peräkärryPerävaunujen nopeudella 100 km / h hyväksyntä

Yleensä perävaunun vetämiseen, nopeusrajoitus 80 km / h, joka on säännelty § 18 tieliikennelain. Poikkeuksia kuitenkin vauhti on 100 km / h hyväksynnän 5 nro 3 liikennesäännöt. 18. toukokuuta kohta §: n mukaisesti. Access. Tiettyjä suuntaviivoja vetoauton ja perävaunun tarvitaan. Nämä ovat 9. poikkeuksen sääty tieliikennesäännöt 15. lokakuuta 1998 (liittovaltion säädöskokoelma I, s. 3171) on kuvattu, ja löytyy liittovaltion Mini Terium oikeus- ja kuluttajansuoja.

Tämä poikkeus edellyttää tutkimusta ja tunnistamista. Monet kannattajia, jotka täyttävät vaatimukset jo myyty vastaavalla etiketti. Ylimääräinen menetys ei ole tarpeen.

Vakuutukset, verot ja TÜV

Kuten kaikki muut ajoneuvot osallistuvat tiellä, tarvitsee myös perävaunun TÜV, vastuuvakuutus ja verot on maksettava. Nämä ovat huomattavasti alhaisemmat auton, mutta sitä voidaan harkita. Kuka käyttää perävaunua vain kahdesti vuodessa, on todennäköisesti halvempaa lainaajalaitteelle.

kyydissä on perävaunujen osalta enintään 3,5 tonnia joka toinen vuosi TÜV välttämätön. Raskaampaa perävaunu odottaa vahvistui tarkastus vuosittain. testataan lähinnä valaistusta tarvittaessa jarru, vetokoukun ja renkaat. Koska tämä ei ole niin monimutkainen tavallinen auto perävaunu, oma ohjaus voidaan aiemmin olla tarkoituksenmukaista ja välttää tarpeettomia kustannuksia. Säännellyn TÜV-kustannus alkaa 26,50 € ja saada kokonaispainon luokkaan. Nykyhinnoin löytyy osoitteesta TÜV: TÜV-maksut

Ajon aikana, auto- tapahtuuvastuuvakuutus aiheutuneista vahingoista muiden ajoneuvojen yhteen. Kuitenkin perävaunussa oltava oma vastuuvakuutus. Tämä tapahtuu, kun se aiheuttaa vahinkoa ei aiheutuvien aikana. Näin voi käydä, jos perävaunu on liuennut tai sammutetaan ja ei ole kunnolla kiinnitetty. Vaikka vakuutuskulut 15 € 100 € syntyä jotka riippuvat käytöstä, kokonaispaino ja kattavuus. Tarvittaessa kaskovakuutus suojaus on mahdollista myös perävaunun.

Valtio haluaa muodossa verot on osuutensa. Nämä perustuvat kokonaismassan ja oli 2015 lohkolle 200 kg kokonaispaino 7,46 € ja niitä on vain enintään 373,24 €. Jolloin Starrdeichsel- tai keskus (puoliperävaunujen), mahdollinen pystysuora kuormitus voidaan poistaa.

Ostaa auton perävaunu verkossa